View Full Version : o zatopiła się !!!
Ha- Bracia i Siostry- niech każdy powie jakie ma doświadczenia po zatopieniu sprzęta-czyli co zrobić co sprawdzić żeby odpalić , no i jak sobie radzicie z wyciągnięciem krowy na brzeg:)) Myślę że kilku czarnuchom przydadzą się wskazówki i mnie również Ha:lol8:
Ha- Bracia i Siostry- niech każdy powie jakie ma doświadczenia po zatopieniu sprzęta-czyli co zrobić co sprawdzić żeby odpalić , no i jak sobie radzicie z wyciągnięciem krowy na brzeg:)) Myślę że kilku czarnuchom przydadzą się wskazówki i mnie również Ha:lol8:
Jadę..... coraz głębiej i głębiej i dupa stoję.... Drę się do Chinskiego, że ma wchodzić do wody i ciągnąć nazad :) wyciągneliśmy.
Palę.... dupa...... raz, drugi, 8 , 20.... leje się woda tylko.... przewracamy Afri na bok leci jak z kranu... nie pali... przewracamy ją tak, aby koła były wyżej... bulgocze jak z butelki, próbuje odpalić jak leży, odpala, stawiamy, gaśnie.... po 3 razie już nie :) wracamy uradowani do garażu....
Pozdro
Chomik
P.S.
Była 22 noc i około 10 stopni, zima jeszcze chyba....a my pojechaliśmy tylko przetestować centralki :vis::haha2:
jak tak dalej będzie to poszukam miejsca na wyciągarkę hehehe
A jak filter powietrza? Zmarł? Robimy zamówienie na gąbki do RD04, może się piszesz? Gąbka jakieś 45pln plus wysyłka.
http://www.youtube.com/watch?v=OD5G_7qztVo
O takim brodzeniu to my se z Dabalem możemy pomarzyć (wlot powieczaaa)...
motormaniak
16.06.2008, 21:42
to dało by sie jeszcze przerobić.l. Ale jak już zgaśnie mocno pod wodą to trzeba patrzeć żeby kręcąć rozrusznikiem wody nie sprężać - w innym moto pogiełem korbowód w ten sposób. Pozatym jak sie olej do wody dostanie to masło sie robi i panewki są zagrożone..
Papierowy filtr powietrza nawet jak mokry to puszcza powietrze i da sie jechać- choć silnik nie wkręca sie na wyższe obroty. - przetestowałem
Jadę..... coraz głębiej i głębiej i dupa stoję.... Drę się do Chinskiego, że ma wchodzić do wody i ciągnąć nazad :) wyciągneliśmy.
Palę.... dupa...... raz, drugi, 8 , 20.... leje się woda tylko.... przewracamy Afri na bok leci jak z kranu... nie pali... przewracamy ją tak, aby koła były wyżej... bulgocze jak z butelki, próbuje odpalić jak leży, odpala, stawiamy, gaśnie.... po 3 razie już nie :) wracamy uradowani do garażu....
Pozdro
Chomik
P.S.
Była 22 noc i około 10 stopni, zima jeszcze chyba....a my pojechaliśmy tylko przetestować centralki :vis::haha2:
Chomik, przy sprzedaży będzie pisane że babcia na sumę do kościoła jeździła
a teren? Pan Boga się nie boi ? Kto by takim klocem po krzakach jeździł...
Deszczu ,Panie ten sprzęt nigdy nie widział a co dopiro jakiejś kałuży...:haha2:
Chomik, przy sprzedaży będzie pisane że babcia na sumę do kościoła jeździła
a teren? Pan Boga się nie boi ? Kto by takim klocem po krzakach jeździł...
Deszczu ,Panie ten sprzęt nigdy nie widział a co dopiro jakiejś kałuży...:haha2:
eee po niej widać, już, że w terenie śmiga.... a poza tym mam zamiar jej nigdy nie oddać :) moja ci jest...
Poniewaz zatopienie moze byc mało miłe dla jakis zwierzatek koniecznie sprawdz czy w lampach nie masz jakiegos akwarium i wrazie potrzeby uwolnij biedne zyjatka .Poza tym za nic w świecie nie odpalaj w wodzie jeśli zalało wydech bo zawartość ,może zaszkodzić rzece czy innemu zbiornikowi. Złap mocno za kierownice i powoli popychaj w stronę brzegu. Jesli jest traktor w okolicy to moze Ci znakomicie ułatwic zadanie... Powodzenia
Acha. I nie wołaj na pomoc kolegów bo maja suche buciki hihihih
Ciut mi nie poszło do końca ale jazda miła i jak ładnie zapaliła,efektów ubocznych nie stwierdzono,nawet sie z grypy wyleczyłem-http://pl.youtube.com/watch?v=xXjOtuDx-Zg
A jak filter powietrza? Zmarł? Robimy zamówienie na gąbki do RD04, może się piszesz? Gąbka jakieś 45pln plus wysyłka.
oki zamawiam
to dało by sie jeszcze przerobić.l. Ale jak już zgaśnie mocno pod wodą to trzeba patrzeć żeby kręcąć rozrusznikiem wody nie sprężać - w innym moto pogiełem korbowód w ten sposób. Pozatym jak sie olej do wody dostanie to masło sie robi i panewki są zagrożone..
Papierowy filtr powietrza nawet jak mokry to puszcza powietrze i da sie jechać- choć silnik nie wkręca sie na wyższe obroty. - przetestowałem
może i pływać nie zamierzam ale myślę nad przerobieniem wlotu powietrza
po zalaniu nie odpaliła z rozrusznika ale z holu tak -dziwne?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.