View Full Version : Rd07 Wydech Arrow PD
Witam,czy po przez zamontowanie arrow Dakar,rd07 bedzie ssać olej ?
Zazwyczaj przy przelocie pojawia się jakieś zużycie oleju.
Właśnie słyszałem ze przy Leo nie bierze
motomysz
18.04.2022, 21:46
Właśnie słyszałem ze przy Leo nie bierze
Ja mam Leo i nic nie ubywa
dawid8210
18.04.2022, 23:32
Nawet jeśli będzie pobierać olej, dźwięk to zrekompensuje:) A jak się rozmyślisz założysz fabrykę, a arrowa sprzedaż. Klient znajdzie się na bank:)
Chyba jednak żaden właściciel arrowa się nie wypowie.
dawid8210
20.04.2022, 22:08
Nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi. Te motóry mają już swoje lata. Silniki są w różnej kondycji. Jeden lubi porządnie odkręcić, drugi prykać będzie. Znowusz sam stan komina, gdy wypełnienia czasem już nie ma po prostu. Jest trochę czynników.
marecki999
21.04.2022, 00:40
Chyba jednak żaden właściciel arrowa się nie wypowie��.
Przeczytaj wątki o ArrowPD. ... jak zdarza się ,że bez db killera kręcisz manete dość śmiało to bierze .
Lecisz autobana 140/150 - na2gim tankowaniu koniecznie sprawdz Olej... i kup zatyczki ;)
dawid pisał o wypalaniu swieta racja - ja2razy uzupełniałem w swoim ,,wnętrzności,,
ziutek2002
21.04.2022, 07:00
Chyba jednak żaden właściciel arrowa się nie wypowie��.
Wypowie :)
Tak jak Koledzy napisali - zależy w jakiej kondycji silnik i jak jeździsz. Swoją Afrą jeżdżę normalnie, bez przeciągania i pałowania (a jeżeli się już zdarzy to na krótko), jeżdżę bez DB i oleju nie dolewałem. Mam Arrow Paris Dakar i nie zamieniłbym go na żaden inny.
Lucky Luke
22.04.2022, 16:23
Mam arrow dakar z homologacją (są też bez) , jeździłem z dbkillerem. Według mnie nie ma różnicy w spalaniu oleju z seryjnym tłumikiem. Ja jestem bardzo zadowolony.
ziutek2002
25.04.2022, 06:30
(są też bez)
No to się dowiedziałem czegoś nowego - nie wiedziałem, że są też bez. Mój posiada homologację i certyfikat. DB wożę zawsze w sakwie :)
Cześć.
Mam pytanie.
Założyłem Arrowa PD na początku tego sezonu i właśnie zauważyłem na nim rdzawe kropki między innymi na dospawanej płytce z uchem.
Poza tym przy nitach widać przedmuchy spalin (taki nalot).
Też tak macie?
Komin kupiony w Mieloch Motocykle, nowy.
Lucky Luke
19.07.2022, 11:27
Przedmuchy tylko przy DBkiller rdzy nie zauważyłem.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.