Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Honda CRF1100 - 2020?? (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34219)

44FG 05.01.2020 14:04

A w innych markach dają podświetlenie przycisków?

Lolex 05.01.2020 15:01

Triumph Tiger ma podświetlane.

Ozzz 05.01.2020 18:21

Multistrada chyba też....

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

APC 05.01.2020 20:53

Jak zrobią podświetlane (nie wiem po co), to będziecie marudzić, że nie ten kolor podświetlenia albo razi podczas jazdy w nocy :D

Majster 05.01.2020 21:23

Cytat:

Napisał APC (Post 664075)
Jak zrobią podświetlane (nie wiem po co), to będziecie marudzić, że nie ten kolor podświetlenia albo razi podczas jazdy w nocy :D

Faktycznie, czyli musi być RGB z reg. jasności. :hehehe:

Emek 05.01.2020 21:45

Osz kurrr. To może jeszcze paluszki te guziki powinny podgrzewać. Aktywacja oczywiście dotykiem i w rękawicach.
Śmiechłem :haha2:.

APC 05.01.2020 21:58

Ja bym dał panel dotykowy jak w Srałdi :) :D

Majster 15.01.2020 08:40

Porównanie odgłosów pracy od 1:33
https://www.youtube.com/watch?v=KdtiRDAvBhw#t=01m33s
W przeciwieństwie do pracy na postoju, dźwięk który słychać w czasie jazdy jest naprawdę bardzo dobry.

CzarnyCzarownik 15.01.2020 09:07

Co do przycisków i tabletów ... może powinni podczepić asystenta google/Alexe :D

Motocyklu, włącz silnik! Motocyklu, włącz dodatkowe światła! Motocyklu ustaw zawieszenie w tryb jazdy terenowej :D

Nawet Goldwingi zieleniałbyby z zazdrości.

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

GregoryS 15.01.2020 10:58

Cytat:

Napisał CzarnyCzarownik (Post 665172)
Co do przycisków i tabletów ... może powinni podczepić asystenta google/Alexe :D

Honda, trun left ! And call my wife.

Z reklamy Africa Twin 2025 ? :P

CzarnyCzarownik 15.01.2020 11:23

A w 2030 autonomiczna AT pojedzie na wakacje, pocyka fotki i wróci do domu pochwalić się właścicielowi co widziała :D

Jako ciekawostkę wrzucę, bo już roboty z Rossi się ścigają:

https://youtu.be/BjZPvXKewFk

jochen 16.01.2020 09:38

Jeszcze trochę, a ludki będą kupować autonomiczne motocykle z mechanicznymi kierowcami i siedząc przed TV z chipsami i browarem patrzeć w jakie rejony świata zaprowadziły ich milusińskich reporterskie ścieżki... witaj świecie wirtualnych podróżników! :vis:

greenman 16.01.2020 10:03

Ja tak sobie czasami myślę, po co tam jeździć, daleko tak, po co się męczyć, kasę wydawać jak już można: https://www.google.pl/maps/@42.40021...7i13312!8i6656
i żadnego robota nie trzeba wysyłać, błotem w sprayu można pod domem popsikać ;)

bukowski 16.01.2020 10:27

ale nie widać, że wypasioną hądą ubraną w turatechy popylasz.
to się nie liczy.

MrWaski 16.01.2020 14:49

Ale się wózek googla zapędził w teren... :D To rozumiem! Można trasy planować.

consigliero 16.01.2020 16:10

1 Załącznik(ów)
A może jest tak, że nam się wszystkim w dupach poprzewracało

bukowski 16.01.2020 18:46

oczywiście, że się poprzewracało. nie tylko "nam".

ArtBi 18.01.2020 13:46

wrcajac do tematu zamówiłem crf1100 as z dct, bez podświetlenia przycisków :-).
Odbiór kwiecień.

ps
ponoć mają zdrożeć:D

44FG 18.01.2020 16:40

Według co poniektórych musisz być handlowcem Hondy aby zamówić CRF1100. Tylko oni, no ewentualnie dziennikarze, którym się za to płaci mogą o tym motocyklu pisać dobrze. Każdy prawdziwy Polak wie, że to porażka Hondy, strzał w stopę, kompletne niezrozumienie rynku, chora drożyzna, tablety i na pewno popsuje się przed pierwszym przeglądem. Podsumowując - zwykły szajs :P

Ja odebrałem swoją wczoraj :D Nawet kask se kupiłem aby pasował kolorystycznie do szajsu.

https://lh3.googleusercontent.com/Kv...h=w765-h625-no

kristoch 18.01.2020 16:52

Jako dziennikarz i pracownik hondy jednocześnie, strasznie Wam chłopaki zazdroszczę 👍

Emek 18.01.2020 17:08

A ja nie zazdroszczę ale szczerze gratuluję. Szerokości.

44FG 18.01.2020 17:47

Dziękuję bardzo i szerokiej drogi wzajemnie :) To nie będą bynajmniej moje pierwsze kroki na 2-kołach ale na turystyku owszem. Na razie na drugi koniec Świata się nie wybieram ale podróżować będę z całą pewnością. Myślę, że do zrealizowania moich celów idealnie się nada.

MrWaski 18.01.2020 18:38

Cytat:

Napisał ArtBi (Post 665593)
ps
ponoć mają zdrożeć:D

Super, będzie motywacja do zakupu gieesa... :smoking:

GregoryS 18.01.2020 20:05

Cytat:

Napisał 44FG (Post 665603)
Według co poniektórych musisz być handlowcem Hondy aby zamówić CRF1100. Tylko oni, no ewentualnie dziennikarze, którym się za to płaci mogą o tym motocyklu pisać dobrze.

Czym sie przejmujesz, to Tobie ma pasowac, nie "opinii publicznej" :) Kupiles, podoba sie, jest banan na twarzy i o to w tym chodzi ! Kto nie chce, nie kupuje (np dla mnie rocznik 2019 to gorny dopuszczalny limit zelektronizowania). To Twoj motocykl, wybrales ten ktory Ci sie podoba i gra gitara :Thumbs_Up:
Niech dobrze sluzy i daleko wozi !

Kask zamowilem taki sam :D

MrWaski 18.01.2020 20:23

To jest kask Hondy czy jakiś firmowy dedykowany?

consigliero 18.01.2020 20:26

To jest pewnie ten Arai z innego wątku, zresztą tak głosi napis na kasku, znaczy się że to Arai

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

44FG 18.01.2020 20:37

Cytat:

Napisał GregoryS (Post 665625)
Czym sie przejmujesz, to Tobie ma pasowac, nie "opinii publicznej" :) Kupiles, podoba sie, jest banan na twarzy i o to w tym chodzi ! Kto nie chce, nie kupuje (np dla mnie rocznik 2019 to gorny dopuszczalny limit zelektronizowania). To Twoj motocykl, wybrales ten ktory Ci sie podoba i gra gitara :Thumbs_Up:
Niech dobrze sluzy i daleko wozi !

Kask zamowilem taki sam :D

Zgadza się :)

Kask Arai Tour X4 w malowaniu Honda Africa Twin.

GregoryS 18.01.2020 20:48

MrWaski, ten kask jest wciaz do wyrwania w dobrej (jak na Arai) cenie:

https://www.sportsbikeshop.co.uk/mot...nt_prod/404325

ArtBi 19.01.2020 00:45

Szkoda że kupiłem z żoną neoteki.

ps
Myśle że BMW jak i cała reszta producentów też "podciągnie" ceny

ArtBi 19.01.2020 00:53

[QUOTE=44FG;665603]Według co poniektórych musisz być handlowcem Hondy aby zamówić CRF1100. Tylko oni, no ewentualnie dziennikarze, którym się za to płaci mogą o tym motocyklu pisać dobrze. Każdy prawdziwy Polak wie, że to porażka Hondy, strzał w stopę, kompletne niezrozumienie rynku, chora drożyzna, tablety i na pewno popsuje się przed pierwszym przeglądem. Podsumowując - zwykły szajs :P

Ja odebrałem swoją wczoraj :D Nawet kask se kupiłem aby pasował kolorystycznie do szajsu.

Chłopaku niech wozi bezpiecznie i cieszy
Kask....petarda
Gratki

My handlowcy musimy się trzymać razem:D

MrWaski 19.01.2020 08:36

Cytat:

Napisał GregoryS (Post 665635)
MrWaski, ten kask jest wciaz do wyrwania w dobrej (jak na Arai) cenie:

https://www.sportsbikeshop.co.uk/mot...nt_prod/404325

Chyba będę potrzebował dwa takie kaski...

consigliero 19.01.2020 09:05

Ale mierzyliście je wcześniej, czy zamawianie tak trochę na pałę

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

44FG 19.01.2020 09:59

Ja zmierzyłem łeb jak Arai każe i zamówiłem na pałę odmawiając zdrowaśki żeby był dobry. I jest idealny. Z tym, że ja brałem w grudniu z Polski więc w razie czego mogłem zwrócić. Ciężko go zmierzyć bo w sklepach stacjonarnych nie ma szału z Araiem.

GregoryS 19.01.2020 11:14

U mnie jest o tyle latwiej ze mam juz shoei ktory dobrze lezy. Licze na to ze japonskie glowy maja taki sam ksztalt u obu producentow. Shoei jest M, Arai zamowiony M - tak tez wychodzi z rozmiarowki... jak nie bedzie pasowac bede zwracal.

mdxmd 19.01.2020 11:19

Cytat:

Według co poniektórych musisz być handlowcem Hondy aby zamówić CRF1100. Tylko oni, no ewentualnie dziennikarze, którym się za to płaci mogą o tym motocyklu pisać dobrze. Każdy prawdziwy Polak wie, że to porażka Hondy, strzał w stopę, kompletne niezrozumienie rynku, chora drożyzna, tablety i na pewno popsuje się przed pierwszym przeglądem. Podsumowując - zwykły szajs :P

masz powyżej 180cm ?

ps. handlowcy hondy nie kupują CRF bo dobrze wiedzą, że to strata kasy ;) dobry sprzęt obroni się sam a krytyka w dzisiejszych czasach działa lepiej jak sama reklama,

mdxmd 19.01.2020 11:24

[QUOTE=ArtBi;665656]
Cytat:

Według co poniektórych musisz być handlowcem Hondy aby zamówić CRF1100.

My handlowcy musimy się trzymać razem:D

nie widzę związku :) chodziło o ukrytą reklamę a nie zakup

radiolog 19.01.2020 11:27

Cytat:

Kask fajny, ale spodnie przykrótkie, będzie woda do buta wpadać hehe.
Maszyna fajna, mnie rozczarowało tylko to ,ze ja obniżyli i znowu trzeba będzie dokupywać podwyższone siodło .
A ktoś zamawiał z fabrycznymi gmolami,czy to nie aby produkt Toratech?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

tomeks 19.01.2020 12:11

Cytat:

Serdecznie gratuluję, myślę, że to bardzo dobry wybór, a Honda zda egzamin tym modelem. Będę czekał na Twoje opinie. Pozdrawiam

44FG 19.01.2020 12:48

Dziękuję. Drugi dzień jazdy dziś. Na razie ze względu na temperatury i rodzinne obowiązki nie jeżdżę więcej jak 2 godziny dziennie. Ogarnąłem już obsługę ustawień. Nie używam ekranu dotykowego tylko obsługuję z przycisków. Sprawniej to działa, wszystko można ustawić i wygodniej podczas jazdy niż sięgać do ekranu. Sparowałem telefon z motocyklem i zestaw w kasku jako 'headset'. Wszystko na razie działa ;) Carplay-em jeszcze się nie bawiłem.

ZmotocyklemnaTy 19.01.2020 13:14

Cytat:

Napisał 44FG (Post 665708)
Drugi dzień jazdy dziś. Na razie ze względu na temperatury i rodzinne obowiązki nie jeżdżę więcej jak 2 godziny dziennie. Ogarnąłem już obsługę ustawień. Nie używam ekranu dotykowego tylko obsługuję z przycisków. Sprawniej to działa, wszystko można ustawić i wygodniej podczas jazdy niż sięgać do ekranu. Sparowałem telefon z motocyklem i zestaw w kasku jako 'headset'. Wszystko na razie działa ;) Carplay-em jeszcze się nie bawiłem.

gratuluję zakupu
moja przyjedzie do mnie jutro ...:):):)

44FG 19.01.2020 13:31

Super, wrzuć tu jak już odbierzesz :) Być może powoli będzie sens aby administratorzy założyli osobny dział dla CRF1100. Za chwilę będzie ich tu z pewnością więcej.

ArtBi 19.01.2020 13:42

Cytat:

Napisał ZmotocyklemnaTy (Post 665710)
gratuluję zakupu
moja przyjedzie do mnie jutro ...:):):)

Widzę że przybywa użytkowników crf1100
Gratuluję:)

Majster 19.01.2020 13:43

Uff, inni też zamawiają. Już myślałem, że to ja jestem nienormalny kupując ten "badziew".
Zrobiłem około 600 kilometrów, niestety temperatura mnie skutecznie zniechęca do jazdy. Motocykl prowadzi się przyjemnie lekko i daje mega dużo frajdy. Zawieszenie pracuje świetnie, jeśli ktoś rozważa elektroniczny zawias to w mojej ocenie warto. Tryb TOUR używam tylko do jazdy po równym asfalcie. W każdym innym przypadku jest dla mnie zbyt twardo i korzystam z innych trybów oraz z własnej konfiguracji. Trakcja działa, że tak to ujmę ... w kulturalny sposób wykonuje to do czego została stworzona, przy tym nie przeszkadza. Nie mam się do czego przyczepić. Pokuszę się o stwierdzenie, że regulując poziom kontroli trakcji tak naprawdę wybieram jak mocno chcę majtać dupą przy odkręconej manetce. Banan i/lub adrenalina w zależności od ustawienia i umiejętności kierownika.
Silnik i skrzynia DCT, wszystko cacy i pełna kultura oprócz trybu D. Zbyt niskie obroty na wyższych biegach. Silnik wraz z przeniesieniem napędu wyraźnie to komunikuje. Po mojemu jest to niezdrowe dla mechanizmów i zamiast D używam S1. Dźwięk silnika podczas jazdy jest bardzo dobry.
Doświetlanie w zakrętach działa bardzo dobrze. Najwięcej czasu zajęło mi przyzwyczajenie się do przełącznika kierunkowskazów.
Choć zima w tym roku i tak jest łaskawa to życzę nam wszystkim żeby szybko przyszła wiosna. :at:

http://africatwin.com.pl/picture.php...pictureid=2249

GregoryS 19.01.2020 13:56

Z trybem D byl juz problem we wczesniejszej NAT. D jak jazda Dziadkowa. Nie wiem czemu zmienia przy tak niskich obrotach, ale podejzewam ze celem jest tu odpowiednio niska liczba w rubryce spalanie :) rowniez uzywam S1.

44FG 19.01.2020 14:07

Ja również natychmiast po odpaleniu wrzucam od razu S1. Apropos kierunkowskazów - za każdym razem działa Wam prawidłowo automatyczne wyłączanie? Ja mam wrażenie, że przy zakrętach branych na niskich prędkościach (np skręt w prawo ze stojącego) muszę często sam wyłączać kierunkowskaz. Przy większych prędkościach i zmianie pasa wyłącza chyba zawsze.

Majster 19.01.2020 14:19

Cytat:

Napisał 44FG (Post 665719)
Ja również natychmiast po odpaleniu wrzucam od razu S1. Apropos kierunkowskazów - za każdym razem działa Wam prawidłowo automatyczne wyłączanie? Ja mam wrażenie, że przy zakrętach branych na niskich prędkościach (np skręt w prawo ze stojącego) muszę często sam wyłączać kierunkowskaz. Przy większych prędkościach i zmianie pasa wyłącza chyba zawsze.

Przy mniejszej prędkości działa ładnie gdy skręcę na skrzyżowaniu, przy wyższej działa ładnie przy wyprzedzaniu (w instrukcji 120 metrów lub 7 sekund). Czasem jak odwalę manewr niezrozumiały dla elektroniki to mruga dłużej. Czasem wyłączę ja, jak nie zauważę i przyspieszę to po paru (siedmiu?) sekundach i tak się wyłączy sam.

ZmotocyklemnaTy 19.01.2020 14:52

Cytat:

Napisał Majster (Post 665715)
Silnik i skrzynia DCT, wszystko cacy i pełna kultura oprócz trybu D.... zamiast D używam S1.

poprzedni sezon przejeździłam na NC750XDCT i też używałam głównie S1 :Thumbs_Up:

nabrU 19.01.2020 19:05

Cytat:

Napisał GregoryS (Post 665690)
U mnie jest o tyle latwiej ze mam juz shoei ktory dobrze lezy. Licze na to ze japonskie glowy maja taki sam ksztalt u obu producentow. Shoei jest M, Arai zamowiony M - tak tez wychodzi z rozmiarowki... jak nie bedzie pasowac bede zwracal.

Ze Sportsbikeshop nie ma kompletnie żadnego problemu ze zwrotami i jest na to rok. Sugeruję kupić dwa kaski w potencjalnych rozmiarach i po kilku dniach / tygodniach zwrócić ten, który jest za mały/za duży/uciska itp.

44FG 19.01.2020 19:32

Cytat:

Napisał mdxmd (Post 665691)
masz powyżej 180cm ?

Trochę. 183 mniej więcej.

Spodnie mogły by być minimalnie dłuższe ale to od razu oznaczało i więcej w pasie. Są na styk jak wstanę na moto i trochę je ułożę jest na styk.

Co do gmoli zamówiłem komplet dodatków (Superpack Alu to się chyba nazywa). Chciałem to od razu wrzucić razem z moto w leasing. Czekam aż dojdzie do dealera i będą montować.

GregoryS 19.01.2020 19:41

Cytat:

Napisał Radarman (Post 665760)
Ze Sportsbikeshop nie ma kompletnie żadnego problemu ze zwrotami i jest na to rok. Sugeruję kupić dwa kaski w potencjalnych rozmiarach i po kilku dniach / tygodniach zwrócić ten, który jest za mały/za duży/uciska itp.

Damn, too late. Jedzie juz pojedyncza sztuka. Ale dodajesz mi nadziei ze w razie czego z podmiana powinno pojsc w miare gladko.

Cytat:

Spodnie mogły by być minimalnie dłuższe ale to od razu oznaczało i więcej w pasie.
Brzmi jak moj przypadek - nieproporcjonalnie dlugie nogi w stosunku do dosyc nikczemnej postury :) Jak wezme portki dlugosci ok, to w pasie pol kilometra luzu. Ale jest na to sposob - trzeba przytyc ! :D
Ale ma to swoje bardzo dobre strony. Na moim moto (atas19) kolega majacy 182 cm wzrostu ma problem siegnac do ziemi - stoi na palcach obu stop. Ja majac 174 stoje jedna stopa na plasko, drugiej brakuje 1 cm w piecie. W butach motocyklowych obie na plasko. Wiec jakos ten problem z ciuchami "przeboleje" i dziekuje opatrznosci za ta nieproporcjonalnosc :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:22.