View Full Version : Mocowanie zbiornika RD04
Witam. Czy ktoś z grona może podesłać fotkę jak jest mocowany zbiornik paliwa? Chodzi mi o to dolne mocowanie obok kraników paliwa.
Dziękuję pozdrawiam.
szymon25
02.06.2022, 11:29
Pod miedzy rama a kolektorem idzie rura z mocowaniami zbiornika po obu stronach. Prxykrecana jest do ramy dwoma srubami m6 .
Podejrzewam, że 04 i 03 mają to mocowanie podobne lub takie samo. Mogę podrzucić fotki z 03 wieczorem.
Podejrzewam, że 04 i 03 mają to mocowanie podobne lub takie samo. Mogę podrzucić fotki z 03 wieczorem.
Dzięki. Czekam z niecierpliwością.
Na fiszkach tego nie widać ??
Do ramy jest przykręcony stelaż a w stelazu są "uszy" gdzie jest śrubka; w dziury w baku wchodzą gumy i metalowa tulejka z podkładką i przez te tulejkę przechodzi wspomniana śrubka ;)
Łatwiej nie potrafie :)
Pod miedzy rama a kolektorem idzie rura z mocowaniami zbiornika po obu stronach. Prxykrecana jest do ramy dwoma srubami m6 .
Da się włożyć tą rurę beż demontażu kolektorów?
szymon25
02.06.2022, 16:22
Da sie. Trzeba tylko troche pokrecic tym stelażem. Do niego przyczepione sa tez przewody paliwowe i elektryka. Jsk wroce wieczorem do domu to zrobie zdjęcie. Niestety zeby bylo dobrxe yo widac trzeba by bylo zdjac zbiornik i oslone silnika
Na fiszkach tego nie widać ??
Do ramy jest przykręcony stelaż a w stelazu są "uszy" gdzie jest śrubka; w dziury w baku wchodzą gumy i metalowa tulejka z podkładką i przez te tulejkę przechodzi wspomniana śrubka ;)
Łatwiej nie potrafie :)
Rozumiem co piszesz. Chodzi mi, że mam zdekompletowany zbiornik. Gumy i tulejki luzem. Nawet ta rura jest tylko na moje oko ugięta. Chodzi mi o fotkę żebym mógł poskładać tak jak fabryka składała.
Da sie. Trzeba tylko troche pokrecic tym stelażem. Do niego przyczepione sa tez przewody paliwowe i elektryka. Jsk wroce wieczorem do domu to zrobie zdjęcie. Niestety zeby bylo dobrxe yo widac trzeba by bylo zdjac zbiornik i oslone silnika
Dzięki, czekam na foto.
Jeszcze nie jestem pewien jak powinna iść linka sprzęgła. W siudemce idzie chyba inaczej niż w 4ce.
szymon25
03.06.2022, 09:18
Slabo chyba widac. Nie mialem czasu rozebrac motocykla. Moze to cos Ci rozjaśnić
szymon25
03.06.2022, 09:20
Teraz ide z dzieciakami do zoo ale jak wroce sproboje zdjac oslony i zrobic lepsze foty. Poszukaj w plikach do pobrania na fat. Tam sa rysunki w manualu do rd 04 i jest trasa linki sprzegla jak dobrze psmietam. Jak nie znajdziesz to jutro bede w innym garazu. Tam mam rozebrane rdo4 to zrobie dokladne zdjecia czego bedziesz chciał. Ewentualnie sie zdzwonimy. Moj nr 793 386 65 jeden
Rozumiem co piszesz. Chodzi mi, że mam zdekompletowany zbiornik. Gumy i tulejki luzem. Nawet ta rura jest tylko na moje oko ugięta. Chodzi mi o fotkę żebym mógł poskładać tak jak fabryka składała.
Ja nie pomoga foty co koledzy wkleili to mam rozebraną do ramy 3ke to mog Ci przyłożyć ten stelaż do ramy i zrobić foto
Nie wiem czy to coś pomoże ale tyle udało się zrobić bez rozbierania.
Elegancko chłopaki, dużo się wyjaśniło. Lecę do garażu przekładać foty na praktykę.
Będę się chwalił co zrobiłem.
Co do linki to jesteśmy w kontakcie.
Temat mocowania zbiornika opanowany. Została mi jeszcze nieszczęsną linka sprzęgła.
Dziękuję bardzo, sytuacja opanowana, wszystko jest już na swoim miejscu.
Czy osłona silnika z dr03 będzie pasowała do rd04, ma ktoś wiedzę na taki temat?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.