View Full Version : Beta 50 rr - opinie
Czołem
Czy ktoś miał do czynienia z tym modelem? Jakieś wady, bolączki itp? Może ktoś sprzedaje albo ma zniżki u dilera :) ?
Widzę że występuje w trzech specyfikacjach: zwykła, sport i racing. Różnica w cenie spora.
https://www.offroad360.sklep.pl/userdata/public/gfx/6253/P7060073.jpg
Siwy - ale ze 50?
tak, na starość chcę zwolnić tempo ;)
a tak serio to młodemu szukam coś co ma homologację i nadaje się na tor i do lasu
A młodzian ile wiosen?
Bo i dla swojego się rozglądam ale sam nie wiem już czego szukam.
A młodzian ile wiosen?
Bo i dla swojego się rozglądam ale sam nie wiem już czego szukam.
13
Do tej pory upalał mrf 140 i nieźle mu idzie, wzrost też ma.
We Francji dość popularne.
Znajomego córa to upał z chłopakami. Szczegółów modelu niestety nie znam.
muszel72
10.01.2022, 10:39
Siwy, ile wzrostu ma Twój młody?
Siwy, ile wzrostu ma Twój młody?
165 ale szybko rośnie
muszel72
10.01.2022, 10:54
Dzięki, zatem mrf 140 jeszcze za duża na mojego bo ma 150.
Sorki za off
Dzięki, zatem mrf 140 jeszcze za duża na mojego bo ma 150.
Sorki za off
Można się przymierzyć. Mój ma wersję ttr, niższą niż rc i jest teraz dla niego całkiem mały.
muszel72
10.01.2022, 10:57
Od tego zacznę, poszukam gdzieś w 3city. Pzdr
165 ale szybko rośnie
A 50 nie będzie za małe i słabe? Patrzyłeś np.: na GG85? Syn znajomego w zeszłym roku zmienił z 50 na 85 i zasuwa jak szalony. Nie jest jakoś specjalnie wysoki. Na początku nie sięgał stopami do ziemi;)
Tylko to już byłby full cross a przed tym się bronię. Chciałbym móc na kołach w teren dojechać więc homologacja potrzebna.
Beta 50 rr podobno po odblokowaniu ma 15 koni.
Złapie bakcyla to się nie obronisz a ta 50tka na tor się nie nadaje więc zaraz będziesz musiał zmienić.Mój miał 13 lat kiedy wsiadł na kawasaki 85 na dużych kołach w wieku 15lat kiedy przesiadł się na ćwiartkę to po dwu zakrętach wąchaliśmy tylko spaliny za nim
Tor to ma być dodatkowo, ja chcę go na enduro namówić żeby nie bawić się w przyczepki i wożenie na tor.
Znam dobrze ten silnik, to grzebnięty przez Bete AM6, bez zastrzeżeń, stara sprawdzona jednostka występująca kiedyś w Aprilia, Malaguti, Yamaha i wielu innych małych pierdzikach. Motorek do nauki dla młodego jak najbardziej, kiedy zajdzie potrzeba więcej to montujesz tubingowy zestaw Malossi i młodemu możesz podnieść ciut poprzeczkę, taka 80-tka już się troszkę się kręci.
Powodzenia.
muszel72
10.01.2022, 21:27
Jeśli dobrze kojarzę to mój młody miał ten silnik w Rieju. Również bez zastrzeżeń.
Ok, po przemyśleniach zaczęliśmy się też rozglądać za cross 85. Może ktoś sprzedaje coś ciekawego?
nie wiem czy taki masz wynik ale na FB mi sie wyswietlaja od razu jakies ogloszenia:
https://www.facebook.com/search/top?q=sx85%20ktm
nie wiem czy taki masz wynik ale na FB mi sie wyswietlaja od razu jakies ogloszenia:
https://www.facebook.com/search/top?q=sx85%20ktm
Oglądam ogłoszenia. Każdy jeden funkiel nówka po remoncie 2003 rok itp :) a większość na drugim końcu Polski. Dobrze by było z pewnych rąk jak już mam jechać gdzieś dalej.
Naoglądałem się tych Beciaków 50 i 125 jak kupowałem. Same gruzy łatane na trytki. Na tym chyba lata włoska niewyżyta młodzieżówka czy coś teges. Dosłownie ani jedna sztuka z tych co widziałem nie nadawała się do zakupu.
Na razie na cel wzięliśmy typowe crossówki 85 na dużych kołach: sx 85, yz 85. cr 85 ewentualnie huska ale to świeże i drogie sprzęty jeszcze.
Nie myślałeś o DT50? Czy to już ma być hardkorowa maszyna z homologacją drogową?
Nie myślałeś o DT50? Czy to już ma być hardkorowa maszyna z homologacją drogową?
Jest dylemat czy enduro z homologacją czy full cross. Młody na crossa bardziej chętny bo wygłupy w głowie. Ja namawiałem na enduro ale sam coraz bardziej zerkam na te crossy.
Najlepiej by było mieć "zalegalizowanego" crossa, jak np ttr 125 ;)
Jak widzę co u mnie na dzielni chłopaki wyczyniają na tych dwupakach 85 od KTMa to aż boli. Niemiłosiernie to katują a idzie to jak wściekłe. Bez sraczki koleś szedł równo ze mną kole stówki.
Mnie przekonują crossy zawieszeniem porządnym, jak w dorosłych. Te enduro motorowery to lagi przednie jak w simsonie mają a fajnie by było podszkolić technikę przejeżdżania rowu czy kłody.
Na 50 jeździć się nie nauczy bo to po prostu w terenie nie jedzie
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.