View Full Version : 2-3 kwietnia Góry Sowie i nie tylko
Coś dla potrafiących szybko się decydować. Zbieramy ekipę. Start sobota rano ze Stajni ( kawa na dzień dobry http://1.1.1.5/bmi/forum.transalpclub.pl/images/smilies/01smile.gif ).
W planach : Zamek Grodziec, Szklarska, Kowary, Oraz dojazd w Góry Sowie. Wieczorem browar i spanko. Niedziela Góry Sowie, Sztolnie, może Srebrna góra.
Podstawowa zasada Bez Napinki !!. Poziom jazdy, amatorski, bez hard itp. Spanie w pensjonacie, koszt noclegu około 30 zł z pościelą i łazienką od osoby - jutro dokładnie potwierdzę.
Ale bym sie wybral,gdybym byl na miejscu :drif:
1. Szparag
2. Blizniak79
3. Cynciu - 2 dni, może z plecaczkiem
4. badiss - 2 dni ale w niedziele o 7 rano musze uciekac.
bliźniak
28.03.2011, 21:49
Ale bym sie wybral,gdybym byl na miejscu :drif:
To gdzie się podziewasz?
Mi już się mordka cieszy :)
A siedze 800 kaemow od was :dizzy:
Oj tam oj tam to tylko 7 godzin :)
1. Szparag
2. Blizniak79
5. jkb^^
Oj tam oj tam to tylko 7 godzin :)
...i 200Eurasow :vis:.Musze kupic amora do AT wiec porobcie kilka fot ;)
po huj ci amor do prawie nowej afryki?????
bliźniak
28.03.2011, 22:09
Myku, w czwartek lecę z NL, więc będę koło Ciebie śmigał :D zabierasz się??
po huj ci amor do prawie nowej afryki?????
Oj Calgon,widac ze nie wiesz co to Ohlins, ani WP.Wiek nie ma znaczenia,jakosc tak.A ta jest szczatkowa :D
wiem o czym piszesz ale 200 euro to chyba mało czy jestem w błedzie? Dlatego sadziłem ze chcesz do swojej oryginalny kupic z jebaja.(tylko po co):-)
Nie no, calosc jest drozsza,ale ziarnko do ziarnka.szkoda bo moze to byc fajny weekend,a ja spedze go w pracy :(
A to nie do działu serwisowego ??, Albo kupię sprzedam ??.
Mam do stajni 200km. z haczykiem (nie chce autostradą) w związku z tym nieśmiało zapytywuję. Można godzinę startu przesunąć na godz. 10,30 - 11?. Moje handbary diabli wzieli i jak wyjadę po 6,00 to mi łapki odpadną.:cold:
Oczywiście jest to luźne zapytanie które nie wpływa na mą obecność.
ps
Może przyjadą z kk dwie maszynki.
Nie pękaj ma być 20 stopni. Oczywiście jak co to zaczekamy, ale staraj się sprężyć :).
Za to będziesz miał bliżej do powrotu :)
:Thumbs_Up::at::cold::zdrufko::Thumbs_Up:
na 98% jutro potwierdzę.
.
Przerzucam listę żeby się nie rozlazła
1. Szparag
2. Blizniak79
5. jkb^^
1. Szparag
2. Blizniak79
5. jkb^^
6 Dzymy - lista rezerwowa 2 dni w czwartek-piątek będę wiedział na 100%
bliźniak
28.03.2011, 22:59
1. Szparag
2. Bliźniak
5. jkb^^
Tak tylko z okazji lekkiej modyfikacji nicka :)
1. Szparag
2. Bliźniak
5. jkb^^
7. Maskot - 2 dni (na 98% ponieważ muszę przemęczyć grypę ale już blisko)
to o której grupa z Wrocławia spotyka się w sobotę pod Halą?
pzdr
Namiary na stajnie :
Stajnia Motocyklowa
Małuszów 17
59-424 Męcinka woj. dolnośląskie
przy drodze nr 3 pomiędzy
Jaworem a Legnicą
GPS: N 51 06.946 E 016 10.453
Tel. kom:
512 09 88 89
Ośrodek Wypoczynkowy Rzeczka
http://www.rzeczka.eu/kontakt.htm
Koszt noclegu ze śniadaniem 40 zł - można bez śniadania, ale po co ?? różnica 5 zł :)
Musimy do jutra wieczorem potwierdzić ilość osób.
Więc tak, dwie listy. Proszę się szybko wpisywać :)
Z noclegiem :
1. Szparag.
2. Bliźniak.
3. Cunciu - napisz, czy z plecakiem ??
4. badiss
5. Dzymy - potwierdź
6.Maskot - w Biedronce jest mega zajebisty Miód Pitny, wygonisz nim tą france grypę :)
Bez noclegu :
1. jkb^^
pogoda na sobotę :
http://pogoda.wp.pl/day,sobota,wid,DLS,woj.html
Moja propozycja jest taka,jeśli mamy jechać do Stajni to olać Hale i wylecieć z Mc donald-BP około 08:30-09:00 żeby się na Szparagową kawę załapać.
a którędy planujecie jechać od Szparaga w kierunku Gór Sowich bo nie wiem gdzie i kiedy mam się podłączyć, jakby co to podjadę również do Stajni Szparaga tylko czy jest sens się cofać?
Nie cofasz się, bo stąd lecimy na pogórze kaczawskie, jelenią, kowary i dopiero dołem na sowie :)
Postaram się wsadzić wieczorem wstępny zarys traski, oczywiście do modyfikacji :0
bliźniak
29.03.2011, 18:31
1. Szparag
2. Bliźniak
5. jkb^^
to o której grupa z Wrocławia spotyka się w sobotę pod Halą?
pzdr
To może pod Wierzą Ciśnień na Wiśniowej :) Rzut beretem do wylotu na Legnice i wszystkim będzie po drodze :D Może być godzina 8, co wy na to?
Z wrocka do mnie jedzie się 45 minut :)
Szparag opisz dokładniej trasę na sobotę. Mam do dyspozycji tylko 1 dzień i chętnie bym dołączył.
jkb^^ Ty to od razu do Stajni leć .
A ekipie z Wro ty chyba najlepiej jednak na MCDonalds przy wylocie na autobana się spotkać.
1. Szparag
2. Bliźniak
3. Cynciu - 2 dni, z plecaczkiem (dwie osoby potwierdzam)
5. jkb^^
Strażak z Bieszczad
29.03.2011, 19:45
oj jak ja bym miał bliżej i czasu więcej idąc za waszą myślą muszę taki szybki wypad u siebie w bieszczadach zrobić a może kto chętny
chyba tak zrobię, Szparag o której być u Ciebie co by się na koffi z mlekiem załapać i z timem zapoznać
oj jak ja bym miał bliżej i czasu więcej idąc za waszą myślą muszę taki szybki wypad u siebie w bieszczadach zrobić a może kto chętny
może spróbuj od założenia wątku twojej grupie regionalnej :)
bliźniak
29.03.2011, 20:58
A ekipie z Wro ty chyba najlepiej jednak na MCDonalds przy wylocie na autobana się spotkać.
Jak mamy być u Szparaga o 10 to na 9 pod McD będzie git :Thumbs_Up: Pasuje?
Co do trasy, moja propozycja jest następująca.
Startujemy ze stajni przed 11, czyli po kawie. Olewamy zamek Grodziec, zostawiamy go na raz następny. Lecimy poprzez Góry Kaczawskie ( Stanisławów, Muchów,Świerzawa, Czernica) nad zalew Pilchowice. Dalej przez Starą Kamienice do Szklarskiej na podrabianego oscypka. Dalej przez góry, na Karpacz Kowary ( możemy zwiedzić sztolnie jak kto chętny ). Następnie lecimy na Lubawkę, Mieroszów, Głuszycę, Jugowice, do pensjonatu.
Taki jest mniej więcej plan na sobotę Oczywiście, życie go skoryguje :)
Pozdrawiam
Szparag o której być u Ciebie co by się na koffi z mlekiem załapać i z timem zapoznać
Jak wszyscy o 10 :)
1. Szparag
2. Bliźniak
3. Cynciu - 2 dni, z plecaczkiem (dwie osoby potwierdzam)
5. jkb^^
8. Oskar - tylko sobota
Panowie klepiemy w liście z podziałem:
Więc tak, dwie listy. Proszę się szybko wpisywać
Z noclegiem :
1. Szparag.
2. Bliźniak.
3. Cunciu - z plecakiem
4. badiss
5. Dzymy - potwierdź
6.Maskot - Goń tą grypę i potwierdź
Bez noclegu :
1. jkb^^
2. Oskar
Wklepałem trasę w MapSourcea i wyszło mi na sobotę jakieś 268 km, biorąc pod uwagę to, że jedziemy prawie samymi białymi drogami, oraz jakieś foto, zwiedzanko, obiadek, powinno zapełnić cały dzień, no i trzeba pozostawić siły na wieczór. :kumbaya: :zdrufko:
O niedzieli zdecydujemy, wieczorem, pogadamy z Jackiem właścicielem może coś doradzi gdzie warto jechać, a jak nie to standard, sztolnie zapora i srebrna góra :)
Oskar, a nie lepiej zostać do niedzieli i czmychnąć z samego rana niż po nocy jeździć ??
Ja będę około 22:00w Rzeczce na piwko i na noc w pensjonacie w niedzielę dzidowanie.Niestety w sobotę muszę być w pracy ( WYPŁATA BĘDZIE:D) więc sami rozumiecie.ALE ZA TO NIEDZIELA ALE ZA TO NIEDZIELA.....
Z noclegiem :
1. Szparag.
2. Bliźniak.
3. Cunciu - z plecakiem
4. badiss
5. Dzymy - nocleg plus niedziela
6.Maskot - Goń tą grypę i potwierdź
Bez noclegu :
1. jkb^^
2. Oskar
Z noclegiem :
1. Szparag.
2. Bliźniak.
3. Cunciu - z plecakiem
4. badiss
6. Maskot
Bez noclegu :
1. jkb^^
2. Oskar
Potwierdzam, no bo do soboty to już musi być git :)
Nie odpuszczę takiego wyjazdu :P
Tak sobie pomyślałem, że jeśli dojedziemy, o jakiejś normalnej porze do ośrodka, to co by się nie nudzić za bardzo i nie tracić czasu tylko na piwo :). Mogę walnąć jakieś małe warsztaty z zagadnień mechaniki. Dajcie tylko jakiś temat/propozycję i możemy coś powalczyć .
Proponuję kwestię na czasie, czyli przygotowanie, motocykla, co sprawdzić, jak sprawdzić, co zrobić, ewentualnie co zlecić . Co wy na to ?
Świetna inicjatywa :)
Ja proponuje rozprawkę: Co tu tak szumi/stuka? I dlaczego tak ma być. Czyli organoleptyczna diagnostyka i interpretacja wszelkiej maści odgłosów, wibracji i wyziewów z motocykla.
Jak będą warsztaty to zostaję na noc:)
Jeszcze tylko w piątek zrobię badania techniczne i szykuję się do wyjazdu.
A już myślałem że na nartach pozjeżdżamy:D pomysł mi się podoba,pewnie dojadę na koniec warsztatów no ale trudno ;)
hej,
osobiście pomysł warsztatów uważam za genialny ponieważ jestem laikiem w tych sprawach i do mechaniki mam raczej dwie lewe ręce. Jako, że chyba nie będę jedynym amatorem to tak jak napisałeś dobrymi tematami przewodnimi będą takie podstawowe sprawy jak przygotowanie moto do podróży, najczęstsze usterki które można samemu naprawić, stałe czynności związane z utrzymaniem moto w dobrej kondycji, kiedy dane elementy należy wymienić, no i ogólne ABC Afryki :)
teraz to już na 100% nie odpuszczę tego wyjazdu :)
Czy szanowna ekipa dałaby radę z nieco początkującą motocyklistką? Jeżdżącą (o zgrozo) na beemce ;)
Bo rozumiem, że żadne kopne piachy itp nie są przewidziane, tylko asfalty?
Do Szparaga mam aż 130 km... grzech nie skorzystać przy takiej pogodzie. Ostatni weekend jeździłam w śniegu :mur:
zapraszamy :), nie ma w tej grupie bardziej zielonego niż ja więc spokojnie - staż ok 200km
Z naszych wcześniejszych ustaleń wynika że tylko asfalty
Czy szanowna ekipa dałaby radę z nieco początkującą motocyklistką? Jeżdżącą (o zgrozo) na beemce ;)
Do Szparaga mam aż 130 km... grzech nie skorzystać przy takiej pogodzie. Ostatni weekend jeździłam w śniegu :mur:
Bosssem jest tu szparag ale myslę, że wszystkim będzie miło a i mój plecak nie będzie się czuł wyobcowany :D
No to chyba pogoda nam dopisze ponieważ właśnie w radiu zapowiedziano, że może to być najcieplejszy weekend tego roku :)
Ale z drugiej strony aż nie chce się wierzyć żeby lato miało być takie chłodne :(
No gorzej na pewno nie będzie niż miałam w ubiegłą sobotę:
https://lh5.googleusercontent.com/_Pepsgr1Cu9I/TY-UfycaFtI/AAAAAAAABV4/xJBCjmIJaC8/s288/IMGP0570.JPG
To na 90% do zobaczenia :Thumbs_Up:
No gorzej na pewno nie będzie niż miałam w ubiegłą sobotę:
https://lh5.googleusercontent.com/_Pepsgr1Cu9I/TY-UfycaFtI/AAAAAAAABV4/xJBCjmIJaC8/s288/IMGP0570.JPG
To na 90% do zobaczenia :Thumbs_Up:
Jagna, przyznaj sie ze ktos odpalil gasnice sniegowa...
ja bym się pisał z pasażerką jeśli jest możliwość. Proszę o info skąd dokładnie kiedy (godzina) dokładnie startujemy ze Stajni, bo mieszkam w Stolycy a AT w Poznaniu czeka :) Pozdrawiam
namiary na stajnie Szparaga:
Stajnia Motocyklowa
Małuszów 17
59-424 Męcinka woj. dolnośląskie
przy drodze nr 3 pomiędzy
Jaworem a Legnicą
GPS: N 51 06.946 E 016 10.453
Tel. kom:
512 09 88 89
zaczynamy o 10 kawą więc pewnie koło 10:30-11 wystartujemy
Na razie staję na głowie, co by weekend mieć wolny, ale dopiero w piątek będę wiedział. :confused:
Wiem, że noclegi wcześniej rezerwujesz, ale jakby, co to moja broszka, żeby sobie poradzić. :)
czy to typowo męski wyjazd czy może ktoś zabiera dziewuchę ze sobą?
Założenie trasy jest takie, że jedziemy bez napinki, oraz poruszamy się asfaltami kategorii 3, omijamy wszystkie możliwe główne drogi. Wybierałem drogi przez wsie, lasy, górki, ale z naciskiem na asfalt. Srednia prędkość będzie bardzo niska, więc każdy da radę, a jak nie to inni pomogą :). Ma być fan z jazdy i integracja, nie rajd i udowadnianie innym jak ja zajebiście jeżdżę i wszystkim pokażę. Zakładam, że jadą ludzie mający małe doświadczenie i to do nich musimy się dostosować.
Imprez dla wyjadaczy jest masę !!! Więc każdy znajdzie coś dla siebie :).
Proszę o dopisywanie się do listy, zwłaszcza noclegowej, muszę dziś potwierdzić pokoje :)
Mam mały problem, bo muszę zrobić techniczny przegląd w motocyklu. Stacja kontroli ma w sobotę czynne od 8, więc pewnie 8:30 byłbym gotowy żeby do Was wyjechać, a przede mną 200 km do Stajni. Jesteście elastyczni na tyle żeby w razie czego poczekać jakąś godzinkę jakbym nie zdążył na 10? Jeśli tak, to proszę o rezerwację noclegu dla mnie + pasażerka i do zobaczenia w sobotę. Pozdrawiam
Lajtowo zdążysz, o 10 zaczynamy pić kawę więc ominie Cię ta przyjemność :)
Wpisuję na listę
Z noclegiem :
1. Szparag.
2. Bliźniak.
3. Cunciu - z plecakiem
4. badiss
6. Maskot
7. Africa + osoba towarzysząca
Bez noclegu :
1. jkb^^
2. Oskar
Jeśli kogoś niema to proszę się dopisywać.
Jagna, jak chcesz do nas dołączyć, :at: powinnaś się ostatecznie zadeklarować aby szparag mógł klepnąć noclegi.
Usiłuję, tylko mój pracodawca nie może się zdecydować, czy chce mnie w sobotę oglądać, czy lepiej nie :Sarcastic:
Ale raz się żyje (z roboty też chyba tylko raz można wylecieć:confused:), dopisuję się więc.
Czyli:
Z noclegiem :
1. Szparag.
2. Bliźniak.
3. Cunciu - z plecakiem
4. badiss
6. Maskot
8. Jagna (odwrót w niedzielę rano)
Bez noclegu :
1. jkb^^
2. Oskar
Ja też zostanę do niedzieli.
Z noclegiem :
1. Szparag.
2. Bliźniak.
3. Cunciu - z plecakiem
4. badiss
6. Maskot
9. Oskar
Bez noclegu :
1. jkb^^
bliźniak
30.03.2011, 19:07
No to całkiem miła gromadka się nam uszykowała :D
Fajnie, Fajnie, bierzcie ze sobą aparaty, kamerki, co tam macie zrobimy dokumentację wyparawy :)
Wrocław zbiera się o 9 pod McDonaldem na wylocie i jazda do satjni na kawuche i dalej jazda :D :at:
Pokoje zarezerwowane, dwójki zamówiłem tylko dla par, my będziemy się upychać w takich jak dadzą. W razie gdyby ktoś jeszcze chciał dołączyć, to jest jeszcze rezerwa z miejscami.
Pytałem jacka o ognisko, za siedem złotych od łba, lub kobiecej głowy możemy mieć temat ogarnięty z kiełbachą . Pisać szybko co wy na to ??
Che che zrobił się nam mały zlot :), powoli myślę, by robić to cyklicznie :).
Co do warsztatów mechanicznych to mam już pomysł co zrobimy :), jak by to ująć zaczniemy od podstaw :). Ale mówię, nie będzie to wykład, a raczej współpraca i odpowiadanie na wasze pytania. Lekko ukierunkowane, przez mój plan :).
Pozdrawiam
Jako, że Jagna damą jest, proponuję aby zainstalowała się w dwójce z moją córą. Ja przylepię się gdzie się da.
Kiełbach i ognisko na TAK
Mega pomysł, o tym nie pomyślałem :), Jakoś mi umkło i wsadziłem naszą koleżankę z nami do worka :), znaczy chyba nie jestem szowinistą czy jak się to tam zwie :)
Mega pomysł, o tym nie pomyślałem :), Jakoś mi umkło i wsadziłem naszą koleżankę z nami do worka :), znaczy chyba nie jestem szowinistą czy jak się to tam zwie :)
Mam nadzieję, że od kolegów nie dostanę po dupie że przegonilem im z "worka" takie towarzystwo ;)
Jakoś dadzą radę.
Pisać ludziska co z kiełbachą i ognichem, bo chłopak musi się przygotować
Ognisko jak najbardziej. Może w ramach wykładu i zajęć technicznych Szparag rozkręci przykładnie jedną z Afryk?;) Pisać która tam niedomaga;)
To jak afra będzie rozkręcona, może silnik wrzucić do mojego trampka. Zobaczymy czy to naprawdę działa:lol8:
A tą afre to się jakoś zholuje :haha2:
Mam swoją i na niej będziemy trenować :).
Z zagadnień serwisowych .
Ogólne :
Smarowanie i naciąganie łańcucha,zębatka zdawcza, jak i kiedy.
Bezpieczniki, przekaźniki co i jak.
Ładowanie, akumulator, regulator, jak sprawdzać i kiedy.
Moduły, jak sprawdzić czy padł, jak tego uniknąć :), a może to tylko świece.
Filtr powietrza, co jak i gdzie, dlaczego i kiedy musimy tam zaglądać.
Afri - pompa jak sprawdzić i co zrobić jak padnie :), wymiana styków.
Chyba wystarczy :)
Zapomniał bym jeszcze układ chłodzenia, jak sprawdzać i czego pilnować :)
Wystarczy bo nam się kiełbasa spali na ognisku :haha2:
Ja jestem za w sprawie ogniska i kiełbasek. A wykłady z tego co widzę zapowiadają się ciekawie :) Respekt dla Szparaga za zaangażowanie się w sprawę :) Już nie mogę się doczekać.
jestem za ogniskiem i wykładami :) czy są przewidziane jeszcze inne atrakcje? Ja mogę zaproponować np. darmowe porady prawne :) Pozdrawiam
Kiełbacha o tak popieram :kumbaya::zdrufko::convulsion:
To do szczęścia brak nam tylko gitary :):)
Kiedyś zrobiłem coś z kartonu po proszku do prania parę gumek z majtek i była amatorska bałałajka:rules:
Ale chyba lepsze dźwięki wydawała ta twoja krowa Szparagowa co te pyszne mleko dawała,ale chyba przebieg miała spory i padła:D
Jako, że Jagna damą jest :bow::bow::bow:
wsadziłem naszą koleżankę z nami do worka :), znaczy chyba nie jestem szowinistą czy jak się to tam zwie :)
Spoko... przyzwyczajona jestem... Byleby łóżko było... Ja tam jestem za szeroko pojętym równouprawnieniem:D
A przy okazji: z chęcią się dowiem, jak się naciąga łańcuch, tyle że niekoniecznie w Afri... Ale może towarzystwo kolektywnie przyjrzy się mojemu :)
Na 90% skorzystam z rezerwowego noclegu. Na razie wszystko na dobrej drodze, aby dołączyć. Będę wiedział na 100% jutro popołudniu.
Pytanka organizacyjne (może nie doczytałem):
- Planujesz jakieś miejsce na obiadek w trasce, pierwszego dnia?
- Czy w okolicy noclegowni jest jakiś sklep?
- Jeżeli będzie ognisko czy kupimy na miejscu kiełbaski, chleb,... czy mamy przywieźć?
Nie wiem czy brać jakieś żarło i kuchenkę czy załatwimy wszystko na trasie.
Staniemy gdzieś na obiad,
Ognisko 7zł, w tym jest kiełbacha
Sklep jest.
Na miejscu jest żarcie
Jeśli ktoś nie przyjedzie, bądź chce się dołączyć z noclegiem to prosił bym o info do jutra do godz, powiedzmy 13. Jak rozumiem, ognicho zamawiam.
Pozdrawiam i do zobaczenia.
To się skuś :). Może pomożesz przy wykładzie z elektryki, jakaś mała prezentacja wyrobów :)
bliźniak
01.04.2011, 00:04
hehe, a potencjał jest bo same świerzaczki takie jak ja ;)
... i ja. :) Chciałbym posłuchać wykładów, tylko nie wiem czy uda mi się tak długo zostać.
Myślę że warto zostać i posłuchać,z wczorajszej rozmowy ze Szparagiem dzisiaj się pakuje w kufry i w częściach zabiera 0,5 Afri
Dołączam do ekipy :-)
Z noclegiem :
1. Szparag.
2. Bliźniak.
3. Cunciu - z plecakiem
4. badiss
6. Maskot
9. Oskar
10. Rychu72 (uciekam w niedziele rano)
Bez noclegu :
1. jkb^^
Noclegi potwierdzone, więc myślę, że wszyscy się zjawią :)
Wskazówki dojazdu z Wrocka.
Jedziemy autostradą na Legnicę, zjeżdżamy zjazdem Legnica, Jelenia Góra droga krajowa nr 3, zjazd przy małej stacji benzynowej. Kierujemy się na Jelenią Górę. I po 5 min. Po lewej stronie mamy Stajnię Motocyklową :)
Od strony Poznania, Zielonej Góry
Przelatujemy całą Legnicę kierując się na Jelenią Górę droga krajowa nr 3. Przejeżdżamy nad Autostradą. I po 5 min. Po lewej stronie mamy Stajnię Motocyklową :)
Telefon do kontaktu ze mną 515426999 prosił bym o wysłanie waszych nr sms-em, by w razie W mieć kontakt telefoniczny :)
Dostałem upoważnienie żeby dopisać na sobotę Cezarego z pasażerką.
Z noclegiem :
1. Szparag.
2. Bliźniak.
3. Cunciu - z plecakiem
4. badiss
6. Maskot
9. Oskar
Bez noclegu :
1. jkb^^
2. Cezary+osoba towarzysząca
Z noclegiem :
1. Szparag.
2. Bliźniak.
3. Cunciu - z plecakiem
4. badiss
6. Maskot
9. Oskar
11. brenek
Bez noclegu :
1. jkb^^
2. Cezary+osoba towarzysząca
bliźniak
01.04.2011, 23:08
Odwiedziłem dzisiaj szanwnego kolegę Szparaga i jego zacny warsztat :) Od wylotu z Wrcławia leciałem koło 45 minut spokojnym tempem autobanem. Jutro planuję wystartować spod Mc'Donalda/stacja BP (wylot z Wrocławia aleja Karkonoska) o 9:00 kto chętny jechać w kupie do Stajni zapraszam :) Mój nr wrazie "w" 602210492. Do jutra Łukasz.
Bliźniak w takim razie pojedziemy razem. Podjadę pewnie jakoś 8.45 co by mieć trochę zapasu :) Jakby co mój nr 696 085 482
pzdr
Marcin
Ja oczywiscie tez bede o 9 na BP :at:
Ja będę dopiero wieczorem:(ale będę:D
bliźniak
02.04.2011, 01:04
To do dzisiaj ;)
Właśnie skończyłem swój motocykl :).
Szewc bez butów chodzi :)
bliźniak
02.04.2011, 01:13
hehe, ja też włśnie wróciłem do domu - ale za to kufry mega wypas :Thumbs_Up:
i nawet śrubkę dokręciłem jedną ;)
witam,
ja już jestem w domu. Chciałem wszystkim bardzo podziękować za wspólne podróżowanie. Bardzo żałuję że nie mogłem zostać z Wami i wcześniej odbiłem do domu ponieważ było już późno. Bardzo mi się podobało to że wszyscy podróżowali na luzie i spokojnie. Mam nadzieję że za bardzo nie opóźniałem grupy podczas przejazdów i dziękuję za wyrozumiałość. Szparag dzięki za organizację i prowadzenie, Cunciu za dobre rady. Fajnie było Was zobaczyć, porozmawiać i wspólnie podróżować. Bardzo mi się podobała Wasza postawa, to że jak się podróżuje w grupie, jeden dba o drugiego i o to żeby wszyscy bezpiecznie dojechali do celu. Mam nadzieję że niebawem uda się powtórzyć takie spotkanie.
Pozdrawiam serdecznie
Jakub
Bardzo żałuję że nie mogłem zostać z Wami i wcześniej odbiłem do domu ponieważ było JUŻ PÓŻŻŻŻZZZZZZZZZno Czas jest pojęciem względnym a co straciłeś nigdy się nie dowiesz.Dałeś rade posta napisać wieczorem. Pisze bo kiedyś też tak robiłem. Do domu. Proszę się nie obrażać.
Również dziękuje fajne człowieki ;)
Było wesoło i to sobie bardzo cenię. Cieszę się, że nikt się nie obrażał i wszyscy wrócili bez strat w uzębieniu. :D
Patrzcie co zrobili mojej AFRI po powrocie. I to najlepsze fumfle od kielonka (z mlekiem of course). :mur::mur::mur:
Brudna jest najpiękniejsza !!!!
Rychu, łączę się w bUlu :mur:
Eh, my już przed kompikiem a ekipa pewnie śmiga do oporu, piękną pogodę mają:drif:
edit.
Kilka foticzek z pierwszego dnia:
http://africatwin.com.pl/album.php?albumid=66
Napewno się pocą w tych ciepłych ciuchach i słońce ich razi w oczy i ..... wogóle do dupy ;)
Ania i Artur meldują bezpieczny powrót do bazy. Przed chwilą przyjechaliśmy.
Dzięki dla wszystkich za fajowe towarzystwo a szparagowi za wybór świetnej traski i ogarnięcie wszystkiego. Mam nadzieje, że nasze drogi zjadą się jeszcze wielokrotnie.
Wrzucę fotki w wolej chwili.
Ps.
Szparag, dzięki Tobie poznałem różne oblicza polskiej muzyki rozrywkowej:blues:
Witam, dzięki serdecznie za mile spędzony weekend. Po trudach i znojach udało mi się do galerii wrzucić kilka zdjęć wiec szukajcie się i podpisujcie :) Pozostałe foty i filmiki Bliźniak wrzuci w nieznane mi miejsce, w nieznanym mi terminie, ale zapewne się pochwali na forum. Pozdrófffki
Dzięki, było w pytę:at:. Mimo że złapałem drugiego kapcia 5 km przed chatą, dla odmiany z tyłu:D. Dawajcie foty!
Witam, ja również w domku :).
Jako że musiałem wracać przez Jelenią Górę, niejako przy okazji, znaleźliśmy z Dzymym nową fajną traskę, będzie na następny raz, jak znalazł :)
Pamiętajcie panowie i panie o naklejce :), dodaje jednego konia do motocykla !!!!, fakt rysunkowego, ale koń to koń, tych nigdy za wiele :)
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za naprawdę miło spędzony czas :). Już kombinuję następny wypad.
Ja również dziękuję pięknie. Szparag - traska była idealna. :bow:
Prosimy o więcej !
Ludziska, wrzucajcie foty, bo ja z tego wszystkiego nie zrobiłem ani jednej :)
Jeszcze raz dzięki dla całej ekipy za świetną sobotę.
Mamy zadanie domowe, żeby nauczyć się śpiewać jakieś biesiadne kawałki :), ja od dzisiaj zaczynam oglądać jaka to melodia, xfactor i inne.
http://africatwin.com.pl/album.php?albumid=66
Dziekuje za miłe towarzystwo. Szparaq profesjonalnie przygotowany.
Ogarniał temat a Mc Gywer przy nim to przedszkolak.
Jak łatalismy detke to tylko hustawki ogrodowej nie miał.
Brenek król kapcia!.:-)
Uzyłem słowa łatalismy choc pewnie niektórzy nie uwierza:-)))))))))))
Mam zdjecia i nie zawaham sie ich użyc.
ps.Pompka Sambora jest zajebista!
Dziękuję wszystkim za towarzystwo, a Szparagowi specjalne podziękowania za organizację, choć podobno on niczego nie organizował. No i oczywiście za atmosferę "bez napinki";) I dawać zdjęcia!! Zwłaszcza dzisiejsze. Pozdrawiam.
Zgodnie z obietnicą :
II WEEKEND Z KONIEM W TLE
http://africatwin.com.pl/showthread.php?p=169951#post169951
https://picasaweb.google.com/A.Gontaszewska/GorySowie#
Dzięki za wspólne ognicho,i mile spędzoną niedzielę Szparag zadbał o wszystko,jak się czegoś nie da załatwić dzwońcie do Szparaga;)powrót z Jeleniej był na GRUBASIE świetna trasa po wichurach :at:dzięki Szparag.
No to i moje fotki. Jest tam nieco offa light :o
Miłego oglądania:
https://picasaweb.google.com/105446384025922037766/GorySowie23042011ZeStajniWGorki?authkey=Gv1sRgCLTN jbbLlPLrcg#slideshow/5591464816048887394
my już też w domku po ponad 6 godzinach.. dużo aut jechało i nie było lekko.. Dzisiaj zdjęcia to zdążymy ewnetualnie... obejrzeć:) a potem spać :) nasze wstawimy jutro! Dzieki za spotkanie, wspolna jazde i świetna organizacje. Pozdrawiamy!
Africa wyślij namiary na priv, będzie obiecana nagroda za najdłuższą trasę :)
po co wysyłać, zabierz ze sobą na natępny wspólny weekend :)
Masz jak w banku, ale, może się przydać na następny wyjazd :)
Kurcze,fajna przejazdzka!Natchneliscie mnie...:Thumbs_Up:
to zapisuj się na następną :)
Szparag,chetnie bym,ale to tak daleko...:vis:Moze cos przed Grodzcem przygotujecie to bardzo chetnie sie podlacze.A narazie zostaje mi kilka miejsc na mojej TOP 10 w poblizu,ktore musze zaliczyc.Pierwsze to
http://www.youtube.com/watch?v=WDRNKP0IJv8&feature=related
Plan jest taki by impreza była cykliczna, w pierwszy weekend każdego miesiąca, od kwietnia do października, więc jest szansa, że się załapiesz na którąś. :)
Super pomysl!Postaram sie :Thumbs_Up:
Przeglądnęłem zdjęcia z drugiego dnia i coś mi ścisnęło dupę....... to chyba był żal http://africatwin.com.pl/images/icons/icon7.gif
Szkoda, że musiałem spadać w niedziele rano :(
My również dziękujemy za mile spędzoną sobotę, szkoda, że tylko sobotę, hołd dla szparaga:)
hej,
ja także dziękuję wszystkim za super weekend a zwłaszcza Szparagowi. Był to mój pierwszy dłuższy wypad poza miasto na moto i jestem zachwycony. Taka impreza utwierdziła mnie w przekonaniu, że zakup tego motocykla i przystąpienie do tego klubu(forum) była najwłaściwszą decyzją :) Jestem bardzo pozytywnie naładowany i rozochocony co do kolejnych wycieczek. Mam nadzieję, że będziemy mieli jeszcze niejedną okazję spotkać się w takim gronie.
pzdr
Udało mi się sklecić filmik " Oczami pasażera :)" https://picasaweb.google.com/117126233710809338020/GorySowie23Kwietnia2011?authkey=Gv1sRgCNCuhMH5mYzD qQE#5591774171419102338
Fajny filmik i muza. Spielberg się chowa :)
Aż się popłakałem ze wzruszenia http://africatwin.com.pl/images/icons/icon12.gif
Poprostu wspomnień czar :D
Jako że nie pasuje mi termin Szparaga na kolejną objazdówkę, szukam chętnych na wspólne jeżdżenie w terminie 13-15.05.
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9135
propozycja umieszczona w Zone Breslau (trzeba się dodać lub mogę wysłać info privem)
:) pozdro
Jako że nie pasuje mi termin Szparaga na kolejną objazdówkę, szukam chętnych na wspólne jeżdżenie w terminie 13-15.05.
propozycja umieszczona w Zone Breslau (trzeba się dodać lub mogę wysłać info privem)
:) pozdro
jkb^^ to się nazywa spam.
Ten wątek tyczy się konkretnego wyjazdu który się odbył ku uciesze wszystkich.
nie było to moim zamiarem, wręcz przeciwnie nie chciałem zakładać nowego tematu w dziale imprezy/zloty ponieważ nie uważam mojego pomysłu za jakiś zlot lub wielką imprezę, a że tylko niektórzy są w grupie Breslau było to moim powodem zamieszczenia informacji tutaj. Jestem tutaj nowy więc pewnie nie znam jeszcze wszystkich obyczajów tutaj panujących, więc się do nich dostosuję niezmiernie i usunę ten i wcześniejszy post wieczorem jak zainteresowani przeczytają. Nie chciałbym być posądzany o spam i licznikobijstwo. ;) Cynciu bez urazy mam nadzieje :)
Pozdrawiam serdecznie
Spoko, uczymy się całe życie:Thumbs_Up:
Grupa Breslau to bardzo dobre miejsce na umawianie lokalnych wypadów.
Obserwuj też wątki, może to ty do kogoś dołączysz.
Miłego latania
ps.
Coś chyba jeszcze nam troszkę fotek brakuje z wyjazdu.
Zauważyłem też rzecz straszną. Ani jednej fotki ze Stajni Motocyklowej :confused:
bliźniak
05.04.2011, 20:10
Hej wszystkim! Już się troszkę ogarnąłem z czasem i zaraz wrzucam foty :) Cynciu, te ze stajni też się znajdą ;) Pozdrawiam gorąco wszystkich zlotowiczów i dziękuję za wspólny wypad - było bardzo miło, a i mojej królowej się przydało, bo nowy napęd dostanie niebawem :)
Aha jest opcja, że Ruda, tzn K-Milka dołączy część zdjęć do filmu, który zmontowała, więc szykuję się część druga :)
Spoko, uczymy się całe życie:Thumbs_Up:
Grupa Breslau to bardzo dobre miejsce na umawianie lokalnych wypadów.
Obserwuj też wątki, może to ty do kogoś dołączysz.
Miłego latania
ps.
Coś chyba jeszcze nam troszkę fotek brakuje z wyjazdu.
Zauważyłem też rzecz straszną. Ani jednej fotki ze Stajni Motocyklowej :confused:
Mówisz i masz:)
https://picasaweb.google.com/107155850493663066643/0204SzklarskaAfricaTeam?authkey=Gv1sRgCM-A9ezHwd_JvwE#
Musiałem to zrobić, żeby nie było, że same hondy są na tym forum:D
bliźniak
05.04.2011, 21:37
zjęcia cd.:
bliźniak
05.04.2011, 21:41
zatankowaliśmy i ruszamy
bliźniak
05.04.2011, 21:46
po drodze jedna guma, przekąska w barze koło tamy i dale jazda :)
bliźniak
05.04.2011, 21:52
Po wieczornych wykładach, ognichu i nieokreślonych bliżej melodiach ;) wyśpiewywanych przy tej okazji, razem ze świtem wstało ... słońce, my troszku później ;) ale za to dobrze wyspani :D
bliźniak
05.04.2011, 22:07
słonce jednakże świeciło nam w oczka zbyt mocno, po wczorajszej nocy, więc schowaliśmy się przed nim w czeluściach kompleksu Włodarz "Wolfsberg", gdzie w temperaturze właściwej dla dobrego piwa, doszliśmy do wniosku, że należało by coś zjeść :)
bliźniak
05.04.2011, 22:16
...i tak nad kolejną tamą, w pięknych okolicznościach przyrody, najeżdżeni i najedzeni, rozjechaliśmy się do domów ;(
Do zobaczenia następnym razem. Ja będę dopiero w Grodźcu, ale śledzić relacji z innych wyjazdów nie omieszkam :) Pozdrawiam Łukasz.
Hej, Sandra z tej strony,
link ze zdjęciami poniżej:
https://picasaweb.google.com/Koutek.Maciulek/GorySowie24042011?authkey=Gv1sRgCPbNutWO297vwQE#
Dzięki za świetny weekend, do zobaczenia ! :)
Niestety nic nie wrzuce, bo bateria wytrzymała trzy fotki i padła. :mad:
Zostaja mi miłe wspomnienia i Wasze foty. :)
Trzeba było mówić, miałem baterie i dwie ładowarki :)
Pozdrawiam
Szparag
Ja mam taką specjalną od Fudzika, więc raczej paluszki by tam nie weszły. Chociaż młotek też miałeś to.......:D
Co do naklejki, to przybyło mi nieco więcej koni niż pisałeś.
Czy to normalne :confused::confused::confused: ;)
Przyślij mi jeszcze parę to Hayabusa powącha moje pierdy :D
to trzeba zmienić aparat :), ja nawet nawi mam na paluszki :),
Następnym razem będzie aparat typu Zorka z naciągiem ręcznym ;)
felkowski
09.04.2011, 03:57
Muszę sie przyznać, że nie było mi dane uczestniczyć w przedsięwzięciu. Żałuje, ale los tak chciał. Tym bardziej, że okolica pikna a i nawet okoliczne krzaki kryją w sobie wiele ciekawostek. Miałem okazję gościć w okolicy jakiś czas temu. Mieszkałem w tej chatce tuż obok radiostacji w której byliście. Udało mi się nawet rozpoznać sporo z odwiedzanych przez Was miejsc. Nawet jak się wytęże to i nazwa Męcinka nieco mi się przypomina. Ale nie o tym chciałem. Chciałem natomiast, pogratulować Szparagowi chęci, pomysłu i realizacji przedsięwzięcia. Mimo, iż na pierwszy rzut oka wygląda na nisko nakładową sprawę to jednak trzeba chcieć włozyć w to sporo wysiłku aby to zrealizować. W związku z tym, że odległość spora przyznaję Szparagowi wirtualny uścisk dłoni moderatora za wspaniała inicjatywę koleżeńską. Szczerze zachęcam do kontynuacji pomysłu. I mam nadzieję, że z czasem będzie mi dane zamienić to na uscisk osobisty.
Przy okazji w czerwcu jest tam rajd bobrowy http://www.bobrowy.riders.pl/ Jeśli ktoś ma czas i byłby zainteresowany to polecam. Bardzo fajna impreza.
Następne spotkanie w czerwcu, zapraszam :).
Pozdrawiam
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.