View Full Version : Uszkodzenie siatki wlewu paliwa CRF1100
Rupertus
17.03.2023, 20:57
Witajcie
Na stacji benzynowej tuman z obsługi na siłę wcisnął pistolet do zbiornika paliwa i oberwał sitko wlewu. Zastanawiam się co teraz zrobić? Rozbierać zbiornik i wyciągać sitko, czy zostawić tak jak jest? Jakie mogą być skutki poza możliwymi zanieczyszczeniami?
Że zapytam, o jakim ty sitku piszesz?
Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
Brzeszczot
17.03.2023, 21:35
Po pierwsze nie dawaj sobie wkładać żadnych pistoletów w otwór Afryki przypadkowym gostkom na stacji -:) a tak na poważnie to pompa ma własne sitko , poza zranioną dumą nie będzie rzutować na pracę silnika
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
Może jakiś ztunigowany wlew kolega ma. :)
Rupertus
17.03.2023, 21:40
Że zapytam, o jakim ty sitku piszesz?
W otworze wlewu paliwa. Siatka była założona fabrycznie w roczniku 2021.
Po pierwsze nie dawaj sobie wkładać żadnych pistoletów w otwór Afryki przypadkowym gostkom na stacji -:) a tak na poważnie to pompa ma własne sitko , poza zranioną dumą nie będzie rzutować na pracę silnika
Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
Mam na myśli czy samo sitko nie zrobi np. zwarcia na stykach pompy. Jak widziałem zdjęcia pomp to przewody są na wierzchu.
Tez mam 21 rocznik, miałem 16 ale sitka nie widziałem. Przecież tam ma wejść kolba od dystrybutora. To sitko musiało by mieć jakiś stelaż.
Ma ktoś zdjęcie tego sitka?
Rupertus
17.03.2023, 21:48
I jest stelaż.
Gdzie to sitko ma być?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230317/eee9cdcf5c5fdf57350c7e9f7da5f3db.jpg
mam 21 rok i nie ma żadnego sitka
Rupertus
17.03.2023, 21:53
Dokładnie tak to wygląda. Na dnie było sitko.
Nigdy tam sitka nie bylo. Nawet mam bak w środku obtarty od pistoletu. Kolego coś Ci się przewidziało.ten stelaż jest na pistolet. Co być nie trzymał podczas tankowania.
Rupertus
17.03.2023, 22:00
Hmm. Jestem na 100% pewien że było. Przez cały rok kombinowałem z tankowaniem bo nie było jak włożyć pistoletu. Jakiś dziwny ten mój egzemplarz? Skoro tak mówicie to zostawiam jak jest. Dzięki.
Tu może diesla tankowałeś hahahah
Mnie by niepokoiło ciało obce w zbiorniku paliwa. W pierwszej kolejności zajrzałbym tam kamerką inspekcyjną. Po zlokalizowaniu spróbowałbym to wyciągnąć chwytakiem magnetycznym.
Wierny dobrze prawi, co by to nie było trza to wyciągnąć.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.