View Full Version : WiR na TET Bułgaria by Śluza - 2025
WiR na TET - Bułgaria 2025.
Zapraszam na pierwszy odcinek filmowej relacji z wirowego wyjazdu na trasę Trans Euro Trail Bułgaria.
W tym odcinku wjedziemy na górę Kom, aby wreszcie z niej zjechać, a w dniu kolejnym przeprawimy się przez połoniny Starej Planiny.
Odcinków będzie 3 albo 4, a każdy kolejny będzie lepszy od poprzedniego. Ale nie jestem pewien.
Rolę narratora powierzyłem sprawdzonemu Panu Kazimierzowi, który pełnym ciepła i spokoju głosem, czyta to co mu własnoręcznie napisałem.
Jest to swego rodzaju gratka, bo mało relacji jest z bułgarskiego TETa, a kierunek zacny. I nie wyczerpaliśmy jego potencjału.
Także tak o. Zapraszam. Kolejne odcinki będę wrzucał wkrótce. W ciągu pewnie kilku dni.
N4Llpo61l_0
WiR na TET - Bułgaria 2025 - odcinek 2.
Zapraszam na kolejny odcinek filmowej relacji z wirowego wyjazdu na trasę Trans Euro Trail Bułgaria.
Dobra, szutrowa droga przechodzi w drogę leśną. Dobra leśna, w mniej uczęszczaną leśną. Takie zdradliwe przemiany, niewidoczne dla nieuzbrojonego oka. A gdy już orientujesz się, że coś jest nie tak, nie ma odwrotu. Jest za późno. Taki przepis, żeby znaleźć się w czarnej dupie. Skorzystaliśmy z tego.
Zapraszam, raczej warto, ale nie jestem pewien
vx13VnbpBQY
WiR na TET - Bułgaria 2025 by Śluza - Odcinek 3
Zapraszam na trzeci odcinek filmowej relacji z wirowego wyjazdu na trasę Trans Euro Trail Bułgaria.
Opuszczamy Trigrad, przedzieramy się przez dżdżyste Rodopy, mijamy wieś Mugłę, żeby w końcu się poddać pogodzie i spędzić miły wieczór przy muzyce na żywo w przytulnej willi Leska.
Potem przeprawa przez jezioro Kyrdżali i rajd w kierunku Starej Planiny, aby nawiedzić Dom-pomnik komunistycznej partii Bułgarii. Wyszedł długi, bo upakowałem 3 dni w jednym odcinku, ale ogląda się szybko.
WCOOBxIwzpY
Ojacieniepierdole ale klimat - zakochałem się w głosie Lektera :)
Muza też MEGA spoko !
Po czym poznac adwenczurowych prosów?? Po krzesełkach!:-)
pozdrawiam trolik
dakarowy
14.07.2025, 21:17
Jak zwykle PKP 💪
Bardzo fajna data startu 😎😅
Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka
W tym poście brakuje mi biletu do kina. Takiego tekturowego, gdzie grozny Pan Zenek, na wejściu do sali go dziurkuje. Siadasz wygodnie z miękkim fotelu, pod stopami linoleum i zapach lakieru ekologicznego bez dodatków z 60tych lat. Punktualnie o 23 przygasają światła, ta ciężka kotara się rozjeżdża i bez lekram odpala się uczta dla oka , ucha i zmysłów.
Napisy na początku
reżyser, scenarzysta, dźwiękowiec, klapser, kamerzysta - Sluza.
Aktorzy: na moturach
Miejsce akcji : gdzieś
I wiesz że będzie zajebisty film.
Sluza, nie pamiętam abym Ciebie kiedyś spotkał, ale w Białym Brzegu masz flaszkę do wypicia albo na forum trzeba Tobie jaki pomnik ze starej kety wyspawać za twórczość przez duże te.
Dziękuję i zdrowie Twoje.
CzarnyEZG
15.07.2025, 07:47
Ale pięknie :)
dawid8210
15.07.2025, 08:28
:Thumbs_Up::popcorn::rolleyes:
Jedną z polecanych jaskiń w Bułgarii jest szczególnej "urody" Utroba cave.
Jedną z polecanych jaskiń w Bułgarii jest szczególnej "urody" Utroba cave.
Wprawdzie Robo powiedział, że "w takiej piździe to jeszcze nie byliśmy", ale to nie o to chodziło :) Mam zamiar wrócić do Bułgarii z rodzinką może. Dodaję to do "must see"
W tym poście brakuje mi biletu do kina. Takiego tekturowego, gdzie grozny Pan Zenek, na wejściu do sali go dziurkuje. Siadasz wygodnie z miękkim fotelu, pod stopami linoleum i zapach lakieru ekologicznego bez dodatków z 60tych lat. Punktualnie o 23 przygasają światła, ta ciężka kotara się rozjeżdża i bez lekram odpala się uczta dla oka , ucha i zmysłów.
Napisy na początku
reżyser, scenarzysta, dźwiękowiec, klapser, kamerzysta - Sluza.
Aktorzy: na moturach
Miejsce akcji : gdzieś
I wiesz że będzie zajebisty film.
Sluza, nie pamiętam abym Ciebie kiedyś spotkał, ale w Białym Brzegu masz flaszkę do wypicia albo na forum trzeba Tobie jaki pomnik ze starej kety wyspawać za twórczość przez duże te.
Dziękuję i zdrowie Twoje.
No weź... Teraz siedzę zarumieniony :D Mieliśmy kontakt tylko telefoniczny, jak El na rympał film montował na Kolosy :)
Śluza w Utroba Cave. Nie róbcie z tego publicznego filmu.
Czekam na kolejne odcinki, super jak zawsze :Thumbs_Up:.
Mirek Swirek
15.07.2025, 13:19
Prawda prawda, elegancko, czekamy.
trzykawki
15.07.2025, 19:05
Jak za każdym razem...piękne. Brawo i wielkie dzięki że Ci i Wam się chce
WiR na TET - Bułgaria 2025 - odcinek 2.
Zapraszam na kolejny odcinek filmowej relacji z wirowego wyjazdu na trasę Trans Euro Trail Bułgaria.
Dobra, szutrowa droga przechodzi w drogę leśną. Dobra leśna, w mniej uczęszczaną leśną. Takie zdradliwe przemiany, niewidoczne dla nieuzbrojonego oka. A gdy już orientujesz się, że coś jest nie tak, nie ma odwrotu. Jest za późno. Taki przepis, żeby znaleźć się w czarnej dupie. Skorzystaliśmy z tego.
Zapraszam, raczej warto, ale nie jestem pewien
vx13VnbpBQY
dawid8210
16.07.2025, 21:35
Miałem iść spać. Idę po piwo:rolleyes::Thumbs_Up:
Zatkalo mnie!!! Swietny montaz, lektor i cala ta wyprawa!
Śluza, pamiętam ten montaż na wariata na Kolosy. Publiczność biła brawo :D
A tu publiczność siedzi zatkana jak i na. Idę do piwnicy po Podlaska zdrowa żywność i zasiadam do kina. Zamiast popcornu będzie smażony boczek i pajda posmarowana Dżemem że świni.
Wypas :) nie wiem co więcej można napisać .
Śluza, dziękuję
Czekam na ciąg dalszy
ps. w pewnym momencie lektor wskoczył tylko na prawy kanał audio - w pierwszej chwili myślałem, że do końca ogłuchłem, ale jednak to nie było moje ucho ;)
Co by nie gadać to Netflix mógł by się od ciebie Śluza uczyć. To już chyba 10 sezon przygód ekipy WIR, a poziom produkcji wzrasta z każdym odcinkiem. Zupełnie inaczej jak na tych wszystkich strimimgach.
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Piękna sprawa!
Super, że ekipa zgrana i mimo trudów nie widać spin.
Ogląda się :Thumbs_Up:
Mirek Swirek
17.07.2025, 23:38
Wypas :) nie wiem co więcej można napisać .
Ja wiem... :) Wypasówka ;) Się ogląda się...
Śluza, dziękuję
Czekam na ciąg dalszy
ps. w pewnym momencie lektor wskoczył tylko na prawy kanał audio - w pierwszej chwili myślałem, że do końca ogłuchłem, ale jednak to nie było moje ucho ;)
Tez zauwazylem, ze audio sie rozjechalo, ale to jest drobnostka. Ogladam po kolei odcinki, a jak juz wszystkie beda, to bedzie seans w jakis sobotni wieczor, bo dawno tak dobrego kina nie ogladalem :blues:
EKIPA i FILM sztos!!
Tak. :)
Czy tylko ja kolejny raz to oglądam?
Poprzednie serie tak samo.
Śluza, naprawdę dziękujemy za ten materiał :)
WiR na TET - Bułgaria 2025 by Śluza - Odcinek 3
Zapraszam na trzeci odcinek filmowej relacji z wirowego wyjazdu na trasę Trans Euro Trail Bułgaria.
Opuszczamy Trigrad, przedzieramy się przez dżdżyste Rodopy, mijamy wieś Mugłę, żeby w końcu się poddać pogodzie i spędzić miły wieczór przy muzyce na żywo w przytulnej willi Leska.
Potem przeprawa przez jezioro Kyrdżali i rajd w kierunku Starej Planiny, aby nawiedzić Dom-pomnik komunistycznej partii Bułgarii. Wyszedł długi, bo upakowałem 3 dni w jednym odcinku, ale ogląda się szybko.
WCOOBxIwzpY
Gratulacje. Dobrze się ogląda. Zacna Ekipa. Szacun.
Jezu ale super zgrany skład - tylko pozazdrościć !
Sączę drinka i czuję się jak prawie bym tam był - Ale prawie robi różnicę :)
Szacun Panowie - jest MOOOOCCCCC ��
Ps. Pogoda trochę ujowa ale robi robotę :)
Bułgaria, to nie odkryta kraina. Miałem w planach treking prze tamtejsze Karpaty - jedyne jeszcze dzikie, ale żona ma już problemy z chodzeniem i nic z tego, a jest ponoć zajebiście. Coś mi się zdaje, że będzie to kolejna kraina pożądana przez Enduraków.
No powiem, że przezajebiste te relacje są.
I ja z podziwem i emocją obejrzałem.
Historie WiR maja swój klimat.
Mekka motocyklistów - Czarna dupa
genialne :)
Z zapartym stolcem czekałem na ostatni odcinek, aby całością na raz się uraczyć.
Nie zawiodłem się, warto było poczekać.
:Thumbs_Up:
Aj powtarzam się zajebiste.
No i ekipa jak się patrzy na Wasze wyjazdy świetna.
Super :)
Z przyjemnością to się ogląda
Dzięki wszystkim za tak pozytywny odbiór. Bardzo to budujące, że chyba odnalazłem jedną z ciekawszych form relacji z wyjazdów. Pozdrawiam i polecam się :)
Dzięki wszystkim za tak pozytywny odbiór. Bardzo to budujące, że chyba odnalazłem jedną z ciekawszych form relacji z wyjazdów. Pozdrawiam i polecam się :)
Zabierzcie mnie gdzieś ze sobą następnym razem - mogę robić za statyw :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.