View Full Version : October Fest - zna ktoś realia imprezy?
Cześć!
Możliwe, że pojawię się na tej imprezie przy okazji służbowego wyjazdu.
Będziemy małą ekipą (4-6 osób).
Wiem tylko tyle, że wejście na teren jest za free i że nazwa jest myląca, bo to w gruncie rzeczy September Fest ;)
To zwyczajny duży piknik i nic nie warto planować, czy może lepiej coś tam jednak wiedzieć i się przygotować?
Z góry dzięki za info!
Byłem ale z 15 lat temu i nic nie planowałem.
Robią wrażenie "ściany płaczu", Helgi noszące po kilka litrowych kufli w w rekach i dużym dekolcie ;) i kapele przybrane w tradycyjne stroje grające na środku namiotów.
Smak piwa pamiętam do dziś...poza tym nic więcej nie pamiętam :D
Warto zwiedzić wszystkie namioty każdy jest oryginalnie urządzony. Dla niepijących jest na terenie lunapark.
Mogą cię obszukać na wejściu jakbyś wzbudził podejrzenia że wnosisz swoją flaszkę no bo wiadomo Polak :haha2:
trzykawki
08.09.2023, 20:23
No i piwo drogie w uj
Nie wiem czy coś na oktober fest przebije swieradow czy Karpacz w sezonie - już w ub roku była to równowartość 4juri za pol litra.
consigliero
10.09.2023, 10:12
Podobno najlepiej dla piwoszy, wędrować w okolicy Norymbergi, można to robić od browaru do browaru.
No i piwo drogie w uj
W sensie ile kosztuje ??
Maas Bier czyli 1 litr w tym roku to 12,60 do 14,90 Euro.
ŁukaszBIA
10.09.2023, 13:55
Maas Bier czyli 1 litr w tym roku to 12,60 do 14,90 Euro.
Srogo..
consigliero
10.09.2023, 14:08
Piszesz o Oktoberfest?
Pewnie w tym czasie będzie drożej
Srogo..
5-6eur to normalna cena w EU za bro w sezonie i usługowo. W sklepach wiadomka, taniej.
Są miasta we FR ze za 6eur nie kupi się piwa ;)
Czyli te oktoberfestowe 13e za litr nie jest jakaś powalająca cena zwłaszcza jak się zarabia w lokalnej walucie.
Czyli szykuje się picie drogich browarów w rozentuzjazmowanym tłumie.
Może te dekolty uratują sprawę - kto wie :)
Krisstel
13.09.2023, 18:46
taniocha. w Dubaju za 0,5l 80 cebulionow wychodzilo, o ile mnie pamiec nie myli, bo na trzezwo nie do przelkniecia.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Tanzen na stołach do trzeciej nad ranem w tym raz późniejsza drzemka na Ubanie. Przez dwa lata pod rząd,92 i 93r. To se ne vrati
Kufel po 5 DM
Byłem służbowo 20 lat temu. Pijaństwo i obżarstwo okrutne. Pamiętaj ,że ci nie przyniesie piwa Helga jak nie będziesz miał miejsca siedzącego a z tym bywa problem.
https://fungate.cz/oktoberfest-je-takova-vesela-akce-na-niz-se-nemci-snazi/
byłem , potwierdzam to co Herni wcześniej - trzeba mieć miejsce przy stoliku (lub cały stolik trzeba wynająć) inaczej kelnera nie przyniesie tego litrowego bro:) - w innych kuflach nie ma...co do kosztów to nie pamiętam (2017) poza tym wyjazd miałem sposnorowany :):) - tylko nie wiem co tam Herni robiłeś- bo ponoć nie lubisz piwa:):)
pzdr
Zdrowia!128397
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.