View Full Version : buty ADV z katalogow 2022-2023
szynszyll
05.07.2023, 10:40
yo!
nie znam sie wiec pytam - moze ktos ma przegrzebany temat na swiezo.
kolega dostal z nieba gruuuba kase i zaczal wydawac. T7 juz stoi i teraz zaczal sie ubierac. moje pytanie brzmi:
jakie buty obecnie do kupienia w sklepach i sieci z segmentu enduro ADV z ukierunkowaniem na kilkutygodniowe podroze i na nord cap i do gambii? cena nie gra roli. chodzi o trwalosc i walory uzytkowe w warunkach jak w/w. jednym slowem - Wasze buty marzeń!
Używam sidi adventure i już czterech moich kompanów kupiło takie same. Nie zamieniłbym na żadne inne. Nie potrzebuje zmian. Koniecznie przymierzyć przed kupnem (sprawdzić rozmiarówkę )0
Zet Johny
05.07.2023, 12:18
Też sobie chwalę sidi adventure 2:Thumbs_Up:
Sidi Adventure lub bardziej klasyczne turystyczne Sidi Canyon
Oba są nieprzemakalne
szynszyll
05.07.2023, 12:32
A ktos zna DAYTONA TRANSTOURMAN GTX?
Po co wyważać otwarte drzwi? Sidi ADV i po temacie.
szynszyll
05.07.2023, 12:40
Przekaze. Do tej pory jezdzil 12 lat w jakis Alpajnstarach ale maja juz dosc. Do tego ma XT600 wiec bucior musi byc off bo na ciezkie wycieczki bedzie jechac lzejszym.
muszel72
05.07.2023, 12:50
SIDI Adventure too:)
nie kombinuj tylko bierz sidi ADV.
Tak samo uważam. Sidi ADV. Wygodny, nieprzemakalny, jedyne co to jednak średnio pancerny do ostrzejszej jazdy. No ale coś za coś.
Sidi Adv lub Alpinestars Toucan.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Daytona TransOpen GTX, pierwsze wytrzymały 15 lat (jeszcze je mam ale już ciekną trochę) teraz mam drugie takie same. Mega wygodne, wodoszczelne, mocne i trwałe.
Lucky Luke
05.07.2023, 14:20
Nie wiem jak Sidi ADV 2 , ale jedynki się pruły niestety. A i w jedynkach podeszwa jest tylko klejona przez co kiedyś mi odpadła w błocie.
Dwójkę w tym zakresie poprawili.
szynszyll
05.07.2023, 15:10
Ja zawsze podziwialem Daytone za wygode i jakosc ale cena mnie zawsze zabijala
Daytona . Cenę podzielić na kilometry i wychodzi tanio. Moje szosowe road stary mają 12lat i ponad 100kkm przebiegu, w najbliższym czasie nie zamierzam zmieniać bo wszystko ok.
Po przeliczeniu wyszło 0,01zł/km lub 83zł rocznie.
Jakbym miał kasę, to w dalekie wyprawy brałbym Rev'it Expedition GTX.
Pavlin zjeździł cały świat, nie może się mylić. :at:
.
wcE7MXE47U0
PS
Nie we wszystkim się z nim zgadzam, ale kilka rzeczy kupiłem z jego polecenia i się nie zawiodłem.
Te buty też mam w planach, ale ja muszę x2, bo latam z plecaczkiem... Rehabilitacja nóg po złamaniu czy bodaj zwichnięciu to dla motocyklisty koszmar...
szynszyll
05.07.2023, 16:59
no te revity jak z kosmosu. ten system z pokretelkiem widzialem lata temu pierwszy raz w tych butach strazackich:
https://strefa998.pl/buty-strazackie/855-18749-buty-rosenbauer-twister-new-cnbop.html
wtedy to bylo wielkie wow! teraz sie go czesto spotyka
zasadniczo na placu boju mamy trzech zawodnikow do przymiarek: sidi adv 2, alpinestars tucan gtx, daytona TRANSTOURMAN GTX - reszte niech sobie kolega ogarnia. ja bym wybral daytone :D
szynszyll
05.07.2023, 17:19
Sidi MID adventure 2
tak widzialem ze sa te MID ale po gruzinskich rzekach Rafał sie raczej na MID nie zdecyduje - mnie sie bardzo podobaja
Że nie wspomnę ośnieżony Nordkapp...
Mam te Alpinestarsy już kilka lat. Sidi na moją nogę totalnie nie pasowały a Alpine leżą jak szyte na miarę. Jak na razie żadnych pęknięć czy problemów z membraną.
Myśle że podstawa to przymierzyć różne modele bo może sie okazać ze całe wybieranie na postawie zdjęć i opinii w sieci pójdzie nic.
Conorian
05.07.2023, 18:27
@szynszyl, kupiłem na początku tego roku Sidi Adventure 2 gore-tex i założyłem je pierwszy raz na TET.
Zrobione ~4 tyś. km.
Tak wygląda lewy but w miejscu gdzie pracował z dźwignią zmiany biegów.
Teoretycznie dźwignia powinna być na wysokości tej gumowej wstawki ale u mnie wychodzi mniej więcej na łączeniu.
https://i.ibb.co/ZcNmffL/358510708-1468400290590103-3294081943057723699-n.jpg (https://ibb.co/2c5NFFn)
Buty ogólnie spoko ale przez to raczej drugi raz bym ich nie kupił :)
Ponadto but jest mega wysoki przy palcach więc nie obędzie się bez regulacji dźwigni zmiany biegów.
Gdybym mógł cofnąć czas to kupiłbym Alpinestars tucan gtx.
a ja mam gaerne sg-12. Niewygodą myślę dorównują SIDI ADV a są Made in Italy. Lubię na enduro i na szwenduro, dlatego mam dwie pary :D
Tygrys 74
05.07.2023, 23:53
A ja mam bardzo wygodne bardzo pancerne acerbis x move teraz już ciekną ale ja mam 4 lata a kupiłem używki.
Alpinestars Toucan używane 1 sezon.
Wygodne, nie przepuściły wody w mega ulewie na dystansie Żylina-Łódź.
teddy-boy
06.07.2023, 12:29
U mnie w boju między Sidi Adventure a Alpinestars Toucan wygrały te drugie.
consigliero
06.07.2023, 13:58
Miałem sidi i wkurzało mnie skrzypienie, mają też wysoką cholewkę która w dotyku od wewnątrz przypomina jakby była zrobiona z tektury, jeździ syn . Ja mam podwyższone buty z Daytony bo nogi krótkie.
szynszyll
19.07.2023, 06:23
Alpinestar chyba siada
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.