PDA

View Full Version : WiR na TET Bułgaria by Śluza - 2025

sluza
14.07.2025, 19:01
WiR na TET - Bułgaria 2025.

Zapraszam na pierwszy odcinek filmowej relacji z wirowego wyjazdu na trasę Trans Euro Trail Bułgaria.
W tym odcinku wjedziemy na górę Kom, aby wreszcie z niej zjechać, a w dniu kolejnym przeprawimy się przez połoniny Starej Planiny.
Odcinków będzie 3 albo 4, a każdy kolejny będzie lepszy od poprzedniego. Ale nie jestem pewien.
Rolę narratora powierzyłem sprawdzonemu Panu Kazimierzowi, który pełnym ciepła i spokoju głosem, czyta to co mu własnoręcznie napisałem.
Jest to swego rodzaju gratka, bo mało relacji jest z bułgarskiego TETa, a kierunek zacny. I nie wyczerpaliśmy jego potencjału.

Także tak o. Zapraszam. Kolejne odcinki będę wrzucał wkrótce. W ciągu pewnie kilku dni.

N4Llpo61l_0

WiR na TET - Bułgaria 2025 - odcinek 2.

Zapraszam na kolejny odcinek filmowej relacji z wirowego wyjazdu na trasę Trans Euro Trail Bułgaria.

Dobra, szutrowa droga przechodzi w drogę leśną. Dobra leśna, w mniej uczęszczaną leśną. Takie zdradliwe przemiany, niewidoczne dla nieuzbrojonego oka. A gdy już orientujesz się, że coś jest nie tak, nie ma odwrotu. Jest za późno. Taki przepis, żeby znaleźć się w czarnej dupie. Skorzystaliśmy z tego.

Zapraszam, raczej warto, ale nie jestem pewien

vx13VnbpBQY

WiR na TET - Bułgaria 2025 by Śluza - Odcinek 3

Zapraszam na trzeci odcinek filmowej relacji z wirowego wyjazdu na trasę Trans Euro Trail Bułgaria.
Opuszczamy Trigrad, przedzieramy się przez dżdżyste Rodopy, mijamy wieś Mugłę, żeby w końcu się poddać pogodzie i spędzić miły wieczór przy muzyce na żywo w przytulnej willi Leska.
Potem przeprawa przez jezioro Kyrdżali i rajd w kierunku Starej Planiny, aby nawiedzić Dom-pomnik komunistycznej partii Bułgarii. Wyszedł długi, bo upakowałem 3 dni w jednym odcinku, ale ogląda się szybko.

WCOOBxIwzpY

Ropuch
14.07.2025, 20:26
Ojacieniepierdole ale klimat - zakochałem się w głosie Lektera :)
Muza też MEGA spoko !

trolik1
14.07.2025, 20:33
Po czym poznac adwenczurowych prosów?? Po krzesełkach!:-)
pozdrawiam trolik

dakarowy
14.07.2025, 21:17
Jak zwykle PKP 💪
Bardzo fajna data startu 😎😅

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka

fassi
14.07.2025, 23:52
W tym poście brakuje mi biletu do kina. Takiego tekturowego, gdzie grozny Pan Zenek, na wejściu do sali go dziurkuje. Siadasz wygodnie z miękkim fotelu, pod stopami linoleum i zapach lakieru ekologicznego bez dodatków z 60tych lat. Punktualnie o 23 przygasają światła, ta ciężka kotara się rozjeżdża i bez lekram odpala się uczta dla oka , ucha i zmysłów.

Napisy na początku

reżyser, scenarzysta, dźwiękowiec, klapser, kamerzysta - Sluza.

Aktorzy: na moturach

Miejsce akcji : gdzieś

I wiesz że będzie zajebisty film.

Sluza, nie pamiętam abym Ciebie kiedyś spotkał, ale w Białym Brzegu masz flaszkę do wypicia albo na forum trzeba Tobie jaki pomnik ze starej kety wyspawać za twórczość przez duże te.

Dziękuję i zdrowie Twoje.

CzarnyEZG
15.07.2025, 07:47
Ale pięknie :)

dawid8210
15.07.2025, 08:28
:Thumbs_Up::popcorn::rolleyes:

Artek
15.07.2025, 08:56
Jedną z polecanych jaskiń w Bułgarii jest szczególnej "urody" Utroba cave.

sluza
15.07.2025, 09:37
Jedną z polecanych jaskiń w Bułgarii jest szczególnej "urody" Utroba cave.

Wprawdzie Robo powiedział, że "w takiej piździe to jeszcze nie byliśmy", ale to nie o to chodziło :) Mam zamiar wrócić do Bułgarii z rodzinką może. Dodaję to do "must see"

sluza
15.07.2025, 09:38
W tym poście brakuje mi biletu do kina. Takiego tekturowego, gdzie grozny Pan Zenek, na wejściu do sali go dziurkuje. Siadasz wygodnie z miękkim fotelu, pod stopami linoleum i zapach lakieru ekologicznego bez dodatków z 60tych lat. Punktualnie o 23 przygasają światła, ta ciężka kotara się rozjeżdża i bez lekram odpala się uczta dla oka , ucha i zmysłów.

Napisy na początku

reżyser, scenarzysta, dźwiękowiec, klapser, kamerzysta - Sluza.

Aktorzy: na moturach

Miejsce akcji : gdzieś

I wiesz że będzie zajebisty film.

Sluza, nie pamiętam abym Ciebie kiedyś spotkał, ale w Białym Brzegu masz flaszkę do wypicia albo na forum trzeba Tobie jaki pomnik ze starej kety wyspawać za twórczość przez duże te.

Dziękuję i zdrowie Twoje.

No weź... Teraz siedzę zarumieniony :D Mieliśmy kontakt tylko telefoniczny, jak El na rympał film montował na Kolosy :)

Artek
15.07.2025, 09:38
Śluza w Utroba Cave. Nie róbcie z tego publicznego filmu.

Babel
15.07.2025, 10:44
Jak zwykle rewelacja :)

Adagiio
15.07.2025, 12:20
Czekam na kolejne odcinki, super jak zawsze :Thumbs_Up:.

Mirek Swirek
15.07.2025, 13:19
Prawda prawda, elegancko, czekamy.

matjas
15.07.2025, 18:48
Sfiatowa produkcja!

trzykawki
15.07.2025, 19:05
Jak za każdym razem...piękne. Brawo i wielkie dzięki że Ci i Wam się chce

sluza
16.07.2025, 21:12
WiR na TET - Bułgaria 2025 - odcinek 2.

Zapraszam na kolejny odcinek filmowej relacji z wirowego wyjazdu na trasę Trans Euro Trail Bułgaria.

Dobra, szutrowa droga przechodzi w drogę leśną. Dobra leśna, w mniej uczęszczaną leśną. Takie zdradliwe przemiany, niewidoczne dla nieuzbrojonego oka. A gdy już orientujesz się, że coś jest nie tak, nie ma odwrotu. Jest za późno. Taki przepis, żeby znaleźć się w czarnej dupie. Skorzystaliśmy z tego.

Zapraszam, raczej warto, ale nie jestem pewien

vx13VnbpBQY

dawid8210
16.07.2025, 21:35
Miałem iść spać. Idę po piwo:rolleyes::Thumbs_Up:

Wegrzyn
17.07.2025, 12:54
Zatkalo mnie!!! Swietny montaz, lektor i cala ta wyprawa!

fassi
17.07.2025, 14:33
Śluza, pamiętam ten montaż na wariata na Kolosy. Publiczność biła brawo :D

A tu publiczność siedzi zatkana jak i na. Idę do piwnicy po Podlaska zdrowa żywność i zasiadam do kina. Zamiast popcornu będzie smażony boczek i pajda posmarowana Dżemem że świni.

Babel
17.07.2025, 16:37
Wypas :) nie wiem co więcej można napisać .

ramires
17.07.2025, 17:20
Śluza, dziękuję

Czekam na ciąg dalszy

ps. w pewnym momencie lektor wskoczył tylko na prawy kanał audio - w pierwszej chwili myślałem, że do końca ogłuchłem, ale jednak to nie było moje ucho ;)

Korbol
17.07.2025, 18:05
Co by nie gadać to Netflix mógł by się od ciebie Śluza uczyć. To już chyba 10 sezon przygód ekipy WIR, a poziom produkcji wzrasta z każdym odcinkiem. Zupełnie inaczej jak na tych wszystkich strimimgach.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

RonDell
17.07.2025, 18:13
EKIPA i FILM sztos!!

kylo
17.07.2025, 19:58
Piękna sprawa!
Super, że ekipa zgrana i mimo trudów nie widać spin.
Ogląda się :Thumbs_Up:

Mirek Swirek
17.07.2025, 23:38
Wypas :) nie wiem co więcej można napisać .

Ja wiem... :) Wypasówka ;) Się ogląda się...

Wegrzyn
18.07.2025, 09:09
Śluza, dziękuję

Czekam na ciąg dalszy

ps. w pewnym momencie lektor wskoczył tylko na prawy kanał audio - w pierwszej chwili myślałem, że do końca ogłuchłem, ale jednak to nie było moje ucho ;)

Tez zauwazylem, ze audio sie rozjechalo, ale to jest drobnostka. Ogladam po kolei odcinki, a jak juz wszystkie beda, to bedzie seans w jakis sobotni wieczor, bo dawno tak dobrego kina nie ogladalem :blues:

Jarczoq
18.07.2025, 20:48
EKIPA i FILM sztos!!
Tak. :)

ramires
18.07.2025, 21:57
Czy tylko ja kolejny raz to oglądam?
Poprzednie serie tak samo.

Śluza, naprawdę dziękujemy za ten materiał :)

sluza
19.07.2025, 12:01
WiR na TET - Bułgaria 2025 by Śluza - Odcinek 3

Zapraszam na trzeci odcinek filmowej relacji z wirowego wyjazdu na trasę Trans Euro Trail Bułgaria.
Opuszczamy Trigrad, przedzieramy się przez dżdżyste Rodopy, mijamy wieś Mugłę, żeby w końcu się poddać pogodzie i spędzić miły wieczór przy muzyce na żywo w przytulnej willi Leska.
Potem przeprawa przez jezioro Kyrdżali i rajd w kierunku Starej Planiny, aby nawiedzić Dom-pomnik komunistycznej partii Bułgarii. Wyszedł długi, bo upakowałem 3 dni w jednym odcinku, ale ogląda się szybko.

WCOOBxIwzpY

WojtasA
19.07.2025, 12:35
JPRDL cuda Panie :bow:

majo
19.07.2025, 19:42
Gratulacje. Dobrze się ogląda. Zacna Ekipa. Szacun.

Ropuch
19.07.2025, 20:30
Jezu ale super zgrany skład - tylko pozazdrościć !
Sączę drinka i czuję się jak prawie bym tam był - Ale prawie robi różnicę :)
Szacun Panowie - jest MOOOOCCCCC ��
Ps. Pogoda trochę ujowa ale robi robotę :)

Jarczoq
19.07.2025, 20:48
Bułgaria, to nie odkryta kraina. Miałem w planach treking prze tamtejsze Karpaty - jedyne jeszcze dzikie, ale żona ma już problemy z chodzeniem i nic z tego, a jest ponoć zajebiście. Coś mi się zdaje, że będzie to kolejna kraina pożądana przez Enduraków.

Bałtrok
19.07.2025, 22:30
No powiem, że przezajebiste te relacje są.

qbaRD07
21.07.2025, 09:02
I ja z podziwem i emocją obejrzałem.

Historie WiR maja swój klimat.

ramires
21.07.2025, 09:05
Mekka motocyklistów - Czarna dupa

genialne :)

Boldun
21.07.2025, 09:45
Z zapartym stolcem czekałem na ostatni odcinek, aby całością na raz się uraczyć.
Nie zawiodłem się, warto było poczekać.
:Thumbs_Up:

Babel
21.07.2025, 10:42
Aj powtarzam się zajebiste.
No i ekipa jak się patrzy na Wasze wyjazdy świetna.
Super :)
Z przyjemnością to się ogląda

sluza
21.07.2025, 12:09
Dzięki wszystkim za tak pozytywny odbiór. Bardzo to budujące, że chyba odnalazłem jedną z ciekawszych form relacji z wyjazdów. Pozdrawiam i polecam się :)

Ropuch
21.07.2025, 12:20
Dzięki wszystkim za tak pozytywny odbiór. Bardzo to budujące, że chyba odnalazłem jedną z ciekawszych form relacji z wyjazdów. Pozdrawiam i polecam się :)

Zabierzcie mnie gdzieś ze sobą następnym razem - mogę robić za statyw :)