View Full Version : Mosiężny króciec linek ssania
Nawiązując do tematu o pękającym oryginalnym plastikowym króćcu łączącym linki ssania z gaźnikiem. http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1697
Powstał pomysł, i wspólnie ze specjalistami od "dygsów' przygotowywana jest oferta dla użytkowników forum. Jest już dostępny ten dość kruchy element w wersji wykonanej z mosiądzu.
Wykonanie solidne i precyzyjne zgodne z oryginałem, zdjęcia w załączeniu.
Komplet króćców (dwie sztuki) będzie w cenie 90 zł + 20zł przesyłka - faktura VAT
Dane do przelewu bez zmian:
Euro Agencja Waldemar Dobrowolski
47-400 Racibórz, Rybnicka 15/1A
ING Bank Śląski 07 1050 1328 1000 0090 7299 8009
Proszę podawać w przelewie adres do wysyłki
kontakt: 530840480 lub euro.agencja@wp.pl
Dobry pomysł , mam wprawdzie sprawne ale nie zaszkodzi wstawić metalowe , będzie na 100lat.
Czy wszystkie AT miały identyczne czy coś tam przekombinowali?
mckrzysiek
29.06.2011, 07:22
Dobry pomysł , mam wprawdzie sprawne ale nie zaszkodzi wstawić metalowe , będzie na 100lat.
Czy wszystkie AT miały identyczne czy coś tam przekombinowali?
przynajmniej na bazie mojego trampkowego doświadczenia - jedyne zmiany z jakimi się spotkałem to zmiany w rozmiarze "śruby" w owym plastikowym wihajsterze, czasami do odkręcenia potrzeba klucza ósemki, a czasem dziesiątki.
Idea metalowej końcówki ze wszech miar słuszna:)
Marco Polo
29.06.2011, 14:09
Mam złamane i regenerowane na szybko przed wyjazdem z oprawki oświetleniowej+ resztki oryginału, ale to na słowo honoru. Idea zrobienia czegoś takiego ze wszech miar- słuszna. Biere Czekamy z niecierpliwością na wieści.
Jak będziecie robić to zróbcie to baaardzo dokładnie, u mnie tokarz łachudra spitolił sprawę i motór chlał jak przy zawieszonych linkach :-/
Na dziś się raczej nie będę pisać, ale jakby były dostępne w sklepiku afrykowym to byłoby fajnie :)
Ja też mam zrobione metodą garażową, nawet w miarę dobrze, ale też chętnie się zaopatrzę w metalowe.
Wiem, że precyzja wykonania to podstawa. Do tej pory nikt nie chciał się podjąć produkcji, albo nie gwarantował jakości albo cena była wygórowana. Mam nadzieję, że tym razem wszystko... będzie po myśli właścicieli AT.
Po krótkiej przerwie wszytko już wiadomo.
Wykonanie solidne i precyzyjne zgodne z oryginałem, zdjęcia w załączeniu.
Komplet króćców (dwie sztuki) będzie łącznie z przesyłką w cenie 60 zł + 8zł przesyłka - faktura VAT
Dane do przelewu bez zmian:
Euro Agencja Waldemar Dobrowolski
47-400 Racibórz, Rybnicka 15/1A
ING Bank Śląski 07 1050 1328 1000 0090 7299 8009
Proszę podawać w przelewie adres do wysyłki
Jednak solidniej wygladaja niz moja samorobka z lampki :haha2:
Kasa poszla.
Wszystkie wymiary odpowiadają oryginałowi, poza ceną bo u Hondy to ponad dwie stówy.
Marco Polo
09.07.2011, 11:01
Kasa poszła na dwa komplety :). Dziękuję.
W dniu dzisiejszym wszystkie zamówione króćce zostały wysłane.
Można jeszcze zamówić te króćce ?
Oczywiście.
Wszystko zostało tak przygotowane aby prawie każdy mógł z tego dobrodziejstwa skorzystać.
Co cza zrobić by wymienić pękniety plastik na to mosiężne cudo..?
Co cza zrobić by wymienić pękniety plastik na to mosiężne cudo..?
Ano nic specjalnego, podaj adres do wysyłki i ślę od ręki. Dane do przelewu znajdziesz w tym wątku lub w temacie o deflektorach.
Dzięki :)
Pytam od strony technicznej bo jeden plastik mi sie ułamał i musze ręcznie z jednym gaxniku ssanie wyłaczać. Jak to się wymienia..? dużo roboty..?
Nie - jakieś 20-30 minut wraz ze zdjęciem zbiornika i obudowy filtra. Dostęp jest prosty i dlatego tak często się łamią plastikowe króćce. Ja u siebie złamałem jeden przy regulacji zaworów. Zresztą plastik pod wpływem temperatury i z upływem lat twardnieje i robi się kruchy.
To chce :)
Wysyłam adresa na priw :Thumbs_Up: :)
Marco Polo
21.07.2011, 12:11
Do mnie przesyłka dotarła zgodnie z zamówieniem - pozytywna opinia dla tego Pana - dziękuję.
Witam do mnie także wszystko doszło zaraz zakładam i oblukam jak to się sprawuję pozdrawiam
A więc jak obiecywałem tak zrobiłem , wielki + za wykonaną robotę króćce pasują idealnie .
I Super się sprawują w gaźnikach . Pozdrawiam Wd60 i stawiam żołądkową jak się kiedyś spotkamy za dobrą robotę bo już miałem u pana hondy kupować cały zestaw.
są jeszcze jakieś zestawy ?:)
wd60 wspakujesz parę sztuk na zakończenie sezonu?
Ja byłbym zainteresowany najchetniej właśnie na zakończeniu sezonu bym odebrał zamontował i wytestował:)
Już tam jadę i będę miał ze sobą kilka kompletów.
Od 01 stycznia na wszystkie produkty jest wystawiana faktura VAT.
Aj, zapomnialem doniesc, ze dostalem, dziekuje i jestem zadowolony :D
Kudłaty91
10.03.2012, 09:23
Czy oferta jeszcze aktualna?
Oferta na króćce, deflektory i osłony reflektorów jest aktualna, jak i dostępność wszystkich wersji. Kontakt bez zmian:
euro.agencja@wp.pl lub tel.: 530-840-480
Zbliża się czas zimowych przeglądów, dlatego informuję, że dostępnych jest jeszcze 10 kompletów mosiężnych króćców. Chyba ostatnich, bo bez zbiorczego zamówienia jednostkowa produkcja jest zbyt droga.
Zamawiam 1 komplet- idzie priv
poproszę o odłożenie dla mnie 1 kpl :)
dalszy kontakt będzie na prv
Poszedł priv w przedmiotowej sprawie :)
Ja tez proszę jeden komplet :-) Czekam na dane do przelewu na prv .
Pozdrawiam
Borewicz
14.11.2012, 13:38
I ja poproszę 1 komplet, reszta na priv.
Ja też poproszę jeden komplet. Przelew puszczę po potwierdzeniu na priv dostępności dyngsów :)
miro&afryka
14.11.2012, 15:05
jestem zainteresowany jednym kompletem, wysłałem pw
dawid8210
14.11.2012, 16:30
Biere 1 komplet, oczywiście o ile jeszcze jest możliwość:) pw poszło :)
Ja też poproszę komplet :)
Zet Johny
15.11.2012, 13:23
Załapie się jeszcze na jeden w tej dziesiątce.
Z tego co liczę to tak.
Czy oby na pewno?
Jak jeszcze można też poproszę 1 kpl :-)
WD60 działa jak błyskawica :)
Wczoraj zamówiłem a dziś już są :Thumbs_Up:
Ja też już je mam:) prawie odmówiłem listonoszowi przyjęcia poleconego,bo co to za Agencja jakaś całkiem mi nieznana przysyła mi lista..
ale
pomacałem trochę kopertę i zajarzyłem na szczęscie, że to króćce do gaziorów :)
dzięki WuDe :) kasa już poszła
Borewicz
19.11.2012, 14:42
I ja dostałem na drugi dzień od zamówienia paczuszkę. Dzięki WD60 za ekspres.
bliźniak
19.11.2012, 15:32
Jeszcze jeden klp dla mnie - plasytczki się rozpadły już jakiś czas temu i na poklejonych śmigam. Poszeł priv
a ja jeszcze nie mam. Na poczcie podobno nie lezy :(
a ja jeszcze nie mam. Na poczcie podobno nie lezy
Dawno powinno być na miejscu, wyszło 14. listopada. Napisz/podaj e-maila to prześlę Ci skan z książki przesyłek pocztowych. Jest tam data i numer przesyłki.
Dawno powinno być na miejscu, wyszło 14. listopada. Napisz/podaj e-maila to prześlę Ci skan z książki przesyłek pocztowych. Jest tam data i numer przesyłki.
Mnie to nie dziwi - poczta polska :(. jak do konca tygodnia nie dojdzie to sie zglosze po numer przesylki.
Pzdr
Michal
U mnie było już w piątek , ale odebrałem dzisiaj:o
Wszystko w porządku , dziękuje bardzo :)
Koniec patentów :D
Pozdrawiam!
dzisiaj dotarly. Towar pierwsza klasa :).
pieknie dziekuje i pozdrawiam.
Michal
bliźniak
26.11.2012, 15:47
Doleciało błyskawicznie! Wszystko już zmontowane i działa jak należy :) Podziękował i pozdrawiam!
Niestety wszystkie króćce zostały sprzedane a dalej jest zapotrzebowanie. Uruchamiam zbiorcze zamówienie na króćce.
Cena nie ulega zmianie mimo dwukrotnej podwyżki materiału, będzie faktura na króćce. Czas realizacji - mam nadzieję, że jeszcze w tym roku.
Zainteresowanych proszę o info na priv lub na e-maila euro.agencja@wp.pl wraz z danymi do faktury i adresem do wysyłki. Będzie to ostatnia produkcja w takiej cenie.
huraaa... są króćce. Mam przyjemność poinformować, że zostały wyprodukowane mosiężne króćce linki ssania w ilości, która powinna zaspokoić potrzeby wszystkich forowiczów.
Cena i sposób zakupu pozostają bez zmian - odsyłam do pierwszego postu, tam zostało wszystko opisane.
Część Wam Koledzy z zaprzyjaźnionego forum! ;] W Varadero na gaźnikach występuje bardzo podobny problem pękającego pipsztoka.. Może wiecie już z innych źródeł, czy element ten przeznaczony dla Afryki pasuje do Viadra? Na pierwszy rzut oka wygląda identycznie. Czy mógłbym poprosić o zdjęcie, w miarę możliwości, wymiarów tego mosiężnego cuda przeznaczonego do Afryki? Wrzucam od razu szkic zasięgnięty z zagranicznego forum Hondy VTR, która posiada bliźniaczo podobny do Vara silnik i gaźniki.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b710c74779d.jpg (http://naforum.zapodaj.net/7b710c74779d.jpg.html)
edit. dodam jeszcze, że udało mi się ustalić, że zestaw za 200 zł od Chądy dla Afryki ma numer części: 16046-MAY-000 a do Vara i VTR:16046-MBB-640. Niby co innego, ale z drugiej strony wygląda niesamowicie podobnie.
Króciec ma takie wymiary, jak na szkicu.
Wydaje się, że faktycznie wszystkie najważniejsze wymiary są identyczne. 1,5mm większa długość nie ma znaczenia. Z tego co pamiętam to gwint 10x1,25
Piękne Dzięki za przesyłkę, wszystko pasuje, fachowe wykonanie :Thumbs_Up:
Przesyłka ekspres, doszła - piękne dzięki.
Ps. Żona pyta co to za biżuteria. Bądź teraz mądry człowieku i wytłumacz do czego to służy...:)
Poproszę jeden komplet do RD07a,przelew poszedł.
Witam,przelew zrobiony,jeden komplecik.
Pozdrawiam Fazi.
Króćce które dostałem są do 07 a potrzebne mi do 03.
Panowie do poczatku lipca jestem w Gruzji i Armenii, musicie zaczekac. Po powrocie wszystko nadrobimy. Pozdrawiam
Witam, czy te króćce są dostępne? :)
Z tego co pamiętam to gwint 10x1,25
Skok gwintu to 10x1.
Informacja dla zainteresowanych:
króćce są nadal dostępne, nic się nie zmieniło, wszystkie dane są w pierwszym poście.
Kasa poszła, czekam na przesyłkę.
Waldku
Kupiłem Twój wyrób z chęcią wstawienia ich do RD04. Niestety okazało się, że gwint jest większy, fi 12 :mur: i mosiądz nie robi .....
Przyjmujesz zwroty ? Istnieje możliwość zamiany ?
LwG
Króćce pasują na 100% do RD07 i RD07A
Tak przyjmę, pisz na euro.agencja@wp.pl
Jak dostanę oryginalny króciec z RD04 jako wzór/szablon to można uruchomić produkcję, bo jednak zapotrzebowanie jest.
Zrobię Ci rysuneczki z moich .
Od strony linki króciec pasuje idealnie. Sprawdzę długość oryginalnego króćca i skok gwintu. Bo rozmiar sprawdzałem i jest fi 12.
Odezwę się na @
LwG
Odezwij się, postaraj się może uda się wypożyczyć na parę dni oryginalny króciec. A może komuś został jeden nie uszkodzony i mógłby mi "wyczarterować" go do pomiaru.
szpila82
14.06.2014, 23:20
Jak się uda ogarnąć króćce do RD04, to ustawiam się w kolejce po nie;]
OK. Na ile czasu go potrzebujesz ?
Odświeżam temat, dla posiadaczy RD04. Kto wypożyczy króciec do czwórki, po pomiarach natychmiast oddaję.
Ja Ci podeślę swój razem z tymi króćcami które zwracam. Będę to mógł zrobić dopiero myślę we wtorek, bo jestem do poniedziałku nad jeziorkiem na Mazurkach.
OK, czekam. Zrobimy podmianę :) na lepszy model
Czy są jeszcze króćce do Rd07, wczoraj połamałem swój :(
Jesienna PROMOCJA
ZAKUPY BEZ VAT !!!
Od teraz do końca października ogłaszam jesienną promocję w wysokości 23%!!!
Promocja nie dotyczy wysyłki.
Pozostało tylko kilka godzin promocji
Każde zgłoszenie, które wpłynie do północy
będzie realizowane z 23% upustem!!!
Czy są jeszcze króćce do Rd07 i w jakiej cenie
tomas1977
24.12.2014, 01:00
Ponawiam pytanie czy są króćce do RD07A-jaka cena.
Tak, są króćce do RD07, 07A i 04 w niezmienne cenie. Wszystkie dane są na początku każdego wątku o króćcach.
tutaj:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9832
oraz tutaj:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=21889
A czym chcesz, aby na moje konto w ING trafiło.:) numer w pierwszym poście
Czy kiedyś zrobisz do 03?
Niestety do RD03 nie robiłem, nie było zapotrzebowania. Robienie oprzyrządowania dla jednego kompletu jest nieekonomiczne. Ale mam do RD04
Tak wiem ale nie pasują do 03.
A czy pasują do Trampka 600?
Tego nie jestem pewien, wszystkie wymiary podane są na forum.
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9832&page=7
Mogę się tak zadeklarować, jeśli będzie zamówienie min. na 10 kompletów to zrobię do trampka i do RD03.
10 kompletów? przecież to tylko zdaje się zmiana jednego wymiaru o ile pamiętam.
OK, robimy!
Kto ma jedną sztukę na wzór? Zrobię przyrząd, a niech tam. Proszę tylko o info od jakiego motocykla pochodzi i adres zwrotny.
Odeślę po jednym dniu
Marcin-BB
12.05.2015, 15:04
Hej!
I jak- uzbierało się tych dziesięciu chętnych na króćce do trampka??
Ja się piszę, mogę podesłać plastikowy oryginał do zdjęcia wymiarów. Myślę, że spokojnie się znajdzie 10 chętnych osób- wystarczy informację wrzucić na forum TA.
OK, robimy akcję z króćcami do TA
Czekam na wzór
Witam mam pytanko czy są dostępne króćce do RD07A ?
Pozdrawiam
Tak są dostępne. Proszę resztę na euro.agencja@wp.pl
Jakoś dawno mnie tu nie było :)
Czas odświeżyć temat.
lazyjack
26.02.2016, 10:31
Czy są jeszcze króćce do Rd07 i w jakiej cenie ?
Są, wszystkie informacje znajdziesz w pierwszym poście.
lazyjack
28.02.2016, 19:42
poszedł email
czesc
Nie chciałbym robić konkurencji dla wd60, ale kiedys od niego kupiłem zestaw i nigdy nie założyłem... Jeśli ktos chciałby to odsprzedam 1kpl, nieużywane.. Prosze zainteresowanych o priv
Miras Sc
20.04.2016, 14:00
Posłałem priv
wojtekm72
19.05.2016, 21:32
Jeśli jest szansa to chciałbym kupić komplet. Nie spieszy mi się. Proszę o info i namawiam do zakupienia na zapas bo nigdy nie wiadomo kiedy urwiemy to plastikowe gówno.
Króćce do siódemki
Niestety zabrakło króćców do RD07 i RD07A, zostały tylko do RD04.
Nowa seria została zapuszczona do produkcji, jak dobrze pójdzie to powinna być na przyszły wtorek, środę gotowa do wysyłki.
wojtekm72
20.05.2016, 06:23
Pierwszy w kolejce po komplet do RD07A.:Thumbs_Up:
Można wysłać kasę?
Na razie nic nie wysyłajcie. Trzeba będzie zaczekać, bo mój specjalista od toczenia umarł i muszę znaleźć następcę.
wojtekm72
25.05.2016, 08:41
Na razie nic nie wysyłajcie. Trzeba będzie zaczekać, bo mój specjalista od toczenia umarł i muszę znaleźć następcę..
O to smutno.
Grzecznie czekam na info.
wojtekm72
01.06.2016, 12:33
Zakupione od Jaskóły, mosiężne. Spokój na lata :).
Ogłaszam, że są króćce do RD07 i 07A !!!
Zamówienia na priv lub e-maila euro.agencja@wp.pl
Nieuchronnie nadchodzi czas zimowych serwisów na naszych Afrikach.
Przypominam, że mam nadal w swojej ofercie króćce do RD 07 i 07A.
Cena i warunki dostanie nie uległy zmianie!
A czy do RD03 będą jeszcze ?
Jest wątek o króccach do RD04 i tam znajduje się opis wspólnych wymiarów RD07 i RD04.
Witam wszystkich i zapraszam do skorzystania z mojej oferty. Ceny w 2017 r. bez zmian.
McCherry
07.06.2017, 10:03
Witam do RD07A beda od reki?
Pozdro
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Tak, dzwoń bo na tydzień wyjeżdżam
530840480
McCherry
08.06.2017, 22:41
Spoko bez napinki!wrocisz,daj cyne
Pozdro
McCherry
08.06.2017, 22:42
Daj znac na prib
Spoko bez napinki!wrocisz,daj cyne
Pozdro
Witam i zapraszam do skorzystania z mojej oferty. Ceny w 2018 r. nie uległy zmianie.
Dzięki za krućce i deflektor:Thumbs_Up:Miło było poznać.Pozdro:at:
Cześć, komplecik można prosić?
Można, jak najbardziej. Ślij na priv dane do wysyłki
mam problem z wyjeciem ulamanego elementu ktory wchodzi w ktociec do gaznika. Jakies sugestie jak go wyjac? (Obraca sie i na kilka mm mozna wcisnac/wysunac)
dawid8210
06.10.2018, 13:59
To jest wkręcane, z tworzywa. Ja wcisnąłbym ostrożnie w to jakiś bolec umazany w poxipolu czy czymś podobnym. Po złapaniu powinno się wykręcić
https://www.fotosik.pl/zdjecie/5a8c484799627a8f
Element z tworzywa bez wiekszego problemu wykręciłem (jak dobrze wiesz też był ułamany :)) pytanie czy element zaznaczony na niebiesko można kupić?
Na czerwono zaznaczyłem to z czym miałem problem przez ponad półtorej godziny - a niby pierdoła.
A raczej czy można sam kupić, czy tylko w zestawie który swoją drogą tani nie jest. :) (może pasuje od innych motocykli/jest uniwersalny)
I ja dziękuję za króćce i ich atest w niemieckim TUV po dobrej niemieckiej cenie. Wiadomo, w germanii bez atestu nieprzejdzie nic, więc doceniam spełnienia bardzo wysokich wymagań klienta z biletami ojro. Króćce robią konkretną robotę, króca te linki właściwie jak trzeba, wkręcają się dobrze, klucz siedzi ciasno . Pozatym wysyłka szybsza niż przelew. Oby więcej takich ludzi. Dzięki WD 60.
95911
Wielkie podziękowania dla wd60 za eleganckie krućce.
Pozdro.
...Pozatym wysyłka szybsza niż przelew. Oby więcej takich ludzi. Dzięki WD 60.
o właśnie... i ja się przyłączam do podziękowań...
Szukam dobrej jakości króćcy do RD03, aby je można było zwymiarować jako wzorzec.
Kto udostępni mi jeden dobry króciec otrzyma mosiężny komplet w ramach podziękowania.
Szukam dobrej jakości króćcy do RD03, aby je można było zwymiarować jako wzorzec.
Kto udostępni mi jeden dobry króciec otrzyma mosiężny komplet w ramach podziękowania.
Mam i moge udostepnic.
Informuję, że oferta na króćce linek ssania do wszystkich modeli AT jest już aktualna.
Cena od 2011 roku nie uległa zmianie :) na razie
Krzych_BBI
21.06.2020, 10:39
Wysłałem priv
Do mnie dotarło. Dzięki za szybką wysyłkę
Krzych_BBI
24.06.2020, 16:15
Króćce dotarły. Dzięki.
Uprzejmie proszę o komplet do rd07 do Gdyni.
Wszystkie zamówienia zostały wysłane :)
Znalazł by się jeden komplet jeszcze? :bow:
Chętnie zanabyłbym jeden zestaw do 07a
daro.zory91
28.11.2021, 12:10
No i wszystko elegancko. Króćce do RD04 wykonane bardzo precyzyjnie i solidnie. Polecam serdecznie robotę Pana "wd60" :)
Grzechu2012
29.11.2021, 11:08
do RD07a też som idealne :)
polecam
dominikon
04.03.2024, 19:43
Kupiłem od wd60 robione przez Niego króćce do RD07 - super wykonanie, doskonały kontakt i błyskawiczna wysyłka. Bardzo Ci dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i polecam zdecydowanie.
krzysiekv2
15.03.2024, 14:59
WD60 potrzebuje jeden komplet, czy nadal można u Ciebie kupić? Do rd07
sajmon70
03.04.2024, 18:44
Witam też? bym wziął zapobiegawczo czy dało by rade
Witam.
Czy jest możliwość zamówienia jeszcze króćców do RD07a ?
pisz na e-maila lub dzwoń
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.