View Full Version : 04 jak wyj±æ airbox?
W sensie którêdy? Na stronê akumulatora czy tê drug± stronê? A mo¿e gór±? Bo do ty³u, przez subrfame nie wejdzie. Poodkrêca³em co siê da³o i prawdê mówi±c nie za bardzo mam koncepcjê :). A ju¿ przez przypadkowe ruchy jestem 50pln w plecy bo se u³ama³em kolanko z tworzywa ³±cz±ce przewód z p³ynem paliwowym z pomp±.
Jakie¶ sugestie? Nie, nie oddam do serwisu :D.
Równie¿ nie potrafi³em wytargaæ, pomóg³ demonta¿ tylnego ko³a- dopiero wówczas jest wystarczaj±ca ilo¶æ miejsca na manewrowanie airboxem.
Potem kilka manewrów niczym kostk± Rubika i jako¶ wychodzi "do góry nogami", od strony akumulatora.
Je¶li airbox z RD04 i TA 600 jest dok³adnie taki sam, to mam taki, co prawda do wymycia, ale mogê Ci daæ.
JackHarrer
03.11.2009, 02:44
ciezko wyjac ten airbox mi sie udalo po wyjeciu amora i nadkola.pzdr
ciezko wyjac ten airbox mi sie udalo po wyjeciu amora i nadkola.pzdr
Zgadza siê, zapomnia³em dodaæ- b³otnik tak¿e mia³em wyjêty.
mnie siê uda³o dopiero jak ¶ci±gn±³em wahacz w dó³ - maks obni¿ony nie wykrêcony, odpiêty od góry amor ...
szlag mnie trafia³ ale da³em radê :)
wasilczuk
03.11.2009, 12:48
A tak w ogóle to po co go wyjmowaæ?
Nie powiem bo jej pó¼niej nie sprzedam.
b³ota nie mo¿e wytrz±sn±æ ;)
wasilczuk
03.11.2009, 13:50
ju¿ rozumiem ale i tak nie sprzedasz
Miesi±c nie je¼dzi³em i mi kuku³ki jaja posk³ada³y. Wasil punkt za celn± ripostê ;).
Wyj±³em amorek, tylne ko³o, os³onê ³añcucha i samo wyskoczy³o. Upierdliwe to trochê, ale w sumie rzadko siê tu wyjmuje. Teraz to tylko przesmarowaæ prolinka, serwis zimowy jak ta lala.
A mo¿e pójdê za ciosem i ramê dam do malowania, hm... :).
szymon25
21.01.2012, 18:51
Dzisiaj wyjmowa³em airbox w RD04. Trzeba wyj±æ ko³o tylne, odkrêciæ airbox i wszystkie czê¶ci do niego poprzykrêcane a pó¼niej przekrêciæ go "do góry nogami" odsuwaj±c wszystkie kabelki i rureczki co przeszkadzaj± i wtedy wyjdzie ty³em (tam gdzie by³o ko³o :) ) Trzeba siê sporo naszarpaæ, ale da rade.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.