View Full Version : styki w larsonie do naszych pomp
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=MzQxMTAwMA==
heh i cena przystępna.... Brawo Rambo :Thumbs_Up:
ale jaja...
Jestesmy w domu:)
Mikuni do piachu.
czyli nowe styki plus płytka sterująca i nie będę musiał więcej pisać w temacie pompy :D tak samo jak dylemat zamiennika można będzie sobie wsadzić do buta :P bobrze, że temat regulatora nie upadł choć wygląda na to, że ostatnio znalazłem na niego sposób :(
Dokonale!!, dzięki za informacje. Dobrze że nie kupiłem tych styków za około 40 EURO...
Zamówiłem dwie sztuki styków w larsonie - choć w międzyczasie założyłem mikuni.
Wszystko przez podnosa, który mnie skutecznie wyleczył z myślenia że zakładjąc mkuni kupiłem spokój do końca życia afri...Jednak po kilkuset km jest ok.
Dla bedacych poza zasiegiem Larssona, po 18.99 Euro styki sa na wemoto.de. Jak kto woli, to ponad 50 Euro na jebaju :haha2:
ale ale! skad wziac magiczna PLYTKE ? ? ?
To teraz będziemy testować ile wytrzymują membrany w pompie ;)
no mi już jedna membrana poszła, pompa działa OK ale chodzi non stop. I nic się nie dzieje :)
Dziś dzwoniłem do
Larsson Polska Sp. z o.o.
ul. Narwicka 21, 80-557 Gdańsk
tel. 58/ 341 09 00
Dziś dotarła do nich partia styków do afrykańskich pomp. dziś wysłali do klientów - w tym 2 moje.
ale pokazuje pusta strone...moze moja przegladarka jest do d..y.
No to wejdz na strone larssona i kod towaru 3411000 :)
PS U mnie działa ten link. (Spróbuj skopiować link a nie klikać na niego może pomoże)
dostałem - ładne:) Producent: TourMax - czyli pożądny, ten od reglerów
Pozwolę sobie, zimową porą, wtrącić swoje zdanie o tym, że TourMax nie jest taki bombowy. On po prostu jest.
ja również sobie zakupiłem takie styki. Bogdan z Varaderoklubu jest wspaniały , że jakoś wpłynął na dostępność tego deficytowego towaru.
Pomyślałem, że chcecie zobaczyć jakość wykonania - starałem się zrobić dobre zdjęcia..Tylko niech mi który wypali, że mam interes aby to promować to....
8049
8050
8051
8052
:drif: made in japan :drif:
a mi się Larsson nie ładuje... jaka jest cena tego??
SzymonCBRF4
15.12.2009, 23:35
Witam, mam pytanie do tutejszych speców od pomp paliwowych :) mianowicie ile minimum powinny wytrzymać te styki z larssona po wymianie w pompie paliwoej? (bez jazdy terenowej)
Witam, mam pytanie do tutejszych speców od pomp paliwowych :) mianowicie ile minimum powinny wytrzymać te styki z larssona po wymianie w pompie paliwoej? (bez jazdy terenowej)
Może być i 20 lat i ze stoparedziesiąt tysięcy km albo i sporo wcześniej.
Po zastosowaniu patentu na likwidacje iskry( poszukaj sobie w tematach) praktycznie prawie niezniszczalne.
Kontroluj sobie styki co 20.000km to się dowiesz kiedy padną.
a ja mam pytanie
czy wszystkim iskrza styki ?
bo wiedzion głodem wiedzy rozebrałem w sposób nieodracalny niestety dwie zjebane pompy (miały zwarcie) jedna afrykanska (znaczy sie wyjeta z afryki) była a druga od czegos inszego ale wyglad identyko i okazało sie ze
bezposrednio !!! na zwojach jest dioda (która ma pracowac jako gasik?) i to tą diodę szlag trafiał
a ja mam pytanie
czy wszystkim iskrza styki ?
Poczytaj trochę o pompach i wypalaniu styków oraz co zrobić żeby nie wypalało.
A jak chcesz się naocznie przekonać to zdejmij osłonę styków i podłącz napięcie.
Ewentualnie możesz popatrzeć na proces spawania elektrycznego,na stykach jest podobnie tylko w miniaturce.
Na styki idzie spory prąd to i iskry się sypią.
SzymonCBRF4
16.12.2009, 22:04
OK, dziękować, zamówiłem juz sobie płytke od R2D2 i styki w larssonie do pompy, pozdrawiam!
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=MzQxMTAwMA==
Dzieki za podpowiedz - wlasnie zalozylem nowe, starych juz nie bylo.
Wujek
Ja zamówilem styki w larssonie i pompa chodzi jak nowa tylko nie moge się doczekać płytki R2D2, która zamówiłem u Ramiresa bo z tego co wiem to tylko On rozprowadza.
banditos
04.04.2010, 13:01
bouli4 nie jestes sam!
Wszyscy czekamy za temi płytkami od ramiego....
Z tego co widzę te larsonowe do RD03 nie pasują.
Czy mam rację?
Z tego co widzę te larsonowe do RD03 nie pasują.
Czy mam rację?
z tego co wiem, pasują do każdej podciśnieniowej pompy mitasibiszi :)
motormaniak
04.04.2010, 19:57
podciśnieniowej nie podciśnieniowej. będą pasować
Jakby ktoś chciał pomacać te larsonowe to mogę wziąć do Borku. Kupiłem se 'na zaś' ;>
Jako że to temat paliwowy a konkretnie styków to napiszę co się zdarzylo wracając ze zlotu.
Jedziemy sobie równo zbliżając się do Radomia, a tu nagle moja niunia robi buuuuuuuu i staje.
Jako że nastapiły potem problemy z ilością prądu w akumulatorze podczas kręcenia to diagnozowaliśmy padnięty akumulator.
Jak się potem okazało awaria nastapiła w stykach pompy, a konkretnie polegała na sklejeniu owych styków.
Skutkiem był ubytek prądu z akumulatora co skutkowało niemożnością kręcenia rozrusznikiem.
Dotarcie do styków i odklejenie ich palcem uruchomiło pompę i dalszy powrót do domu przebiegał bezawaryjnie.
Dodam że faktycznie 7letni akumulator najmocniejszy już nie jest zwłaszcza w przypadku zwarć jak i styki które są już mocno wypalone miały prawo kiedyś się zbuntować, ten pierwszy raz.
Nowe wcześniej zakupione już czekają żeby rozpocząć zaszczytną pracę w pompie na kolejne 180000km?
Ja wymieniłem styki na nowe z Larssona gdyż tak jak Dziejowi całkiem się wypaliły. Po wymianie sprawdziłem i nadal styki cały czas iskrzyły. Zamontowałem promowaną płytkę od R2D2, którą zakupiłem od Ramiresa i faktycznie działa. Pompa działa bez zarzutu i wogóle nie iskrzy na stykach. Jak na razie jestem bardzo zadowolony z tego patentu. Z tego co napisali inni Forumowicze, którzy juz to spraktykowali pompa po takiej naprawie jest "niezniszczalna".
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.