View Full Version : Amortyzator skrętu czajna town
TYMEKVMAX
13.01.2023, 16:14
Witajcie ktoś używa amortyzator skrętu z chin ktoś ma jakieś doświadczenia?
Dwóch kolegów ma to w dzikach. Twierdzą, że działa i robi robotę. Ja jeszcze nie zamontowałem, ale też mam. Według zeznań użytkowników może być konieczna wymiana uszczelnień i oleju, ale to prosta konstrukcja więc nie ma z tym problemów.
TYMEKVMAX
13.01.2023, 17:29
Dwóch kolegów ma to w dzikach. Twierdzą, że działa i robi robotę. Ja jeszcze nie zamontowałem, ale też mam. Według zeznań użytkowników może być konieczna wymiana uszczelnień i oleju, ale to prosta konstrukcja więc nie ma z tym problemów.
A macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?
To wszystko od jednego producenta pewnie. Od razu radzę wymienić olej (2,5W) i większość uszczelnień. U mnie konieczne też było uszczelnienie kołków ustalających śruby regulacji tłumienia.
Generalnie działa nie gorzej od oryginalu, tyle, że IMO w przypadku 90% aplikacji/użytkowników nie ma to sensu :)
Pozdr rr
Mi się lepiej jeździ bez. Jak kupowałem dzika od Madafaki to był zamontowany. Pojeździłem troche, zdemontowałem i odesłałem.
dawid8210
13.01.2023, 23:07
Był tu jeden chłopak co kilka lat temu sprzedawał te chińskie amortyzatory, były też zapowiedzi ich serwisowania z tego co pamiętam, ale temat się urwał.
A macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?Brałem z Ali, szukałem niskiej ceny, bo też jest tam różnie. Brałem solo i w komplecie z mocowaniem. Wszystko przebiegło bezproblemowo
delirium
15.01.2023, 19:37
Brałem z Ali, szukałem niskiej ceny, bo też jest tam różnie. Brałem solo i w komplecie z mocowaniem. Wszystko przebiegło bezproblemowo
a przytej kwocie z Ali dodane jest cło/vat ?
Teraz właściwie do wszystkiego. Jak ostatnio kupowałem dwie kamery to sprzedawca obniżył cenę o podobną kwotę, którą później zapłaciłem listonoszowi.
Był tu jeden chłopak co kilka lat temu sprzedawał te chińskie amortyzatory, były też zapowiedzi ich serwisowania z tego co pamiętam, ale temat się urwał.
Pewnie chodzi o Pawla z Motorallybike.com
Zestawy serwisowe uszczelek sa juz dostepne... ostatnio zamawialem, moj amor po poltora roku zaczal sie pocic, ale na razie to kropla doslownie, wiec nie zmienialem.
W kwestii lepiej czy nie lepiej, to jest pokretlo, ktore wlacza i reguluje tlumienie, wiec zawsze mozna dac na minimum i przekrecic/wlaczyc majac przed soba np. sporo kolein czy piasku...
a przytej kwocie z Ali dodane jest cło/vat ?VAT jest już wliczony w cenę. Z cłem nikt się już nie pie...li. Chyba że kupujesz coś bardzo drogiego (nie pamiętam kwoty) to wtedy odprawę celną robisz indywidualnie. Zakup amora przebiegnie bez dodatkowych opłat
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.