![]() |
Cytat:
|
Tak - trójdrożna. Kiedyś trafiłem w starych czasach (na Wolumenie ) na takie głośniki.
GDN fabryczny zregenerowany też na Wolumenie;) |
1 Załącznik(ów)
Mam pytanko odnosnie powciskanych membran.
Wpadły dzieciaki znajomego i efekt jak na fotce :vis: Jak to można ogarnąć? |
Odkurzaczem
|
Nie idzie. :/ próbowałem także przyklejając tasme klejącą i wyciągać, efekt żaden.
Wiem że nie wolno dziurawić, bo mozna by szpilką.... |
na moje to smietnik :( z ludzkich cen, a grajace uczciwie: Visaton, Seas, Monacor. zaboli :(
co to za paczki? wykrec glosniki i zrob fotki papierkow na magnesach |
1 Załącznik(ów)
Ta osłona szczeliny jest już spękana do wywalenia:(
Takie osłony można kupić: https://allegro.pl/kategoria/glosnik...CIWPY%C5%81OWA Kładziesz kolumnę na płasko i delikatnie nożykiem usuwasz starą. Jest to przyklejone może trzeba podgrzać? Trzeba to robić ostrożnie i z głową. Uważać, żeby śmiecie nie wpadły do szczeliny. Ja znalazłem stare od Altonów tak to wygląda. |
mozna probowac, ale gwizdek widze tez chyba jest wcisniety
|
Cytat:
Szkoda ich bo fajnie grają(ły) :( Obie paczki mam w tym samym stanie:vis: Głośnik niskotonowy Pylon Audio PSW 18.8 FGS Głośnik wysokotonowy Pylon Audio PST T-80/8 Bedzie za glosniki jakies 600pln Poszukam membran zobaczę czy bedzie opłacalne motanie. |
zaraz sobie za nimi pogrzebie.
kiedys spalilem oba gwizdki w moich celestion i swiat sie zawalil - glosniki trudne do zdobycia i drogie ~100$ sztuka na ebayu. poczytalem, pogrzebalem i zalozylem Visaton-y TW70 i... teraz to dopiero pieknie zagralo :D znacznie lepiej niz na oryginalach. |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:41. |