View Full Version : Szukam kilku wariatów na wyjazd do Rosji na 2027
qterhund
04.02.2026, 21:44
Witam serdecznie. Wiem, że to mżonki i wróżenie z fusów i że jeszcze rok 2026 na dobre się na rozpoczął, ale ze względu na kierunek, czas wyjazdu rzucam hasło już dzisiaj. Od dawna planuję wyjazd do Magadanu. Wiem, wszystko może się wydarzyć i nic z tego nie wyjdzie ale zaznaczam swoją chęć. Szukałem kiedyś na forum chętnego na wyjazd do Senegalu , znalazłem i zrealizowałem wyjazd. Wiem również, że każdy ma swoją paczkę, najlepszego kompana podróży i nie chce ryzykować wyjazdu z nieznajomym. Ale co zrobić jak nie mam takiego kompana. Wszyscy moi znajomi nie pojadą, ze względu na czas jaki ten wyjazd pochłonie
Mam nadzieję, że raz mi się udało to i tym razem znajdę tutaj chętnych.
Napisz coś więcej, a nie chcesz w tym roku :)
Chcesz to zrobic na kołach "w te i we wte"
A może gdzieś dalej skoro bedziesz na końcu świata?
qterhund
05.02.2026, 08:09
Ten rok odpada jest już zaplanowany. Więcej to mogę tylko powiedzieć tyle, że powrót przez Mongolię i Kazachstan lub tylko Mongolię. , zależy od czasuCzas wyjazdu około 2 miesięcy.
Najlepszy okres na Kołymę to lipiec moim zdaniem. Jak chcesz jechać do Mongolii to na Kazachstan może Ci nie wystarczyć czasu.
Właśnie spojrzałem na mapę, i powiem tak. JPRDL!!!
qterhund
06.02.2026, 20:40
Rozmawiałem z jednym z forumowiczów,. Który zrobił taka trasę bez Kazachstanu i zajęło mu to 53 dni. Wiadomo, że trzeba mieć też zapas. Ja chcę jechać czerwiec lipiec lub sierpień wrzesień.
We wrześniu bym nie jechał. Śnieg Cię złapie.
qterhund
06.02.2026, 21:35
Statystyki pokazują, że sierpień jest najciepleszym miesiącem.
Ja tam się nie znam ale mamy ocieplenie klimatu...podobno :haha2:
Ta zima jest nie podobna do innych grał Maanam ale to nie zima tylko noc :D
W Lipcu w Magadanie jest Dzień Urodzin miasta.
Jedź, dobrze się baw, bezpiecznie wróć i opisz to wszystko na FAT. Tych, którzy będą tu marudzić, że się nie da, albo wręcz, że odradzają taki wyjazd nie słuchaj. Ja trzymam kciuki i jeśli będę mógł jakoś pomóc, to z chęcią pomogę. Co do terminu wyjazdu też obstawiam lipiec.
Jak planujesz wjechać do Rosji?
qterhund
07.02.2026, 21:59
Jak planujesz wjechać do Rosji?
To znaczy? Nie rozumiem pytania. Sprecyzuj
qterhund
08.02.2026, 15:27
Chciałbym z Łotwa ale w grę wchodzi też Białoruś. Wszystko bedzie zależało od sytuacji.
Łotwa jest w Schengen i papierkologię masz tylko na 1 granicy Łotwa - Rosja.
qterhund
08.02.2026, 23:17
Tak to prawda.
Grzechu2012
09.02.2026, 08:35
ja ruszam 1 maja i planuję dotrzeć na Magadan w lipcu także jest małą szansa że się spotkamy :)
qterhund
09.02.2026, 15:36
ja ruszam 1 maja i planuję dotrzeć na Magadan w lipcu także jest małą szansa że się spotkamy :)
Ja ruszam za rok, jeżeli jedziesz w tym roku to szansa jeszcze mniejsza:)
Grzechu2012
09.02.2026, 20:07
Ja ruszam za rok, jeżeli jedziesz w tym roku to szansa jeszcze mniejsza:)
o Panie, za rok to wiesz, kometa może jebnąć w ziemie.
Tak daleko to niema co planować :)
Grzechu2012 masz jakiś wstępny zarys trasy?
Grzechu2012
10.02.2026, 08:14
Grzechu2012 masz jakiś wstępny zarys trasy?
Turcja-Armenia-Gruzja- "Stany"- Ałtajska kraina- Mongolia- Bajkał- Magadan-Władywostok- Japonia
tak pokrótce.
honda_honda
10.02.2026, 08:41
Ale z Turcji do Armenii chyba nie wjedziesz.
Grzechu2012
10.02.2026, 10:43
Ale z Turcji do Armenii chyba nie wjedziesz.
No to Gruzja- Armenia, co za różnica, chodziło mi o kierunek
qterhund
10.02.2026, 22:36
o Panie, za rok to wiesz, kometa może jebnąć w ziemie.
Tak daleko to niema co planować :)
Dla niektórych to proste zorganizować dużo wolnego czasu, a dla mnie to niestety wiele wyzwań i muszę wybiegać mocno w przyszłość. Oczywiście masz rację, ze bardzo dużo może się wydarzyć, ale mam również świadomość i doświadczenie z poprzedniego szukania kompana, to poprzednio znalezienie chętnego zajęło mi rok czasu.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.