View Full Version : Halogeny LED - nowe rozdanie
Przez długie lata był jeden typ halogenu ktory używali wszyscy do wszystkiego :) wciąż mam 3 niezałożone komplety. Kosztowało to 120pln i było dobre a za te cene bardzo dobre. Jesli było szczelne świeciło długo i sumiennie.
Chińczycy poszli jednak do przodu i adekwatnie ewoluowały halogeny. Zmieniła się również cena ale nie aż na tyle żeby łapać się za głowę: 395PLN z wysyłką i cłem. Narazie dziwię się tylko ile to wszystko waży bo lekkie nie jest ale jak to mówią jakość musi ważyć :)
Może w tym tygodniu montaż.
W każdym razie wodoszczelne złącza przy halogenach, przełącznik zespolony gdzieś na kierownicę z uchwytem, dodatkowe przewody do klaksonu i świateł drogowych. Tryby pracy światło białe, żółte, miganie, miganie przy klaksonie no i ponoc włączanie się samoistne oraz reakcja na miganie długimi. Jak to będzie w praktyce zobaczymy. Za te 400 złych jestem w stanie zaryzykować.
Motowolf ma jakąś stronę na Aliexpress więc ze znalezieniem nie będzie problemu.
CzarnyEZG
14.07.2026, 12:19
Ostatnio też wymieniałem w Rydwanie Wpierdolu, bo jeden ze starych wyzionął ducha.
Dziesięć lat w zmianie technologii to jest przepaść.
Daj znać jak to świeci i jak będzie działać.
Szkoda że nie dałeś znać bo jeden nie do pary mam :) u mnie w NC też jeden zdechł - od wody.
Ma to szansę świecić dobrze. Nie widzę innej możliwości.
Mam takie bez sterownika, robią robotę. Miałem już parę rzeczy z tej firmy w rękach i wszystko sprawia wrażenie porządnego
Pancerne wyglądają, duże to jest, jakieś wymiary?
Pytam tylko by porównać wielkość z małymi zgrabnymi.
zrobię dzisiaj foty porównawczo + nie wiem co dla Ciebie znaczy 'małe, zgrabne' :D
Miałem już parę rzeczy z tej firmy w rękach i wszystko sprawia wrażenie porządnego
Mam uchwyt do telefonu tej firmy - naprawdę dobra jakość
Wyglądają bardzo logicznie. Miałem coś tam tej marki z Ali i żadnej lipy nie było więc pewnie będzie dobrze
podobnie jak było w przypadku tych 'starych' halogenów robiła to niejedna piwnica w Syczuanie, tak i teraz, myślę, że ten design i wykonanie wychodzi z niejednej linii produkcyjnej a nadrukują na nim co sobie tam klient zażyczy jak zapłaci. nie sposób nie zauważyć pewnych podobieństw do innych halogenów :D - nazwałbym to nawet brakiem różnic.
podobnie jak było w przypadku tych 'starych' halogenów robiła to niejedna piwnica w Syczuanie, tak i teraz, myślę, że ten design i wykonanie wychodzi z niejednej linii produkcyjnej a nadrukują na nim co sobie tam klient zażyczy jak zapłaci. nie sposób nie zauważyć pewnych podobieństw do innych halogenów :D - nazwałbym to nawet brakiem różnic.
Grunt żeby działało tak jak powinno i długo - reszta w sumie nieważna. :)
Miałem okazję mieć w rękach uchwyt na telefon motowolf i "identyczny" non name, w rękach było czuć różnicę.
Halogeny są dość małe i zgrabne , takie akurat
zrobię dzisiaj foty porównawczo + nie wiem co dla Ciebie znaczy 'małe, zgrabne' :D
Jak podasz wymiary to ci powiem czy zgrabne :)
To nie biust żeby na oko lub dłońmi mierzyć.
O widzisz , jednak dłoń do mierzenia cycków i halogenów się sprawdza :)
wiedziałem, że złapiesz dowcip :D
kończę dzisiaj instalację /sorry za te zdjęcia z dupy znowu leżące - męczy mnie to, szczerze powiem/. jak to świeci w praktyce w trasie okaże się wieczorem bądź jutro świtem /o tym gdzie indziej/.
chińcycy jak zwykle trochę przedobrzyli bo opcji jest tam w chuj różnych a ja chciałbym tylko świecić/nieświecić :D ale wystarczy nie dotykać jednego przycisku i nic się nie stanie. PODOBNO /w mega skromnej instrukcji napisanej w najlepszym, niezmiennym od lat Chinglish, te lampki mogą być używane/stosowane w latadłach jako lampy lądowania - BA! mają nawet opcję błyskową bocznymi diodami dla pozycji molotu podczas lotu. jak pisałem - można nie dotykać i zapomnieć, że te opcje są.
po włączeniu ZAWSZE świeci żółte światło co mi się nie bardzo podoba. i to żółte jest jakbybazowe/krótkie. kolor śliczny, ciekawe co na to bagiety...
białe światło pełni fukcję światła długiego.
jako doświetlacz dzienny i zwracacz uwagi to żółte mi się widzi ale j.w.
uważam, że całość psują delikatne mocowania. tzn trzyma się to qpy ale zrobiłbym inaczej. do tego przedobrzyli x2 i jako podkładki dali fajną, miękką, silikonową gumę - nie pełni to funkji wypełniacza przestrzeni między gmolem a uchwytem bo się wygniata jak ciasto niemal ale to mały kłopot.
Czyli po włączeniu mamy zółte a włączając długie w moto z automatu mamy długie w lampkach. To samo powinno się dziać po miganiu poganiaczem.
Jest przewód połączeniowy do klaksonu - jak włącza się klakson to po ułamku sekundy następuje przedstawienie światło i dźwięk i miga wszystko w każdy sposób. Piknięcie w klakson np. żeby zwrócić komuś uwagę nie powoduje niczego takiego.
Halogeny DRL /czyli chyba to zółte/ mają czujniki światła zewnętrznego i jak się ściemnia to dostosowują moc świecenia.
MYŚLĘ jeszcze, że te światła mają kilka możliwości ustawień BO każda ze stron tej kostki ma otwory mocujące. Dodatkowo jak się przechodzi przez te migające kurestwo drugim guzikiem to kształtów wiązek jest tam od cholery, min zamieniają się miesjcami zółte z białym w pionie w poziomie oraz wiązka zmienia się z szerokiej na wąską. No nichuja nigdzie nie jest to opisane a instrukcja jest bardzo skąpa.
Ogólnie - za 390PLN uważam, że to fantastyczny produkt. Zobaczymy jak sprawdzi się w praniu.
Na pewno się sprawdzi. Przeszedłem dwa zestawy chińskich mini lampek, a teraz mam do zamontowania podobne do Twoich. Podobne rozmiarem, jak je biorę do ręki :D
Niestety nie mieszczą mi się nad osłoną główki ramy, a BARDZO chcę żeby były skrętne. Dlatego czekają na montaż.
Natomiast pierwsze chińczyki miały mnóstwo opcji. Strasznie mnie to wkurzało. Musiałem zawsze przeklikiwać trzy pozycje, w tym stroboskop... Natomiast jak to robiłem nocą, to bardzo uspokajało samochody przede mną ;)
T7 nie ma złych świateł ale jak włączę to, to nie widać że świeci motocykl. Jest moc.
Mam nadzieję że nikt się nie prxypieprzy że jest żółte DRL bo jutro niemce, Belgia i Francja.
CzarnyEZG
17.07.2026, 09:54
Kolory kabli vs kolory w instrukcji to prawdziwa magia jest :D
Ja przy montażu poszedłem krok dalej i podzieliłem kable na "masę" i "pozostałe", które skręciłem razem i dałem pod plus po przełączniku.
Dzięki temu albo świeci wszystko albo nie.
Nie mogę się tylko przyzwyczaić do grubości kabli. Bo ciężar urządzenia już łapią (pewnie woreczki z piskiem w środku dociążają) ale te włoski na których to działa...
no ale działa.
consigliero
17.07.2026, 10:25
Uważałbym z dokładaniem świateł
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.