View Full Version : Kaski w samolocie?
Mam nietypowe i szybkie pytanie. Wybieramy się z żoną do Hiszpanii i chcielibyśmy tam wynająć motorek na dzień lub dwa. W kurtkach i spodniach można polecieć ale już z kaskami i butami trudniej. Jak przewoziliście kaski ?
Z góry dziękuję!
Do Hiszpanii wiozłem w samolocie, bez problemu. To samo do Turcji czy Pakistanu. Z powrotem w PAKU się przyczepili i kazali dać do rejestrowanego. To zależy od wewnętrznych przepisów lotniska. Tak przynajmniej nam powiedziano.
Zależy od linii, ja leciałem do Chile AirFrance, to kask jest traktowany jak "nakrycie" glowy, bez problemu.
Kilka razy do Hiszpanii easy jet, nigdy nie było problemu.
Bierzcie kaski do worów i przez ramię, nikt się nie czepi, możecie je przewieźć niezależnie od plecaka podręcznego, jako nakrycie głowy.
Jak wracałem z Malagi to koleś leciał w kasku i butach do pływania na kajcie. Tak że teges.
Wielkie dzieki ! Dokładnie do Malagi lecimy :D
Koniecznie tu wrzuć Waszą fotę z samolotu w kaskach :D
Wielkie dzieki ! Dokładnie do Malagi lecimy :D
Jakbyś szukał wypożyczalni to mogę podesłać namiar na gościa. Ma swoją wypożyczalnię ale też współpracuje z innymi, odbiera z lotniska i odwozi na lotnisko.
Koniecznie tu wrzuć Waszą fotę z samolotu w kaskach :D
Coś podeślemy :D
Jakbyś szukał wypożyczalni to mogę podesłać namiar na gościa. Ma swoją wypożyczalnię ale też współpracuje z innymi, odbiera z lotniska i odwozi na lotnisko.
Bardzo chętnie! Wielkie dzięki!
Pytanie dodatkowe. czy ktoś może może polecić jeszcze jakąś wypożyczalnie motków (szukam RTka) i aut w Maladze ?
Pytanie dodatkowe. czy ktoś może może polecić jeszcze jakąś wypożyczalnie motków (szukam RTka) i aut w Maladze ?polecam motocyklem.pl
Dzieki! Jutro bede dzwonil
Svensson
11.01.2024, 23:16
polecam motocyklem.pl
My jutro oddajemy u nich GS-y i w sobotę powrót.
Również mogę polecić.
A co do kasków.
Ja leciałem liniami Norwegian z Kopenhagi a kumpel Ryanairem z Wrocka.
W obu przypadkach kaski w pokrowcach niezależnie od bagażu podręcznego. Zero obiekcji na lotnisku.
Ja polecam wypożyczalnię malagamotorent.com
Koleś sam jest motocyklistą, daje motki w dobrym stanie (przynajmniej w naszym wypadku tak było). Bardzo dobry kontakt przez whatsupa.
Jeśli jakiegoś motocykla nie ma to jest w stanie ogarnąć z innych wypożyczalni.
Współpracuje z wypożyczalnią niedaleko lotniska, która odbiera i odwozi na lotnisko i wydaje mi się że oni też mieli auta a więc niewykluczone że w tej kwestii też może pomóc.
Dzięki raz jeszcze. Z kaskami było jak mówiliście - zero problemu w workach na ramionach.
RTek był wzięty z HertzRide - polecam.
Niedawno wylądowaliśmy i co tu kurwa tak zimno i biało jest!!!!!
131444
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.