View Full Version : Serwis urządzeń spalinowych
Dzień dobry wszystkim.
Oferuję serwis urządzeń spalinowych zaczynając na piłach/kosach/kosiarkach a kończąc na agregatach czy małym sprzęcie budowlanym.
Pracuję na oryginalnych częściach silnikowych. Tylko i wyłącznie po konsultacji z klientem mogę odejść od tej zasady na wyraźnie życzenie.
Główne marki, które serwisuję/naprawiam to:
- Honda (autoryzacja HONDA)
- Mikasa (autoryzacja Honda/Mikasa)
- Orec (autoryzacja Honda/Orec)
- Wacker
- Stihl (autoryzowany serwisant)
- Makita / Dolmar
- Husqvarna
- Briggs & Stratton
Dodatkowo zakres usług uwzględnia Honda Marine a więc wszelkie silniki zaburtowe. (autoryzacja HONDA).
Honda i pochodne - serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.
W ofercie części jak i nowe urządzenia.
Forum oczywiście może liczyć na zniżki bądź kolejność w serwisowaniu.
Lokalizacja serwisu Otwock i Józefów.
Adres serwisu głównego:
Branżowa Hurtownia Narzędzi (Honda / Mikasa / Orec / Pramac)
ul. Elizy Orzeszkowej 3
05-420 Józefów k/Warszawy
Serwis nr 2
ul. Majowa 291, 05-400 Otwock
Telefon: 796 316 753
Administracja działa w dziale PID na innych zasadach niż pozostali?
Ogłaszanie w PiD jest możliwe tylko dla osób spełniających poniższe warunki !
1.Opłacona składka forumowa (15 zł)
2.Opłacona składka PiD (20 zl)
Administracja działa w dziale PID na innych zasadach niż pozostali?
Misiu drogi, słoneczko się u mnie nie zapala - Dzieju potwierdzi, że składki wszelkiej maści są opłacone.
Każdorazowo musiałbym zmieniać plik konfiguracyjny aby to ustawić, potem ustawić słoneczko a następnie znowu zrobić tryb chroniony admina.
129723
I bardzo dobrze, że się pytasz. Rozwiewa to wątpliwości.
Ryży Koń
30.01.2024, 14:42
Kierowniku... serwisik Sztilki trza zrobić. Leży już wiele lat od ostatniego serwisu, przed którym leżała wiele lat. Niech się porusza trochę. Droższe piniędzy chyba nie będzie?
Stihl ma 39 modeli pił... weź chociaż pierdnij dla orientacji ;)
Zrobię co trzeba będzie jeśli będzie sens (małe modele są... jednorazowe)
Obiecałem coś napisać w temacie naprawy to do dzieła:)
Będzie już ze 20 lat, jak kupiłem od kolegi agregat prądotwórczy za śmieszne pieniądze – oczywiście niesprawny.
Agregat to Honda EM 30. Po zakupie pochwaliłem się Motormaniakowi, a on mnie zgasił, bo za 300zł to pewnie podróbka i jeszcze nie na chodzie. Nawet nie przypuszczałem, że i to podrabiają, ale ciekawy wiedzy znalazłem stronę gdzie w kilku punktach było wyszczególnione co sprawdzić, żeby się przekonać, czy to oryginał, czy podróbka. Okazało się , że to oryginał, a mówimy tu o sprzęcie, który wtedy kosztował w okolicach 8500zł.
Po rozbiórce częściowej okazało się że brak jest cewki zapłonowej, Cewki alternatora są spalone, a koło magnesowe uszkodzone. I teraz największa ciekawostka. Silnik wygląda, jak by nigdy nie był odpalany. Świeca bez żadnego nalotu denko tłoka zupełnie czyste alu, a pod pokrywką zaworów sucho i czysto. Wobec tego pytanie? To w jaki sposób został upalony zespół prądotwórczy?
Jedna myśl mi przychodzi do głowy. Agregat był wystawiony gdzieś na ekspozycji i tak sobie stał, ale sprzedawca miał szwagra, który przez przepadek taż miał taki sam agregat. Niestety ten „szwagrowy” był pewnie mocno ciurany na budowie i stało się co na fotkach. Pomysł jest jeden! Podmienić te elementy. Sztuka się zgadza. Po jakimś czasie pewnie się agregat zezłomuje , albo sprzeda za miskę ryżu. I tak w skrócie stałem się posiadaczem tej zabawki, ale żeby nie było za ryż zapłaciłem.
Jakie mam oczekiwania szanowny panie Ramirez:bow:;)
Etap 1
Spróbować założyć koło magnesowe te proste od silnika który występuje w maszynach budowalnych. Takie koło widziałem na Aledrogo nowe za 100zł? Cewkę mam chyba nową właśnie przez pomyłkę kupioną do tego prostego koła. Dobrać cewkę i spróbować to odpalić. To by dało odpowiedź, czy warto cokolwiek dalej robić.
Etap 2
Jeśli silnik będzie sprawny to pozostaje wymiana koła magnesowego. Koło ma bicie jest chyba odklejony magnez. Cewki do przewinięcia. W Warszawie na Modlińskiej rozmawiałem zrobią bez problemu. Płyta z elektroniką? Nie mam schematu nie wiem czy jest sprawna? Jeśli będzie schemat mogę sam posprawdzać proste elementy elektroniczne typu diody – tranzystory itp.
Jeśli by się okazało, ze masz coś z tych gratów (używki) to wielka radość poniesie mnie na skrzydłach do Ciebie. Zapakuje te graty do auta i przyjadę. Kawę się wypije i powspomina stare czasy afrykańskie.
BF10, 2008 rok, utopiony 6 lat temu, ale jakiś serwis ogarnął go w miarę dobrze (wg klienta, to jego wersja zdarzeń)
Stał dobre dwa lata bez pływania.
Zakres obejmował:
wirnik pompy wody
czyszczenie gaźnika z osadów/glutożelków etc
płyny ustrojowe
płukanie układu chłodzenia
odzyskałem termostat, uszczelki etc
uszczelniacz przekładni plus masa innych robót i silnik odpala jak nowy.
Poznałem kilka nowych przekleństw, ale warto było, bo silnik ma strugę wody lepszą niż nowy, którego w tamtym tygodniu uruchamiałem przed sprzedażą (tak, każdy sprzęt jest uruchamiany przed wydaniem, zdarza się, że trzeba coś podregulować).
142321
142322
Nie wiem o co chodzi ale zamiast odp. Na posta wysłał mińskie raport więc prośba do Admina jak otrzyma ten raport aby wkleić go jako post ( sorki ale ogarniam nowy telefon, którego nie ogarniam ;)
cytuję więc
Husqvarna 137. Najniższy model więc pytanie czy jednorazowy
Służyła wiele lat ale od zawsze miała problem z pompą oleju, która wymieniłem już ze 3x ale to starczało na sezon/dwa aż się w końcu wkurzyłem i kupiłem Stihla. Obecnie leży i po tych polezynach z 2 sezonu dodatkowo słabo odpala o nie trzyma obrotów. Jest sens to reanimować czy niech przybranej
modele 100/200 można sobie wsadzić, generalnie nawet tego na serwis nie biorę jesli jest coś więcej poza gaźnikiem.
Jesli nie wypaliłes paliwa to będziesz mieć raczej gaźnik do czyszczenia i to tyle.
Podeslij, po Czarnuchowemu rzucę okiem, piwa na zlocie się napijemy i będzie git :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.