View Full Version : czerwiec ma³olitrazowo
NaczelnyFilozof
17.05.2022, 13:51
Czerwiec. Druga po³owa. 2 tygodnie.
Nie chce siê Kto¶ poszwêdaæ czym¶ ma³olitrazowym? 50cm3. Skurer lub motorower. Przelotowa 35km/h :D 2000km. Namioty i asfalty z dala od zgie³ku :)
Doda³em do ulubionych.
Negocjujê z szefem dwa miesi±ce wolnego. Czekam na decyzjê.
Ale mam szybszy sprzêt, osi±ga czasem 60 km/h.
NaczelnyFilozof
17.05.2022, 14:36
U mnie 60km/h to jest katowanie silnika ;-) Dlatego 35km/h to relaksacyjna jazda :D
A ja zestresowany jestem po zimie:), wiêc pasuje mi taka jazda.
Silnik simka jeszcze nie gotowy, ale mam jeszcze co¶ ma³ego, co przy 35 te¿ da radê.
Tylko te negocjacje w toku...
Przy obecnych cenach paliwa to ma sens, natomiast ta prêdko¶æ przelotowa by mnie zabi³a :dizzy:
Trzymam kciuki z powodzenie projektu.
zaczekaj
17.05.2022, 17:01
Doda³em do ulubionych.
Negocjujê z szefem dwa miesi±ce wolnego. Czekam na decyzjê.
Zdradziæ Ci dobry patent na negocjacje? :umowa:
Wspomina³am o nim na Starym Trampie ::D
Zdradziæ Ci dobry patent na negocjacje? :umowa:
Wspomina³am o nim na Starym Trampie ::D
Ja te¿ mowilem, ¿e ju¿ stary jestem:D i znam wszystkie sztuczki moich by³ych szefow.
LQuatro w moim przypadku nie wchodzi w grê, ale ju¿ trzeci raz pracujê dla tej firmy:dizzy:
NaczelnyFilozof
17.05.2022, 20:56
Przy obecnych cenach paliwa to ma sens, natomiast ta prêdko¶æ przelotowa by mnie zabi³a :dizzy:
Ale to jest super prêdko¶æ. Najlepiej jechaæ jak najbardziej bocznymi drogami. I to ma wtedy duzo sensu. Zero napinki. Widaæ 6x wiêcej ciekawych rzeczy niz przemkn±æ 80km/h.
EUJ8z7_QuYw
Ale mi siê ten pomys³ podobie 👍👍👍
chemiczny
17.05.2022, 21:24
Gdyby pó¼niejszy termin to chyba na szybciora jakiego¶ moplika szuka³bym na oeliksach.
Tak czy inaczej kibicuje i obserwuje.
muszel72
17.05.2022, 21:33
Bocznymi drogami mo¿ecie zajechaæ do mnie nad ma³e kaszubskie jezioro. Wypróbujemy ruszt z polecenia Emka. Jest gdzie siê rozbiæ a i socjal u mnie te¿ je¶li bêdzie potrzebny. Mo¿na tez serwis zrobiæ bo podstawowe narzêdzia dla Waszych rakiet siê znajd±;)
Kumple z jednego angielskiego foruma lec± w lipcu ma³ymi jak Super Cub lub Hunter Cub itp na JOGLE (https://en.wikipedia.org/wiki/Land%27s_End_to_John_o%27_Groats) czyli John O'Groats - Land's End wiêc to do¶æ popularna rozrywka jest ;)
Kumpel w zesz³ym roku pojecha³ do Rumunii na ogarze 200. Wracaj±c na Pomorze zahaczyli jeszcze o Suwalszczyznê i Mazury ¿eby by³o bardziej po drodze. Zabra³ do sakwy drugi silnik na wymianê, który o dziwo dopiero przyda³ siê na ostatnie 200km kiedy rozsypa³ siê zap³on i szybciej by³o zmieniæ ca³y piec a nie naprawiaæ z³oma
GregoryS
18.05.2022, 11:09
Zrobilismy za dzieciaka trase slask - morze na simku i ogarze, piekne to byly czasy :) Nam tez ogar ostatecznie zaniemogl w trasie, uratowali nas spece w mijanej wiosce. Mocno kibicuje i zycze "zelaznych posladkow" ! ;)
Ja odpadam.
Pracujê do lipca i prawie zaraz wyje¿d¿am na dawno zaplanowane wakacje...
a ja ju¿ mia³em kupowaæ hondê PXR50 ale kto¶ mnie ubieg³ :D :D
Hej Naczelny! I jak tam u Ciebie? Wyruszy³e¶?
Przestañ siê nad nami znêcaæ i wrzuæ chocia¿ jakie¶ fotki z trasy :bow:
zaczekaj
22.06.2022, 17:26
Wyruszy³. ¦miga po Albanii :)
Wys³ane z iPhone za pomoc± Tapatalk
Ale ¿e na tym, tej 50-ce, z przelotow± 35km/h pocisn±³ do Albanii?
To jest Go¶æ!
Panie i Panowie, czapki z g³ów :bow:
NaczelnyFilozof
23.06.2022, 09:03
I nawet wroci³ :D
117158
Brawo Filozof. Widaæ nie trzeba wielkiej filozofii :) wystarczy wyj¶æ z domu i pojechaæ.
Zimny - mo¿e GSa wymieñ na 50tke! Da siê dojechaæ do Albanii i na dodatek nie bêdzie Ciê ju¿ Z³y kusiæ na zmianê! :)
https://acegif.com/wp-content/uploads/gifki-aplodismenti-11.gif
No to teraz dawaj Pan relacjê.
GregoryS
23.06.2022, 13:08
Zdecydowanie czapki z glow, i order zelaznego posladka ! :)
Szacun Naczelny :Thumbs_Up:
Dajesz jaki¶ film lub relacjê!
Matjas, w sumie - to taka 50 jak widaæ robi to samo co 1200. Jest w tym logika :)
To¿ mówiê.
Id±c dalej tym tropem... takie 300 to dopiero leczy :D :D :D
NaczelnyFilozof
21.07.2022, 15:10
Zdecydowanie czapki z glow, i order zelaznego posladka ! :)
Mia³em zabraæ siê za pisanie relacji. Bo takiej wyprawy d³ugo nie by³o. Nikt nie tyczy takich trajektorii. Ma³o kto w dzisiejszych czasach porywa siê na marzenia.
Jad³em obiad gdzie¶ przed Podgorica w Czarnogórze. Przede mn± 40 km zjazdu w dó³. Albo pseudo ekspresówka i robiæ korek albo boczne drogi. Zegarek. Analiza. Najwy¿ej mnie rozjad± tiry albo bêdzie mandat. Mp3 do uszu. Podglasniam muzyczkê. I w dó³. P³aka³em jak dziecko na tym zje¼dzie... Ze szczê¶cia. Niesamowite jak cia³o reaguje na szczê¶cie. Czasem do szczê¶cia wystarczy 42km/h.
Oderwa³em siê od kontekstu. Usuwanie moich postów nie wp³ywa pozytywnie na mnie.
Administracja siê uspokoji i przemy¶li zachowanie :)
Troszkê zniecierpliwieni, grzecznie czekamy na jak±¶, choæby króciutk± relacjê ;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.