PDA

View Full Version : Oryginalna kierownica - wymiary

baloo
01.01.2011, 13:44
Witam.
Nie mam możliwości zmierzenia kierownicy w mojej RD07, ponieważ motocykl zimuje daleko ode mnie. W związku z powyższym poproszę o wymiary oryginalnej kierownicy bo kompletnie nie mam pojęcia jaką nową kierownicę kupić.

Lidke
01.04.2011, 12:44
Kupiłeś już zamiennik kierownicy? Moja jest konkretnie zwichrowana i nie wiem na co wymienić. Miałem przymiarkę do WRP ale nawet z riserami 30mm było za nisko.
Czy ktoś z szanownej braci ma nieoryginalną kierę o zbliżonych wymiarach???

majki
01.04.2011, 13:00
Jak szukałem dla siebie kiery to się okazało, że oryginał jest jedną z najwyższych na rynku. Znalazłem potem alu z poprzeczką w podobnych wymiarach chyba w Larssonie, chyba tą: http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NTM4MTAyMw== . Ale nie wiem co to warte?

U siebie mam teraz nowego, złotego oryginała + 35mm podwyższenia i jest jeszcze min za mało... :dizzy:

Lidke
01.04.2011, 13:14
No właśnie chyba trzeba będzie jednak pójść w oryginał bo mam obawy co do jakości kierownicy z larsona.

baloo
03.04.2011, 23:29
tak. kupiłem kierownicę. Tutaj http://www.promex.rybnik.pl/index.php?wybor=1&id=300&id_pop=0&limit_old=0

rambo
04.04.2011, 00:40
Darku, jak już przyjdzie do Ciebie, zmierz proszę odległość pomiedzy dolną rurką a poprzeczką. Nie pamiętam jak to szło ale kiery między rd07 a rd07a się różnią..

PS: moja też delikatnie skrzywiona, lewa strona delikatnie idzie w dół albo prawa w góre :confused:

Lidke
04.04.2011, 10:06
Darku, jak już przyjdzie do Ciebie, zmierz proszę odległość pomiedzy dolną rurką a poprzeczką. Nie pamiętam jak to szło ale kiery między rd07 a rd07a się różnią..

PS: moja też delikatnie skrzywiona, lewa strona delikatnie idzie w dół albo prawa w góre :confused:

Moja też. Strasznie to denerwujące bo ma się wrażenie, że cały sprzęt jest krzywy.

baloo
07.04.2011, 18:59

Wspomniana przez Ciebie odległość wynosi 6 cm.

Nową kierownicę mam od stycznia a oryginału już brak. Pamiętam jednak, że porównywałem je i różnicy w wysokości nie było. Była natomiast niewielka różnica w kącie "chwytów". W kierownicy Tomasselli są skierowane bardziej na kierowcę. Jest to jednak różnica niewielka i nieodczuwalna.

rambo
07.04.2011, 19:26
Dziękuje pięknie :):Thumbs_Up: i za linka i za pomiar