View Full Version : Wiosenny Rajd Podlaski
Cibor klv
14.04.2010, 22:40
Witam szanowne grono trzodowników,
Żeby skromnej tradycji stało się zadość, po konsultacjach z kolektywem ustalili my co następuje: wstępnie w terminie 14-16 maj zapraszamy na przejażdżkę podlasioznawczą (tym razem Dolina Biebrzy). W programie yno jazda, kima w pałatkach i sranie w krzokach... gorzałka i kiełbasa we własnym zakresie. Organizatorzy zapewniają krzaki, miejscówę pod pałatkę, piękne okoliczności przyrody i drogę na Wólkę Piaseczną... no i zobaczymy co tam jeszcze. Kto był na poprzednich edycjach rajdu ten wie o co kaman.
zbyszek_africa
14.04.2010, 22:54
Drugi:lc8:
Nareszcie coś o motorach na tym forum:D
Pozdr. dla trzody Wasilowej:)
SzymonBBI
14.04.2010, 22:56
Cibor kurde, za wcześnie się ogłosiłeś. Za dużo ludzi przyjedzie. ;)
Żartuje, zapraszamy serdecznie! :)
Cibor klv
14.04.2010, 23:01
oo stara gwardia już jest .. pierwszym trzem gościom organizatorzy fundują rolkę srajtaśmy zamiast liści w krzokach.
zbyszek_africa
14.04.2010, 23:06
Oooo to miłe;)
Dzekujemy
oo stara gwardia już jest .. pierwszym trzem gościom organizatorzy fundują rolkę srajtaśmy zamiast liści w krzokach.
Qrde to musi kulturalna impreza jakas! Ale wdupilem!!! ;)
no to wyjebiście :D jestem !!
proszę zarezerwować jeden apartament z oddzielną łazienką i szczotką do muszli a i bidet mile widziany koniecznie :bow:, też się zgłaszam
wojtek II
15.04.2010, 13:44
oo też chętnie pozwiedzałbym tamtejsze lasy,
słyszałem że poprzednie edycje były niesamowite
więc jak można to ja też się dopisuję do listy
oho. Nie ma jak pozytywna wiadomość o poranku :)
Też przybęde.
A ten termin to już taka sztywna sprawa ?
Bo może mogli byście pomyśleć o długim weckendzie majowym 2-5 maja.
Chętnie bym pokosztował MALIBABU a i tort z podlasia był zajebisty.
A w tym terminie (14-16) komunia niestety.
mckrzysiek
15.04.2010, 19:39
na to właśnie czekałem
będę
SzymonBBI
15.04.2010, 20:02
Weekend majowy to No Czesiek nad Bugiem tradycyjnie hehe ;)
no i może tym razem i ja w końcu przyjadę
Mirek Swirek
16.04.2010, 00:42
Wstepnie 14-16 sie pisze i ja, bo lubie tamtejszych ludzi, klimaty i okolice. Potwierdze.
Malibabu i babka staną się niedługo legendą :) Może i ja zawitam:D, za mało mnie tam przez ostatni rok było
Ja w tym czasie lecę na Ukrainę, ale może.....podjedziemy w górę mapy wzdłóż granicznych słupków...
Koledzy , a jak się zapatrujecie na trochę wolniejsze sprzęty ?? Czy trasa jest tak ustawiona już wcześniej z określonym zakończeniem tak ze jakbym został gdzieś w tyle ze swoją ociężałą 125 to dojechałbym ?:at:
Cibor klv
18.04.2010, 21:23
Wstępne rozeznanie dziś poczyniliśmy (dzięki Siejko i Gruby za miłe dzidowanie). Traska wyglądała naprawdę piknie, rozlewiska Biebrzy i Narwi w wiosennym słońcu robią wrażenie... Na miejsce zbiórki i pierwszej libacji obraliśmy wstępnie okolice Tykocina a drugi popas wypadłby w okolicach Osowca na polu namiotowym (koszt 6 zł namiot + 4 zł motocykl). Traska mieszana asfalt, szuter, piach ( nawet było trochę błotka) Jeszcze pewne miejsca dzisiaj okazały się nieprzejezdne, ale zobaczymy jak będzie za 3 tygodnie. Tak czy siak po dzisiejszym dniu chciałoby się rzec: Jezusicku jak tu piknie...
Z dodatkowych atrakcji możliwe będzie zwiedzanie Twierdzy Osowiec (najlepiej w niedzielę rano) o ile znajdą się jakieś jednostki zdolne do takiego wysiłku.
Co do Varadero 125 to spokojnie ten motocykl da radę, pytanie tylko czy kierownik da radę :) Jeśli grupa będzie dość liczna, to oczywiście utrzymanie szybkiego tempa raczej nie będzie możliwe, poza tym rajd ten ma raczej cele poznawcze niż rywalizacyjne :) zatem Gawien dawaj tym Viaderkiem.
ŁukaszBIA
19.04.2010, 18:51
Czy wracaliście wczoraj od strony Ełku ok 18? Widziałem 2 Afryczki jadące w kierunku Białego.
Cibor klv
19.04.2010, 22:53
Czy wracaliście wczoraj od strony Ełku ok 18? Widziałem 2 Afryczki jadące w kierunku Białego.
Wracaliśmy, ale na 3 Afryczki i około 17 tej.
wasilczuk
19.04.2010, 23:41
Jeżeli w ogóle będę mógł spotkać się z Wami to szykuję dla Was małą niespodziankę.
Jeżeli w ogóle będę mógł spotkać się z Wami to szykuję dla Was małą niespodziankę.
Dlaczego mala?:drif:
Bardzo chciałam w końcu do Was przyjechać - bo jakoś do tej pory nigdy mi się nie udało. Niestety właśnie się dowiedziałam, że w tym roku znowu nici... Z terminem nie dam rady. Bardzo żałuję.
Bawcie się dobrze. Może następnym razem mi się uda.
wasilczuk
20.04.2010, 10:00
no tak. podróż dookoła Świata ważniejsza ;)
no tak. podróż dookoła Świata ważniejsza ;)
Zupełnie, zupełnie nie! Z resztą na pewno w tym roku, tylko po prostu trochę póżniej, przyjedziemy z Jurkiem na "Wasze ziemie" - od dawna do Was nas ciągnie. Także nasz najazd "macie jak w banku" :D
Bielsk Podlaski...ummm...w paski :):):)- zgłaszam się!!:):):bow::D
zbyszek_africa
20.04.2010, 12:12
Jeżeli w ogóle będę mógł spotkać się z Wami...
Te Wasil co to za Rajd Podlaski bez Szeryfa:at:
Chyba że lekką ściemkę robisz, żeby nabrać apetytu na tą małą niespodzankę:)
pozdr.
Zupełnie, zupełnie nie! Z resztą na pewno w tym roku, tylko po prostu trochę póżniej, przyjedziemy z Jurkiem na "Wasze ziemie" - od dawna do Was nas ciągnie. Także nasz najazd "macie jak w banku" :D
Nooo Ktoś obiecał wpaść na koncert :D
Jeszcze pewne miejsca dzisiaj okazały się nieprzejezdne, ale zobaczymy jak będzie za 3 tygodnie.
...nie lubie marudzic, ale: podlascy gorale mowia, ze pogoda bedzie tragiczna przynajmniej do polowy maja... sprawdzcie: 10-14 stopni w dzien, deszcz i O w nocy. Szkoda zeby to zepsulo nam impreze. Te drogi pewnie nadal beda nieprzejezdne...
Ponad to: Ola, Jurek, Mecenas nie moga; pewnie sa tez inni, ktorzy nie odezwali sie; Wasil niepewny... moze jednak przesuniemy to na termin dalszy... :Sarcastic:
Pogoda sie poprawi, wszystko rozmarznie, Wasil spokojnie urodzi dziecko i bedzie git... aha, a ja pojde 15-go na ta p...a 50-tke do mego szwagra, ktory wlasnie zadzwonil i urzadza wielka fete...:mad:
To mowilem ja, Muchozol.
:)
też bym śmignął w innym terminie. Cibor wie.
...nie lubie marudzic, ale: podlascy gorale mowia, ze pogoda bedzie tragiczna przynajmniej do polowy maja... sprawdzcie: 10-14 stopni w dzien, deszcz i O w nocy. Szkoda zeby to zepsulo nam impreze. Te drogi pewnie nadal beda nieprzejezdne...
:oldman:
enduro nie pęka :hehehe:
inny termin komu innemu nie będzie pasował, u mnie np. ciężko z majowymi weekendami a ten akurat pasuje
Cibor klv
21.04.2010, 22:43
Ponad to: Ola, Jurek, Mecenas nie moga; pewnie sa tez inni, ktorzy nie odezwali sie; Wasil niepewny... moze jednak przesuniemy to na termin dalszy... :Sarcastic:
Pogoda sie poprawi, wszystko rozmarznie, Wasil spokojnie urodzi dziecko i bedzie git... aha, a ja pojde 15-go na ta p...a 50-tke do mego szwagra, ktory wlasnie zadzwonil i urzadza wielka fete...:mad:
To mowilem ja, Muchozol.
:)
W sumie termin nie jest jakiś taki sztywny, ale no niestety wszystkim dogodzić się nie da.. co do pogody, to też trudno przewidzieć z takim sporym jednak wyprzedzeniem co będzie...może za tydzień, dwa, prognozy będą bardziej wiarygodne, to wtedy można będzie rozważyć zmianę terminu, a póki co kto da radę niech przyjedzie, jeśli nie tym razem, to kto wie ..? może będzie jakaś letnia, albo jesienna edycja rajdu podlaskiego..
Kuna. Moto się rejestruje a prawko.hmmmmmm. nie ma jeszcze terminu. Ale będę:D
Nooo Ktoś obiecał wpaść na koncert :D
Obiecuję, że przyjadę, tylko trochę później. Może będę mogła chociaż Twojej solówki posłuchać :-)
Postaram się być. Na Podlasiu pomieszkuję więc wypada:D
rafalski
25.04.2010, 08:58
Po jesiennej edycji rajdu to niewypada niebyć :P
No!!! w końcu zjazd spełniający moje wygórowane standardy kwaterunkowe.
W tym czasie będę w K Kłodzkiej, ale przesyłam kawałek nadający się na hymn imprezyhttp://www.youtube.com/watch?v=WpNwetEQEHE
Flacha dla Cibora za chęci i pewnie wpierdol za organizacją:D
Pozdro Cibor
Cibor klv
30.04.2010, 10:45
No!!! w końcu zjazd spełniający moje wygórowane standardy kwaterunkowe.
W tym czasie będę w K Kłodzkiej, ale przesyłam kawałek nadający się na hymn imprezyhttp://www.youtube.com/watch?v=WpNwetEQEHE
Flacha dla Cibora za chęci i pewnie wpierdol za organizacją:D
Pozdro Cibor
Kolektyw, w tajnym głosowaniu jednogłośnie zatwierdził hymn imprezy... rozważalismy jeszcze ten http://www.youtube.com/watch?v=SGAM22gs7jE&feature=related ale tytuł "Rozjebałem się na drzewie" niesie raczej destruktywne emocje i mógłby wpłynąć negatywnie na morale uczestników rajdu, zatem jednoznacznie utożsamiamy się z wiejskim motocyklistami na swych błyszczących maszynach i wszyscy czujemy ten luz i swobodę w naszych gumiakach...
A Simi masz wpierdol, że gdzieś tam po jakiś wioskach, pipidówach się szlajasz a na rajd spod laski nie stawisz się... wstydź się.
Sylwek bbi
30.04.2010, 15:31
Przepraszam bardzo ale mam naprawdę istotne pytanie dotyczące niedzielnej mszy świętej czy jest już ustalone o której się ona odbędzie:drif:
Cibor klv
30.04.2010, 23:29
Drogi Sylwestrze nie licz na wino mszalne. bo na rajdzie spod laskim spożywać będziemy tylko trunki wysokoprocentowe... ale dla pobożnych ksiądz proboszcz odprawi sumę w warunkach polowych...jeśli ktoś ma ochotę dać na mszę to .. dla uczestników z ważnym zaświadczeniem od spowiednika cena promocyjna 500 zł.
No wstyd mi wstyd. Chyba pojadę do pracy i ze wstydu zgniotę swój służbowy beret:D
Cibor klv
03.05.2010, 18:07
Dzisiaj obadałem resztę traski, jeśli nie będzie jakiegoś oberwania chmury to spokojnie da się przejechać, nawet z plecakiem. Do miejsca pierwszego obozu dojedziemy w taki oto sposób: w Tykocinie lecimy drogą 671 przez most na Narwi w stronę Knyszyna. Mijamy zamek po lewej i we wsi Tatary odbijamy w lewo. Około kilometra dalej po lewej stronie mamy lasek (mijamy go), przejeżdżamy mały mostek i za mostkiem skręcamy w polną drogę. I tą drogą wzdłuż rzeczki Nareśl przejeżdżamy też około 600-700 m. I jesteśmy na miejscu. Współrzędne wdłg. Mapy Gogle to 53.220171,22.753712. GPS N: 53° 13' 12" E: 22° 45' 13" W razie jakby lało jest opcja alternatywna z przytulną wiatą gdzie można będzie spokojne posiedzieć popić i coś szamnąć ... ale to jeszcze do ustalenia. Następny popas to pole namiotowe w okolicach Osowca. Tuż przed mostem na rzece Biebrza na drodze nr.65 mamy po prawej wjazd do małego zajazdu i za zajazdem mamy pole namiotowe
53.482546, 22.645973
Położenie na mapie jest przybliżone
GPS +53° 28' 57.17", +22° 38' 45.50"
gerardgrodzisk
04.05.2010, 20:39
To i ja dojadę w piątek wieczorkiem mam nadzieje że napalicie duże ognisko
coby było Was łatwiej znaleźć :bow:
Mam nadzieję że bez GPS da się radę tam trafić...
P>S Jeśli w godzinach popołudniowych ktoś z szanownych rolników-kaskaderów z Bielska będzie się wybierał ,to chętnie się podłączę:Thumbs_Up:
SzymonBBI
04.05.2010, 22:01
borunin, ja będę zapewne wyjeżdżał z Bielska ok 17stej lub trochę wcześniej jak się uda.
Cibor klv
05.05.2010, 00:00
Dla tych którym nie w smak namiotowe warunki, bądź dla tych którzy po długiej podróży chcą przekimać w ciepełku i z klasą jest możliwość zarezerwowania pokoju w tykocińskim alumnacie http://www.alumnat.pl/ Alumnat mieści się 1,5 km od miejsca spotkania zatem blisko. Współrzędne alumnatu GPS N: 53° 12' 29" E: 22° 46' 26". Nie jestem pewien, ale podobno w tym samym miejscu i czasie (piątek) obozować mają jacyś goście od weteranów, zatem możliwe, że wypadnie nam spotkanie integracyjne. Zatem piątek wieczór od około 17 tej można przybywać.
W razie jakby co namiar telefoniczny na mnie 696 11 47 95. Czasem mogę nie odbierać fonu od razu, bo zapewne jadę motongiem w tym czasie... taki dżob.
Cibor klv
09.05.2010, 20:24
Patrząc na prognoze pogody na weekend to zapowiada się nie kiepski hardkor... bez gumiaków się nie obejdzie.
mckrzysiek
10.05.2010, 19:56
Patrząc na prognoze pogody na weekend to zapowiada się nie kiepski hardkor... bez gumiaków się nie obejdzie.
z gumiakami czy bez i tak będę
Mirek Swirek
10.05.2010, 22:14
Mnie niestety nie bedzie. Brak sprzeta, chyba ze cos znajde na pojezdzawe. Milej zabawy.
Cibor klv
11.05.2010, 18:01
spoko spoko Pany.. kto nie z cukru niech przybywa... hardkorem twardym nie mientkim trza być :) Zobaczymy jak sie pogoda wyklaruje w przeddzień, w razie co bedzie można piątkowe spotkanie przenieść w inne miejsca (około 6 km od Tykocina) gdzie jest wiata i grill. A w sobote deszcz nie deszcz ino jazda.
w razie jakby co nocleg w tykocińskim alumnacie kosztuje 50 zł.
siejkoxrv
11.05.2010, 20:48
siejko-1 os+filcy-bede
Sylwek bbi
11.05.2010, 21:04
spoko spoko Pany.. kto nie z cukru niech przybywa... hardkorem twardym nie mientkim trza być :) Zobaczymy jak sie pogoda wyklaruje w przeddzień, w razie co bedzie można piątkowe spotkanie przenieść w inne miejsca (około 6 km od Tykocina) gdzie jest wiata i grill. A w sobote deszcz nie deszcz ino jazda.
w razie jakby co nocleg w tykocińskim alumnacie kosztuje 50 zł.
Mam kolejne istotne jak mi się zdaje pytanie:Czy jest już ustalone gdzie w okolicy będzie można zaparkować lawety na których będą wiezione królowe???
A czy jest opcja dorzucenia sie do miejscowych specjalow? Kielbasa, slonina, ksiezycowka? Coby sklepowego badziewia nie spozywac, a gospodarskiej goscinnosci nie nadwyrezac?
Ktoś z trzodowników wyrusza z wszechwioski warszafka ??
mckrzysiek
12.05.2010, 08:23
jak nie urok to... pogrzeb
Od jesieni czekałem żeby WRESZCIE być i się zesrało...
nie będę...:mur::mur::mur:
wasilczuk
12.05.2010, 08:59
mckrzysiek współczujemy.
będą kolejne okazje nie łam się
Ja mam wielką chęć, ale wszystko się rozstrzygnie w ostatniej chwili. Jeśli w ogóle to będę wyruszał z Wawy po 17. Z kim się mogę skrzyknąć??
Złom
Ja mam wielką chęć, ale wszystko się rozstrzygnie w ostatniej chwili. Jeśli w ogóle to będę wyruszał z Wawy po 17. Z kim się mogę skrzyknąć??
Złom
Zajrzyj na WTA
Cibor klv
12.05.2010, 20:36
Mam kolejne istotne jak mi się zdaje pytanie:Czy jest już ustalone gdzie w okolicy będzie można zaparkować lawety na których będą wiezione królowe???
Zawsze można Afryczki spławić barką na Narwi :) Ewentualnie ekipa z Bielska może wynająć jakąś wypasioną lohrę :) a miejsca na tykocińskim rynku nie brakuje... dla uczestników oczywiście zniżki na parkometry.
Cibor klv
12.05.2010, 20:44
Złom
Złom Ty już prawie weteran rajdu podlaskiego, dobre tradycje trza podtrzymywać. :)
Mniej więcej o której w sobote rano wyjazd na dzidowanie?
No nie chciałbym opuścić żadnej edycji, jak by nie było już trochę "qultowego" rajdu... Niestety wybieramy się z Zazigim i innymi w Himalaje pod koniec maja i w związku z tym w ten weekend jest planowane trenowanie jednego z naszej wyprawy (początkujący) na moim Trampku. Chyba dla dobra wyprawy się jednak będę musiał poświęcić i użyczyć motóra a wtedy to chyba na hulajnodze mi przyjdzie już tylko do Was zawitać.
Zapraszam na www.motohimalaje.pl !!!
POzdro, Złom
... wiem, ze enduro nie penka i mientkie ani rozpuszczalne nie jest, ale chcialem zapytac w imieniu takiego jednego kolegi, co chcialby przyjechac:
duzo wody tam u Was najebalo?
Bloto jest pokad? :Sarcastic:
zbyszek_africa
13.05.2010, 16:03
Mucha przywieź mi koszulkę, albo daj Rambo.
pozdr.
Dalem juz SzymonowiBiiBiiIii, ktoren to na pewno bedzie.
Ponoć jest ciepło i słonecznie w okolicach Białegostoku a wecend ma być pogoda specjalna ,upalnie...:)
Cibor klv
13.05.2010, 19:01
No z tą pogodą to jednak ostatnio trudno przewidzieć zatem co będzie to będzie.. wioskowe niech biorą filcy, miastowe gumiaki i niech przyjeżdżajo.
Wyjazd w sobotę o której ? zależy jak wstaniem... no trudno wyczuć.. ja np. przyzwyczajnony wstawać o 6 rano do dojenia, ale jak popijem to i do 10 można kimać. A właśnie przed sekundą widziałem pogodę w Panoramie i zapowiada się całkiem simpaticznie.
SzymonBBI
13.05.2010, 19:01
Wszystkim przybywającym proponuje zaopatrzyć się w jakieś specyfiki przeciw komarom bo obrodziło to cholerstwo w rym roku i tnie niemiłosiernie.
Jak nie uda mi się dojechać w piątek to będę w sobotę o 10 w obozie. Poczeka brać na mnie i przed 10 nie wyjeżdża ;P
Cibor klv
13.05.2010, 20:22
Jak nie uda mi się dojechać w piątek to będę w sobotę o 10 w obozie. Poczeka brać na mnie i przed 10 nie wyjeżdża ;P
fari2 w razie gdybyś sie spóźnił podeślij mi na priva swój nr telefonu to się jakoś złapiemy.
wasilczuk
14.05.2010, 08:23
Około kilometra dalej po lewej stronie mamy lasek (mijamy go), przejeżdżamy mały mostek i za mostkiem skręcamy w polną drogę.
ciborze ale w tą polną drogę za mostkiem to skręcamy w lewo czy w prawo?
nie to żebym nie trafił ale doprezcyzuj w trosce o innych.
kurna to już dziś......
zbyszek_africa
14.05.2010, 09:03
He,he widziałem to wcześniej, na mój gust to w lewo...
do zobaczenia..
Ach jest rajd na otwarcie a będzie na zakończenie sezonu powtórka
wasilczuk
14.05.2010, 11:58
bobo zadajesz retoryczne pytanie.
rajdy będą do końca świata czyli do 2012r.
zbyszku mi też intuicja podpowiedziała żeby skręcać w lewo tam gdzie krzaki jakieś są tam są ludzie.
jeszcze trzy lekcje i ........
Cibor klv
14.05.2010, 12:14
Za mostkiem skręcić możemy tylko w lewo , bo w prawo drogi tam nie ma :)
Cibor klv
16.05.2010, 16:14
Dziękujem wszystkiem które przyjechali, wódke pili i które w rajdzie Afryjkami i innemi statkami przez wioski i zagumieniami dzidowali. Heja.
Dziękujem wszystkiem które przyjechali, wódke pili i które w rajdzie Afryjkami i innemi statkami przez wioski i zagumieniami dzidowali. Heja.
:bow::bow: za trase i atmosferę śledzi
:oldman: Dzida tszoda najeba :oldman:
Super mega turbo wypas. Dzięki wielkie dla organizatorów i wszystkich trzodowników.
Jakby ktoś znalazł moją (nadgryzioną w piątek) kanapkę z Orlenu, to proszę o kontakt na priva
Sylwek bbi
16.05.2010, 18:16
Cibor dzięki wielkie za organizacje tej imprezy,było ful wypas:drif: Daj ...co by za rok doczekali.Całej reszcie tych bagiennych stworów dzięks za atmosferkę
SzymonBBI
16.05.2010, 19:03
Podziękowania dla Cibora i wszystkich, którzy się przyczynili do organizacji. Było jak zwykle zajebiście, wszak to Rajd Podlaski. Niestety Rambo ma w ryj za dezercję a Galka wielkie wyrazy uznania za wszystko. :)
Troche fotek: http://picasaweb.google.com/szymonooo84/AfrykanskiRajdPodlaskiMaj2010#
Cibor dzięki że Ci się chciało kontynuować piękną tradycję :bow: Miło było zobaczyć znowu Wasze giemby. Do zobaczenia na jesiennym, może uda się już przejechać z resztą traskę na 2 kolach.
Cibor klv
16.05.2010, 20:39
Wiadomo nie od dziś że Podlasie ocień priekrasnyje i dzidować w tak pięknych okolicznościach przyrody jest simpaticznie. A tak bilansując to twardzielem rajdu z pewnością jest Galka :bow: wielki szacun, pechowcem na pewno Siwy, ja wywinąłem najspektakularniejszą figurę a Wasil miał zajebistą czapkie i talent estradowy i generalnie wszyscy uczestnicy to bardzo sympatyczna trzoda...mam nadzieję do następnego dzidowania już niebawem.
dzięki wszystkim , wrażenia bezcenne (KOMARY były gratis) , widzę ze pogoda wam dopisała i humory w twierdzy też, no nie każdy miał tyle szczęścia , a dla Galki :bow: do następnego
Dzięki wielkie za rajd. Było zajebiście, no poza tym jednym małym incydentem :) Dzięki dla Darka i Szymka za pomoc w ściągnięciu sprzęta. Dzięki dla Roberta za podrzucenie do chaty i jeszcze raz ogromne dzięki dla Jędrusia za transport motóra.
pozdro
do następnego rajdu, o ile moja komaryna wyzdrowieje.
I ja się dołanczam do podziękowań:bow:!!! Panie Instruktorze impreza super, nawet udalo mi się na ranny udój krów załapać :) To był mój pierwszy Rajd ale mam nadzieje,ze nie ostatni !!!
a łańcuch postanowił pęknąć i popsuł motura
skurkowaniec.... widziałem na fotkach że oliwę popuścił gdzies?
wasilczuk
16.05.2010, 22:32
było zajebioza. dzieki Cibor i reszta.
szajba luz
Panowie, strasznie przepraszam, że nie dałem rady ale sytuacja mnie przerosła ...
http://img245.imageshack.us/img245/1408/dsc07324r.th.jpg (http://img245.imageshack.us/i/dsc07324r.jpg/)
http://img121.imageshack.us/img121/4841/dsc07323m.th.jpg (http://img121.imageshack.us/i/dsc07323m.jpg/)
http://img155.imageshack.us/img155/725/dsc07325.th.jpg (http://img155.imageshack.us/i/dsc07325.jpg/)
http://img31.imageshack.us/img31/8956/dsc07335o.th.jpg (http://img31.imageshack.us/i/dsc07335o.jpg/)
Pozdrawiam, Złom
P.S. Na jesieni nawet jak śnieg z gradem będzie napitalał to i tak będę!
Cibor Dzięki wielkie za piękną trasę i bardzo miłą atmosferę!
Afrikańczykam :), miło było was wszystkich poznać:) . Bardzo dziękuję za pomoć w trasie. Do zobaczenia na jesiennym rajdie:lc8:
SzymonBBI Dzięki za foto :)
http://picasaweb.google.com/GalkaNH/RajdPodlaski?authkey=Gv1sRgCPSR0b3zzZ_KtAE#
Mega klimat :), jak tylko warunki pozwola, jesienia jestem na calej trasie rajdu a nie tylko na pit stopach :).
żałuję, że nie byłem z wami ale chrzciłem swoją małą afrykankę w tym czasie :)
na szczęście kuzyni dowieźli kapkę podlaskiej księżycówki, więc myślami mogłem być na podlasiu :)
a co z tym łańcuchem? sam mam jakiś chiński i już się boje :O
pozdro dla ekipy z podlasia
a i jeszcze prośba o zaznaczenie zdjęć na mapie w picasie
Witajcie,:at:
i ja przyłączam się skromnie do podziękowań wszystkim na czele z organizatorem. Nie mogę doczekać się kolejnego razu. DZIDAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!:Thumbs_Up:
siejkoxrv
17.05.2010, 19:00
''TDN'' w najczystrzej postaci,dzięki Cibor i wsie przybyłe
Cibor & ewrybady - dzięki wielke :bow:
zabawa w pytkę :D
apetyt na następne:drif:
Łoooo, oooo, oooo kak mnie ch...oooo:kumbaya:
Wasilczuk ty przykładny mąż i ojciec a faceta obściskujesz??
Sodoma i gomora na tym Podlasiu.
wasilczuk
18.05.2010, 07:49
W warunkach polowych lepszy rydz niż nic
Ale te bizonki...... Wasilczuk nie przeszkadzają??
wasilczuk
19.05.2010, 09:21
Blob- dla chcącego nic trudnego.
No to jak Panowie? Postanowiono coś na jesień. Jeżeli nie to proponuję puszczę Knyszyńską i pagórki w okolicach Krynek.
Blob- dla chcącego nic trudnego.
No to jak Panowie? Postanowiono coś na jesień. Jeżeli nie to proponuję puszczę Knyszyńską i pagórki w okolicach Krynek.
"Krynki sie chlopie napij" :o
wasilczuk
19.05.2010, 14:10
Ty się Gawronienko nie podlizuj. i tak masz w ryj.
Krynkę pijemy od maleńkości. Pamiętam jak innej wody w sklepach nie było.
Ty się Gawronienko nie podlizuj. i tak masz w ryj.
Krynkę pijemy od maleńkości. Pamiętam jak innej wody w sklepach nie było.
Od Krynki to tylko butelka byla. :D
Już jak się chwalę wszystkim i wszędzie to niech i tutaj będzie. Najnowsiejszy film o podlasiu. To dla tych co na rajd nie przyjechali- niech wiedzą co stracili, a nawet jeszcze więcej... Dla tych co byli podpowiem że pokazują m.in. Tykocin, Białystok, Grabarkę, Kruszyniany, Narew, Biebrzę, Białowieżę, Ciechanowiec, Kruszewo, Augustów, Wigry, no i Polmos ;)
UdshwrfKh_A&feature=player_embedded
Wasyl Krynki _ toż tam takie rondo jak w Paryżu pomysł :Thumbs_Up:
Sylwek bbi
20.05.2010, 22:07
Już jak się chwalę wszystkim i wszędzie to niech i tutaj będzie. Najnowsiejszy film o podlasiu. To dla tych co na rajd nie przyjechali- niech wiedzą co stracili, a nawet jeszcze więcej... Dla tych co byli podpowiem że pokazują m.in. Tykocin, Białystok, Grabarkę, Kruszyniany, Narew, Biebrzę, Białowieżę, Ciechanowiec, Kruszewo, Augustów, Wigry, no i Polmos ;)
UdshwrfKh_A&feature=player_embedded
Pojechałeś oj pojechane:dizzy:
Cibor klv
22.05.2010, 19:49
Tak se myślę, że do jesieni to długo czekać trzeba... a może latem trzoda podlaska się skrzyknie i jakiś chociaż letni mimi rajdzik zorganizuje.
Wikipedia wyróżnia Rajdy Podlaskie Wczesnowiosenne, Wiosenne, Późnowiosenne, Wczesnoletnie, Letnie itd...
Pierwszy już się odbył.
wasilczuk
23.05.2010, 16:54
to kiedy wątroba odpocznie?
zbyszek_africa
23.05.2010, 17:33
Cza trochę zwolnić:) to odpocznie.
Cibor jestem za, albo nawet przeciw:)
pozdr
Tak se myślę, że do jesieni to długo czekać trzeba... a może latem trzoda podlaska się skrzyknie i jakiś chociaż letni mimi rajdzik zorganizuje.
Nie odzywam sie bo i tak mam w ryja.
Ale trzymam kciuki, zeby wyszlo! Moze tym razem sie uda :at:
Patiomkin
24.05.2010, 23:21
Ale trzymam kciuki, zeby wyszlo! Moze tym razem sie uda :at:
Od dawna chcę "zasmakować:D" Rajdu Podlaskiego. Wiosną się nie składa bo jak se nie wymyślę Maroka to jakeś Ukrainę Panie Kochany:fool2: a tu na Podlasiu Wasilczuk z kompanami wyleczyłby mi wątrobę, Borunin kontuzjowaną kostkę (po zeszłorocznej glebie dziwnie w niej chrupie a druga boli w maksymalnym wygięciu - też po glebie). Chłopy zorganizujcie "Letni Podlaski". Prze ca to istne SPA!. Przywiozę beczkę piwa OBIECUJĘ:zdrufko:
wasilczuk
24.05.2010, 23:34
no to ja proponuję ostatni weekend każdego miesiąca
rafalski
01.06.2010, 14:56
http://www.enduro.neostrada.pl/ a tego adresa to kwiat podlasia widział a?????
siejkoxrv
01.06.2010, 18:57
a widział,widział i gnaty miał okazje poobijać,fajna miejscówa
Leci ktoś gdzieś podlaskiego na długi weekend?
Mazury, morze do ustalenia - gdzieś gdzie ładnie bez większego planu.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.