![]() |
Przeca tam nawet ramy porządnej nie ma, więc skąd ta waga?
No chyba, że rama z prętów a nie z rur, to przepraszam. |
Cytat:
|
Cytat:
Przecież Varadero 125 wazy tyle samo albo i więcej jak pozakładają biżuterię. Varadero 125 to nawet kołami na piachu nie zmieli:lol8::lol8: |
Cytat:
|
Niestety, cześć importerów chińskiego sprzętu bardzo po maceszmu traktuje weryfikację tych danych. Często danymi na stronie zajmują się osoby spoza branży więc mamy kwiatki od dziwacznie podanej wagi koczac na łańcuchach "studwudxiestoogniwowych".
Na to nakłada się często fakt, że spora część chińskich Motocykli jest sprzedawana tylko i wyłącznie z gmolami, kufra i etc. Realna waga motocykla opuszcajacego salon potrafi być mocno różna od tej na stronie. Co do samej rzeczywistej wagi - niska waga to koszty. Przeważnie jak jest tanio to jest raczej ciężko w porównaniu do drogiej konkurencji. Fajny przykład to QJ Motor SRK921RR. Bazuje to silniku MV Agusta, ale jest sporo cięższe od pierwowzoru...bedwc też o połowę tańsze od pierwowzoru. Coś za coś. Wysłane z mojego CPH2653 przy użyciu Tapatalka |
2 Załącznik(ów)
Voge 900DSX, 3500km, niedokrecony zacisk polecial w szprychy i zrobil 'siiii'. diler bada sprawe.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
2 Załącznik(ów)
o braku instrukcji, szkolen i danych serwisowych w chinskich markach juz wspominalem. tu taki 'kwiatek'. wedlug numeru OEM kompletna 'uzbrojona' glowica jest wspolna dla wszystkich wspomnianych modeli
|
1 Załącznik(ów)
motocykl nadal w ofercie + silnik ten sam w nowosci 2026 pt. TRK902
rynek czesci aftermarket praktycznie dla chinczykow nie istnieje jak nie ma OEM to nie ma wcale |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Ładne.
|
BMW Dlugoleka jest dealerem tego czegoś
|
A ten przód wygląda jakby ktoś Kietrz i lampę odwrotnie zalozył
|
Jest tego w ofercie więcej. Również jakiś Felon. Jprdl :)
|
CF Moto przejmuje 49 % udziału w MV Augusta https://www.moto.it/news/mv-agusta-r...do-cfmoto.html
|
Cytat:
|
Coś czytałem że jednak nie…
Podobno się nie dogadali i MV ma ciepło. Szkoda by było… Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Weź zobacz w necie ile było angielskich marek moto. O większości nikt już nie pamięta.
Panta Rhei. |
Tak se pomyślałem o tym co Matjas napisał. Kiedy przyjechałem do Romy w 89 roku we wszystkich służbach, ministerstwach i rządzie znaczna większość pojazdów było made In Italy. Policja czy Carabinierzy jeździli na Moto Guzzi, Cagiva, Gilera, Morini, następnie zaczynały pojawiać się Japan i BMW aż włoskimi przestano jeździć. Ojciec kumpla przepracował większość życia jako mechanik w policyjnych warsztatach i zawsze uśmiechał się opowiadając o awaryjności włoskich motorków. Do takiego stopnia że jak zaczęli jeździć na Hondach i Yamaha to zredukowali część personelu bo nie było roboty. Nadal jeżdżą BMW i Japan. Starzy fani forza Italia wymarli, jedynym wyjątkiem jest jeszcze Ducati, TM i Beta .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A jak. Ludzie wskrzeszają co się da bo stare strucle do 2000r po jakichś nakładach mogą znów pojeździć kilka lat. Z tymi nowymi to wiadomo jak jest.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
|
„My, Europejczycy, byliśmy wielkimi głupcami, skoro doprowadziliśmy swój przemysł motoryzacyjny do takiego samozniszczenia...”
Święte słowa... |
No przecież głupi wiedział, że rzucili się na chwilowe zyski - wykonanie planu - drożej sprzedaj, jeszcze taniej wyprodukuj. Co za bullshit, głupi jak makaron.
|
2 Załącznik(ów)
Honda oszukuje i okrada klientow bo przeciez jakosc jest ta sama a placi sie tylko za znaczek.
to QJ kosztowalo ~40 tys brutto, ogloszen w podobnej cenie jest juz sporo. TRK902X to ten sam motocykl. |
1 Załącznik(ów)
TrK kosztuje
|
Cytat:
|
Cytat:
|
zupelnie mnie to nie dziwi, ale dziwi mnie wysyp ogloszen sprzedazy chinskich motocykli ze sladowymi przebiegami. kupujesz zeby stracic czy pojezdzic kilka lat i kilkadziesiat tysiecy? to w wiekszosci sa pojazdy mlode ze slasowymi przebiegami. grupa na FB QJ i Benelli to wlasciwie tylko: sprzedam. Zontes podobnie. najmniej Voge i CF.
p.s. chcialbym, zeby byla grupa KLE500 gdzie za rok beda te motocykle z malymi przebiegami 25% taniej bo widzialbym ten motocykl u siebie |
2 Załącznik(ów)
Ja tam, nie wiem, na Otomoto są 3 używane QJ Motors
Kawasaki 19. |
Byłem ostatnio w multi salonie Kawasaki/suzuki i bardzo ładna ta 500kle. Że tak powiem kawał motocykla.
|
Cytat:
p.s. Kawasaki z 1972 tez sie liczy? :) |
Cytat:
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:13. |