View Full Version : Branna 2024 14-15.09
Aby nie zaśmiecać innych tematów pozwolę sobie otworzyć nowy.
Tu można się umawiać, dzielić fotami i pisać do woli.
https://kolstejnskyokruh.cz/
RAVkopytko
08.07.2024, 17:17
Bede :D
Kąpiel w strumyku obowiązkowa!
I nie ma, że daleko...
Że woda zimna...
Rozumiem że będziecie na polu :D jak coś.
Ja nie wiem na 100%. Mam cały wrzesien urlop i jeszcze nie mam nic zaklepane. W tym roku raczej busem bym chciał jechać...
Babel na pewno znajdziesz ekipę: bracia Rondell będą na najładniejszych motocyklach, Rava wszyscy znają, ja jw.:cool: Mogę się kręcić w okolicy złotego Dniepra z wózkiem;)
Info z zeszłego roku: taniej było wynająć domek kilka km. od Brannej.
My na rypał przed sama Branną w zeszłym roku znaleźliśmy fajny lokal przy tej ulicy co zjeżdżały moto z głównej pod górę na samym zakręcie i cena była spoko.
Obecnie posypały mi się wszystkie plany wakacyjne, więc może chociaż Branna :D
W tym miejscu
Dobry dobry ziom :) - jedziemy :) z kim się widzimy na miejscu :)
Będę.
D
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Prawdopodobnie będę, na polu namiotowym, od piątku.
Ravi, Ty będziesz na pewno?
Cześć
Gdzie tam można przyjechać i zaparkować w niedzielę? Raczej samochodem
Cześć
Gdzie tam można przyjechać i zaparkować w niedzielę? Raczej samochodem
Tak. Wzdłuż drogi dojazdowej tworzy się zawsze sznur parkujących pojazdów.
Też będę, z racji tego, że moja familia staruje :)
RAVkopytko
24.08.2024, 12:34
Black,będę .
Wiesz,rodzince Managi trzeba kibicować :D
Ravi kiedy planujesz ruszyć? Może bym się podłączył?
Łamaga Rally Team?
Gdzie moje zawory??!
Będzie wesoło...taki śmiech przez łzy:)
CoDo zabierania dzieci: proponuję zatyczki lub słuchawki. Tam naprawdę jest bardzo głośno! Dzieciaki słyszą lepiej od osób starszych.
Zatyczki to ja też biorę.
Po zeszłej Brannej mój i tak przytępiony słuch dostał mocno w palnik
Szczegolnie na tym zakręcie
https://photos.app.goo.gl/KoYRHkigUg9qnTZH7
Tygrys 74
27.08.2024, 19:21
A tu poezja
https://youtube.com/shorts/KKJDHpJchXU?feature=shared z tamtego roku
RAVkopytko
02.09.2024, 11:16
Majo,ja raczej w sobotę rano będę startował,asfaltami bo założyłem opony szosowe
Czy na miejscu jest jakieś pole namiotowe?
W zeszłym roku z tego co pamiętam można było wjechać do Brannej płacąc w PLN, czy to już rytuał czy zaopatrzyć się w Kć
Obszar zaznaczony na niebiesko to pole namiotowe. Od strony czerwonej jest wjazd. Nic nie płaciłem za pole namiotowe, choć skroić mnie chciała za pilnowanie motocykla jedna laska...zapłaciłem w naturze:)
Ja płaciłem w euro i nie miałem żadnych problemów, choć chwilę im zajmowało przeliczanie waluty. Reszta w koronach.
Daleko nie mam, więc może bym się wybrał. Autem nie dysponuję więc jakby co to tylko Królową.
Kurde zaprosił mnie tam gość co kupił ode mnie TTR. Widze że sporo ludzi będzie. Być może będę miał już zarejestrowanego KTM'a to wpadnę.
Będę akurat w Czechach w pracy 2h od Brannej ale nie sądzę abym dał radę dojechać w sobotę - przecież jest zlot. Moooooooże po drodze się uda choć na chwilę wpaść.
za to...
28.09 Zamberk - wielka fiesta maszynerii parowej. Ponoć samo gęste. Nie byłem - chcę pojechać.
Ja kombinuję, żeby w piątek zameldować się po południu w Brannej. W sobotę koło południa ruszyć do Białej. Wszystko zależy od pogody...i "rodzinki".
stopa-uć
05.09.2024, 16:29
ARTEK
czekamy w Białym Brzegu:Thumbs_Up::)
ciał
Pole namiotowe jest gratis, nie dajcie się oszukiwać uśmiechającym się laską:)
Z linku w pierwszym poście:
Wstęp: dorośli 250 CZK, studenci 200 CZK, dzieci do lat 15 bezpłatnie
Oj pogoda nie napawa optymizmem.
No szału nie ma z pogodą i dlatego pojedzimy puszką ...wkurw mnie trzyma na to od tygodnia :(
ps
Widziałem na Facebooku zdjęcia z dzisiaj to Czesi szykują, miasto już poobkładane workami ze słomą (chyba słomą )
Miałem imprezę (beer trekking) obok w tym samym terminie i wczoraj odwołali . Wiatr do 110 kmh i jakieś ekstremalne opady mają być.
Ja też sobie odpuściłem. Kto będzie napalony na ściganie pojedzie. Jako kibic nie widzę się tam zupełnie...
Wczoraj wydali komunika że zawody się odbędą, ale kto wie czy nie będzie inaczej
Mamy wykupioną kwaterę i zapłaconą więc póki co jedziemy najwyżej piwa się popije w knajpie i wróci
20 litrów wody na m2 ma spaść. Przy takim warunie szczerze wątpię że ktoś tam wyjedzie na moto się ścigać.
a nic mi nie mów ...całe lato upał a jak człowiek zaplanował wyjazd to .....
Mam w tym roku jakiś mega pech wyjazdowy :(
Mam podobnie. Chata zamówiona i zapłacona a 2 dni przed eventem info że odwołane. Kasy oczywiście nie zwrócą tylko przechodzi na kolejny rok. Zaliczka na domek tez przepada. Psu w dupę.
V jihovýchodní polovině území a na horách na severovýchodě a severu Čech jsou očekáváné úhrny mezi 150 až 250 mm (za čtyři dny). Největší srážkové úhrny očekáváme v oblasti Jeseníků, a to přes 300 mm.
W południowo-wschodniej części terytorium oraz w górach w północno-wschodnich i północnych Czechach spodziewane sumy wynoszą od 150 do 250 mm (w ciągu czterech dni). Najwyższych sum opadów spodziewamy się w rejonie Jesioników, powyżej 300 mm.
Branna w tym roku to chyba jedynie pobożne życzenie organizatora. To chyba impreza masowa jak na czeskie standardy więc stawiam czeskie bro że lada moment odwołają.
Myśmy też zrezygnowali, nie ma co jechać przy takich prognozach.
Mam podobnie. Chata zamówiona i zapłacona a 2 dni przed eventem info że odwołane. Kasy oczywiście nie zwrócą tylko przechodzi na kolejny rok. Zaliczka na domek tez przepada. Psu w dupę.
A my żeśmy zapłacili na bookingu pełną kwotę za chatę....wprawdzie na 12 osób ale zawsze szkoda tych kilku stów.
Zobaczymy co będzie może jakiś cud pogodowy :)
U mnie synek ma katar, żonka mnie opierdala, że jestem nie poważny. Zobaczę jak wróci ze szkoły. Kurrrr...
Z tą pogodą nie będzie lepiej i dlatego zmieniam kierunek na Podlasie- przed siebie.
Jutro o 6 rano startuję z Pn, co będzie to będzie, a przynajmniej głowa odparuję od codziennych spraw.
Pozdrawiam.
Tygrys 74
13.09.2024, 06:35
Kurde cały rok człek czeka a tu jakiś niż potrafi narobić kuku -zawodow chyba nie odwołają ale żeby dało się dojechać -droga idzie koło rzeki która ostatniej powodzi narobiła bałaganu.
Mieszkam niedaleko i ciągle leje.
Niestety prognozy na cały weekend nie są dobre.
Black - Afrykę kupiłeś ? :at::D:haha2:
UWAGA!!!!! Na podstawie zalecenia personelu kryzysowego gminy Branná, XXVI. rok obwodu Kolštejn odwołany. Ze względu na pogarszające się warunki pogodowe, środki przeciwpowodziowe i zagrożenia bezpieczeństwa dla jeźdźców i widzów. Dziękuję wszystkim za zrozumienie i współpracę
Tygrys 74
13.09.2024, 13:56
Dzięki kol Emek bo właśnie miałem kupować korony . Swoją drogą do końca wierzyłem w jakieś okno pogodowe na treningach jutro nic to trzeba będzie iść jutro do tyry a w niedzielę potaplac się u siebie w błocie
Skoro Branna odwołana to może za tydzień
irekafrica
13.09.2024, 20:43
Dzięki Kdf za info. Fajne zawody które chciałem zobaczyć na żywo -pojadę . Ktoś jeszcze chętny?
Branna zakończona u mnie na chacie.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.