Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Szpej turystyczny - Produkty i Porady (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=132)
-   -   Multitool (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=47526)

Wegrzyn 22.07.2025 13:59

Daicamping to to samo co Bibury. Widze, ze z Ali wysylka z Polski, to w sumie po co przeplacac za to samo z Amazona

przemo77390 22.07.2025 15:39

Cytat:

Napisał ltd454 (Post 884136)
Jak zależy Ci na Leathermanie, a nie chcesz przepłacać, to można kupić używkę nawet zajechaną za +/- 300-350. Sprzęt ma 25 lat gwarancji, wysyłasz, wymieniasz. Mam kilka tooli od leathermana i już nie raz je wymieniałem bo złamało się ostrze czy inny element. Nie zdarzyło mi się żeby przysłali używanego toola. Gwarancja działa bez paragonu. Ostatnio były jakieś zmiany w tym gdzie się wysyła toola, ale nie jestem na bieżąco. Ktoś na forum w swoim czasie handlował leathermanami używanymi.

Mi aż tak nie zależy żeby wybecelować kupę kasy na coś co będę pewnie sporadycznie używał - zamówiłem chinczyczka którego Wegrzyn polecał.

Melon 22.07.2025 20:40

Ja mam z lidla, ma chyba z 15lat i nigdy nie używany można wiedzieć co Wy tym robicie z ciekawości pytam ?

rumpel 22.07.2025 20:50

-jem, kroje na postojach
-używam z bitami do drobnych napraw na postojach (u siebie i współtowarzyszy)
-otwieram piwo
-tnę drut wkręcony w szprychy
-docinam nożyczkami butelkę ay zrobić czyścik do lag
-ucinam końcówki trytek

..itd. Ogólnie staram sie zawsze miec pod ręką czy to na nartach, rowerze czy moto.

Artek 22.07.2025 22:17

5 Załącznik(ów)
Ile narzędzi potrzebuje mężczyzna?
Nie zadawaj głupich pytań:D

W domu nie mam szuflady z narzędziami, ani skrzynki pod łóżkiem w sypialni.
Do garażu mam ze 100 metrów i dwa piętra. Nie chce mi się czasem latać, żeby zrobić jakąś pierdołę w domu. W ostatnim miesiącu: regulacja szuflady, mocowanie gniazdka elektrycznego, wyrywanie włosów z nosa.
W pracy: naprawa klamki lodówki w roburze, wzmocnienie uchwytu tabletu i całe mnóstwo pierdół typu urwana linka dolnego łóżka tudzież szuflady w roburze, przecinanie plomb itd...
W drodze drutowałem mocowanie kolanka w simsonku, kumplowi klemę w aucie dokręcałem itd...
Mam w swoim krzesiwo, więc mogę rozpalić ognisko w zimę. Brak tylko otwieracza do wina.
Nie noszę go ze sobą. Mam zawsze w plecaku, pod ręką. Częściej mam przy sobie zwykły scyzoryk i też się przydaje.

Parafrazując jednego myśliciela>facet bez narzędzi jest nikim.

rumpel 22.07.2025 22:35

.... a i jeszcze do tego

8 sekunda ;)

Melon 23.07.2025 07:57

:D Kłaki w nosie elegancko. Narzędzia muszą być ale wolę garaż tam prawie wszystko jest a na drodze zawsze czegoś brakuje jak np. na obwodnicy Berlina zabrakło przecinaka w 95tym

ltd454 23.07.2025 11:53

Małego toola, a dokładnie skeletoola'a mam zawsze w kieszeni. Nie ma dnia żebym go nie użył, a pracuję w biurze. Otwieranie paczek, przecinanie trytytek, dokręcenie czegoś, otwieranie butelek, przecinanie, krojenie. Duży tool z bitami noszę w plecaku. Nie raz uratował sytuację.

WojtekBBI 23.07.2025 15:09

1 Załącznik(ów)
Taki zestaw. Chińczyk i W+

matjas 23.07.2025 15:20

sporo wody w wiśle upłynęło od kiedy była forumowa akcja na luksusowego ledermana...
a pokażcie co majfrendy teraz robią godnego polecenia na Ali?

tzn znaleźć COKOLWIEK to mogę sam. chodzi mi o coś co jest naprawdę ok.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:34.