View Full Version : Moto Morini X-Cape ?
Takie coś mi się rzuciło... czy to kolejne jak Benelli pt. włoski projekt i inżynieria, wykonanie czajna?
https://moto-morini.pl/x-cape/
Nie powiem, wygląd fajny ale...
Masa na ducho 213 kg? Toż to więcej od mojej krówki która jeśli wierzyć danym w książce ma na sucho 208kg :dizzy:
Rzędówka 55nm i 60 koni. Nie za bogato ale do jazdy solo to nie kluczowe.
Tak zapodaję, bo nie wiem czy było...
Pozdr
zimny
marekmoto1
06.04.2023, 13:07
Zbiera dobre recenzje. Poniżej 40 tysięcy. Silnik versys. Rama też jakaś podobna. Moim zdaniem będzie ciekawą alternatywą. Sam chętnie obejrzę na żywo.
Zbiera dobre recenzje. Poniżej 40 tysięcy. Silnik versys. Rama też jakaś podobna. Moim zdaniem będzie ciekawą alternatywą. Sam chętnie obejrzę na żywo.
To jak silnik 1:1 Versys to jest to dobra rekomendacja z tego co się orientuję :Thumbs_Up:
Wizualnie super, ale wiadomo, nie tylko wygląd...
Podobno w Warszawie na żeraniu mozna zobaczy. Podjede pomacac do swietach.
Silnik versysa taki zly nie jest.
Nie zakladajac 2 wątku - ciekawe jak jezdzi cfmoto 800mt z silnikiem ktm?
co to znaczy silnik 1:1 z versysa? Jesli jest na licencji kawy i kawa to firmuje to ok natomiast jeśli to kopia to już nie koniecznie bo diabeł tkwi w materialsch i tolerancji.
pozdrawiam Marcin Jan
będzie bardzo dobra alternatywa dla używanych "markowych" z zawyżonymi cenami.
marekmoto1
11.04.2023, 18:17
Honda dała swój silnik od cb500x dla Rieju. Chyba Japończycy odczuwają konkurencję i pomalutku udostępniają podzespoły. KTM też dał swoje silniki. Będzie się działo.
Honda dała swój silnik od cb500x dla Rieju. Chyba Japończycy odczuwają konkurencję i pomalutku udostępniają podzespoły. KTM też dał swoje silniki. Będzie się działo.
a chiński Loncin daje silniki do BMW
a chiński Loncin daje silniki do BMW
I co ciekawe nikt na awaryjność o ile się orientuję nie narzeka. Ot, chiny są w stanie produkować w każdej jakości, kwestia wymagań klienta. Patrz Apple, też chiny, jakość top.
Suma sumarum, zmienia się to wszystko.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.