View Full Version : Suzuki DR-Z4S i DR-Z4SM 2025 - powrót DeErZety tylko w jakim stylu?
Niektórzy już twierdzą że we wspaniałym ale diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach...
https://motovoyager.net/nowosci/suzuki-dr-z4s-i-dr-z4sm-nowosc-2025-wielki-powrot-we-wspanialym-stylu-dane-techniczne-cena-moc-waga/
fajne na oko.
RBW to taki niestety znak czasów i się nie ucieknie już od tego.
natomiast jak widzę ten profil C na zakończeniu wahacza to mi się słabo robi. co to jest za gówno. poprzednia generacja miała to zrobione lepiej - na zawsze. chyba było im szkoda tego solidnego kawałka amelinium na koniec :/
pożyjemy zobaczymy
37 kucyków 151 kg. Dla mnie się podoba ale absolutnie do niczego no chyba że jako alternatywa dla CRF300. :D
O co ci chodzi Matjas z tym profilem C? Dużymi literami poproszę.
Zaraz będą przeróbki zawiasu, podnoszenie mocy, powiększone zbiorniki i lament że 5 biegów tylko.
Ze skrzynią piątka to strzał w kolano bo mogło być całkiem , całkiem.
Lucky Luke
05.11.2024, 15:51
Może ma mało mocy ale za to jest ciężka :D
Oby chociaż tania była
Może ma mało mocy ale za to jest ciężka :D
Oby chociaż tania była
:haha2:
Drogi, ciężki, bez mocy i zawiasu
Malkoncenci i bumerzy. Kiedyś to były xrki i deerki, teraz to nie ma :)
Lucky Luke
05.11.2024, 16:03
:haha2:
Drogi, ciężki, bez mocy i zawiasu
Malkoncenci i bumerzy. Kiedyś to były xrki i deerki, teraz to nie ma :)
Pewnie stara DRZ jeździ lepiej niż ta nowa :P
38 kucy i 280mm zawiasu od kyb, może nie być zły motocykl. Na papierze na pewno lepiej wygląda niż 300 od hondy
W IT się mówi o 7900 euri, być może na EICMA podadzą cenę.
W USA kosztuje 9 koła dolców https://suzukicycles.com/dualsport/2025/dr-z4s
Ciekawe po ile będzie w Czechach ? :devil: :D
Poza ceną reszta mi się w tym motku podoba. Dam mu ze 2 lata może trochę zmiękną w tym Suzuki i zrobią promkę :)
syncronizator
18.02.2025, 20:32
Dokładnie to samo pytanie mi się nasunęło.
Prof.Woland
19.02.2025, 21:12
Dzwonilem w zeszlym tygodniu do Suzi Moto w Bielsku, ma byc dostepne w polowie roku, cena jeszcze nie jest dokladnie ustalona ale podobno okolice 10 kola ojro.
Poza ceną reszta mi się w tym motku podoba. Dam mu ze 2 lata może trochę zmiękną w tym Suzuki i zrobią promkę :)
W Czechach podali cenę , po przeliczeniu ceny z oficjalnej strony suzuki.cz
i polską stawką Vat wychodzi ok 36.500 , u nas oficjalna cena 39.900
Ja to sie nie znam, tym bardziej że wypadłem z tematu endurzenia na dwa lata- ale na plus wtrysk, na minus waga i układ ABS zupełnie w tego typu motorka nie potrzebny. Wtrysk do drezyny już ze dwadzieścia lat temu zrobił gas gas jakoś szału nie zrobił mimo że zawias był też w nim z wysokiej półki. Kibicuje suzuki w tym zalewie chińskiego gnoju bo przynajmniej wiem że za 10 lat będą do tego części.
syncronizator
13.11.2025, 12:33
Apropo nowej DRZty ... ktoś z FAT już ją kupił ?
Jeździł ? Jakaś opinia właściciela by się przydała.
Bo opinie yotuberów którzy pojeździli na prezentacji DRZ 4S oglądałem.
Prof.Woland
13.11.2025, 19:55
Sam jestem ciekaw rzetelnej opinii użytkownika, dzisiaj będąc przelotem przez Katowice wstąpiłem do Triumpha, pomacałem i posiedziałem na nowym TF-450e i powiem tak: ło żesz qrwa! Prawie 60 kucy mocy, waga 117kg z płynami, quickshifter, procedura startu, kosmos. Wiem że dychę drożej od Suzuki ale to dwa różne motocykle.
Ci przynajmniej zrobili coś nowego. Znaczy to również, że nie wiadomo czego się spodziewać. Wygrane zweryfikują marketingowy jazgot.
Co ile serwis w tym tf450? Bo jak w godzinach a nie w kilometrach to raczej nie ma co porównywać z tom drezynom :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.