Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Uklad paliwowy i wydechowy (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Gaźnik a benzyna E10. (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32289)

Melon 30.05.2025 11:00

Masz rację Matjas siedzimy cicho i pozycji kibica obserwujemy co z nami robi władza ;)

ramires 30.05.2025 11:24

Cytat:

Napisał matjas (Post 880390)
Etam żaden dowód. Zanim było eeeee e10 czy e5 czyściłem gaźniki w takim stanie że ahujenno. Tak więc luz.
Ja tam wciąż się cieszę że można kupować paliwo a nie muszę na prądzie jeździć :)

Jak będę miał jeździć na czystym spirytusie to będę miał się skarżyć czy cieszyć? :)

Matjasku, ale tak już mniej oficjalnie

Uważasz, że to co nam serwują na stacjach jest w porzadku?
Każdy zrobi co sam uważa za słuszne - a przynajmniej tak będzie myślał.

Ja mam gdzieś teorie spiskowe, zatargi, politykę etc, jednakże jak dotyka to mnie to już nieco się to zmienia.
Nie jestem hedonistą jednakże dbam o własny interes i o to, abym mógł korzystać z tego co mam w zasięgu a nie być nabijany w butelkę to planeta płonie...

O tym, że mamy chujnię na stacji nikogo nie muszę przekonywać, jednakże jak część "znafcuf" się zaczyna wypowiadać to mnie się bardzo mocno optyka pieroli w kwestii obserwacji społeczeństwa i wiary w to, że nowe pokolenia będą tak rozgarnięte jak nasze... Nie będą, nasza zaradność wynikała z tego, że praktycznie nic nie mieliśmy i musieliśmy sobie radzić... a teraz?

Nie mam nic przeciwko nowoczesności, lubię sam jakieś tam tablety, skanery, drukarki... wszystko to jest dla ludzi, ale nie powinno się wielu technicznych spraw zrzucać tylko i wyłacznie na komputer i samemu nie myśleć...

Jebnie EMP i tylko ludzie wychowani na analogowych rozwiązaniach dadzą radę w pierwszej kolejności.

Wracam do gaźniorów i glonojadów :lol8:

Dzieju 30.05.2025 13:07

Ale masz wymagania:)
Żeby móc oddzielić bajki internetowe od prawdy potrzebna wiedza a skąd ona ma być jak pochodzi od tychże bajek wypisanych przez nie wiedzących i powielanych przez kolejnych.
I kółko się zamyka, zacofanie postępuje......a smutne jest to że tak łatwo ludzie wierzą w magię.
Pozwolić im na błogą nieświadomość czy tłumaczyć mimo że rynce opadają?

ramires 30.05.2025 15:01

Cytat:

Napisał Dzieju (Post 880394)
Ale masz wymagania:)
Żeby móc oddzielić bajki internetowe od prawdy potrzebna wiedza a skąd ona ma być jak pochodzi od tychże bajek wypisanych przez nie wiedzących i powielanych przez kolejnych.
I kółko się zamyka, zacofanie postępuje......a smutne jest to że tak łatwo ludzie wierzą w magię.
Pozwolić im na błogą nieświadomość czy tłumaczyć mimo że rynce opadają?

Zmienię chyba ksywę na Don Kichot (lub Don Chichot) bo ciągle mam wrażenie, że walczę z wiatrakami... :haha2:

matjas 30.05.2025 15:30

Wracając na techniczny tok wątku.

Można podyskutować jeszcze nt wyprzedzenia zapłonu dla e5/e10 - zapewniam że to ustawiane dla starych silników chochlujacych prawilne paliwo w dobie ich projektowania jest nieprawidłowe. Za późne.

Melon 30.05.2025 18:49

Matjas co tu o zapłonie ściemniasz? Fahofcy powiedzieli że silniki przystosowane ale kurwa do czego??? Pytam się jako ten co kiedyś woził paliwo i wie jak pachnie, jaki ma kolor i co się z nim dzieje po 6 miesiącach w baniaku na którym jeździł ale to zobaczyć można po zdjęciu okularów różowych

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:13.