PDA

View Full Version : GARAŻ ZDOMINOWANYCH - Lejdis i Honda Dominator NX250 - krótki romans czy związek na dłużej?

elutka
27.04.2010, 03:59
Z początkiem roku fama po Polsce się rozeszła, że jest:oldman::

mały ale sporo może,
idealny dla niezbyt doświadczonych i nie tylko na pierwszy raz,
niezawodny - daje radę nawet jeśli wiekowy,
potrafi sprawić dużo radości,
zgrabny i niezbyt ciężki,
łatwo go okiełznać ale kiedy trzeba potrafi być ostry, ....
Czy to możliwe, że ma więcej zalet niż wad :rolleyes: ?

Idealny kandydat? - :hello: Która by takiego nie chciała :o?

Długo nie trzeba było czekać - jeszcze dobrze się sezon nie rozkręcił a już część afrykańskiego towarzystwa postawiła w swoich garażach Hondę NX250 Dominator :Thumbs_Up:i ...? Co dalej...:blues:?

Ciekawe jak rozwinie się nasza przygoda z małym Dominatorkiem...:lc8:
Jak Wasze odczucia :lobby:? Czy rzeczywistość sprosta legendzie :D?

daniel_87
27.04.2010, 07:50
nie na temat, ale brzmi to jak opis innego mechaniczno elektronicznego urządzenia :)

Dona
27.04.2010, 10:51
100% poparcia dla dłuższego związku z Panem D.

Choć moje doświadczenie w jeździe :at:jest znikome (od miesiąca dosiadam NX - wcześniej 4x4 lub 2kółka napędzane siłą mięśni) to po 2tyś.km wyrobiłam sobie o nim pewne zdanie:

-choć trochę narwany:rules:, to sprawia wiele przyjemności
-ułatwia dojazd do pracy - przeciskając się między samochodami bez większego problemu
-na szuterkach pomyka jak młody źrebak :p
-po glebie w błotku nie miałam problemów by go podnieść
-przeprawia się przez rowy lepiej niż nie jedna ciężka maszyna (miałam tego dowód na Rajdzie Pałuk):hehehe:
-spala ok 3,2-3,5litra na 100km :bow:

I ma jeszcze coś :drif:... z każdym kilometrem masz na niego jeszcze większą ochotę :lobby:
Co do wad... to na dłuższych dystansach brakuje przedniej szyby, handbarów, i dopasowania kanapy ale to wszystko do zrobienia.
Szybko stygnie i trzeba pamiętać o ssaniu - o czym roztrzepane osóbki baaaardzo często zapominają ;)

Jak dla mnie NX250 jest SUPER :Thumbs_Up:jego wielką zaletą jest to że motywuje mnie do nauki :Sun:

hubert
27.04.2010, 10:57
Dziewczyny :)

Specjalnie dla Was serwisówka do Waszych Dominatorków ...

Co prawda dla rocznika 89-90 ale pewnie niewiele się zmieniło ..

http://www.ratikk.narod.ru/mybike/ax1/manual.htm

lena
27.04.2010, 14:33
Na Hubiego jak zwykle można liczyć!

rambo
27.04.2010, 14:37
Hubi :Thumbs_Up: :)

elutka
27.04.2010, 15:10
Dlaczego On? Hmmm można powiedzieć, że to zauroczenie od pierwszego wrażenia :)
Pewnego pięknego dnia odwiedziłam Donę i Kiuba - właśnie byli po zakupie NX'a dla Donki nic więc dziwnego, że dużo czasu spędziliśmy w garażu.
Wcześniej rozmawialiśmy już o zaletach małego Dominatora - teoretycznie znałam już wszystkie argumenty "za" a teraz mogłam zobaczyć i odrobinę poczuć jak to wygląda w realu.
No cóż, muszę przyznać jak tylko pozwolili mi na niego wsiąść od razu moje serce zabiło w rytmie "Cegły" zespołu Dżem.;)

Jak kupowałam? - Zakup małego Dominatora na rynku polskim okazał się niełatwym zadaniem. Oferta z początkiem wiosny 2010 nie była zbyt bogata. Poszczególne egzemplarze pojawiały się na allegro ale często były to motocykle mocno skatowane albo składane z kliku rozbitych - takiego zakupu chciałam uniknąć - nie mam umiejętności, żeby w razie problemu samodzielnie go reanimować a poza tym chciałam sprzęt do jeżdżenia a nie do naprawiania. Motocykle dobrze utrzymane (nawet te starsze) rozchodziły się jak przysłowiowe świeże bułeczki i 2-krotnie mój spóźniony zapłon uniemożliwił mi transakcję. W końcu postanowiłam zadzwonić do Franza i zorientować się w możliwośći ściągnięcia Dominatorka z Niemiec - oczywiście okazało się, że problem żaden - nasz forumowy kolega działa jak błyskawica "mówisz - masz" ( i to naprawdę nie byle co). Hamulcem okazała się cena. Genaralnie Honda Dominator NX250 nie jest drogim motocyklem. Ale widać całkiem niezłym bo w dobrym stanie "trzyma cenę" niezależnie od rocznika. Jednocześnie koszty ściągania jej przez firmę przy relatywnie niskiej cenie motocykla sporo ważą w ogólnym zakupie. Postanowiłam zrezygnować i samodzielnie penetrować rynek niemiecki korzystając jedynie z udzielonych mi przez Franza rad. Poszukiwania nie trwały długo choć z wiadomych względów zawęziłam je do przeglądania ofert przygranicznych. W efekcie nabyłam rocznik 1995 z przebiegiem (udokumentowanym!) 7400km ale za (niemałą jak na Dominatora cenę) 1700EUR. Trochę było w tym determinacji jednak mam nadzieję, że było warto - fachowcy w warsztacie ocenili: "to motocykl w skandalicznie dobrym stanie" nawet bez ryski na lakierze i jeszcze na oryginalnych oponach (hehehe).

Jak wygląda? Ano tak : "nomen omen" jest czerwony jak cegła :o:D

Mam nadzieję, że reszta Zdominowanych też się pochwali a nasza prezentacja NX'ów przybliży jedną z mozliwości wyboru fajnego motocykla dla Lejdis.
Jak go troszkę lepiej poznam podzielę się wrażeniami. Liczę też na koleżeńską wymianę doświadczeń związanych z eksploatacją bo mimo zachwytu niedowierzam w całkowity brak problemów :rolleyes: Ale jak się ma takich kolegów jak Wy chłopaki to może te problemy staną się zaletą bo bardzo fajnie jest mieć Wasze wsparcie - thx :Sun: :at::rules:.

elutka
27.04.2010, 15:25
Donka! Niespełna miesiąc : 2 tys.km przejechane i rajd zaliczony:dizzy: "ja wiedziałam, że tak będzie" :D non comments :Thumbs_Up:

Mój nowo nabyty DOMINATOR to nie 250, ale 650 cm3...

Lenka, gratulacje! Wrzucaj foto !
Obniżanie - Hubi stwierdził, że i mojemu maluchowi by się przydało, chodziaż przy GS'ie HD NX250 wydaje mi się mały jak rower -oba kulasy (bez szpilek;)) sięgają gruntu :dizzy:!

Ivi
27.04.2010, 18:35
Śliczności!!!!:drif:

elutka
27.04.2010, 21:11
Śliczności!!!!:drif:
Jak Bóg da - to se Stryjenka polata na Podlaskim :D gratyfikacją mogą być ogórki ;):drif:

zombi
27.04.2010, 21:41
Andriu coś mnie podkręcił na 250 domino - może i jak dołączę do grona wielbicieli/katowania NX`a

elutka
27.04.2010, 22:11
:Thumbs_Up: czekamy :) garaż otwarty dla wszystkich :D a pan Andriu może się w końcu ujawni - przeca wszyscy wiedzą, że też zdominowany :p

lena
27.04.2010, 23:08
Elutka, śliczny! Gratulacje!

kiub
27.04.2010, 23:53
Elutka, toż to istny diabeł! Gratulacje raz jeszcze!

Endriu się pewnie wstydzi, bo ma stuningowany :p

Ja chciałbym tylko dodać, że wg mnie to nie tylko dobry motór dla lejdisek na początku kariery, ale również świetny sprzęt na długodystansowe, nieśpieszne wyprawy pozaasfaltowe.
Przemawia za tym:
- niska waga, nie walczysz z masą motocykla tylko z przeszkodami, bez wysiłku w dwie osoby (a w pojedynkę też da radę) można wrzucić to na łódkę, czółno, wóz zaprzęgowy, tuk-tuka, do luku bagażowego autobusu itp oraz podnieść z bagażami po n-tej glebie
- trwały, chłodzony cieczą, prawie bezwibracyjny silnik o dostatecznej mocy do przemieszczania się po różnych terenach, którego charakterystyka pozwala jeździć w dużym zakresie obrotów bez konieczności kręcenia w niebiosa
- spalanie istotnie mniejsze od większych sprzętów, co pozwala zaoszczędzić kasę na inne przyjemności :)
- mała częstotliwość czynności serwisowych i łatwość obsługi, poza tym olej i filtr na wymianę można zmieścić w kieszeni :)
- zawieszenie i prześwit wystarczające do spokojnego bujania się po wszelakich bezdrożach (nie należy tego porównywać do rasowych wścieklaków bo to inna kategoria)
- w razie konieczności możliwość utrzymywania trwałej prędkości przelotowej w granicach 100-110 km/h

Minusem jest tylko kiepska dostępność opon (na przednią 19 jeszcze nie jest tak źle, ale na tylną 16 jest już znacznie gorzej), ale po pierwsze przy tej masie i mocy nie są tak szybko zjadane, a po drugie zawsze można zmienić tył na 17.

A wracając do początkujących to sprzęt wybacza wiele błędów i ma bardzo fajne neutralne zachowanie w zakrętach, a dzielność terenowa jak na jego kategorię też jest niezła.

Ale się napociłem, ale rozumiecie....też jestem zauroczony :D

Afryka_Dzika
28.04.2010, 10:29
U mnie Dominator NX 650 (rocznik w dowodzie 1995, ale to jeszcze RD02) został wyciągnięty z garażu handlarza zza Poznania. Na fotkach i w zapewnieniach był śliczny i działający idealnie, ale na żywo już nie było tak pięknie.

http://lh3.ggpht.com/_D3LcdEy_cI4/SSBvv_Mz-lI/AAAAAAAAB7g/HN7qlVqLjIY/s800/0001.JPG

Byłam wściekła ze ponad 300 km przejechane na darmo. Ale mój mąż jak zwykle nie zawiódł - zjechał grubo z ceny, moto wzięliśmy, a on w pocie czoła szybciutko doprowadził go do normalnego stanu - nowe płyny, opony, naprawa zacisków, no i najważniejsze - obniżenie i do tego wybranie jeszcze trochę gąbki z kanapy.
Jeżdżę nim od końca listopada 2008 r. Nie robię specjalnie dużych przebiegów. Teraz licznik oficjalnie przekroczył 46 tys. czyli zrobiłam ok. 7500 km. Krzyczy (głośno) już o nowy lakier i wymianę uszczelek w silniku. Szybę, lustra i handbary ukradłam AT :D

Uwielbiam to moto, spełniło moje oczekiwania i marzenia... Chociaż czasami doprowadza mnie do szaleństwa fochami :mur: i wtedy marzę o V-ce :at: (ale szybko się godzimy) :D

http://lh3.ggpht.com/_D3LcdEy_cI4/S9ftCEqrLmI/AAAAAAAATdI/9kw73Jnl0K4/s912/DSC01720.JPG

lena
28.04.2010, 19:51
W dueciku prezentujecie się super - nawet jeżeli to nie Twój "własny" mąż :D

nastia
28.04.2010, 21:09
Jezuuuu, Elutka, ale mi narobiłaś smaka na dominatorka :drif::drif::drif: Znaczy już wcześniej wiedziałam, że jest on moim przeznaczeniem, ale dodałaś zdjęcia i w ogóle ehhhhh :dizzy: Ja nie wiem, czy w tym sezonie uda mi się go nabyć, bo musiałabym się trochę zorganizować (np. sprzedać swój skuter w miarę szybko i takie tam); ale mam nadzieję, że jak się kiedyś spotkamy w wawie na jakimś spędzie, to dasz mi chociaż dotknąć kierownicy, nie mówię od razu o siadaniu (bo mogłabym się nie oderwać), ale chociaż zbliżyć się, pogłaskać :D

Poza tym, faktycznie, żeby znaleźć fajny egzemplarz trzeba dobrze poszukać i pewnie mieć trochę szczęścia. No i chyba cierpliwości, żeby nie rzucić się na pierwszy lepszy (u mnie może być z tym trudno...).

Tak czy owak, dziś do pójścia spać będę pewnie zahipnotyzowana :fool2:

Pozdrawiam wszystkie Dominy :Thumbs_Up:

Ivi
29.04.2010, 21:33
Jak Bóg da - to se Stryjenka polata na Podlaskim :D gratyfikacją mogą być ogórki ;):drif:
Wywiesiłam przy mleczarni ogłoszenie : "Ogórki kiszone przyjme w każdej ilości" :) więc nie ma zmiłuj się przyjeżdżata na Rajd!!!:at:

BLOB
29.04.2010, 21:55

Jej czy twój przecie to jak jedna rodzina. Dzielić się nie umiesz ??:D

MECENAS
30.04.2010, 22:25
Panowie ale gorące te nasze afrykanki uffffffffffffffffffffffffff.

lena
01.05.2010, 09:00
No i mam za sobą pierwszą jazdę na moim "nowym" moto. I niestety na czas jakiś pierwszą pozostanie...aż sobie zrehabilituję nogę. Ale podobało mi się, przynajmniej część pierwsza - w porównaniu do poprzedniczki MT03, jechało mi się o wiele przyjemniej, miękko.Niestety brak doświadczenia, umiejetności technicznych, etc. + szuter =przejażdżka bokiem po glebie przy wchodzeniu w zakręt. Odruchem nowicjuszki (którą wszak jestem)skupiłam się na przednim hamulcu i nawet nie zdążyłam mrugnąć a już przeciągnęło mnie po ziemi. Efekt - przetarty i wgnieciony bak i owiewka przy rurze, złamane szkiełko kierunku i krzywa kierownica. Szkoda...taki był śliczniutki! A u mnie? Cóż, jazda miała być "rzut beretem" od domu, więc nie ubrałam wysokich butów i spodni motocyklowych :mur:. Rozorałam kolano i biodro, skręciłam śródstopie. Ale mój mężczyzna pozbierał mnie rycersko z poziomu gruntu i teraz mnie niańczy;).
Wnioski:
1/Zawsze ubierać pełny rynsztunek (zwłaszcza jak techniki brak!).
2/ Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć...bo kurs nauki jazdy ( w większości przypadków) niewiele uczy!
3/Mieć przy sobie kogoś, kto Cię pozbiera, przytuli, otrze łzy (nie beczałam, tak honorowo żeby było)i poleci do apteki po opatrunki.

Weekend majowy z przyczyn oczywistych spędzamy w domu, jakby ktoś sie nudził, to zapraszamy na grilla.

MECENAS
01.05.2010, 09:23
Na pocieszenie powiem że też tak miałem. Kupując pierwszy poważny sprzęt, zakup dokonany w sobotę a w niedzielę hospitalizacja.
Wracaj do zdrowia.

Pozdrawiam

lena
01.05.2010, 11:38
Dzięki, ale chyba bardziej od ciała boli mnie przeklęta, ambitna dusza, która nie znosi porażek!:(

majki
01.05.2010, 12:48
Rozorałam kolano i biodro, skręciłam śródstopie.
Wnioski:
1/Zawsze ubierać pełny rynsztunek (zwłaszcza jak techniki brak!).
2/ Ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć...bo kurs nauki jazdy ( w większości przypadków) niewiele uczy!
Oj Lena, współczuję!:( Tylko się nie zrażaj i dosiadaj osiołka jak najszybciej! :Thumbs_Up: :at: A Wojtek niech się dobrze Tobą opiekuje. :)

ad.1 na wypady NALEŻY zakładać porządne buty, najlepiej crossowe. Po moich przygodach wiem to najlepiej http://africatwin.com.pl/showpost.php?p=69498&postcount=37 .:mur: Na latanie po mieście zakładam porządne buty wojskowe (wysokie, dobrze trzymające nogę, na twardszym wibramie), bo do roboty w crossowych się kiepsko lata. W zeszły łykend, jak lataliśmy po lasach/polach, miałem slajda na łączce i noga mi została pod afryką. Miałem crossowe trzewiki i nawet nie poczułem.:Thumbs_Up: Co jak co, ale do latania po offach, nawet lajtowych, wypada mieć PORZĄDNE, TWARDE buty. Na kolana tez polecam jakieś ochraniacze. Ja mam "pszczółki" Acerbisa i jestem zadowolony, bez nich z domu nie wychodzę, a na wierzch np. zwykłe dżinsy, bojówki.

ad.2 ćwicz i kuruj się na następny długi łykend. Sprawdzimy i poćwiczymy jakieś przeloty mam nadzieję.:drif:

PS. niestety człowiek jest taką dziwną machiną, która najlepiej się uczy na własnych błędach i krzywdach. Ale doświadczenie jest bezcenne.:D\

trzymaj się :Thumbs_Up:

wieczny
01.05.2010, 14:21
A blizny zdobią wojownika :).

Dżolka
01.05.2010, 14:31
No i mam za sobą pierwszą jazdę na moim "nowym" Dominatorze. I niestety na czas jakiś pierwszą pozostanie...aż sobie zrehabilituję nogę.

Ja dokładnie rok temu spędziłam 3 tygodnie na L-4 z podobnego powodu. Pojechałam poćwiczyć manewry na Dominie. Oczywiście tylko na chwilkę więc po co zakładać odpowiednie buty - no i skończyło się skęceniem nogi. Glebnęłam przy ósemce a nóżka została przygnieciona przez moto :dizzy:. Teraz nawet jak jadę do pracy to buty są obowiązkowe. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia i do ćwiczeń. :at:

RAVkopytko
02.05.2010, 19:24
Witam,ujeżdżam Dominatora i zapraszam na zlot: http://priv.socjum.pl/forum/temat/78

lena
02.05.2010, 21:02
Dzięki za zaproszenie.

ENDRIUZET
03.05.2010, 13:22
Jestem Dominator ... zapraszam jakaś Dominę :D
(Spokojnie to był tylko taki żart, nie zawalajcie mi skrzynki pocztowej) :D

Afryka_Dzika
11.05.2010, 13:55

mąż jak najbardziej własny :D i do tego cierpliwie znosi moje narzekania, pomysły na ulepszenie dominka oraz mój styl jazdy :D

a co do blizn bojowych - za każdym wyjazdem, nawet po przysłowiowe bułki, ubieram pełen strój - już kiedyś, na samym początku sprawdziłam jak długo goi się zdarty łokieć :D
choć jak ostatnio zabrakło mi nogi przy parkowaniu, to fakt - plecy bolały 2 tyg. od dźwigania :( muszę to też poćwiczyć :)

Dona
12.05.2010, 00:05
mąż jak najbardziej własny :D i do tego cierpliwie znosi moje narzekania, pomysły na ulepszenie dominka oraz mój styl jazdy :D

Co do cierpliwości to, zgadam się ... taki prywatny nauczyciel nie ma lekko :bow: - mój ma krótko mówiąc przekichane zwłaszcza jak chcę go przewieźć :) później słucham co źle robię i taka krytyka pozwala szybciej wyeliminować popełniane błędy ...choć o zakrętach to już się tyle nasłuchałam że powoli śnią mi się te przeciwskręty :)

A pomysły na ulepszanie ...to chyba babska specjalność. Mój "źrebaczek" doczekał się pięknej i wygodnej kanapy a że czarna to teraz zaczynam zastanawiać się nad zmianą skarpet i dołożeniem czarnych handbarów... co by pasowało do reszty rzecz jasna :)

Ciekawe czy błoto na felgach będzie modne w tym sezonie ?? :)

Lejdis przedstawiam Wam moje maleństwo...

11722
11721

lena
12.05.2010, 00:29
Śliczny! Gratulacje!!!

megi
12.05.2010, 15:16
cudo!!!!! ja śmigam wersją czerwowo-czarną ;)

elutka
13.05.2010, 01:34
Serdeczności dla wszystkich, którzy podczas mojej nieobecności pojawili się w garażu! Witajcie - niezła z nas gromadka :)
Fajnie, że mamy kilku panów - będzie się kogo poradzić w kwestiach technicznych;

Lenka! Nooo niech ja Cię tylko spotkam :Sarcastic:! Na dyskotekę to buty byś odpowiednie założyła co nie?! Ej szkoda gadać!
Ale pochwalić też muszę, że dzielna jesteś i nie rezygnujesz! Trzymam kciuki za szybką rekonwalescencję!

Ciekawam ile ważą te wasze 650-tki?

Donka hihihi widzę, że jednak będzie zebra?:D

To my z Megi będziemy jak hm.... no do jakiego afrykańskiego zwirza można przyrównać czerwono-czarnego NX'a :confused::)

Artuditu
13.05.2010, 10:55
http://www.agrafka.friko.pl/obraz/biedronka.gif
:D

Afryka_Dzika
13.05.2010, 14:42
650 waży gdzieś ok. 175 kilosów.

Miałam czarne handbary od simsona (kosztowały nowe jakieś 15 PLN), a teraz mam białe afrykańskie i chyba lepiej się komponują z moim moto. Chociaż czarne lepiej pasowały do żałoby pod paznokciami :D (skąd to się bierze??? rękawiczek mam nadzieję :D)

Dona
13.05.2010, 18:27
Oooo widzisz Elutka znalazł się jakiś robaczek :p choć zebra o zachodzie słońca :hehehe:też mogła by być :)

megi
17.05.2010, 20:44
aloha,
mam pytanie do Dominatorek 250tek:), czy któraś próbowała podmienić oponki na bardziej terenowe....
ja skuszona wypadem w teren chciałabym mieć komplecik na bezdroża, bo moje szoso-szutrówki nie dają rady w trudniejszych warunkach ;(

niestety nie udało mi się nic znaleźć aby podmienic 1:1 na oryginalne felgi Dominatorkowe i 3ba by coś dopasować z dostępnych rozmiarów, znalazłam coś takiego na przód,
http://www.opony24h.pl/opony/off_road/motocyklowe/pirelli/opony_off,road_motocyklowe_pirelli_scorpion,mx,ext ra,front_70_100-19_M_43_125072.html
ale niestety już wykupione i nie do zdobycia :(.... no i pozostaje kwestia tyłu ;(

będę wdzięczna za sugestie i wskazówki jaki rozmiar oponek skompletować :)

wymiar oryginalnej oponki w Dominatorku 250
Przód 90/100- 19
tył 120/90-16

Pozdrawiam od morza
megi

Artuditu
17.05.2010, 20:57
http://www.allegro.pl/item1039374893_opona_110_90_16_lub_3_50_16_p82_cro ss_enduro.html tył

Przód to już żaden problem

kiub
17.05.2010, 23:57
Z tym przodem też tak pięknie nie jest.
W krosowych kapciach najczęściej jest rozmiar 70/100-19 lub 100/90-19. Pierwszy jest dedykowany na felgę ok. 1,4", a oryginał to 1,85", powinien dać radę, ale prawdopodobieństwo uszkodzenia felgi na jakiś kamlotach będzie większe.

Tutaj jest coś pośrodku (jeśli sprzedawca się nie walnął, bo w katalogu nie ma takiego rozmiaru):
http://allegro.pl/item1009656668_opona_opony_cross_maxxis_80_100_19. html

Artuditu
18.05.2010, 00:45
jeśli domi ma 90/100 a dostepne są 100/90 to 1cm na szerokości chyba nie robi różnicy. zwłaszcza że wysokość opony jest identyczna=9cm.

hubert
18.05.2010, 00:52
Na pewno lepiej założyć 1 cm szerszą niż 2 cm węższą..

Z 16-stek znalazłem w katalogach tylko Mitasa C-01 3,50-16 , ale będzie niestety raczej za wąski.

Prościej będzie chyba zmienić felgę na 17-stkę bo w rozmiarze 120/90-16 to tylko znane wam już Dunlop i Bridestone są dostępne.

Jeśli ktoś czyta biegle w cyrylicy to może tu jakieś info wygrzebiecie ?

http://ax1.forum24.ru/

elutka
18.05.2010, 20:52
Megi myślę, że najlepsi fachowcy się wypowiedzieli :) thx chłopaki, super, że siedzicie w naszym garażu :D.
Nie jestem w stanie niczego dodać - no może poza tym, że na ostatniej imprezie przecinałam zakład Huberta z Motormaniakiem w sprawie opon do NX'a ale wyników nie ogłosili - pewnie nie pamiętają, że taki miał miejsce :rolleyes::dizzy:.
O praktycznej stronie zmianie felgi na 17-stkę Andrzej Gdynia może coś powiedzieć bo ma zmienioną) ale niestety tu nie zagląda :( choć też jest zdominowany.
A w cyrylicy to chyba nasza Galka jest biegła?

O! I elutka się wypowiedziała - nic konkretnego ale za to wszystko na temat "kto, z kim i dlaczego" :haha2:

Artu! Biedrona fajna jest, choć jak wrzuciłam hasło do netu wywliło mi 2 strony o sieci handlowej :mur: Niewiele inf. o tym robaczku więc nie wiem czy mogę z nim utożsamiać;). Jedynie Wikipedia podaje, że w okresie letnim pojawiają się w przerażających ilościach zwłaszcza nad morzem - a to zgadza się w 100% :p!

megi
19.05.2010, 15:52
ho ho ho no to caly bagażnik wiedzy się przede mną otworzył :))))
teraz musze tylko zapanowac nad mętlikiem jaki zapanował w moje głowie w związku z iloscia rozwiązań i na coś sie zdecydować ;)

a wczoraj z Doną zaliczyłyśmy niezłego offrouda ;)
można rzec, że wizualnie tor Kolibki mamy zdobyty :)
było błoto, koleiny na metr, gleba motocykla bez kierowcy i starty też były :)
na szczęście najlepszy serwis w mieście usunął awarię w mgnieniu oka !!!!
Uważam pierwszy sezon na bezdrożach za otwarty :lc8:

pozdrawiam od morza
Megi

elutka
20.05.2010, 00:20
....na szczęście najlepszy serwis w mieście usunął awarię w mgnieniu oka !!!!
Uważam pierwszy sezon na bezdrożach za otwarty :lc8:
Serwis znamy i bardzo cenimy :p
Eh Lejdisy - pięknie się bawicie !:D Niedługo spacerki bedą od morza po Suchobrzeźnicę ;)? Fajnie by było spotkać się przy okazji Kwidzynia - przyjedziecie na babski puchar?

Dona
28.06.2010, 22:48
Elutka, - twojemu maleństwu łańcuch już nasmarowałam ... ale on ma już ochotę na brykanie więc przybywaj !!!
A w garażu towarzystwo ma wyborowe bo Dodo choć w ciągu dnia wymyka się by troszkę poświrować to na noc nigdy nie zostawia Twojego maleństwa samego ...
Trampek natomiast snuje mu opowieści jaki świat jest piękny i jak wspaniale jest podróżować ... hihi tak to u nas w garażu bywa :)

Ally
28.06.2010, 22:59
mój pierwszy tyś przejechany :D
Domi jest po prostu de best!!
to jest miłość bezwarunkowa :bow: polecam dla początkujących tj jak ja!!
sprawdza sie w miescie i w terenie, a ile mnie juz nauczył...
oczywiście przy pomocy Dony i Kiuba :Thumbs_Up:

kiub
29.06.2010, 17:22
Muszę pochwalić dziewczyny.
Miały ostatnio ponad 50km off po wysuszonych Borach Tucholskich i walczyły na piachu naprawdę dzielnie :Thumbs_Up:
Niestety zdjęć jak zwykle brak :mad:

JarekAT
29.06.2010, 18:11
Kiub kto to widział?? ;)

Andrzej_Gdynia
05.07.2010, 19:07
Kto był ten widział. A fotek brak bo w terenie ma czasu na fotki. Trzeba kręcić manetką !
I nie deprymuj dziewczyn !

Ally
05.07.2010, 22:08
Kiub kto to widział?? ;)

kto nie widział teraz żałuje że nie jechał z nami :D

czosnek
05.07.2010, 23:20
Za to jest film jak należy jeździć w kapciach ;)

plakiet
06.07.2010, 17:54
A montował już ktoś jakąś szybę do nx'a? Od czego najlepiej przypasuje?

lena
07.07.2010, 18:29
Mam zamówiony deflektor, na wymiar:).

kiub
07.07.2010, 23:30
Różne patenty stosują, jeśli chodzi o podebraną gotową szybkę to chyba najszybciej od DR Biga.
Ale to wszystko na nic, bo póki co znane mi Dominy są twarde i nie chcą żadnych szpecących szpejów :)

13026

13027

13028

13029

13030

13031

13032

13033

13034

lena
20.07.2010, 23:26
13435

13436

13437

Kochane Lejdiski (i chłopscy czytacze), po kontuzji, pełna obaw i lęków wsiadłam ponownie na Dominika. Liczyłam (naiwna!) na grzeczną przejażdżkę asfalcikiem, a tu Wojtek wywiózł mnie w las. Ale nic to...droga miała być prosta a trasa przyjemna. Okazało się,że momentami błoto do połowy łydki, piaseczek i szuter. Kilka spotkań bliskiego stopnia z matką Ziemią dowiodło,że jeździec ze mnie mierny:Thumbs_Down:, za to refleks mam niezły- podnosiłam się w tempie błyskawicznym - flesz był wolniejszy niż ja:D. Nie sadziłam,że jestem w stanie wyprodukować taką ilość potu!!!
Chylę czoło przed Femdurowym Teamem:Thumbs_Up:

rambo
21.07.2010, 00:55
Lena, jak moto się spisuje po ustawianiu zawiechy. Daje rade, bo Ty jak widać dajesz :Thumbs_Up: :)

lena
21.07.2010, 00:57
Lena, jak moto się spisuje po ustawianiu zawiechy. Daje rade, bo Ty jak widać dajesz :Thumbs_Up: :)

Cudnie Wodzu, dziękuję za fachową pomoc. Tylko czasami focha przy paleniu strzela, ale...ponoć ten typ tak już ma!

rambo
21.07.2010, 01:04
Może wpadniecie do Żołyni koło Łańcuta nad jeziorko w sobote..? :):):)

dabal
21.07.2010, 09:46
Lenka-trochę słaby masz bieżnik jak na taki teren,miałem takie coś w Afryczce i było cienko.

lena
21.07.2010, 09:53
Lenka-trochę słaby masz bieżnik jak na taki teren,miałem takie coś w Afryczce i było cienko.

Przecież miało być sucho i równo!:D

lena
21.07.2010, 09:57
Może wpadniecie do Żołyni koło Łańcuta nad jeziorko w sobote..? :):):)

Będziesz?

rambo
21.07.2010, 10:09
A będe :) Macie 70km. Można się gdzieś spotkać na zimną kole :)

megi
21.07.2010, 14:01

tam bieżnik... technika się liczy ;) nie po takim błocku się śmigało na podobnym bieżniku :)
Lenka twarda Dominka i jej takie drobiazgi nie przeszkadzaja :))))

ucek
22.07.2010, 00:59
13435

13436

13437

ZŁOOOOOOOOOOO!!!! :rules::rules::rules::D

lena
22.07.2010, 13:43
ZŁOOOOOOOOOOO!!!! :rules::rules::rules::D

Ucek cholero, to wszystko przez Ciebie:D. Siejesz tu femdurowy zamęt i patrz co się porobiło! :)Do zobaczenia.

dabal
22.07.2010, 16:04
Sprawy bieżnika traktuję poważnie a technikę mniej poważnie. Tak czy siak liczą się chęci i fan. Znam osoby co na zajeżdżonych Anaczkach lepiej sobie dają radę niż niejeden psełdo offroadowiec na kostkach. Fajnie Lenka że dajesz radę

wojtekm72
26.07.2010, 13:05
Co prawda deflektor w terenie się za bardzo nie przyda , ale zawsze można go ściągnąć i zamocować np. do afryczki .
13487
13488

Azja
28.08.2010, 18:21
mój ci on! :D

wojtalski
28.08.2010, 19:28
Noooo Azja, piękna sztuka. Będzie Pani zadowolona :D Gratulacje!

KaHa
28.08.2010, 21:22
a ja swoje: jak ma na imię?! :D

bajrasz
28.08.2010, 21:38
Dodek:hehehe:

KaHa
28.08.2010, 21:52
noooo Bajraszu... widzę że żarty sobie stroisz, i to całkiem nie na miejscu :P

ma być dostojnie! proponuję Kazimierz, Baltazar, Henryk, Bogdan (lub Bohdan :P), tudziez Teodor

kiub
28.08.2010, 22:50
Gratulacje!!! Wirus się rozprzestrzenia ;)
Jednak to, że nie chciałaś się w Borach przesiąść na DR-kę to był znak:at:
Dodo, Domi, Lolo, Dodek, Kosiarz kukurydzy....jeszcze się łapie który jest który, ale chyba już niedługo :D

lena
28.08.2010, 22:53
Mojemu na imię Dominik:).
Azja, śliczny - gratulacje! Donki chyba był w takim malowaniu?Ależ się sprężyliście!

Ally
28.08.2010, 23:59
Azja gratulacje!!! Jest piękny i nawet u Was w domu się mieści ;)
Wow, to lejdisowa ekipa Dominek rośnie w zawrotnym tempie :Thumbs_Up: tak trzymać! Dzidujemy na październikowym zjeździe :at:

bajrasz
29.08.2010, 08:50
noooo Bajraszu... widzę że żarty sobie stroisz, i to całkiem nie na miejscu :P

ma być dostojnie! proponuję Kazimierz, Baltazar, Henryk, Bogdan (lub Bohdan :P), tudziez Teodor

Bohdan Świnka Skarbonka-się będzie nazywał;)

megi
29.08.2010, 13:17
GRATULACJE!!!!!!!! w związku z powiększeniem Rodziny DOimnkowej!!!! :)
chyba już Polska Dominatorem stoi!!!:at:

Azja
29.08.2010, 21:21
dzięki dzięki :)
rozważam imię "Ryszard" :rolleyes:

herflik
29.08.2010, 22:12
Azja gratulacje - Bajrrasz ..................... gratulacje :)

Dona
30.08.2010, 00:10
Azja GRATULACJE - a co do imienia to jak na nim troszkę pobrykasz to wtedy się zdecyduj jakie imię najbardziej pasuje ...

Lena co do malowania to masz racę mój był i jest w takim malowaniu
Dodo Reaktywacja 14314

elutka
30.08.2010, 02:06
Azja kochanie - baaaardzo się cieszę i nie mam wątpliwości, że "będzie stryjenka zadowolona":Thumbs_Up:;
opijanie i chrzciny - obowiązkowe :D!

p.s
moja czerwona laleczka zdotała zdeklasowana (wystarczyło, że zadałam się z dzikusami z 3M i cała plastikowa uroda poszła w ....) teraz w naszym garage Dodo2 jest królem piękności - ja co najwyżej pretenduję do miana królowej kukurydzy (możecie mnie rolnikom polecać do zbioru - nie potrzeba kombajnu wystarczy elutkę na dominatorze wypuścić :haha2:)

elutka
30.08.2010, 02:20
Bohdan Świnka Skarbonka-się będzie nazywał;)

No mam nadzieję, że to nie oznacza wzrostu cen w pewnej zaprzyjażnionej firmie akcesoryjnej ?:rolleyes:- jesli tak to proszę pamiętać, że lusterka zamawiałam przed zakupem BohdanaŚS ;)

DrSpławik
30.08.2010, 09:39

Ryszard, Rychu, Rysiaczek Misiaczek... na k..wa i co jeszcze.:mur::mur::mur:

Jeszcze mu dowód wyrobisz, do chrztu zgłosisz, becikowe zakosisz a Bajrasza o alimenty zasądzisz.
" Kochani Rodzice, to owoc naszego zwiazku. Mały Rysio Bajrasz...:at:"

;)

No coż Azjatko, łańcuch naciagnąć, olej sprawdzić, klosz od stopu zabezbieczyć trytytką ( jakbyś się z Donką umawiała na jazdy oczywiście ) i oooooooooogggggggiiiiieeeeńńńńńńńń!!!!!!!!!!!

Jeździć, jeździć nie marudzić.....
Gratki :p

MaRP
30.08.2010, 10:01
Fajny motorek, jakiś taki ładny, czysty... do czasu :D
Gratulacje :Thumbs_Up:

Azja
30.08.2010, 11:44
mój był i jest w takim malowaniu
Dodo i Ryszard Bohdan to bracia!:)

moja czerwona laleczka zdotała zdeklasowana
I tak ją kocham, w końcu była moją pierwszą;)

Ryszard, Rychu, Rysiaczek Misiaczek... na k..wa i co jeszcze.
Bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki:D

Azja gratulacje
Dzięki:)

Fajny motorek, jakiś taki ładny, czysty... do czasu
Dzięki, stoi sobie przystojniak obok bajraszowego, afrykańskiego brudasa w garażu i czeka na bezdeszczową pogodę:)

Potrzebna mu lekka kosmetyka, m.in. wymiana przedniej lampy, bo pęknięta, prawego lusterka, bo pęknięte i zbadanie przedniego hamulca, bo coś kiepsko łapie. Mam nadzieję, że nic więcej mu nie dolega.
Konieczny będzie chrzest, bo "motór nieopity, to motór chorowity" :oldman:

MISIEK
30.08.2010, 17:10
Konieczny będzie chrzest, bo "motór nieopity, to motór chorowity" :oldman:

mądrego to i posłuchać przyjemnie :drif:

powinszowania przesyłam

ucek
30.08.2010, 17:42
Azja, wielkie graty!!! niech ci bryka jak wściekły, szał radości przynosi i przywiewa same inspirujące i piękne myśli w czasie wspólnych wypadów :D:Thumbs_Up::D:Thumbs_Up::D

I wiecie co? aż mnie w dołku ściska z wielkiej radości jak widzę, że kolejna kobitka na moto w terenie chce latać :rules::blues: Gang Domin się rozrasta w zastraszającym tempie i swoimi różowymi mackami sięga w głąb kraju :D tak trzymać!!! :bow:

myku
30.08.2010, 22:17
To kiedy mam pzyjezdzac?Bo slina leci,a i moto zacne:D!

Ena
30.08.2010, 23:13
Nadszedl czas by sie uaktywnic :) Oto moje pierwsze moto.
Zaczynamy sie dogadywac i wszystko wskazuje za dluugi zwiazek :)
pozdr

ucek
31.08.2010, 09:20
Dodo Reaktywacja 14314

fota i piękna, i straszna.. ale się cieszę więcej niż podwójnie, że mogę ją oglądać.. :D:D:D

cześć Ena :) milutki domiś :):):)

MISIEK
31.08.2010, 13:03

Ryszard, Ryś, Rycho.... Hmmm, nie żebym sie czepiał, ale... Pani Azja z Rychem między kolanami? A jak się nie daj boże na moto wywali to co? Wywali Rycha???:eek::hehehe:

PS. Witaj Ena! Ładne moto...:D

Azja
31.08.2010, 20:44
ucek, dzięki! Jest w tym też trochę Twojej winy/zasługi - zarażasz entuzjazmem:rules: :Thumbs_Up:

myku, przybywaj:)

Misiek, milcz:D

Ena, witaj! Kolejny Dominator w lejsdisowym garażu:)

Dona
02.09.2010, 09:48
Ena - super że się ujawniłaś :) :Thumbs_Up:motorek śliczny !!!
Zastanawiam się czy on taki czyścioch na codzień czy tylko do zdjęcia go umyłaś ?? :D

Azja czy Ryszard już zarejestrowany ... ??

Pozdrawiam z 3city,:webers: Wrocławskie szalone Dominatorki

Artuditu
02.09.2010, 11:47
Ena, znudził Ci się off road za Karolem?:D
Czy ja swoją AT widzę w Twoim awatarze?:)

Ena
02.09.2010, 11:53
Haha :) Zdjecie zostalo zrobione pierwszego dnia od zakupu, wiec byl wtedy w idealnym stanie. Juz chyba zapomnialam jak ladnie moze sie prezentowac... Teraz wystaja z niego kepki trawy a kolor w duzej mierze zmienil sie na blotny ;) Wczoraj zlamalam klamke hamulca wiec dzis bede dawac sobie rade bez niej :)

Artuditu :) Jestem nadal za Karolem ale juz na swoim motorze :) Siedzac z tylu na AT czulam sie jakbym w duzym komforcie i czasem znuzeniu, zostala dostarczona do miejsca docelowego. Teraz sama zdobywam teren a podroz staje sie pelnowartosciowa.
Zgadza sie, w tle sa trzy AT, w tym Twoja :)
Pozdr ;)

krystek
02.09.2010, 19:37
moje gratulacje wypasione sprzęciory :)

matjas
02.09.2010, 19:41
dopiero teraz ale bardzo szczerze gratu gratuluję Azja!!! ;)
niech śmiga i się nie psuje i niech zawsze bezpiecznie dowiezie swoją Dominę do celu.

matjas

MISIEK
07.09.2010, 00:02
Specjalnie dla Pani Azji http://www.youtube.com/watch?v=cTaRnCDChWg&feature=related

RAVkopytko
07.09.2010, 01:25
14763

14764

Ja nazywam moją Domine Krówką;

KaHa
07.09.2010, 15:29
Specjalnie dla Pani Azji http://www.youtube.com/watch?v=cTaRnCDChWg&feature=related
:haha2::haha2::haha2:

Azja
07.09.2010, 19:56
ożesz! Ryś Wyrwikorzeń!:haha2:

Raviking, cudnie ubłocona Krówka:)

Lepi
07.09.2010, 20:54
Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki :D

Kaś
04.10.2010, 15:42
Witajcie
No i mnie zaraziłyście "Cholery" jedne...Szukam swojego Jasia Fasoli. A jeden, ino duży stał już u mnie kiedyś w garażu, ale nie podjęłam rękawicy.
Mam nadzieję,że do wiosny coś "upoluję" bo "Ślicznota" się na łąki i pola dla babeczki nie bardzo nadaje, a kostki mu zakładać nie chcę, bo ma mnie po świecie wozić.

PS1. Jaś Fasola bo: Przez łąki i pola pędzi Fasola ;-)) a motocyklowe przedszkole to idealne miejsce dla mnie.
PS2. "Cholery" to komplement jest bo z przyjemnością wspominam rozmowy z Wami i bardzo się cieszę z poznania Was, drogie Lejdiski.

megi
04.10.2010, 17:56
a Cholerom Lejdisowym paszczki się cieszom od uch do uch:D:D:D:D:D:D, że wirusa:dizzy: w Białej rozsiały !!!!!!:haha2::haha2::haha2:
trzymam kciuki za zbiory Fasolowe :at:

Wegrzyn
06.10.2010, 13:31
Wirus naprawdę zaczyna działać. Moja żona wreszcie się odważyła i zasiadła na jednym z waszych dominatorów, tylko nie wiem czyim, bo właścicielka w kasku była :) Może wreszcie jakoś się uda ją zachęcić do jazdy, tym bardziej, że napatrzyła się jaki Lejdiski śmigały w Białej.

Dona
06.10.2010, 13:47
Kaś super decyzja!!! Fasolowe zbiory :) hihi ciekawie się zapowiada później będziesz nim śmigała do lasu na grzyby, albo w pole po kukurydzę ... :) Polecam przejrzeć mobile.de bo u nas to trudno dorwać NX 250 w dobrym stanie za rozsądne pieniądze. Cieszę się bardzo że zyskują taką popularność.

Lena czy Twój Dominik już wyzdrowiał? Martwimy się o kolegę!!!

lena
06.10.2010, 15:19
Kaś super decyzja!!! Fasolowe zbiory :) hihi ciekawie się zapowiada później będziesz nim śmigała do lasu na grzyby, albo w pole po kukurydzę ... :) Polecam przejrzeć mobile.de bo u nas to trudno dorwać NX 250 w dobrym stanie za rozsądne pieniądze. Cieszę się bardzo że zyskują taką popularność.

Lena czy Twój Dominik już wyzdrowiał? Martwimy się o kolegę!!!

Na razie podlega oględzinom - rozebrany jakoś smętnie się prezentuje, ale mam nadzieję,że niebawem odpalimy:).

Kaś
07.10.2010, 12:35
No i znalazłam wymarzonego Johnego Fasolę... Czyż nie jest piękny?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?__lp=1&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelDescription=nx250&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&id=136607655&pageNumber=1

Brakuje mi do szczęścia jeszcze dwóch rzeczy. Premii od szefa, żeby mnie na niego było stać i człowieka, co mi to dzieło sprawdzi i sprowadzi. :mur: Ciekawa jestem co będzie łatwiejsze.

Jeszcze raz wielkie dzięki za wskazanie właściwej drogi ;-)

Azja
07.10.2010, 12:57
Niezłe ciacho! Koniecznie pokaż go szefowi:D

puszek
07.10.2010, 13:03
Nooo Lejdiski... Niezłe ciacho dla WAS..
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=136503435&pageNumber=1&scopeId=MB&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=11000&makeModelVariant1.modelDescription=dominator&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorbike&segment=Motorbike&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&cubicCapacities=FROM_126_TILL_250&tabNumber=1

Myszki szeptaja ,że za 1600 do nas jedzie....

Kaś
07.10.2010, 13:28
Ma już właścicielkę? Bo jak nie to się cholera zadłużę na jego cześć...

diverek
07.10.2010, 13:47
Brakuje mi do szczęścia jeszcze dwóch rzeczy. Premii od szefa, żeby mnie na niego było stać i człowieka, co mi to dzieło sprawdzi i sprowadzi. :mur: Ciekawa jestem co będzie łatwiejsze.

Jeśli znalazłabyś coś bliżej Berlina to moge skoczyć, obejrzeć, przejechac się i zdać szerszą relację. Jako że do stolicy Niemiec mam bliżej niz do Szczecina to w ramach wolnego czasu coś można wymyślić. A i z dowiezieniem do Ciebie takiego "skuterka" też nie byłoby problemu. Jest czym.

puszek
07.10.2010, 13:53
Ma już właścicielkę? Bo jak nie to się cholera zadłużę na jego cześć...

ano ...ma...

Kaś
07.10.2010, 14:06
No to ja mam złamane serce...

Yennefer
07.10.2010, 23:48
no co TY...Twój będzie jeszcze piękniejszy;)

Wegrzyn
10.10.2010, 11:08

Hey! Czytam dopiero dzisiaj i skojarzyło mi się, że jak jechaliśmy na zamknięcie sezonu to spsuło mi się łożysko i naprawiałem u mechanika w Szczercowie. Chłopak powiedział mi, że sprzedaje (albo będzie sprzedawał) dominatora, na którym jeździ jego żona. Gdybyś chciała to pisz na priv to podam Ci namiary. Z Łodzi całkiem niedaleko. :)

Ally
12.10.2010, 23:19
działania Dominków w Białej :)
http://picasaweb.google.pl/113183978550800131224/BiaA?authkey=Gv1sRgCNTuhPy22NClaQ#

Kaś
13.10.2010, 21:07
Witam
Jestem po krótkiej rozmowie z mechanikiem ze szczercowa..i mnie aż serce boli. Ten Dominatorek został z pełną determinacja okaleczony :-( Nawet nie ma co go oglądać. Moto zostało przerobione na supermoto. Oba koła 17 calowe na felgach tak szerokich, że się ledwo mieszczą w wahacz/lagi. Specjalne, twarde zawieszenie i tym podobne zmiany. Kupując go musiałabym zacząć od reanimacji...i to bez gwarancji powodzenia. No cóż szukam dalej. Pobuszuje w fasoli...może się coś w weekend urodziło...a może powinnam szukać w kapuście??
Pozdrawiam

Wegrzyn
13.10.2010, 21:09
Szkoda..... Ja nie oglądałem sprzęta... Ludzie to nie mają co robić.

Kaś
13.10.2010, 23:07
Dokładnie. Jeden robi z oryginalnego junaka coś na kształt brzydkiego harrego inny przerabia na supermoto motocykl którego dobrych egzemplarzy jest chyba mniej niż junaków...:mur: a inny dolewa maggi do rosołu z wiejskiej kury. We wszystkich przypadkach niestety powrót do oryginału jest niemożliwy.
ech... nostalgicznie mi sie zrobiło. Idę w kapuście (znaczy w fasoli) szukać Johnego...

megi
13.10.2010, 23:51
Głowa do góry!!!!Czytaj znaki, byle jaki Fasolek nie dla KAŚ!!!!
już niedługo plony będą obfite i bedziesz miala z:at::at::at: 3ech Jaskow do wyboru, zima idzie niemce będa chcieli zaoszczędzić na garażach i puszcza wieści, że szukają domu dla wypielęgnowanych rasowych Jaśków!!!

Kaś
25.10.2010, 19:45
Witam
Isnieje możliwość że znalazłam swojego nx-a i mam co do niego pewną wątpliwość. Możecie mi dziewczyny napisać jakie przebiegi miały Wasze dominatorki w chwili zakupu a ile teraz mają i czy pojawiały sie Wam jakieś problemy zwiazane z silnikiem?

Dona
26.10.2010, 09:15
...Możecie mi dziewczyny napisać jakie przebiegi miały Wasze dominatorki w chwili zakupu a ile teraz mają i czy pojawiały sie Wam jakieś problemy zwiazane z silnikiem?

Kaś przebieg to nie zawsze przy zakupie najważniejszy wyznacznik :)

Dodo 1 miał nie całe 40 tyś jak go kupowałam ale technicznie był dobry do lata zrobiłam nim ok 8 tyś troszkę niepokojący był odgłos dochodzący z silnika który wskazywał na wymianę łańcuszka rozrządu ...
Dominator na którym byłam na Krymie miał taki sam stan licznika jak na niego wsiadłam i taki sam po powrocie choć przejechał 4 tyś :) z silnikiem było wszytko ok ale miał nieszczelny zimering, i brak tłumienia w amortyzatorach co przy dłuższej jeździe jest bardzo niewygodne :)
Natomiast Dodo2 przebieg przy zakupie 30 tyś (1992r) był garażowany więc wygląda ehhh troszkę nieswojo, silnik cichy wydech bez jednej dziurki zawieszenie wybiera tak że aż dziwnie - czy asfalt czy wertepy nie ma dużej różnicy ;) troszkę za często włącza mu się chłodzenie ... ale jeszcze dr. Kiub nie zdiagnozował tego :)

Kaś jeśli sztuka technicznie jest ok to warto zainwestować .... nie ma co czekać bo jeszcze troszkę pogody jest by jeździć. :lc8:

Zresztą pewnie jak się w teren wybierzesz to nie raz skrzywisz dźwignię zmiany biegów, złamiesz klamkę, zbijesz lusterko lub skrzywisz kierownicę większość dominatorów takie ustereczki już przeżyło :) A za ładny też nie może być ... byś go nie żałowała przez błoto i kszaczory przeciągnąć :)

Trzymam kciuki i czekam na wieści !!!

kiub
01.11.2010, 12:48
Wszystkie dziewczyny planujące zakup małego NX-a muszę wiedzieć, że faceci na ich widok tracą głowę.....

http://lh6.ggpht.com/_FV4pdWr5JyY/TM3oAIaMnAI/AAAAAAAACf4/MJ4u-kxcTjk/s400/IMG_7432.jpg

...i panowanie nad pojazdem

http://lh5.ggpht.com/_FV4pdWr5JyY/TM3oAeY2W-I/AAAAAAAACf8/yffR7ASXMCk/s400/IMG_7433.jpg

a one i tak mają zawsze silną obstawę:D

http://lh3.ggpht.com/_FV4pdWr5JyY/TM3oAvOTVEI/AAAAAAAACgA/rHdoV7RhzHE/s400/IMG_7446.jpg

elutka
02.11.2010, 17:53
:haha2: i to jest jeszcze jeden powód dla którego warto wsiąśc na Dominatorka ;)!

Kaś jak tam poszukiwania Jaś'ka? Ja o swoim napisałam wszystko na wstępie - moja tegoroczna niezbyt intensywna eksploatacja NX'a (jakieś 5tys) niczego poza stanem plastików :mad: nie zmieniła, no i namiętnie :rolleyes: wymieniam kierownice - w tym roku 3 skasowałam :o ale z tego co wiem tylko ja taka zdolna jestem :vis: reszta Domin pomyka i łapie gleby bezszkodowo :Thumbs_Up::)

podos
02.11.2010, 18:12
...i panowanie nad pojazdem

http://lh5.ggpht.com/_FV4pdWr5JyY/TM3oAeY2W-I/AAAAAAAACf8/yffR7ASXMCk/s400/IMG_7433.jpg

kuźwa... ten zasuwa telemarkiem!!!!!

Dunia
20.11.2010, 20:23
Hej...dzis byl moj pierwszy raz z Dominatorem-60 km i dwie glebki parkingówki....zastanawiam sie na gmolami, przejrzałam strony allegro i ebaya ale nic w rozsądnej cenie nie znalazłam...moze macie jekies sugestie???....a co do mojego Dominatorka-romans sie własnie zaczyna i nabiera barw...:at:

creativka
20.11.2010, 20:46
Hej...dzis byl moj pierwszy raz z Dominatorem-60 km i dwie glebki parkingówki....zastanawiam sie na gmolami, przejrzałam strony allegro i ebaya ale nic w rozsądnej cenie nie znalazłam...moze macie jekies sugestie???....a co do mojego Dominatorka-romans sie własnie zaczyna i nabiera barw...:at:

A to Wyyy byliscie? A ja dzisiaj tam sie szwedalam, i patrze dominatorek i suzuki, nawet pomyslalam o Was :) i mialam racje :)
Szkoda, ze do zadnej restauracji obok nie zagladnelam, pewnie bym znalazla i towarzyszy do kawki:)

Ja dzisiaj w pustym Ojcowie niezle sie pobawilam i zmarzlam :)

Dunia
20.11.2010, 20:51
A na amoto bylas? nie widzielismy zadnego moto brata ani siostry...

creativka
21.11.2010, 10:08
A na amoto bylas? nie widzielismy zadnego moto brata ani siostry...

Tak, bylam motorem, ale sama. Marek po blocie gdzie indziej jezdzil.
Nie widzieliscie mnie pewnie dlatego ze zrobilam tylko kółko obok waszych motorkow i pojechalam do takiego zajazdu od razu przed zamkiem, na szarlotke :)

lena
21.11.2010, 21:27

Ja właśnie na allegro kupowałam, ale nie pamiętam dokładnie namiaru - jak się dokopię to dam znać. Jedyny problem był z długością śruby łączącej 2 gmole na środku. Postaram się wkleić zdjęcie dla jasności.Ogólnie - producent ok, szybko i terminowo.

Dunia
21.11.2010, 22:33
Czesc Lenka...a pomietasz ile płaciłas...ja szukałam na allegro i ebay.de ale bardzo drogie...pozdrawiam...

lena
21.11.2010, 22:43
dwieście z kawałkiem, muszę znaleźć przelew, to postaram się wysłać Ci dane na priv.
Pamiętam,że śruba łącząca była problemem. Niestety zakup poczyniłam już po wgnieceniu baku:/

JarekAT
21.11.2010, 23:48
jest gmol do NXa ale 650 za fajną kasę, coś koło 100zł widziałem wczoraj na allegro

puszek
22.11.2010, 00:11
dwieście z kawałkiem, muszę znaleźć przelew, to postaram się wysłać Ci dane na priv.
Pamiętam,że śruba łącząca była problemem. Niestety zakup poczyniłam już po wgnieceniu baku:/

A czasu jak widać za dużo nie ma....Dezintegracja postępuje...:bow::D

Dunia
22.11.2010, 08:27
Piekne chwile...a jak seksownie wygięta dzwignia sprzęgła....troche mnie dziś nadgarstek prawy boli...:dizzy:

jest gmol do NXa ale 650 za fajną kasę, coś koło 100zł widziałem wczoraj na allegro

dzięki za info..sprawdzę dzis...pozdrawiam:D

wojtalski
22.11.2010, 11:27
Niestety zakup poczyniłam już po wgnieceniu baku:/

Hehe, tak zawsze jest, najpierw gleba, a później grzeczniutko biegniemy po gmole :D

Dona
22.11.2010, 14:30
LEJDIS !!!
Mam SUPER wiadomość!!!!

SĄ KOSTKI na tył do NX 250 ... !!!

Szerokości co prawda 110 ( a nie 120 ) ale Kiub już zamówił i zobaczymy pod koniec tygodnia czy dają radę już trzymam kciuki by pasowały :) perspektywy są dobre ... akurat na jesienne błotniste przejażdżki !!!

Radość w Garażu Zdominowanych olbrzymia, a to wszystko dzięki KIEŁBAISIE - i jego wytrwałym poszukiwaniom !!!!

KIEŁBASA - WIELKIE DZIĘKI !!!

lena
22.11.2010, 14:53
Puszku i Duniu - bo kurka wodna nie zatrybiłam,że Wy duecik stworzyliście:). Przelew musiał być standardowo- archaicznie pocztowy, bo w historii konta internetowego nie znajduję takowego, a przewertowałam je skrupulatnie do maja. Jednakoż mój Dominator to 650-tka, więc zapewne gmole nie podpasują. Tak jak Jarek AT proponuję śledzić Allegro - tam znaleźliśmy ogłoszenie dotyczące gmoli do NX650.

ucek
22.11.2010, 15:01
LEJDIS !!!

Mam SUPER wiadomość!!!!

SĄ KOSTKI na tył do NX 250 ... !!!

Szerokości co prawda 110 ( a nie 120 ) ale Kiub już zamówił i zobaczymy pod koniec tygodnia czy dają radę już trzymam kciuki by pasowały :) perspektywy są dobre ... akurat na jesienne błotniste przejażdżki !!!

Radość w Garażu Zdominowanych olbrzymia, a to wszystko dzięki KIEŁBAISIE - i jego wytrwałym poszukiwaniom !!!!

KIEŁBASA - WIELKIE DZIĘKI !!!

i to jest fantastyczna i super radosna wiadomość!!! :D:D:D akurat na taki dość smętno-syfiasty początek tygodnia :D:D:D:at:
rany, proponuję podwiesić! ;):Thumbs_Up:

Kaś
23.11.2010, 10:06
A zdradzisz tajemnicę kto te kostki wyprodukował?

Dunia
23.11.2010, 10:29
Puszku i Duniu - bo kurka wodna nie zatrybiłam,że Wy duecik stworzyliście:). Przelew musiał być standardowo- archaicznie pocztowy, bo w historii konta internetowego nie znajduję takowego, a przewertowałam je skrupulatnie do maja. Jednakoż mój Dominator to 650-tka, więc zapewne gmole nie podpasują. Tak jak Jarek AT proponuję śledzić Allegro - tam znaleźliśmy ogłoszenie dotyczące gmoli do NX650.

Dzięki Lenka-cos wymyślimy....miłego dzionka i sloneczka listopadowego...

Dona
23.11.2010, 11:38
A zdradzisz tajemnicę kto te kostki wyprodukował?

Jasne!!

四川远星橡胶有限责任公司 czyli (Sichuan Yuanxing Rubber) :D

podobno Cią-Gną dobrze w błocie hihi :)

Artuditu
07.02.2011, 13:19
Podobno niektóre z Was miały problem ze znalezieniem przedniej kostki w krzaczory. Uprzejmie donoszę. Maxxis m6001 100/90-19http://images.motorcycle-superstore.com/ProductImages/OG/633014299522031250M6001Front.jpg
Cena: poniżej 200zł

majki
07.02.2011, 14:02
Z tego co się orientuję to większy problem był z tylnym kapcie, bo felga 16. ;) Dona coś tam chińskiego załatwiała, ale nie napisała czy załatwiła. :)

megi
07.02.2011, 19:08
załatwiła :) czekają na test!!!

intr
09.02.2011, 14:42
Istnieje gdzieś lista opon pasujących na tył ?

RAVkopytko
09.02.2011, 22:18
Chciałbym zaprosić Zdominowane Kobiełki do Nas http://hondadominator.pl/portal.php

kiub
10.02.2011, 15:35
Tak prezentuje się chińska kostka na tyle małego Dominka:
18815

@Artu, z przodem nie ma takich problemów, ale lepiej coś węższego np. 80 niż szersza od oryginału.

@intr, listę tworzy każdy, który coś znajdzie.
Podaje zalążek listy:
120/90-16 Bridgestone TW 40
120/90-16 Dunlop K460
120/90-16 Vee Rubber VRM163
110/90-16 Yuanxing (na zdjęciu)

P.S. A tak w ogóle to tu niezły burdel macie siostry w tym archeo :D Może przenieść te posty do garażu zdominowanych.

megi
10.02.2011, 17:52
kostka cudna :)

a propo bajzlu, to ciekawe kto to błoto roznosi :haha2:

Artuditu
10.02.2011, 23:59
Kuba, przeca rozmiar podany przeze mnie nie jest szerszy ino oryginał. Czy się mylę? Tak czy inaczej sory za zamieszanie. Chciałem dobrze a wyszło jak zwykle:)

intr
11.02.2011, 10:59
Jeżeli felga w dominatorze jest nie większa niż 2,5 to od biedy można zastosować również mitasa c01 3,5/16. Szerokość tej opony to 10 cm oraz heidenaua k41 3,25/16, (opona enduro, profil trial/kostka) o szerokości ok 9,5 cm. Jest też veerubber 022b 3.5/16 ale ta guma ma szerokość zaledwie 8,5 cm i ogólnie słabo się do czegokolwiek nadaje. Ten Yuanching o dziwo jest w Polsce do kupienia :D Wszystkie nowe chińskie wynalazki jeżdżą na felgach 16 więc przypuszczam, że można w chinach kupić każdy typ opony w tym rozmiarze.

Jak wypadły testy gumy ze zdjęcia ? Pewnie to ta sama liga co shinko więc pytanie czy kostki zostają na swoim miejscu ?

kiub
11.02.2011, 13:06
Kuba, przeca rozmiar podany przeze mnie nie jest szerszy ino oryginał. Czy się mylę? Tak czy inaczej sory za zamieszanie. Chciałem dobrze a wyszło jak zwykle:)

Oryginał to 90/100-19.
Wyszło dobrze, im więcej szukających tym więcej rozwiązań :Thumbs_Up:

@intr, szerokość felgi to właśnie 2.5, Mitas do C1 podaje zalecaną szerokość 2.15
Trochę wąskie te opony, ale spróbować zawsze można.

Testy offowe Yuanxing jeszcze nie wykonane.

intr
11.02.2011, 13:25
Jak 2.5 to można stosować Mitasa bez obaw. Producent podaje jako zalecaną zawsze środkową szerokość obręczy z przewidzianego dla danego rozmiaru zakresu. W przypadku 3.5/16 wynosi on 1.85/2.15/2.5. Tak więc nie ma obaw o wybuch gumy na kole. Nie znałem innej terenowej alternatywy do wczoraj, a pułap cenowy yuanxinga i mitasa jest ten sam. Czekam więc z utęsknieniem na info.

Artuditu
12.02.2011, 03:18
Oryginał to 90/100-19.

A mi kilka źródeł (niezależnych) podało 100/90-19. Wychodzi na to że szersza niż w AT czy TA. Stąd me zainteresowanie. Wiem też że TKC80 są w tym rozmiarze. Tak nawiasem.

kiub
12.02.2011, 13:52
Masz słabych informatorów :p
100/90 oczywiście można włożyć i na asfalcie będzie git, ale na offa ten motorek wg mnie naprawdę potrzebuję wąską oponę do przodu. Inaczej dojdzie do sytuacji, że na przodzie i tyle będą opony o podobnej szerokości.
Jeździliśmy na kostce 80 z przodu i fajnie prowadziła w miękkim terenie.

Artuditu
12.02.2011, 14:28
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/honda/honda_nx250_88.htm
Internet kłamie.
:vis:

JarekAT
12.02.2011, 14:42
wydawało mi się, że ten pierdzipęd jest lżejszy - 130 km troszkę dużo

kiub
12.02.2011, 15:16
Mości Panowie, ta strona jest g warta :Thumbs_Down:
Masa w suchym 118kg - patrz oryginalny service manual wydany przez Honda Motor Co. Ltd w 1988.

megi
10.03.2011, 10:39
Lejdisy,
szukam kochającej Damy dla mojego Dominatorka.
Info na privat.
pozdros

Bartasso
10.03.2011, 10:53
poszło zapytanie:)

Ashanti
19.03.2011, 12:22
tylko jeszcze naszych dzielnych Lejdisek tam brakuje :D

http://www.motocaina.pl/Aicha_des_Gazelles_najtrudniejszy_kobiecy_rajd_Fil m,2,930,5478,1.html

0hB1ANVh1GI

19247242

Ally
20.03.2011, 19:59
Megi, co się dzieje? Chcesz nas opuścić?? :(

megi
20.03.2011, 20:55
NIGDY!!!!!!!!!
krwią i sercem z Lejdisami związanam:zdrufko:

Azja
11.04.2011, 19:59
Drogie Lejdisy, w moim Ryszardzie padł temperaturowy włącznik wentylatora chłodnicy (chyba inaczej termostat). Orientujecie się, czy muszę kupić oryginalny, czy jest może jakiś zamiennik?

piokraz
12.04.2011, 12:46
Witam wszystkie Lejdiski i wszystkich forumowiczy.
Trafiłem na Wasze forum zupełnie przez przypadek, ponieważ zainteresowała mnie Honda Dominator NX 250. :at:. Nie wiem czy to tylko motocykl dla kobiet, ale nic na to nie poradzę że mi się podoba. :p
Szukam czegoś dla siebie i stwierdziłem, że to byłaby maszyna dla mnie. :smoking:Moje umiejętności są na poziomie zerowym, ponieważ już prawie 20 lat nie jeździłem, a moje doświadczenie zdobywałem na moto. z byłego bloku socjalistycznego( WSK, jawa 250 i 350, ETZ251). :):). Dlatego nie chwiałbym się ładować w na motocykle większej mocy zanim nie spróbuję czegoś lżejszego, co bym nie wylądował na pierwszym drzewie. :vis::dizzy:. Mam tendencję do zjeżdżania z asfaltu, ale nie interesuj mnie ciężki teren, leśne dukty i polne drogi i owszem. Moto i tak głównie będzie służył do dojazdów do pracy. :mur:
No to się trochę rozpisałem, ale do rzeczy:
Interesuje mnie jak wam się użytkuje te maszynki?:bow:
1. Jakie spalanie ?
2. Jak wygląda serwis? Czy można jakieś rzeczy zrobić samodzielnie?
3. Jak z dostępnością części?
4. Wszelakie inne uwagi mile widziane

Pozdrawiam :eek:.

piokraz
12.04.2011, 14:12
A gdzie to :( ?
I jak tego dokonać ? :mur::D
Całość przenieść ? :p

Cynciu
12.04.2011, 14:16
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=69&page=269&highlight=powitalnia

piokraz
12.04.2011, 14:33
Dzięki, poprawię się ;)

Azja
12.04.2011, 15:43
piokraz, zajrzyj do "garażu zdominowanych", czyli tu: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=6370

bajrasz
12.04.2011, 20:20
Najpierw do powitalni... ;)

A co tam jest ciekawego, może tez tam wpadnę?:D

Piokraz, bardzo fajny sprzęt za nieduże pieniądze. lekki zwinny i potrafi wiele, pod warunkiem że nie jesteś postury rzymskiego gladiatora, bo będziesz wyglądał jak małpa na wrotce.
Azja czasami daje mi się przejechać...mam zawsze dużo frajdy:Thumbs_Up:

Czarna Mamba
12.04.2011, 20:30
A co tam jest ciekawego, może tez tam wpadnę?:D

Się nie czepia się! I wpada, ale na Podlasie!

Reinchardt
12.04.2011, 22:37
Kolego Piokraz jeżeli zastanawiasz się nad kupnem NX250 to pewnie rozważałeś też 650. Moim zdaniem bardzo szybko wyrośniesz z 250 i bedziesz chciał coś więcej. Ja osobiście sam zacząłem chorować na początku na NX 650 a skończyło się na AT. No i jeszcze pytanie, które nie padło - do czego będziesz używał NX? Jeżeli szutry, błoto piach to 250 ok ale jak myślisz o jeździe również asfaltowej a może i nawet z pasażerem to chyba 650.

myku
12.04.2011, 23:10
Nie rozdrabniaj sie,kup LC8 :Thumbs_Up:

kiub
13.04.2011, 10:40
Ja bym się nie bawił w popierdółki i od razu brał Goldasa... :D

...a tak poważnie to najlepiej zobaczyć, podotykać i pogadać na żywo, z czym w 3mieście akurat nie ma problemu.

Czarna Mamba
13.04.2011, 10:44
BMW 1200 GSA i będziesz miał wszytsko :Thumbs_Up: :)

Powiedział Rambo :haha2:

piokraz
13.04.2011, 13:06
Dzięki za zainteresowanie.:o
1. Postury jestem raczej nikczemnej 178 cm :D- przynajmniej wśród moich
znajomych wyglądam jak karakan jakiś :o
2. Oczywiście że myślałem o NX 650 - ale jestem ograniczony finansowo to raz.
Moje umiejętności są równe prawie zero to dwa, ( Przejechałem się raz NX
650 :at: i
ja .......normalnie orgazm:bow:, jak zlazłem z niego to aż nogi drżały:dizzy:)
Jak dla mnie na razie śmierć w oczach, ale pewnie jak by mi dali się carnąć
poczciwą WSK to też bym się zajarał :dizzy:.
Moto ma być wołem roboczym do dojazdów do pracy po ulicy ( chociaż
mam pomysł jak dojeżdżać częściowo leśnymi i polnymi drogami co
znakomicie wydłuży drogę ale co tam) :lc8:, ma to być alternatywa do
blaszanej puszki i roweru gdy nie będę dowoził szkodników do przedszkola i
szkoły, rekreacyjnie to gdzieś do 60 km po Kaszubach.:p oczywiście z
myślą o opuszczeniu z asfaltu. :lc8:

3. Moja Pani to raczej nie wsiądzie, ale nigdy nie mów nigdy :D Prędzej,
któryś z moich szkodników będzie chciało pojeździć jako pasażer:drif:.
4. Wiem, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i chciałoby się więcej, a zawsze
jest jakieś ale...., przeważnie chodzi o kasę :mur:

Reinchardt
13.04.2011, 15:34
Wszystko się zgadza, ale... widzę że do tematu podszedłeś dość zachowawczo i zdroworozsądkowo. Przemyśl sobie jeszcze raz to wszystko czy nie warto jednak tej 650. Moim zdaniem jak na pierwsze moto jest genialne i nie wyrośniesz z niego po 2 tygodniach (wydaje mi się że z 250 w takim tempie może się to stać). Odłóż troszkę kasy i kup coś konkretniejszego. Ja osobiście tez drżałem po pierwszej jeździe AT :haha2: a teraz to zupełnie chleb powszedni a NX jest znacznie lżejszy i poręczniejszy.
To jest tylko moje zdanie, wiadomo sugeruj się własnymi odczuciami. Ogólny kierunek przy zakupie moto obrałeś jak najbardziej odpowiedni.
Pozdro750

piokraz
14.04.2011, 07:48
Może i racja. :p Tylko jakoś się mnie kasa nie trzyma :mur:, a moja współlokatorka ma dużo innych pomysłów na zagospodarowanie tej kaski.:vis::umowa:
No i jeszcze się okazało, że komplet opon letnich do auta trzeba zakupić ( ale gumy poszły w górę od zeszłego roku 23 % w góre, Ci Chińczycy nas wykończą):smoking:
Szlak moto znów ucieka, ale w końcu je dopadnę:(:mad:.

kulka
14.04.2011, 08:31
mam fajna cagive 350 . za marne 3kzl :)

piokraz
14.04.2011, 11:39
Jakoś nie mam przekonania do Włochów ( pewno to stereotyp taka jak z autami) .I coś mało inf. można znaleźć o tym moto w Necie :umowa:, mało popularny u nas :dizzy:. Pozostanę chyba przy gorączce Dominator-owej :fool2:.

Wegrzyn
14.04.2011, 12:23
Jestem wyższy o 8 cm i wierz mi, że na 250 to wyglądam trochę dziwnie :haha2:
Nie bierz pod uwagę takiego maleństwa, bo po 2-3 tygodniach jazdy będziesz sprzedawał. Tak jak Ci wszyscy radzą - 650 :Thumbs_Up:

piokraz
14.04.2011, 14:36
I chyba mnie przekonaliście :fool2:.
A co to jest za ustrojstwo Honda SLR 650? Gdzieś znalazłem że to taki wykastrowany Dominator :D.

yonec
14.04.2011, 23:11
Mam tyle samo wzrostu i jak przysiadłem na nx250 to się czułem jak na rowerze dziecięcym (bo w swoim mam wyżej siodełko ;) ), ale bardzo pozytywne było to doznanie. Dziewczynom się podoba i to w pełni rozumiem. Bierz dużego - ogarniesz.

elutka
19.04.2011, 01:25
Z tego co wiem, w 3-city są przynajmniej 4 forumowe NX250;
macie bardzo fajny teren, jest gdzie umówić sie na przymiarkę - odsyłam do Megi, Dony, Andrzeja Gdynia i Kiełbasy z pewnością nie odmówią - osobiście gdybym była o 10lat młodsza i byłabym facetem to .... :lc8:
ale kocham mojego Dominatorka za to, że pomimo mojej nikczemnej postury, podeszłego wieku i znikomych umiejetności pozwala mi się zdominować :)

RAVkopytko
06.05.2011, 22:05
przypomne zdominowanym i chętnym :) zapraszam
http://hondadominator.pl/viewtopic.php?t=180&postdays=0&postorder=asc&start=0

raf
07.05.2011, 23:39
przypomne zdominowanym i chętnym :) zapraszam
http://hondadominator.pl/viewtopic.php?t=180&postdays=0&postorder=asc&start=0

Ravi, przyklej ten temat na ogólnym. Chociaż powinieneś się liczyć z tym, że przyjedzie delegacja czarnuchów i zrobi czodę i najepkę, bo na dzidę już nie starczy sił;). Calgona nie zapraszaj bo spali wszystko:hehehe:.

RAVkopytko
08.05.2011, 21:08
Calgona nie zapraszaj bo spali wszystko:hehehe: i dlatego nie zapodaje na ogólnym ;):haha2:
wystarczy,że pomocnik Calgona bedzie;),Madart zwany Hutnikiem:)

calgon
08.05.2011, 21:12
a on siedzi i patrzy z góry:-)))

RAVkopytko
08.05.2011, 21:20
łuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
i się Dowiedział :bow::mur:

raf
08.05.2011, 22:58
a on siedzi i patrzy z góry:-)))

To co Calgon? Jedziemy? Jeszcze zdążysz przed 20:).

RAVkopytko
22.05.2011, 11:36
Na zlocie było zajebiście:
https://lh5.googleusercontent.com/_gUXfE4Dh_HQ/TdKVnPQWx7I/AAAAAAAAAMg/X3XqJTSh5yA/s640/JPG%20032.jpg

https://picasaweb.google.com/wartburg1971/TRZECIZLOTHONDADOMINATORPL?feat=flashalbum#

ruda
31.08.2011, 21:13
Romans trwa i nabiera kolorów... :-)

Lejdiski trzymajcie kciuki.
Nie wiem czy to głupota czy odwaga ale 1,5 tygodnia po otrzymaniu prawka ja i mój kochanek Dominator wyruszamy w samotną dwutygodniową włóczęgę po Polsce i Litwie
Start w Rzeszowie, kierunek – Podlasie, Suwalszczyzna, Litwa, Mazury, pomorze… a później… się zobaczy....
Planu praktycznie brak, jadę gdzie chcę, śpię gdzie popadnie, szukam swoich własnych magicznych miejsc…
Życzcie mi powodzenia!

RAVkopytko
31.08.2011, 21:23
RUDA ,powodzenia:Thumbs_Up:

Ola
01.09.2011, 09:53
Trzymaj się Ruda :Thumbs_Up: Bedzie pięknie i kolorowo - to najcudniejsza pora. Na pewno znajdziesz mnóstwo magicznych miejsc. Rób dużo zdjęć i oczywiście czekamy potem na opowieści i relacje. Jakbyś przypadkiem zahaczałam o Wawę (choć wiedzę, że to raczej nie podrodze), to zapraszam do "magicznego domku" w Choszczówce.

megi
01.09.2011, 16:36
PIEKNIE!!!!!

ale jak mnie nie odwiedzicie....to strzele fochaaa od morza po sam Rzeszów!!!!:mur:

po za tym, wiesz sąsiady tutaj, nie wierzą, że Szynszyl złożył Domina w jeden i do tego jeżdżący kawałek motora:at:

ruda
01.09.2011, 22:31
Będzie pięknie...
Fot jak zwykle wiela przytargam...
I doświadczeń ciawych zapewne też :)
Może i nad morze dotrzemy... :) Postaram się Domina w jednym kawałku dostarczyć co by sąsiedzi niedowiarki pomacać mogły :)

Pakujemy się, w sobotę strat :)

ruda
16.09.2011, 17:05
No to żem wróciła :)
14 dni, 3520 km, 6 województw, 9 obcych łóżek, prawko kat A od 3 tygodni, niezliczone chwile wzruszeń, dziesiątki dobrych duchów, setki przygód, wiele pomysłów na przyszłość…
Mało się nie popłakałam kiedy ostawiałam motocykl na parking.
Nie mam dość. Chcę więcej!!!

W najbliższym czasie napisze więcej - teraz idę opić szczęśliwy powrót :-)

PS. Dzięki Megi i Rambo za ciepły kąt, strawę i trunki :-)

A tak to mniej więcej wyglądało:

Ola
16.09.2011, 17:08
No gratulacje :Thumbs_Up: Ale ochrzan za to, że byłaś w Wawie i nie dałaś znaka :oldman:.

Pozdr

Wegrzyn
16.09.2011, 20:06
14 dni, 3520 km, 6 województw, 9 obcych łóżek, prawko kat A od 3 tygodni, niezliczone chwile wzruszeń, dziesiątki dobrych duchów, setki przygód, wiele pomysłów na przyszłość…

Jestem pod ogromnym wrażeniem :drif:
Czekam na relację z wyjazdu :) :Thumbs_Up:

Microbee
17.09.2011, 22:15
Ruda, gratulacje i wielki szacunek za taką trasę :Thumbs_Up:Wiem, jak nawet na większym domiku drętwieją ręce i boli dupka po całym dniu jazdy :)

Ashanti
23.09.2011, 08:39

Super Ruda, gratulacje z udanej wyprawy. :Thumbs_Up: Teraz czekamy na relację z podróży :)

:) :D :bow::) :D :p

Ashanti i Creativka również meldują się w Polsce po pełnej wrazeń Leydisowej wyprawie do Chorwacji. :D A było tak :Thumbs_Up: :dizzy: :D :Thumbs_Up: :dizzy: :D

:at: :at: :at:

Dona
23.09.2011, 09:05
:)
Ashanti kiedy byłyście w Chorwacji ? ? My z Bujrom umówiłyśmy się na kawę z Sarajewie i jakoś trasy nas tak poniosły ze Ona przez Alpy a ja wybrzeże Chorwackie dotarłysmy do celu :) bylo to na poczatku sierpnia ... Czy wy też w tym czasie ??

Jestem ciekawa czy jechałyście przez Czarnogórę - jest cudna !
Jakieś przygody były ??

Ashanti
25.09.2011, 18:20
:)
Ashanti kiedy byłyście w Chorwacji ? ? My z Bujrom umówiłyśmy się na kawę z Sarajewie i jakoś trasy nas tak poniosły ze Ona przez Alpy a ja wybrzeże Chorwackie dotarłysmy do celu :) bylo to na poczatku sierpnia ... Czy wy też w tym czasie ??

Jestem ciekawa czy jechałyście przez Czarnogórę - jest cudna !
Jakieś przygody były ??

My dopiero co wróciłyśmy z Chorwacji. :D Wyprawa była super, :Thumbs_Up: miałyśmy parę ciekawych przygód, spotkałyśmy fajnych ludzi, a widoki nas zachwyciły. :) Niestety nie dotarłyśmy do Czarnogóry. Mam nadzieję że następnym razem tam dotrzemy a może i gdzieś dalej. Bakcyl moto - podróżnika złapany. :at: :at: :at:

Dona
26.09.2011, 23:10
Czekam na relacje i foty :) zwłaszcza Pana "Magika" od klamki hihi !!!

SkakAnka
02.11.2011, 15:16
Dziewczęta jakie rozwiązania proponujecie?

rambo
02.11.2011, 15:38
http://cdalejef.smugmug.com/photos/266628964_NoDdo-M.jpg

http://wolfy317.smugmug.com/Other/Motorcycle-and-Related/IMG3198/1081707812_6sCUx-L.jpg

http://transalp.org/phpBB3/viewtopic.php?f=26&t=1952

ruda
02.11.2011, 17:01
Dziewczęta jakie rozwiązania proponujecie?

Tyż się nad tym zastanawiam... :)
Ten sezon jeszcze pociągnę ale w przyszłym trzeba jakiś patent wymyślić :)

Ashanti
02.11.2011, 17:07
firma MGG robi szyby na zamówienie, na wymiar
Polecam :Thumbs_Up:

ruda
02.11.2011, 17:33
firma MGG robi szyby na zamówienie, na wymiar
Polecam :Thumbs_Up:

I o to chodziło :D
Dzięki

rambo
02.11.2011, 17:35
Materiał którego używa MGieGie jest kruchy.

SkakAnka
04.11.2011, 14:03
http://cdalejef.smugmug.com/photos/266628964_NoDdo-M.jpg

http://wolfy317.smugmug.com/Other/Motorcycle-and-Related/IMG3198/1081707812_6sCUx-L.jpg

http://transalp.org/phpBB3/viewtopic.php?f=26&t=1952

pytanie było do dziewcząt ale dziękuję braciszku za odpowiedź:)

Aras
02.01.2012, 11:11
Drogie Panie, czy któraś z Was zechciałaby podać dokładne wymiary małego Dominatorka? Interesuje mnie długość całkowita, szerokość i wysokość ze zdjętymi lusterkami. Czeka mnie niebawem transport i nie wiem czy zmieści mi się do samochodu (Renault Kangoo - wersja przedłużona) czy mam zabierać ze sobą przyczepkę...

majki
02.01.2012, 11:24
Skoro do Lanosa wszedł...: http://africatwin.com.pl/showpost.php?p=180397&postcount=250 :D

megi
02.01.2012, 12:22
Drogie Panie, czy któraś z Was zechciałaby podać dokładne wymiary małego Dominatorka? Interesuje mnie długość całkowita, szerokość i wysokość ze zdjętymi lusterkami. Czeka mnie niebawem transport i nie wiem czy zmieści mi się do samochodu (Renault Kangoo - wersja przedłużona) czy mam zabierać ze sobą przyczepkę...

spokojnie,,
po rozłożeniu mieści się w Lanosie.. Donka swojego przywiozła w Octavi combi.

Aras
02.01.2012, 12:37
Niezła jazda z tym Lanosem :D
Mimo wszystko, będę wdzięczny jeśli ktoś poda wymiary, głównie wysokość od ziemi do najwyższego punktu. W user manual podali 112 cm czyli dokładnie tyle ila ma Kangoo, ale nie wiem jak dokonywali pomiaru. Może wystarczy przekręcić do dołu kierownicę i wejdzie... Szerokość to już na luzie, długość tez - najwyżej się drzwi nie domknie :)

managa
02.01.2012, 13:17
Można też tak, chociaż to nie Kangoo tylko Grand Cherokee.
http://www.advrider.com/forums/attachment.php?attachmentid=305507&d=1323733203

szynszyll
02.01.2012, 14:32
do granda to bym cztery zmiescil po zzipowaniu ;) moze jakis konkurs oglosimy? czarny pas i 10 dan po zapakowaniu do malucha ;)

ruda
02.01.2012, 18:08
Szynszyll błagam odpuszczę czarny pas ale upychania Domina do malucha na moim nie testujmy :-)
Lanos mi w zupełności wystarczy... hmmm.. a może założymy jakąś firmę transportującą motocykle w ekstrymalnych warunkach :)

szynszyll
02.01.2012, 21:39
no to jest murowany brazowy pas i 7 kiu ;) co to za motocykl?

maryjan
03.01.2012, 12:27
Junak, chłopak z Dln Śląska rozbił się (dziad borowy zajechał mu drogę w Krośnie) w drodze na spotkanie w Bieszczadach. Rozkręcilim Junaka i wylądował w czinkłaczencie :)

szynszyll
03.01.2012, 13:06
no to motocykl zdecydowanie wiekszy i ciezszy od nx250 ;]

rambo
03.01.2012, 13:23
no to jest murowany brazowy pas i 7 kiu ;) co to za motocykl?
Malinowe sztany jakby nie patrzył tez się należą :bow:

wasilczuk
04.01.2012, 14:55
a się śmiejemy że u ruskich ładami krowy wożą ;)

Aras
08.01.2012, 08:38
Do Kangoo zmieścił się bez konieczności demontażu czegokolwiek poza lusterkami :D

wegiel
09.01.2012, 22:14
nie ma co, polak potrafi:)

asti
14.02.2012, 17:21
drogie zdominowane! jakie handbary do dominka? znalazłam coś takiego http://allegro.pl/handbary-oslony-polisport-integral-tulejki-i2079357656.html pytanie czy będzie pasować?

szynszyll
15.02.2012, 12:06
rudi ma wlasnie takie zamontowane - wymagaja deliktnego przyciecia klamek ale to nie boli

ruda
18.02.2012, 00:49
Szynszyll!!!!
Innego zdjęcia nie miałeś????? :)
Zabiję!!!

Dunia
18.02.2012, 11:03
Za co chcesz gp zabić??/takie ładne zdjęcie, wiosna, trawa, biała koszulka na ramiączkach-przecież teraz wszyscy za tym tęsknimy...buziaki

rambo
18.02.2012, 13:33
Dunia dobrze mówi :beer2:

ruda
18.02.2012, 20:36
Fajnie powspominać pierwsze spotkanie z Dominem po złożeniu go do kupy :)
Kuźwa jak tęsknięęęęę... :)
Ale jeszcze chwilka, momencik... śnieg topnieje a i plus na termometrze się pokazał :)

arty1
21.03.2012, 19:10
Heloł
Lejdiski mam pytanie jest może jakiś mały dominek na podlasiu ?
rozglądamy się z plecakiem i tak jakby dominek wylądował na 1 miejscu listy poszukiwań.
A może któraś kończy właśnie burzliwy romans z Dominatorem i chętnie wykopie go z garażu ?

Dona
22.03.2012, 23:41
Romans z Dominatorem nie tak łatwo zakończyć :) choć jak to w życiu bywa nie każda pierwsza miłość musi być ostatnia :) obecnie rozglądam się za moto z większym kołem i może wkrótce Dodo pójdzie pod młoteczek ...

ruda
23.03.2012, 10:04
Dona dobrze gada :) Nie tak łatwo oddać Domina w jakies inne babskie, obce ręce :)
Ja też planuję przesiadkę ale jeśli tylko będzie to możliwe to Domin zostanie :p

Fajnego Dominatorka nie tak łatwo znaleźć - może nie ograniczajcie się do Podlasia??
Ja swojego z Gdyni do Rzeszowa przywiozłam.
Jak coś usłyszę o jakimś maleństwie poszukującym domu to dam znać :)

PS. Dobry wybór! :)

arty1
23.03.2012, 10:48
Witam,
absolutnie nie ograniczamy się do Podlasia, pisałem o przymiarce na Podlasiu, ale kwestia przymiarki będzie załatwiona jutro i jutro też oglądamy jedną sztukę, choć jesteśmy raczej sceptyczni. Może jednak nie będzie źle.

ruda
23.03.2012, 13:47
Mimo sceptyzmu zyczę powodzenia!! :)
Zdjęcia Domina widziałam, wygląda nieźle ale po samych zdjęciach niewiele da się wywnioskowac :)

Aras
23.03.2012, 14:11
jakie handbary do dominka?
Polisport Sharp pasują idealnie. Nie trzeba przycinać klamek.

arty1
12.04.2012, 11:36
Dziewczynki,
zastanawiam się nad gmolami do dominka
wiem, że temat trudny
ale znalazłem producenta który by chętnie zrobił,
kwestia tylko taka, że musi mieć do przymiarek dominka, a ode mnie cholernie daleko
może coś razem pomyślimy ?
są chętne ?
producent mieści się pod granicą niemiecką na wysokości Gorlitz.
No chyba, że ktoś z forumowiczów świadczy taką usługę ?

megi
16.04.2012, 23:52
cześć,

można w pewien sposób uprościć sprawe i połączyć przyjemne z pożytecznym, robiąc sobie mały stelaż na sakwy, i wtedy gumeole nie potrzebne, bo jak chłopak upada to opiera na stelażach jak na gumolach.
Sprawdzony wzór stelaży vel gumoli znajduje się w oryginale u Barabry von Rudej

pozdrosy
Megi

rambo
16.04.2012, 23:59
Gumole gumolami, ale co z namusami :D:D:D:D:D:D:D:D

intr
17.04.2012, 10:52
Pytanie o testy opony Yuanxing (kostka z 15 strony tego tematu)... Info o oponie było, ale testy końcowe nie ukazały się do dzisiaj ;) Może coś wiadomo w temacie ? Sam wspominałem wtedy o mitasie c01, więc mogę dodać coś od siebie. Producent zaleca felgę 2,15, ale to zakres 1,8,...,2,5 felg, na który opona pasuje, więc można stosować bez obaw. Z pełnym załadunkiem ok 200 kg i masie motocykla 150 kg wytrzymała 3000 tyś km. Da się na niej jeździć po asfalcie, z odpowiednią dozą ostrożności. Jej szerokość to ok 10,5 cm i na feldze 2,5 prezentuje się następująco:

kiub
17.04.2012, 11:20
Testy chińszczyzny wypadły pomyślnie.
Na feldze leży jak ulał, ciąg w terenie jest wyraźnie lepszy, chociaż w lepkim błocie potrafią się szybko zapchać, ale w piachu ciągną ok. Tylko moc dominka nie pozwala na wykorzystanie tego w pełni.
O dziwo na asfalcie nawet dosyć dobrze trzymają.
Jeśli chodzi o trwałość to tragedii nie ma, schodzi w średnim tempie.
Kostki nie odleciały :D

intr
17.04.2012, 14:26
Dzięki! :) Ważne, że się nie dezintegruje. Wrażenia z jazdy sprawą subiektywną ;) Kupię zatem i wytestuje u siebie. Mam trochę mocniejszy wehikuł, ale przez szesnastkę na tyle jestem niestety tak samo mocno ograniczony.

Zdrowia!

ps: mitas również dojechał do domu w całości. Kostki mi nie odpadały.

szynszyll
19.04.2012, 12:22
baska pojechala do maroka na zestawie e09/c-01. planowana dlugosc wycieczki okolo 5 tys km - mysle ze po takiej trasie bedzie mozna cos madrego powiedziec o tych 'bucikach' dla malego nx.

Dona
19.04.2012, 22:14
Myślę że spokojnie da radę, nie pamiętam ile na nim tyś zrobiłam ale było ich nie mało :)
Pamiętam jednak że różnica między zwykłą oponą a kostką była tak duża że zastanawiałam się czy to na pewno mój motor hih bo jakoś łatwiej się go prowadziło w piachu ....

szynszyll
07.05.2012, 13:20
po przejechaniu okolo 4500 km - marokanski teren/asfalt e09 i c01 sa zuzyte w 30-40%. nx jest leciutki a w/w opony maja spora nosnosc ( c01 do 236 kg) i pewnie dzieki temu tak delikatnie 'zeszly'. zadna z kostek nie oderwala sie od opony. o wrazenia z jazdy pytac Barbre.

ruda
07.05.2012, 14:33
po przejechaniu okolo 4500 km - marokanski teren/asfalt e09 i c01 sa zuzyte w 30-40%. nx jest leciutki a w/w opony maja spora nosnosc ( c01 do 236 kg) i pewnie dzieki temu tak delikatnie 'zeszly'. zadna z kostek nie oderwala sie od opony. o wrazenia z jazdy pytac Barbre.

Tył oszacowałabym na jakieś 50-60% zużycia.
Oponki radziły sobie i na szutrze i piachu i w błocie chociaż tego błota za wiele nie było (ale może przetestuję w ten weekend na IZIm jak się pogoda nie zmieni)
Radziły sobie również na asfalcie a jazda małym Dominkiem 120km/h w deszczu nie przyprawiała o zawał :)
Jak się skończą to zamawiam taki sam zestaw :)
Pozdrawiam

megi
07.05.2012, 23:45
Gumole gumolami, ale co z namusami :D:D:D:D:D:D:D:D

NAMUSY są produkowane wyłącznie do Śnieżynek :)

Dunia
14.05.2012, 10:34
Według najnowszych informacji , które mam " z pierwszej ręki" Asti jest posiadaczką niebiesko -białego NX250, na którym przyjechała na IZI Meeting.
Bardzo się cieszę, że miałam okazję poznac tą dzielną dziewczynę osobiście
pozdrówka

ruda
14.05.2012, 22:47
A ja dziękuję Asti za wspólne 500km drogi powrotnej... :)
Co dwa Dominatory to nie jeden :)
Do zobaczenia gdzieś drodze.

asti
15.05.2012, 00:44
Dziękuję wszystkim za miłe przyjęcie i wspólną zabawę.
Wiem, że przede mną jeszcze wiele do nauczenia, ale z Waszą pomocą będzie to o wiele prostsze.
Dziękuję Rudej i Kowalowi za wspólną trasę powrotną. Oli i Duni za dobre rady. Budzikowi i Maćkowi za pomoc. A przede wszystkim Kubie i Rambo, Wy już wiecie za co :)
Do zobaczenia

Malena
14.06.2012, 00:34
Chciałam tu się pochwalić moim nowo rozpoczętym romansem, ale mój post nie wiedzieć czemu pojawił się w innym wątku... :(
Więc spróbuję jeszcze raz i tu przedstawić Domisia :D

dabal
14.06.2012, 13:33
Całkiem przyzwoity

Dona
15.06.2012, 01:46
Uroczy :) zwłaszcza z tymi kwiatuszkami hihi bezpiecznej jazdy ;)

seanka
19.06.2012, 22:14
Juhu! Kupiłam Dominatorka :) Jeszcze tylko jutro muszę go przewieźć 650 km z Niemiec do Szczecina :)
Przed załadowaniem...
http://img225.imageshack.us/img225/3079/20120619218.jpg

I po załadowaniu...
http://img708.imageshack.us/img708/3429/20120619219.jpg

Malena
20.06.2012, 07:58
Kolejna zdominowana! :) Super! Bardzo fajne malowanie ;P

ruda
21.06.2012, 00:46
I kolejny Dominator w bagażniku :-)
Gratulacje zakupu!
Powodzenia! :)

Kasianie
12.07.2012, 09:53
Kupiłam małego Dominatora, dzisiaj go odbieram. Trochę się jednak martwię o jego ładną buzię - motor w zasadzie bez ryski, plastiki całe, wszystko pięknie - i boję się że pocharatam go przy pierwszej okazji. Nigdzie nie mogę znaleźć gmoli czy innych ustrojstw które choć trochę ochroniłyby. Wiem że on z założenia na teren, więc lekki ma być, ale ja po asfalcie i szutrach będę głównie pomykać. Ktoś coś wie..?

Edit:
Ok, będę coś kombinować z tymi gmolami. Jeszcze zobaczę.
A teraz TADA:

https://lh5.googleusercontent.com/-Muq3ipOkT9I/UAgtAE1sz4I/AAAAAAAAGKE/lCyxsxEG5-A/s512/IMG_0007a.JPG

Dunia
23.08.2012, 19:40
Ja też jak kupiłam Domina to myślalam o gmolach ale potem dałam sobie z tym spokój. Dziś rozstaję się z Dominatorem bo w mojej rodzinie pojawiła się nowa zabawka.
Dominek zrobił swoje-a teraz niech dzielnie sluży jakiejś innej lejdisce

Miras Sc
23.08.2012, 23:45
Dunia, pochwal się, co masz teraz ??

Dunia
24.08.2012, 07:17
DR 350-pozazdrościłam Gruszkowi, no i pojawiła się taka maszynka... szybka decyzja ..i mam.
Wielkie dzięki dla 7Grega-dzięki któremu motorek przywędrował z Ziemi Pomorskiej do Krakowa w 24 godziny od decyzji o zakupie

Miras Sc
24.08.2012, 07:22
To gratulacje, i .... bezpiecznych lotów ;). :Thumbs_Up:

Dunia
24.08.2012, 07:50
Pozostaję przy nadziei ,że lotów już nie będzie a przynajmniej takich niekontrolowanych:dizzy:

Kaś
24.08.2012, 08:04
Hej
Informuję, że ostatnio wystawiony do sprzedania Domin Creativki trafił w dobre, choć męskie ręce. Mam nadzieję, że zdominowany nabywca się ujawni i zostanie ciepło przyjęty.

asti
24.08.2012, 08:15
Dunia gratulacje. :)

Azja
24.08.2012, 10:15
Dunia, gratuluję nowego nabytku!:)
Jestem strasznie ciekawa Twoich wrażeń z jazdy DR-ą, bo też (z bólem serca) myślę o zmianie motocykla.

Ivi
25.08.2012, 09:29
Dunia gratulacje!!! Mam nadzieję, że pochwalisz się nowym nabytkiem, co by nam ślinka pociekła :drif:

wilczyca
25.08.2012, 09:34
DR 350-pozazdrościłam Gruszkowi, no i pojawiła się taka maszynka... szybka decyzja ..i mam.

super! niech służy karnie :) Widzę, że nie tylko Ty pozazdrościłaś Panterce ;) Nie wiem, czy mogę zdradzić ten sekret... ale są już dwie nowe dr 350 po ostatnich Lajtowych... :D [Na mnie nie patrzcie, to bynajmniej nie ja. Jeszcze ;) ]

Kasianie
25.08.2012, 13:53
Z duma informuje za Maly dojechal do Gruzji :)
(mam nadzieje ze rowniez z niej wroci)

sław
18.11.2012, 21:25
cześć wszystkim, zastanawiam się nad wyborem NX 250 na dojazdy do pracy i krótkie wizyty w terenie (bez szaleństw, to tego są inne sprzęty). Z Waszego wątku zapoznałem się z niewątpliwymi zaletami dominatorka ale parę spraw mnie nurtuje.
Jakie macie doświadczenie praktyczne np. z dostępnością części zamiennych?
czy można określić średnie zużycie paliwa? Będę wdzięczny za odpowiedzi
pozdrawiam
Sław

kulka
18.11.2012, 21:34
wszyscy zapytuja o dostepnosc czesci zamiennych... jakich qwa czesci ? mialem w zyciu kilkanascie motocykli i w zadnym nie potrzebowalem czesci , rozumiem eksploatacyjne ale jakie czesci ? to nie komuna i nie polonez czy duzy fiat gdzie w bagazniku poczesne miejsce zajmowala skrzynaczka z masa kluczy i gratami na zapas w drodze :)

nikt nie pyta o przyjemnosc z jazdy , wrazenia podobne , przeciez motocykl niejako ma sprawiac przyjemnosc , reszte przyziemnych spraw zostawiajac gdzies dalej ;)
zawsze kupuje motocykl patrzac ze strony przyjemnej memu oku , reszta mnie niezbyt interesuje , mialem slynne kawasaki z wybuchajacym silnikiem , psujacego sie harleya itd . jakos nie stwoerdzilem usterek w czasie uzytkowania . cieszylem sie jazda zamiast sie martwic o jakies tam czesci. dlatego mam tez fajne wspomnienia , bo mialem cos co lubie a nie golfa w tedeiku :D
kupuj i ciesz sie jazda , jak bedzie w dobrym stanie to sprzedasz nie dokladajac ani zlotowki kiedy przyjdfzie czas na zmiany kolego ;)
trza sie z zycia cieszyc , a nie martwic pierdolami na zapas ;)
peace ;)

arty1
18.11.2012, 21:47
spalanie pode mną 4 -4.5
pod kobitką 3.5-4
moim zdaniem sprzęt za słaby i za mały dla faceta.

sław
19.11.2012, 22:12
"wszyscy zapytuja o dostepnosc czesci zamiennych... jakich qwa czesci ? mialem w zyciu kilkanascie motocykli i w zadnym nie potrzebowalem czesci "

odpowiem przykładem: mieliśmy XL 125 rocznik 85, zabytkowy nieco ale jary.
No i tak się złożyło, że napęd się zużył i nie wszystko dostępne: brak dedykowanej tylnej zębatki, inne nie pasują na rozstaw śrub i przetoczenie ustalające (taki kołnierzyk). Gdyby nie interwencja sprytnego tokarza XL ka by stała.
Dlatego pytam czy ktoś miał jakieś dziwne przypadki z NX :-)

z innej beczki: czy ktoś w trójmieście ma obecnie taki egzemplarz i czy byłby chętny go zaprezentować. W zamian dam się karnąć fajnym skuterkiem:-)

Wegrzyn
19.11.2012, 22:14
Jeśli czegoś nie będziesz mógł kupić u nas to dostaniesz za granicą :
http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1311&_nkw=honda+nx+250&_sacat=0&_from=R40

Dżolka
20.11.2012, 09:33
moim zdaniem sprzęt za słaby i za mały dla faceta.

I dlatego polecam mojego Dominatorka 650 z którym niestety muszę sie rozstać :mur:

Wegrzyn
20.11.2012, 09:36
Sław Ty się dobrze zastanów, bo mam NX250 i NX650 w garażu i wierz mi, że ja na NX250 bym nie mógł jeździć ;) mając do wyboru te dwa sprzęty. Za to dla żony mały dominator jest idealny. Ile masz wzrostu?

sław
20.11.2012, 11:33
dzięki wszystkim za porady
planując zakup kieruję się dość specyficznymi kryteriami, niby mieszkam w Gdańsku ale u mnie chata za wsią daleko od szosy (jak w filmie) i mam do pokonania odcinek po łące. Na razie jezdze skuterem XC300 ale słabo sie sprawia w terenie, stąd zapotrzebowanie na zgrabne i oszczędne enduro do codziennej eksploatacji. A ponoć hondy mają nieco lepszą jakość wykonania od innych japończyków. Nawiasem mówiąc napatrzyłem sie na you tubie jak NX wymiata w terenie. Do szaleństw od święta mam WR-kę.
Czy nie jest za mały dla mnie stwierdziłbym tylko przymierzając się stąd pytanie o kogoś z trójmiasta

puszek
20.11.2012, 11:41
Jesli chodzi o cżęści to tylna lampa od NX250 jest wymienna z dominatorem 650.
Zreszta cały tylny chlapacz z lampa sa bardzo podobne. Nówka klosz kosztuje cos koło 200 zeta.

megi
25.11.2012, 13:24
dzięki wszystkim za porady
planując zakup kieruję się dość specyficznymi kryteriami, niby mieszkam w Gdańsku ale u mnie chata za wsią daleko od szosy (jak w filmie) i mam do pokonania odcinek po łące.

Domimatorki z 3miasta, troche rozjechały się w różne części Polski, ale ostał się jeszcze jeden, odezwij się na privat skontaktuję Cię z Anią, żebyć mógł na żywo się spotkać z Dominiakiem :):at:

ruda
28.11.2012, 22:24
A ja w ten weekend mam ostatnie pożegnanie z Dominatorkiem... przywiezionym w Lanosie od Megi :( Kocham go do dziś ale trzeba iść do przodu... :)

megi
30.11.2012, 20:59
rycz Ruda rycz, bo jest po KIM :bow: :)

ruda
02.12.2012, 21:42
Popłakane, pożegnane... dziś dominator trafił do nowego domu :(
Jedynym pocieszeniem jest Osiołek w garażu :-)

megi
12.12.2012, 10:32
Baśka,
jak to Domina na Osła wymieniłaś :dizzy:

ruda
12.12.2012, 10:38
Baśka,
jak to Domina na Osła wymieniłaś :dizzy:

Tak to czasem w życiu bywa :-)

sław
23.12.2012, 19:05
siema wszystkim i dzieki za wysłane porady. Dominatorek stoi już w garażu i już się pozbierał do kupki po przewożeniu go w sedanie (tą metodę odradzam wszystkim).
Po krótkiej przejażdżce zauważam, że jest bardzo przyjemny w prowadzeniu i ma nadzwyczaj miękkie zawieszenie - jeszcze nie spotkałem motocykla z takimi resorami.
Doceniłem też jakość wykonania typową dla Hondy, wszystkie połączenia śrubami, np. osłon i różnych podzespołów są wykonane bardzo solidnie a demontaż i montaż ponowny poszedł prawidłowo. Na razie u nas zima ścisnęła d i nie daje się jeździć ale jak trochę odpuści to zrobię więcej prób i postaram się zamieścić jakąś recenzję. tymczasem życzę wszystkim Wesołych Świąt

Kasia.
28.12.2012, 22:09
Pragnę się pochwalic, ze dzis bylam w Dreźnie, żeby zobaczyc dominatorka. Jazda probna zaliczona, zaliczka wplacona. Odbieramy za dwa tygodnie. Jaka radosc, szkoda tylko, ze zime mamy. Wstawilabym zdjecie, ale jeszcze sie z tym nie polapalam:Sarcastic:

Ps.Po krotkiej i bezbolesnej lekcji wiem jak wklejac zdjecia.Oto ON:

http://img839.imageshack.us/img839/2112/p1050787j.jpg

Roomyanek
29.12.2012, 00:16
Po krótkiej przejażdżce zauważam, że jest bardzo przyjemny w prowadzeniu i ma nadzwyczaj miękkie zawieszenie - jeszcze nie spotkałem motocykla z takimi resorami.
Doceniłem też jakość wykonania typową dla Hondy, wszystkie połączenia śrubami, np. osłon i różnych podzespołów są wykonane bardzo solidnie a demontaż i montaż ponowny poszedł prawidłowo.

Gratuluję zakupu :Thumbs_Up: :)
a tak poza tym to ja też jeszcze nie spotkałam motocykla z resorami :dizzy: :haha2:

Wegrzyn
29.12.2012, 12:18
Gratuluję zakupu. Bardzo łady :)

diverek
30.12.2012, 11:25
Pragnę się pochwalic, ze dzis bylam w Dreźnie, żeby zobaczyc dominatorka. Jazda probna zaliczona, zaliczka wplacona. Odbieramy za dwa tygodnie. Jaka radosc, szkoda tylko, ze zime mamy. Wstawilabym zdjecie, ale jeszcze sie z tym nie polapalam:Sarcastic:

Ps.Po krotkiej i bezbolesnej lekcji wiem jak wklejac zdjecia.Oto ON:

http://img839.imageshack.us/img839/2112/p1050787j.jpg

No to widzę że w nieco liczniejszym gronie wchodzimy w nowy sezon w naszym lubuskim towarzystwie. Goń Błażeja, niech składa afri do kupy, kompletuj resztę ekwipunku motocyklowego dla siebie i do zobaczenia niebawem gdzieś na szuterku:)

Kasia.
30.12.2012, 14:19
Diverek, zima w tym roku ma byc bardzo krotka, wiem to od majow:-P Zanim spotkamysie gdzies na szuterku, musze najpierw pojezdzic w okolo komina, tak mi wlasnie radzi Blazej, ktory sie martwi, ze nie posklada swojej lejdi na czas. Golutka jest.:-D:-D Pozdrawiam

betu
30.12.2012, 18:50
Wybaczcie drogie Lejdi ze sie tu wofftopikuje.
Musze sie bronic.
Moja krolowa bedzie poskladana na czas!!
A jak ja juz poskladam-beda kolejki zeby ja moc dotknac.A tak.

marta
30.05.2013, 17:35
Po wielu upartych walkach z moim Żelaznym Wilkiem XT600 i ja dałam się zdominować. Zgodnie postanowiliśmy żyć w trójkącie dla naszego dobra. XT i tak wie, że jest najlepszy, a Maleństwo dostało drugie życie i dziś udowadniało mi, że warto było dać mu szansę :).

dama
31.08.2013, 13:08
Wreszcie się udało: mam Dominatorka :) Trochę mnie martwi pojemność zbiornika paliwa. Niby można wozić jakieś kanisterki, butelki itd., ale może wiecie o istnieniu jakiegoś większego baku, który można by zamontować na nx250.

betu
31.08.2013, 19:08
A ze zapytam-po co ci większy??
Do NX 250 wchodzi 9 litrów Bp-czyli teoretycznie masz to na 300 km.
Czy to mało?
Ps-gratulacje.Moja polowa jest bardzo zadowolona ze swojego Dominika-to dobry motocykl.

dama
31.08.2013, 21:06
Chciałabym jak najrzadziej zaglądać na stację - wiesz, taki Dominatorek cysterna :) Możesz to potraktować, jak fanaberię. A tak serio, baku jeszcze nie wyjeździłam. Wyczytałam, że spalanie jest na poziomie 3,5l więc zasięg wychodzi mi koło 260km. Marzy mi się więcej (tak około 400km było by sympatyczne), stąd pytanie, czy jest jakaś opcja. Jak nie ma, będę kombinować.

betu
31.08.2013, 21:22
Nie zapomnij ze 300 km to około 4-5 godz jazdy,nie mówiąc juz o jakimś offie,wiec jeżeli nie masz tylna ze stali to musisz stanąć i odpocząć,a najlepszym miejscem może być stacja.
Ps.jeżeli nie jezdzisz ze średnią 130km/h to dominatorek powinien się zmieścić w 3l/km

dama
01.09.2013, 20:08
Gdyby jednak ktoś coś wiedział, będę wdzięczna za informacje.

szynszyll
02.09.2013, 15:52
duzego zbiornika do nx250 nie ma. dominator normalnie jechany pali 2,8 - 3,0 litra

dama
02.09.2013, 19:37
Dzięki.

Fox199
22.10.2014, 12:04
Witam wszystkich tak na początek :)
Podepnę się pod temat bo w zasadzie nie wiem gdzie o to zapytać.

Z tego co widzę dużo z obecnych na forum jeździ nx 250 więc może trafi się ktoś kto posiada/posiadał jeszcze mniejszą wersje czyli nx 125 :)
Poszukuje od niego serwisówki, w zimę zamierzam trochę pogrzebać a jedyne co znalazłem po dość długich poszukiwaniach w sieci to wersja zbiorcza dla (XR200R / NX200
NX125-150/CBX200S) wszystko było by super poza tym ze jest w nieznanym dla mnie języku (wygląda na coś pokroju Hiszpańskiego :) ). Wiadomo że są schematy/rysunki coś tam można wywnioskować, ale tłumaczenie tekstu technicznego z hiszpańskiego jest co najmniej uciążliwe.

Jeżeli ktoś posiada takie cudo w jakimś zrozumiałym języku czyli najlepiej angielskim, bo na polski to nie ma co liczyć że w ogóle istnieje to byłbym wdzięczny za podesłanie

mygosia
22.10.2014, 12:59
Miałam transcity. Skąd jesteś I jaki masz rocznik?
Wiem, że coś do niej miałam, ale muszę poszukać co tu było.

Fox199
22.10.2014, 14:58
Rocznik 91, a jestem z okolic Częstochowy

managa
22.10.2014, 16:09
O, też miałam najmniejszego NXa :) Fajne to to było, ale niestety nie pomogę, bo nic przy nim nie musiałam robić ;-)
btw. mam na sprzedaż nówkę zębatkę tylną do tego modelu

Fox199
22.10.2014, 16:17
Też jestem z niego zadowolony :) Ile zębów ta zębatka i za ile się jej pozbędziesz? Łańcuch krzyczy o wymianę więc i zębatki też by wypadało.

mygosia
31.10.2014, 15:25
Fox - sprawdziłam - mam manuala jedynie do NX 250 :(