PDA

View Full Version : Moto sprzęgła oleśnica - ostrzeżenie

chomik
21.02.2023, 12:57
Koledzy, chcę Was ostrzec przed tą firmą.
W grudniu 2022 zdecydowałem się poddać regeneracji kosz sprzęgłowy do RD07a w tej firmie, po przeczytaniu opinii na forum. Dlatego moja opinia w tej chwili aby inni nie decydowali się na ich usługi.

Z pełnym zaufaniem, stwierdziłem, że nie idę na półśrodki i kupiłem u nich nowy kosz sprzęgłowy HONDA OEM (Pan twierdził, że ma jeszcze 20 nowych na półce) i po przesłaniu swojego poprosiłem o zrobienie nowego kompletu, wykonując czynności, które zabezpieczą przed fabrycznymi wadami o jakich MOTO SPRZĘGŁA piszą na swojej stronie.

Niestety moim błędem było wysłanie swojego starego kosza. Usługa trwała tydzień.

Gdy otrzymałem informację, że jest zrobione we wtorek 13.12 przesłałem pieniądze do Artur Szczepaniak 2350zł za nowy kosz Honda oryginał i poprawki. Wszystko przez sms. Jako, że miałem zaufanie to z góry zapłaciłem. To był ten sam bank co mój, więc Pan potwierdził, że ma już kasę i jutro wysyła. W czwartek więc miała być u mnie przesyłka. W piątek nie było, więc zadzwoniłem, Pan stwierdził, że wysłał, ale listu nie potrafił podać. W końcu wieczorem przesłał numer, paczka szła INPOSTEM i była na mój numer telefonu, więc widać było, że dopiero nadał w piątek. Tutaj już się zapala mi światełko, że coś nie bardzo ze słownością i prawdomównością.

Paczka nie dotarła w poniedziałek, nie miała też statusów wyjścia a tylko nadanie w paczkomacie. Dzwonię, Pan informuje, że wysłał i mam sobie SAM załatwiać z INPOSTEM. W INPOSCIE Pani informuje mnie, że to nadawca ma się kontaktować a ja nie jestem stroną a paczka ma błędy w procesowaniu. Po kontakcie w MOTOSPRZĘGŁA znów mnie Pan poinformował, że paczka została wysłana, teraz podając inny numer paczki INPOST. Paczka znów na mój numer więc w aplikacji otrzymuję ją jak jest nadana i to jest poniedziałek. Paczka dociera do mnie we wtorek.
Jest to kosz sprzęgłowy poddany regeneracji/zmianie komplet z tarczami przekładkami. Lecz nie ma mojego kosza, który przesłałem. Kosz przesłany nie wygląda na nowy, który kupiłem ale poddany regeneracji.
Założyłem, działa, po przejechanych 2500km w ostatnim tygodniu, zaczyna go być słychać.
Jednak od tamtego czasu nie mogę się doprosić oddania mojego starego kosza. Pan twierdzi, że INPOST zgubił paczkę a ja mam sobie sam to załatwiać. Wysyłałem do niego kilkanaście maili, zero odpowiedzi. Kosza nie ma minęły dwa miesiące. Pan ma wyjebane.
Prosiłem Pana z Moto Sprzegła więc o przesłanie paragonu/fv za zakup nowego kosza, oraz gwarancji na działanie na zrobionym koszu, miała być 2 letnia. Nic do dziś nie otrzymałem. A Pan jest opryskliwy i mnie wysyła do INPOSTU, że mam sobie szukać....
Może ktoś z Was ma nich przełożenie? A jak nie, to ostrzegam Was, jak widać lepiej na nich uważać, błędem było moim podejście z pełnym zaufaniem. Także, wydałem 2350zł i mam dalej kosz, który słychać.....
Składam zawiadomienie na policję o przywłaszczenie mienia, do rzecznika UOKiK pismo oraz do US za to, że nie wydaje dokumentów zakupu. Jestem wkurwiony i nie odpuszczę ch....
Na całą rzecz powyżej mam maile i korespondencję sms jeśli ktoś nie wierzy. No jedynie na to co Pan mówił przez telefon nie mam, już do nagrywania się nie zniżałem.
Moim zdaniem powinno się pisać o firmach serwisach, jak działają aby ich eliminować z rynku nawet jak są jedyni, rynek nie lubi pustki i się wypełnia, ale lepiej, żeby go wypełniali ludzie, którzy są uczciwi.:mur::mur::mur:

delirium
21.02.2023, 13:45
jak takie firmy daja rade istnieć więcej jak miesiąc to nie wiem...

lukasz_vip
21.02.2023, 13:50
A mało takich firm: https://www.youtube.com/watch?v=OybTLd86A6A
Ostatnio oglądałem ten odcinek i jestem ciekawy finału w sądzie. Takie firmy istnieją bo ludzie po sądach nie chcą się włóczyć latami w tym kraju. Ja już byłem świadkiem w sprawie między dwoma firmami i po kilku latach i tak zapadł wyrok wg. mnie niesprawiedliwy. Na sprawach sądowych to tylko zarabiają sędziowie i prawnicy. Pozwani i pozywający zazwyczaj są stratni na tym biznesie bo jeżeli nie patrzysz wyłącznie na kasę to tracisz czasami zdrowie.

chomik
21.02.2023, 13:56
jak takie firmy daja rade istnieć więcej jak miesiąc to nie wiem...

Dlatego, że opinie o nich nie trafiają do szerokiego grona. Dlatego o tym napisałem.
Ponadto nie wiem czy wiecie ale opinie w googlach można sobie wykupić. Mam oferty od wielu firm, a tutaj przykład:
https://www.reviewagency.eu/
Więc nie wierzcie w co piszą na googlach 2200zł i masz 200 opinii w tym troszkę daję się słabszych aby nie było zbyt różowo..

Rafał_RD
21.02.2023, 14:37
Kasy i kosza pewnie nie odzyskasz, ale jak masz czas to cioraj dziadów ile wlezie, może następnym razem się zastanowią .. nie ma nic gorszego jak nie chcesz oszczędzać, bierzesz usługę z górnej półki a z tego wychodzi dziadostwo, też miałem takie sytuacje...
Powodzenia!

Adagiio
21.02.2023, 19:46
Przykra sprawa że ktoś Cię zrobił tak w chuja.
Podaj link gdzie wystawić mu opinie.

chomik
21.02.2023, 19:56
Przykra sprawa że ktoś Cię zrobił tak w chuja.
Podaj link gdzie wystawić mu opinie.
Oczywiście mają swój profil na Google Maps.
Profil Motor Tech Motocykle Oleśnica, dziwiła mnie taka ocena wysoka, a tutaj..... Jakie jaja Panowie zacząłem wchodzić w te opinie i "ludzie" którzy je wystawiają mają podobne zainteresowania, jedzą w tych samych knajpach, żyją w tych samym rejonach Polski....w załączniku dwa profile z oceną....
Oczywiście to oznacza tylko jedno, że opinie są fałszywe i robi je opłacona firma, która wykorzystuje fake konta na googlach w celu nabijania za kasę pozytywnych opinii. Dlatego powtarzające się opinie na dwóch różnych userach z 3 tych samych miejsc oddalonych od siebie setki km. No wybaczcie ale to nie jest zbieg okoliczności.

CzarnyCzarownik
21.02.2023, 19:58
Szkoda, że opinie na google po zgłoszeniu przez właściciela często są kasowane.

Ten temat z mechanikiem z jutuba też ostatnio oglądałem i to są jakieś jaja.

Jednym słowem masakra jakie mamy biznesy w kraju.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Misza
21.02.2023, 20:06
Kurde chwilowo myślałem, że wpadłem w to samo. Przerabiałem ostatnio sprzęgło do samochodu w pewnej firmie zajmującej się sprzęgłami w Oleśnicy. Sprzęgło miało być zrobione na dwukrotnie większy moment niż seria więc trzeba było poszukać chętnego. Znalazłem. Zakład przyjął zamówienie. Dostali cały komplet (docisk, tarczę, zamach), zrobili i po założeniu oczywiście się okazało, że powalili wymiary i nie działa dobrze. Na ten moment się wypinają. Będzie wojna :) Coś ta Oleśnica nie ma szczęścia do speców od sprzęgieł...

delirium
21.02.2023, 20:16
Szkoda, że opinie na google po zgłoszeniu przez właściciela często są kasowane.

o ile wiem usunięcie opini na googlu jest bardzo trudne i długortwałe,
tylko wystawiający może ja w zasadzie zmienić.

chomik
21.02.2023, 20:18
o ile wiem usunięcie opini na googlu jest bardzo trudne i długortwałe,
tylko wystawiający może ja w zasadzie zmienić.

Też mi się tak wydaje, znacznie łatwiej zapłacić 2000 za zalanie pozytywnymi opiniami.

luk2asz
21.02.2023, 20:58
A mi się wydaje, że to proste. Wystawiłem jednemu serwisowi rowerowemu w Rudzie Śląskiej opinie negatywna, załączyłem opis sprawy na trzy strony, szczegółowy żeby ktoś nie myślał, że ściemniam. I co? Opinie widzę tylko ja. Nikt inny. Ciekawe jak to jest.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

chomik
22.02.2023, 08:43
A mi się wydaje, że to proste. Wystawiłem jednemu serwisowi rowerowemu w Rudzie Śląskiej opinie negatywna, załączyłem opis sprawy na trzy strony, szczegółowy żeby ktoś nie myślał, że ściemniam. I co? Opinie widzę tylko ja. Nikt inny. Ciekawe jak to jest.
No i masz rację tylko ja widzę swoją opinie a na ich profilu jej nie widać. :vis:

luk2asz
22.02.2023, 08:57
No i masz rację tylko ja widzę swoją opinie a na ich profilu jej nie widać. :vis:A co ciekawe inne opinie, zwłaszcza pozytywne widać od strzała. Tak więc, jakiś haczyk na opinie negatywne jest.

majkowski1
22.02.2023, 09:42
Opinie mogą być od ręki usunięte jeśli nie dłużej niż 4 dni wisi, zgłaszasz do google i rozpatrują długo, w tym czasie się nie pojawiają w opisach, a jeśli wisi dłużej niż 4 dni zgłasza się zazwyczaj spam i google też może usunąć, skuteczniejsza metoda, ale dłużej trwa proces.. a nie zawsze się da usunąć i wtedy sądowa droga lub gadanie/odpowiadanie na opinię, ale to inna bajka na forum publicznym..

luk2asz
22.02.2023, 09:59
Opinie mogą być od ręki usunięte jeśli nie dłużej niż 4 dni wisi, zgłaszasz do google i rozpatrują długo, w tym czasie się nie pojawiają w opisach, a jeśli wisi dłużej niż 4 dni zgłasza się zazwyczaj spam i google też może usunąć, skuteczniejsza metoda, ale dłużej trwa proces.. a nie zawsze się da usunąć i wtedy sądowa droga lub gadanie/odpowiadanie na opinię, ale to inna bajka na forum publicznym..Czyli co , próbować zamieścić jeszcze raz nową? Pytanie czy się da.

chomik
22.02.2023, 12:07
Ogłoszenie o sprzedaży nowego kosza z OLX, na które po priv nie tylko ja się dałem nabrać.....
A zdjęcie kosza po prostu z neta....

zimny
22.02.2023, 12:29
Chomik przykro mi że spotkała Cię taka ujowa akcja i dobrze że o tym piszesz.

Teraz mi się przypomniało że swego czasu w środowisku VStromowym pytałem o zrobienie kosza w DL1000 (są legendarnie wadliwe - nie tylko tłuką ale i generują wibracje) i podrzuciwszy namiar na tą firmę - dostałem zwięzłe, negatywne opinie. Nawet nie wnikałem dlaczego bo równolegle dostałem namiar na fachowca którego mam po drodze do roboty prawie.

Finalnie mój kosz był na robocie u Michała Szramy w Warszawie, ogarnięte pierwsza klasa, kosz lepszy jak nowy i koszt połowy nowego z ASO. Tylko że w DL1000 problem był taki że nowy OEM nie załatwiał sprawy - w Afryce powinien i za tyle hajsu masz pełne prawo oczekiwać tego co miało być :mur:

Pozdrawiam
zimny

ArtiZet
22.02.2023, 12:46
Ogłoszenie o sprzedaży nowego kosza z OLX, na które po priv nie tylko ja się dałem nabrać.....
Aha czyli to fejk ??
Widziałem to ogłoszenie na OLX i się zastanawiałem co tak długo wisi ;)

ziutek2002
22.02.2023, 13:23
Coś w tym jest co pisze Chomik. Rok temu zleciłem im regenerację kosza do CRF1000. Myślałem, że tylko mi się to wydarzyło. Temat z paczką podobny, aż nie chce mi się tego opisywać, krótko: wysłana przeze mnie paczka nie została odebrana od nich, wróciła do mnie Inpostem, Pan zarzekał się, że nie otrzymał żadnych informacji. Wysłałem ponownie kurierem ,,za potwierdzeniem odbioru''. Po odebraniu tydzień trwała regeneracja. Otrzymałem cały komplet, kosz nie był oryginalny ale pomyślałem - mają super opinie, pewnie stosują innego producenta. Po zamontowaniu było super ....przez dwa tygodnie. Potem hałas i wibracje wróciły. Po kontakcie z Panem i słownym użeraniu się (ponieważ rozpoczął się sezon) umówiłem się, że przed obecnym sezonem wymontuje go i wyślę ponownie. Teraz po przeczytaniu tego co napisał Chomik mam poważny dylemat.....będę świecił oczami przed klientem....

majkowski1
22.02.2023, 13:46
Czyli co , próbować zamieścić jeszcze raz nową? Pytanie czy się da.

Nic to nie da, nerwy tylko dla Cb.. Jak przyjdzie info od google z lokalnego przewodnika, to można wyjaśnić google, że to zakład, nie Ty kłamie i wprowadza w błąd.. lepiej tak działa.

A najlepiej działa "poczta pantoflowa" np. tak jak tutaj już tyle osób wie i czyta... ;)

chomik
22.02.2023, 13:52
A najlepiej działa "poczta pantoflowa" np. tak jak tutaj już tyle osób wie i czyta... ;)
Ooo dlatego jak macie gdzieś miejsca gdzie działacie, strony, fora, FB, Insta to proszę ponieście dalej te informacje. Jak widać z odzewu poszkodowanych, nie byłem sam i Gość po prostu oszukuje ludzi. Nie bądźmy obojętni po prostu.

ArtiZet
22.02.2023, 14:05
Chyba pozostaje zadzwonić po "szfagra" ;) albo kolejny afrykański zlot zrobić w okolicy :)

dawid8210
22.02.2023, 18:15
Znaczy, wjechać pod firmę w kilkadziesiąt maszyn i odśpiewać coś w stylu ,,ty uju ebany, jesteś przegrany, pierdolisz nam sprzęgła to zdarta twa gęba"....

next22
22.02.2023, 18:59
Od czasu jak trzy razy wymieniałem turbo w aucie wyleczyłem się z regenerowanych części raz na zawsze .
90% firm ogłaszających się w internecie to naciągacze Ci co naprawdę się znają i robią dobrze się nie ogłaszają często nie ma nawet szyldu przy bramie .
Zaoszczędzisz 1tyś pln a problemów i roboty na 2 tygodnie a na koniec i tak dupa z tego .

Artek
22.02.2023, 19:11
https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38704

delirium
22.02.2023, 19:20
Znaczy, wjechać pod firmę w kilkadziesiąt maszyn i odśpiewać coś w stylu ,,ty uju ebany, jesteś przegrany, pierdolisz nam sprzęgła to zdarta twa gęba"....

nie, napuścić na niego uchodźców, powiedzieć im ze przyjmuje do swojego domu za darmo....

kristoch
22.02.2023, 19:58
nie, napuścić na niego uchodźców, powiedzieć im ze przyjmuje do swojego domu za darmo....

Łukaszenko Cię ubiegł.
Rozumiem złość na .iuta, ale uchodźców też. Świat nie jest czarno-biały.

matata
23.02.2023, 08:13

To samo zdjęcie znalazłem w necie na jakiejś ruskiej stronie.
Z 2 m-ce temu wykonałem telefon do typa i pytam się czy ten kosz jest nowy nowy czy regenerowany . W odpowiedzi dostałem, "a co jest w tytule ogłoszenia? Nowy czy regenerowany?" Zacząłem czytać opinie o tej firmie itp,itd i wyleczyłem się z chęci kupna nowego kosza.

chomik
23.02.2023, 09:46
To samo zdjęcie znalazłem w necie na jakiejś ruskiej stronie.
Z 2 m-ce temu wykonałem telefon do typa i pytam się czy ten kosz jest nowy nowy czy regenerowany . W odpowiedzi dostałem, "a co jest w tytule ogłoszenia? Nowy czy regenerowany?" Zacząłem czytać opinie o tej firmie itp,itd i wyleczyłem się z chęci kupna nowego kosza.
No ja niestety zasugerowałem się dobrą opinią na naszym forum, nie robiąc potem większego śledztwa. Dlatego napisałem posta aby ktoś inny się nie wpierdolił.

Dubel
23.02.2023, 10:05
No ja niestety zasugerowałem się dobrą opinią na naszym forum, nie robiąc potem większego śledztwa. Dlatego napisałem posta aby ktoś inny się nie wpierdolił.

Moze dodaj odnosnik do tego tematu w tamtym miejscu

CzarnyCzarownik
23.02.2023, 18:54
Pozwoliłem sobie dodać linka do tego tematu na facebookowej grupie AT :)

chomik
24.02.2023, 12:12
Pozwoliłem sobie dodać linka do tego tematu na facebookowej grupie AT :)

Dzięki :)

Dredd
24.02.2023, 16:30
Słabo o takich przypadkach się czyta/słucha.
Składaj koniecznie zawiadomienie na Policji i dopilnuj, żeby gość dostał wyrok. Nie odpuszczaj !!

Ludziom nie chce się tego robić, bo to dodatkowe problemy, itd. a tego typu cwaniaczki na tym żerują.
Na fb czy w internecie przez chwilę jest rejwach, a potem... kolejny niczego nie świadomy "klient" się znajdzie.:vis:

dominikon
24.02.2023, 16:50
Trochę się przeraziłem tym postem szczerze mówiąc... Sam mam zrobione sprzęgło przez tą firmę (chyba ze dwa miesiące temu odebrałem) ale motocykl jeszcze składam i nie wiem jak to będzie działać. Z mojej strony również mam zastrzeżenia do w/w firmy bo zanim wysłałem sprzęgło do nich z mojej Afry to też gadałem z gościem telefonicznie, ustalałem szczegóły itp. Wszystkie wstępne dogadania były na nic bo i tak zrobili po swojemu. Wysłałem sprzęgło, najpierw mieli je sprawdzić i się kontaktować co i za ile jest do zrobienia (mogło to kosztować coś ok. 600 albo 1600 zł). Nikt nie dzwonił a po 8 dniach przyszła paczka do opłacenia na najwyższą z możliwych kwot za daną usługę czyli chyba razem z przesyłką wyszło 1650 bez wcześniejszego kontaktu. No cóż - zobaczę pewnie za jakiś czas jak to będzie działać i przede wszystkim jak długo. Tak czy inaczej życzę Ci powodzenia Chomik oraz wszystkim innym którzy mieli kontakt z tą firmą.

CzarnyCzarownik
24.02.2023, 21:41
Takie pytanie: ta regeneracja kosza to chodzi o wymianę tych sprężynek od "dwumasy" czy coś jeszcze?

Może czas zainteresować się regeneracją koszów sprzęgłowych :D

Bałtrok
24.02.2023, 21:48
Chyba jeszcze roznitowanie i zanitowanie większymi nitami, żeby skasować luz na nitach

Melon
24.02.2023, 21:54
Nie miałem tego w łapach ale to nie dtc co by tego naprawić nie można w prosty sposób.

CzarnyCzarownik
24.02.2023, 23:34
https://www.youtube.com/watch?v=8Vz8xBs_LsA
8Vz8xBs_LsA

Tutaj chłop daje śrubkę zamiast nita.

I ma ciekawy patent z dotoczonymi podkładkami do sprężynek aby były ciasne. Ma to fajną zaletę bo normalnie sprężyna ma tylko 2 małe powierzchnie styku z koszem. Po modyfikacji sprężynka przez podkładkę ma znacznie większą powierzchnię styku przez co nie wygniata ponownie kosza.

Dla potomnych podobno pasuje:
Łożysk igiełkowe z numerem: 91024-MB0-003
Łożysko docisku: 96100-6001000

Ma ktoś kosz to sprzedania? :D

matjas
25.02.2023, 18:06
Ponoć jakaś firma z Oleśnicy ma nadmiarowy kosz :)

CzarnyCzarownik
25.02.2023, 20:45
Taaaa i jeszcze oryginalny, nówka sztuka? :D

Ale poważnie, jakby ktoś miał stary rozklepany kosz to z chęcią bym odkupił i spróbował szczęścia. (Potem jeszcze trzeba znaleźć testera który nie boi się wybuchu silnika :D)

MrWaski
14.03.2023, 18:39
@chomik, trzymam kciuki! Info o tej "firmie" podałem dalej.

Kazmir
14.03.2023, 20:11
Ale poważnie, jakby ktoś miał stary rozklepany kosz to z chęcią bym odkupił i spróbował szczęścia. (Potem jeszcze trzeba znaleźć testera który nie boi się wybuchu silnika :D)

Jak będziesz miał to może warto spróbować mojej koncepcji. Kiedyś się za to chciałem zabrać, ale z braku czasu umarło. Zastąpienie sprężyn metalowych.................;):D

CzarnyCzarownik
14.03.2023, 21:40
W sensie zrobić spawlock na sprzęgle? :D

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230314/008f129bae0efade42239e89968e38c4.jpg

mdxmd
16.03.2023, 21:51
Robiłem tam regeneracje tłumika drgań skrętnych z napędu wału kardana i zamiast dostać swój zregenerowany otrzymałem jakiś złom do montażu się nie nadający ale pięknie umyty oraz pokryty sporą warstwą smaru więc wyglądał ładnie... jednak smar w silniku to nie jest to co bym sobie życzył więc umyłem dokładnie po czym na powierzhchni kół zębatych uwidoczniły się duże zużycia....

więc dzwonię, że to nie moja część a ponieważ jest ona fabrycznie pasowana z resztą przekładni nie ma możliwości montażu innej !!! nawet gdyby była w idealnym stanie. Okazało się, że doszło do pomyłki i dostałem nie tą część .... był jeszcze miesiąc bujania się i dostałem to co wysłałem zregenerowane. Była to moja pierwsza regeneracja w historii i będzie ostania. Kosze zawsze wymieniam na nowe i nigdy nikt nie wracał z tym samym problem, widziałem natomiast kosze po regeneracji i to dosłownie 4-5tyś po regeneracji w stanie agonalnym.

Podstawowy problem regenerowanych koszy to ciasne pasowanie sprężyn co jest absolutnie błędem! bo w takim koszu w bardzo szybkim tempie dochodzi do wybicia przez tarcze dołków w części aluminiowej kosza i sprzęgło zaczyna ciągnąć a duży luz i tak powoduje hałasy.

calgon
17.03.2023, 05:11
Naciągną jeszcze wiele osób.Strona z opiniami dobrze prowadzona.

Misza
17.03.2023, 05:30
W tygodniu do mnie dzwonił koleżka co to ma RD07 z pytaniem, prośbą o pomoc przy motórze. Ma między innymi wywalone totalnie sprzęgło. Wstępnie kontaktował się z tym gościem z Oleśnicy. Ten mu zaproponował kompletną regenerację kosza za 1600zł. Sam z siebie, niepytany bronił się w tekstem: "Ja wiem, że mam kompletnie zrąbaną opinię ale już nie jestem taki. To ktoś inny. Zmieniłem się. Robię już inaczej".

chomik
18.03.2023, 11:47
"Ja wiem, że mam kompletnie zrąbaną opinię ale już nie jestem taki. To ktoś inny. Zmieniłem się. Robię już inaczej".

Ja bym mu nie wierzył, jeśli by tak było to oddałby mi mój kosz sprzęgłowy albo chociaż pofatygował się zadzwonić i sprawę załatwić. Zlew totalny, mimo korespondencji.

Melon
18.03.2023, 15:20
Smród się rozszedł, brak klientów to i skrucha przyszła. Walić gó...zjada.

sysiek300
19.03.2023, 08:40
Szkoda nerwów -> zdrowia ludzie na takiego dziada, to są rzeczy niepoliczalne.

Misza
19.03.2023, 09:06
Na dwoje babka wróżyła... Ja mu odradziłem ale dałem też wolny wybór.

chomik
22.06.2023, 08:51
Myślałem, że temat będzie miał pozytywne zakończenie bo pod koniec marca zadzwoniła Pan z Moto Sprzęgła, ale jak zwykle na pustych obietnicach się skończyło a od tamtej rozmowy brak załatwienia sprawy. Wszystkich więc ostrzegam, że jest jak jest i szkoda czasu, pieniędzy i zdrowia na tę firmę. W tej chwili oszukali mnie koszt nowego kosza sprzęgłowego. No cóż pozostaje dalej kontynuować sprawy oficjalnie.

oldi90
28.06.2023, 19:49
Witam , to co tu przeczytałem to stek bzdur . Sytuacja z grudnia ubiegłego roku wyglądała całkowicie inaczej. Odesłaliśmy panu paczkomatem bo takie bylo jego życzenie sprzęgła. Stare oraz nowe , stare zginęło z packzomatu i czekaliśmy na wyjaśnienie sytuacji od firmy inpost . przeglądane były kamery itp . Trwalo to około 3 miesięcy.Przekazalismy panu informacje że zainatniala taka sytuacja miał nr przesyłki i widział że była nadana . Oczywiście był mało wyrozumiały co do sytuacji i obarczał nas . Po tych 3 miesiącach dostaliśmy odszkodowanie w kwocie 1750 zł dzięki naszym starania . A był to kosz używany i nie wart takich pieniędzy.Przekazalismy ta wiawiadomosc klientowi . Jednak nie chciał pieniędzy a nowy kosz . Nowe kosze zamawiamy z USA i jest już ostatnia partia . Miały być u nas do końca maja . Niestety jeszcze ich nie mamy . Ostatnie 7 sztuk powinny być w przeciągu 2 tyg . Chciał bym tylko dodać że nasza firma działa uczciwie i robimy sprzęgła zgodnie z technologią. Ale jeśli ktoś zostawia stare elementy wewnętrzne powybijanie to nie ma co się dziwić że działa to krótko albo efekt jest słaby . Odeszliśmy od napraw połowicznych . W naszej firmie robimy tylko komplety sprzęgieł z 2 letnia gwarancja . Wtedy nie ma problemu. Nadmienię że w xrv 750 nie tylko wystarczy zrobić cały kompelt na rorzadzie jest koło napędzające kosz sprzęgła. to koło również należy zrobić w komplecie z sprzęgłem albo wymienić na nowe . Wtedy hałasy ustępują. Zrobiliśmy bardzo dużo sprzęgieł i przez ponad 12 lat nabyliśmy ogromną wiedze . Nie czujemy się winni sytuacji powyżej. Zrobiliśmy wszystko co trzeba było zrobić. Niestety pan prawodpodonie pisał e maile na stary adres który jest zablokowany. Zgubione hasło. Nasz nowy e mail Moto-sprzegla@o2.pl . I czasem warto tak po prostu zadzonić niż pisać e mail . W trakcie sezonu jest nam ciężko odpisywać. Prowadzimy bardzo duży warsztat motocyklowy który nie tylko refeneruje sprzęgła. Przykro jest mi czytać coś tego typu . Bo sytuacja wyglądała całkowicie inaczej i nikt nikogo nie oszukał. Paczki giną w kurierce i się to zdarza ale zawsze jest ubezpieczenie. Polecamy panu zrobić to sprzęgło w komplecie wraz z kołem a z pewnością ucichnie . Co do jakiś pomyłek każdemu się zdarzają. Ale zawsze staniemy im czoła i staramy się poprawiać naszą jakość. Bo nie robimy tego tylko dla zarobku . A motocykle to całe nasze życie. Naprawiamy sprzęgła do wielu warsztatów w Polsce i nie tylko którzy robią to u nas od bardzo dawna. a stale . Produkujemy własne obudowy tarcze przekładki. I nie robimy tego aby kogoś oszukiwać czy partaczyć robotę. Staram się jak najlepiej dbać o jakość w firmie i trwałość. Ale tak jak napisałem wyżej każdy się myli mimo wielu lat pracy . Mimo to zawsze wyciągamy wnioski

Cassini
28.06.2023, 20:35
Co za stek bzdur - żadna szanująca się firma nie pozwoli klientowi zostawić zużytych elementów wew. Takich zleceń się nie kontynuuje tylko zwraca jako brak zgody klienta na pełną naprawę.
Odnoszę wrażenie graniczące z pewnością, że nawet po "pełnej regeneracji" kosz nie wytrzyma 30tyś. km.

P.S.
A chwalenie się publicznie odzyskaniem pieniędzy za zużyty kosz "kwotą nowego" zakrawa K.K. z art. 286 i jest nie mądre.

chomik
28.06.2023, 23:17
Witam , to co tu przeczytałem to stek bzdur .

Szanowny Panie,
To nie jest stek bzdur, bo dokładnie opisałem Pana postępowanie. A Pan nie zna numeru do mnie aby zadzwonić? Czy to mój interes, czy Pana aby sprawę zakończyć? Czy to nie Pan zawalił sprawę?
Pisałem kilkakrotnie maila i nic Pan nie odpisał.
Przypominam także, że przy ostatniej rozmowie telefonicznej z Panem, pamiętając poprzednie ustalenia z których Pan się nie wywiązał, umówiłem się z Panem, że rozmowę i ustalenia potwierdzę mailem na którego Pan odpisze i potwierdzi to wszystko. Ja napisałem ustalenia a Pana zadaniem było wysłać jedno słowo potwierdzam. Potwierdził Pan wtedy, że Pan odpisze na tego maila. Do teraz się to nie stało!!!! Więc wyjebongo i tyle i proszę nie pieprzyć, że Pan nie ma czasu, 8 miesięcy Pan nie ma czasu odpisać!?
To, uważa Pan za stek bzdur!!??
Temat ciągnie się od zeszłego roku a Pan ciągle uważa, że jest OK?. Przedstawiłem tylko suche fakty i dokładnie jak było. Mam na wszystko maile i wiadomości przesłane na Pana telefon mogę je upublicznić, nie ma problemu. Obecnie nawet teraz nie pofatygował się Pan aby zadzwonić i powiedzieć jak dalej sprawa. Mam w dupie, że Pan nie ma czasu ale ja mam czas aby to opisać a Pana firmę niech oceniają po tym co napisałem. To tylko sprawozdanie z Pana działań! Sam Pan na to pracuje.
Piszę Pan o gwarancjach i nie robieniu pół środków. No to gdzie niby jest ta 2 letnia gwarancja na kosz, gdzie dowód zakupu za nowy OEM kosz o które prosiłem kilkukrotnie? Znów wyjebongo! To są fakty. A ocenę zostawiam chłopakom i wybór czy warto coś robić u Pana. Zapraszam także innych do podzielenia się współpracą z Pana firmą. Może to Pana pracownicy a Pani nic nie wie......

Brzeszczot
28.06.2023, 23:39
Najgorzej to zgubić hasło do email 🙈🤣🤣🤣,to się chyba nazywa samozaoranie ? jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić 😉

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Komar
29.06.2023, 07:31
Dobrze, że przeczyłem ten wątek gdyż kolega chciał na dniach wysyłać dwa kosze do tych oszustów.

Całe szczęście udało się go od tego odwieźć w ostatniej chwili.

oldi90
29.06.2023, 07:52
Szkoda chyba cokolwiek dalej komentować. Oszuści? Firma krzak ? Wykonujemy wiele regeneracji nie tylko sprzęgieł. Naprawiamy wały korbowe , cylindry , głowice, sprzęgła., skrzynie biegów. Nasi klienci zawsze wyjeżdżają zadowoleni a jeśli jest jakoś problem zawsze go załatwiamy na rzecz klienta . Ale jeśli ktoś woli pisać posty niż zadzonic to nic na to nie poradzimy . Szkoda ze my musimy sie tłumaczyc za firme inpost . Dostal pan informacje że jeśli będziemy mieli sprzęgło to się odezwiemy i był Pan poinformowany ze jest to ostatnia partia i jedzie to z USA. pieniążki miały być zwrócone nie chciał Pan ich . I oczywiście sytuacja ktora Pan opisał tutaj tak nie wyglądała. Bo nikogo nie oszukaliśmy . Zawsze staramy się rzetelenie załatwiać wszystkie sprawy i nasza prace . A jeśli gdzieś popełniliśmy błąd zawsze go naprawiamy. Jeśli ktokolwiek z tego forum ma jakiś problem bądź zastrzeżenie zapraszamy do kontaktu . Zawsze załatwimy to jak należy. Czasy są jakie są ludzie wola popisać sobie w internecie zamiast po prostu załatwić sprawę. Medal ma dwie strony. Co do ceny części używanej jest to nie do wycenienia . Trudno dostępne brak na rynku . Stąd staraliśmy się na korzyść klienta wynegocjować jak największe odszkodowanie . To źle? co chcieliśmy wyjaśnić wyjaśniliśmy, nie mogliśmy przejść obojętnie od tematu który nas dotyczy i nie wyglądał tak jak wyżej opisany . Pozdrawiamy użytkowników

Bohun
29.06.2023, 08:15
Szacun za Coming out.

Dredd
29.06.2023, 09:06
Szacun za Coming out.

Jaki szacun? :vis:
Za to, że gość nadal nie zaproponował załatwienia sprawy, tylko pisze dyrdymały, w ogóle nie poczuwając się do odpowiedzialności ?

Dotarło do chłopa, że jego działania ujrzały światło dzienne i odebrało mu to klientów. Moim zdaniem to co gość pisze, to żenująca próba wybielenia się, a nie załatwienia sprawy.
Brak zwrotu kasy przez 8 miesięcy (bez względu na to kto faktycznie zawinił) to rzetelne podejście do klientów?
Sam sprowadzałem części ze stanów i da się to zrobić w 2-3 tygodnie jak czas ciśnie. A co dopiero poważna, rzetelna firma z wieloletnim doświadczeniem!
Dla mnie takie postępowanie jest niepoważne i świadczące o podejściu do klienta.

matjas
29.06.2023, 09:08
Kiedyś słyszałem coś o wkładaniu palca między drzwi. Słowo przeciwko słowu to jest obecnie ale nabrało innego kolorytu.

Bohun
29.06.2023, 09:15
Jaki szacun? :vis:ie

Taki szacun że się ujawnił do dalszej kompromitacji lub się wybieli. Generalnie rzadko się zdarza żeby można podyskutować na forum o takich strzałach. Zazwyczaj jest to jednostronny monolog. Tymczasem klasycznie polecam odpalić popcorn :D

Mhv
29.06.2023, 10:33
Sytuacja nie wygląda idealnie, mówiąc delikatnie.
Ale ja widzę jednak chęć załatwienia sprawy, dogadania się. Może jeszcze warto.

ziutek2002
29.06.2023, 10:46
Tymczasem klasycznie polecam odpalić popcorn :D

:haha2:

wiem, wiem - nie powinienem się z tego śmiać, bo sam teraz świecę oczami przed kolegą, ale ja postawiłem na tej ,,firmie'' krzyżyk - dla mnie zbyt dużo podobnych sytuacji

chomik
29.06.2023, 13:21
Dostal pan informacje że jeśli będziemy mieli sprzęgło to się odezwiemy i był Pan poinformowany ze jest to ostatnia partia i jedzie to z USA. pieniążki miały być zwrócone nie chciał Pan ich . I oczywiście sytuacja ktora Pan opisał tutaj tak nie wyglądała. Bo nikogo nie oszukaliśmy . Zawsze staramy się rzetelenie załatwiać wszystkie sprawy i nasza prace . A jeśli gdzieś popełniliśmy błąd zawsze go naprawiamy.
Jest to dość irytujące. Ostatnia informacja jaką otrzymałem od Pana w marcu to była ta jak podałem, że kosz będzie w maju za kasę w ubezpieczenia. Miał Pan także potwierdzić ustalenia mailem. Jako, że poinformował mnie Pan że nie ma czasu pisać maili, to napisałem tego maila za Pana, a Pan miał wysłać jedno słowo "potwierdzam". tak się umówiliśmy. Nie wywiązał się Pan z niczego. Z wcześniejszych terminów odesłania/ przesłania paczek itd także nie.
Po prostu woli Pan załatwiać na telefon, bo nie ma wtedy dowodów na ustalenia.
Jeśli jest Pan taki uczciwy, a to inni są Ci źli, to dlaczego sprawy Pan do teraz nie rozwiązał. Do teraz nie otrzymałem dowodów zakupu, gwarancji nowego kosza lub obiecanego kosza w zamian tego który rzekomo zaginął.
Piszę Pan, że stek bzdur, proszę mi powiedzieć co jest tym stekiem, konkretnie. Bo ja przedstawiłem sprawę po prostu tak jak była i mam na to potwierdzenia maili wysłanych sms, potwierdzeń odbioru paczek i ich nadania. Niestety nie mam rozmów, bo do nagrywania się nie posuwałem. Może powinienem. Szczególnie kolegów zaciekawiłaby rozmowa kiedy mnie Pan poinformował, że moja paczka zginęła i teraz mam sobie sam załatwiać z INPOSTEM sprawę a następnie rzucił Pan słuchawką jak ostatni cham. To ma być rzetelne załatwianie sprawy? Zostawianie bez informacji przez kilka miesięcy to także? Uważa Pan, że to uczciwe działania!!? Mam zupełnie inne poziomy rzetelności i uczciwości.

chomik
21.07.2023, 08:45
Mamy 21 lipiec, kosza nie ma, odzewu nie ma, kasy nie ma. Wszystko w temacie uczciwości i rzetelności. Sami wyciągajcie wnioski koledzy, przekaż dalej.....

chomik
28.08.2023, 08:10
Mamy 28.08.2023 mija 10 miesięcy, kosza brak, kasy brak, słów brak.......

chomik
03.10.2023, 20:25
03.10.2023 brak zmian, brak kasy.
Panownie znów się reklamują. Wszyscy wiedzą już na naszym forum, że lepiej nic do nich nie posyłać. To teraz wchodzą w BMW. Może ktoś z Was zapoda na fora BMW, że to firma z która nie warto robić interesów:

https://www.olx.pl/d/oferta/skrzynia...5-IDQpEjY.html (https://www.olx.pl/d/oferta/skrzynia-biegow-bmw-r1150-regeneracja-CID5-IDQpEjY.html)

matjas
03.10.2023, 20:34
Bardzo dobrze. Piętnować buractwo.

Komar
05.10.2023, 12:44
Niech ktoś wrzuci przedruk wątku na forum BMW

matjas
07.10.2023, 22:01
Jakby ktoś chciał dopisać coś mądrego w komentarzach to jest opcja:

https://youtu.be/FC5LGJusBEI?si=76CwCNhH6dC5vHFr

ziutek2002
09.10.2023, 06:44
Jakby ktoś chciał dopisać coś mądrego w komentarzach to jest opcja:

https://youtu.be/FC5LGJusBEI?si=76CwCNhH6dC5vHFr

zrobione

chomik
11.10.2023, 17:25
A oto działanie sprzęgła po 4tyś km. Przypominam, że według tego co zapłaciłem i uzgodniłem jest to działanie nowego kosza sprzęgłowego z modyfikacjami firmy. Kosz ma więc przejechane 4 tyś km.

VIQ0hqdlWbY

Adagiio
11.10.2023, 18:41
No klasa, cztery koła jak przejechałeś. Wymontuj i wyślij to Ci przez zimę go zrobię .

Bałtrok
11.10.2023, 19:02
Zdrowo napie.. znaczy nawala.
Tak z ciekawości, tak waliło przed naprawą czy teraz jest lepiej/gorzej?

matjas
11.10.2023, 22:36
Tak wogle to synchro wola o audiencje u gryzoni ;)

ziutek2002
02.02.2024, 08:20
Kolega otrzymał taką odpowiedź dotyczącą naprawy swojego kosza w CRF1000. Dane kontaktowe oraz nazwę firmy zakreśliłem. Bardziej chodziło mi o to, że ,,słynne'' przedsiębiorstwo zajmujące się regeneracją koszy znane jest im również....

mdxmd
04.02.2024, 11:49
Kolega otrzymał taką odpowiedź dotyczącą naprawy swojego kosza w CRF1000. Dane kontaktowe oraz nazwę firmy zakreśliłem. Bardziej chodziło mi o to, że ,,słynne'' przedsiębiorstwo zajmujące się regeneracją koszy znane jest im również....

to już w nowej CRF musiał kosz robić ??

ziutek2002
09.02.2024, 12:26
to już w nowej CRF musiał kosz robić ??

Musiał/nie musiał. Znasz na pewno budowę kosza w XRV. W CRF przy pewnym przebiegu i stosownie do warunków w jakich jest on eksploatowany - również zacznie on być ,,słyszalny'', co nie zmienia faktu, że jest on praktycznie nieśmiertelny. Innych to boli/denerwuje próbują coś z tym zrobić (sam pewnie wiesz ile było i jest prób reanimacji głośnego kosza sprzęgłowego w starych Afrykach, albo jak szybko temat wraca po zakupie nowego). Od cały temat.

Mallory
09.02.2024, 15:32
Musiał/nie musiał. Znasz na pewno budowę kosza w XRV. W CRF przy pewnym przebiegu i stosownie do warunków w jakich jest on eksploatowany - również zacznie on być ,,słyszalny'', co nie zmienia faktu, że jest on praktycznie nieśmiertelny. Innych to boli/denerwuje próbują coś z tym zrobić (sam pewnie wiesz ile było i jest prób reanimacji głośnego kosza sprzęgłowego w starych Afrykach, albo jak szybko temat wraca po zakupie nowego). Od cały temat.

Tomek masz doświadczenie z wymianą kosza na nowy OEM?

ziutek2002
10.02.2024, 21:48
Tomek masz doświadczenie z wymianą kosza na nowy OEM?

O jakie dokładnie moto chodzi Marcin? XL600V, XRV750, CRF1000 - w tych wymieniałem

Mallory
10.02.2024, 23:06
O jakie dokładnie moto chodzi Marcin? XL600V, XRV750, CRF1000 - w tych wymieniałem

O te wlasnie :) Zadzwonię.

mdxmd
14.02.2024, 12:56

wiesz jaki jest jeden z problemów pseudo regenerowanych? sprężyny są bez luzu

oczywisty błąd ponieważ nawet jeżeli go nie dostaną w czasie eksploatacji to z prędkością światła tarcze oraz przekładki wybijają dołki w koszu zewnętrznym i wewnętrznym - co oczywiście stuka niemiłosiernie pomimo, że sam kosz nie ma luzu.

rozwinę nieco problem... sprężyny musza posiadać luz w tym część duży a część (1-2szt) mniejszy i nie rzadko te są także delikatniejsze jak pozostałe. Chodzi o wstępne amortyzowanie suwów pracy silnika oraz wstępne naprężenie tarcz oraz przekładek do przekazania siły na skrzynię przez pozostałe sprężyny.

Podsumowując sztywny kosz = wybijanie dołków przez tarcze i przekładki.

Miałem BMW K1200 po takiej regeneracji w tym jeden nie zrobił nawet 4000km... po rozebraniu kosz sztywny bez luzu a w punktach styu tarcz "schody", Ale zaraz po montażu było super jak twierdzi właściciel.

ziutek2002
14.02.2024, 13:39
wiesz jaki jest jeden z problemów pseudo regenerowanych? sprężyny są bez luzu

oczywisty błąd ponieważ nawet jeżeli go nie dostaną w czasie eksploatacji to z prędkością światła tarcze oraz przekładki wybijają dołki w koszu zewnętrznym i wewnętrznym - co oczywiście stuka niemiłosiernie pomimo, że sam kosz nie ma luzu.

rozwinę nieco problem... sprężyny musza posiadać luz w tym część duży a część (1-2szt) mniejszy i nie rzadko te są także delikatniejsze jak pozostałe. Chodzi o wstępne amortyzowanie suwów pracy silnika oraz wstępne naprężenie tarcz oraz przekładek do przekazania siły na skrzynię przez pozostałe sprężyny.

Podsumowując sztywny kosz = wybijanie dołków przez tarcze i przekładki.

Miałem BMW K1200 po takiej regeneracji w tym jeden nie zrobił nawet 4000km... po rozebraniu kosz sztywny bez luzu a w punktach styu tarcz "schody", Ale zaraz po montażu było super jak twierdzi właściciel.

Zgadzam się z tym co napisałeś :Thumbs_Up:

Najlepiej to widać kupując nowy kosz OEM. Producent część sprężyn montuje właśnie bez luzu, pozostałe mają mieć - właśnie po to o czym napisałeś wyżej.

Kazmir
14.02.2024, 15:34
Kiedyś poczyniłem pewne kroki w kierunku "regeneracji" kosza, ale nie było weny do dalszego działania.

Regeneracja kosza z czym się musimy zmierzyć:
- wybicia krawędzi kosza przez tarczę sprzęgła
- Wymiana łożyska kosza sprzęgłowego (robiłem to. Łożysko w dobrych hurtowniach jest do kupienia i na małej prasie można to ogarnąć)
- Sprężyny kosza sprzęgłowego

Odnośnie tego ostatniego punktu, który jest chyba największym czynnikiem wywołującym stukanie miałem pomysł na zamianę tych sprężyn na coś innego.

Wracając do tekstu z fotki uważam, że możliwa jest regeneracja kosza, ale czy znajdzie się osoba, której będzie się chciało i będzie się spinało finansowo to już inna bajka;)
Do tej pory nikt się nie podjął tematu i chyba już tak pozostanie?

zimny
14.02.2024, 22:13
A ja mam pytanie - bo w Suzuki DL1000 stukający kosz który dokłada wibracje do moto był upierdliwy w starszych, a i w nowszych ideałem nie jest. Można tak jeździć ale można też przerobić u Michała Szramy - robiłem i różnica była bardzo duża na plus. Wiem, że kosze u niego robione robią wiele tys km i nie ma powrotu wibracji, tłuczenia. Po prostu nie ma degradacji jakby.

Więc pytanie moje - czy to jest tak że kosze mają istotnie różną budowę i jedne się da ogarnąć a inne nie bardzo - czy coś innego..?

Pytam czysto akademicko.

Adagiio
15.02.2024, 06:47
Zużycie kasza sprzęgowego zależy w dużej mierze od sposobu i warunków w jakich moto jeździ ( teren, gumowanie, itp. ). Jest to część eksploatacyjna jak łańcuch, czy inne i podlega wymianie w chwili kiedy przestaje poprawnie działać. W zasadzie mało kto go wymienia, w jednej z moich AT wymieniłem na nowy , pozostałe sam regenerowałem i działały. W endurakach tez zdarzyło mi się wymienić, w jednej Becie nawet pękł na pustynnym piochu.

Bałtrok
15.02.2024, 08:17
Zużycie kasza sprzęgowego zależy w dużej mierze od sposobu i warunków w jakich moto jeździ ( teren, gumowanie, itp. ). Jest to część eksploatacyjna jak łańcuch, czy inne i podlega wymianie w chwili kiedy przestaje poprawnie działać. W zasadzie mało kto go wymienia, w jednej z moich AT wymieniłem na nowy , pozostałe sam regenerowałem i działały. W endurakach tez zdarzyło mi się wymienić, w jednej Becie nawet pękł na pustynnym piochu.A powiesz na czym polegała regeneracja którą sobie robiłeś?

Adagiio
15.02.2024, 18:44
Wymiana sprężyn, napawanie i frezowanie gniazd sprężyn w części aluminiowej, po rozebraniu trzeba zwrócić uwagę czy otwory na nity w części aluminiowej nie są owalne i czy na koszu gdzie wchodzą tarcze nie jest wyrobione. Otwory na nity do ogarnięcia, miejsce gdzie wchodzą tarcze niestety nie.

Bałtrok
15.02.2024, 21:31
Wymiana sprężyn, napawanie i frezowanie gniazd sprężyn w części aluminiowej, po rozebraniu trzeba zwrócić uwagę czy otwory na nity w części aluminiowej nie są owalne i czy na koszu gdzie wchodzą tarcze nie jest wyrobione. Otwory na nity do ogarnięcia, miejsce gdzie wchodzą tarcze niestety nie.Dzięki.

chomik
16.03.2024, 12:12
Szkoda chyba cokolwiek dalej komentować. Oszuści? Firma krzak ? Wykonujemy wiele regeneracji nie tylko sprzęgieł. Naprawiamy wały korbowe , cylindry , głowice, sprzęgła., skrzynie biegów. Nasi klienci zawsze wyjeżdżają zadowoleni a jeśli jest jakoś problem zawsze go załatwiamy na rzecz klienta . Ale jeśli ktoś woli pisać posty niż zadzonic to nic na to nie poradzimy . Szkoda ze my musimy sie tłumaczyc za firme inpost . Dostal pan informacje że jeśli będziemy mieli sprzęgło to się odezwiemy i był Pan poinformowany ze jest to ostatnia partia i jedzie to z USA. pieniążki miały być zwrócone nie chciał Pan ich . I oczywiście sytuacja ktora Pan opisał tutaj tak nie wyglądała. Bo nikogo nie oszukaliśmy . Zawsze staramy się rzetelenie załatwiać wszystkie sprawy i nasza prace . A jeśli gdzieś popełniliśmy błąd zawsze go naprawiamy. Jeśli ktokolwiek z tego forum ma jakiś problem bądź zastrzeżenie zapraszamy do kontaktu . Zawsze załatwimy to jak należy. Czasy są jakie są ludzie wola popisać sobie w internecie zamiast po prostu załatwić sprawę. Medal ma dwie strony. Co do ceny części używanej jest to nie do wycenienia . Trudno dostępne brak na rynku . Stąd staraliśmy się na korzyść klienta wynegocjować jak największe odszkodowanie . To źle? co chcieliśmy wyjaśnić wyjaśniliśmy, nie mogliśmy przejść obojętnie od tematu który nas dotyczy i nie wyglądał tak jak wyżej opisany . Pozdrawiamy użytkowników
No to aktualizacja:
Oczywiście zero odzewu, pieniędzy, kosza etc. wyjebungo, widzicie więc co warte są powyższe słowa tego Pana.
Na skutek tego postu, co jakiś czas odzywa się do mnie jakiś poszkodowany przez tę firmę. Myślę, że czas przygotować się do pozwu zbiorowego. Każdy z nas olewa temat, bo szkoda mu czasu i energii a kwota nie jest aż tak znaczna. Lecz gdy wystąpimy zbiorowa to już nie będzie mała sprawa a Panu pod dupą zacznie się palić. Zapraszam więc do kontaktu i opisania krótko sprawy. Zajmę się przygotowaniem pozwu zbiorowego.Temat pociągnę sam i opłacę wszystkie koszty sądowe całego pozwu. Proszę się tylko zgłosić.

pałeł
16.03.2024, 21:05
proponuje zerkać w opinie na google i wysłać wiadomość do niezadowolonych klientów
dodatkowo wpisać wszystkie słowa kluczowe które pomaga namierzyć firmę łacznie z kopia wszystkich złych opinii
ja napewno skopiuje dodam linka do fejsa poklikamy sobie trochę jest nas tak dużo ze mozemy google pomóc w pozycjonowaniu

Dubel
16.03.2024, 22:17
Mnie tak namierzył koleś który zakładał zbiorowa sprawę warsztatowi napraw skrzyń automatycznych. Tak że działa ten sposób