View Full Version : Serwis GS800 w Warszawie
teddy-boy
20.09.2021, 22:05
Koledzy, szukam kogoś, kto w Warszawie lub bliskiej okolicy wykona listę czynności serwisowych GS800 ADV.
Problem się rozbija o wymianę napinacza i łańcucha rozrządu. Bo cała reszta to typowe czynności serwisowe, ale nie wszystko zrobię sam (brak narzędzi lub skilla).
Wiem jak wymianę łańcucha przewiduje producent, i wiem że jest druga metoda "chałupnicza" z przeciągnięciem i zakuciem łańcuszka.
Polecicie kogoś konkretnego kto ma doświadczenie w temacie?
Pod W-wą, koło Nadarzyna, to znany od lat motomirek.pl
muszel72
21.09.2021, 12:21
Przez wiele lat serwisowałem swoje motki nawet jak już mieszkałem w GDA u Zbyszka Przyborowskiego. Wiem i widziałem jak z ASO BMW przysyłali mu motki, z którymi nie mogli sobie poradzić.
Trakt Brzeski 80. Jeśli się zdecydujesz to powołaj się na mój NICK
Pzdr
Przez wiele lat serwisowałem swoje motki nawet jak już mieszkałem w GDA u Zbyszka Przyborowskiego. Wiem i widziałem jak z ASO BMW przysyłali mu motki, z którymi nie mogli sobie poradzić.
Trakt Brzeski 80. Jeśli się zdecydujesz to powołaj się na mój NICK
Pzdr
Dokladnie. Do Zbyszka Teddy jedź ale po sezonie, bo u niego z czasem to słabo zawsze było.
teddy-boy
21.09.2021, 12:44
A jakiś telefon czy adres to do tego Zbyszka macie panowie? Bo google to tak średnio znajduje i twierdzi że pod tym adresem to jakiś serwis japończyków jest?
A jakiś telefon czy adres to do tego Zbyszka macie panowie? Bo google to tak średnio znajduje i twierdzi że pod tym adresem to jakiś serwis japończyków jest?
To wlasnie tam. Numer tel. zaraz bedziesz mial.
Napinacz to chwila moment ,ale czy to coś zmieni poza samopoczuciem?
Ciekaw ile biorą teraz za łańcuszek rozrządu i napisz ile ma nalatane?
teddy-boy
21.09.2021, 22:14
@calgon nalotu mam równo 60k teraz. No jestem po rozmowie z mądrzejszymi i trzeba faktycznie po prostu zweryfikować łańcuch, zmienić ewentualnie napinacz i ustawić zawory.
Dokładnie te same rzeczy robiłem w gsie syna na wiosnę,mam dobrego mechanika który wcześniej serwisował motocykle u Szparaga,ale musiałbyś przywieźć Moto na Kurpie:)
Przy takim przebiegu łańcuszek ma czas. Ja chciałem regulować zawory ale trzymały tolerancje.
teddy-boy
22.09.2021, 13:18
@calgon, będzie sprawdzone i zrobione co trzeba.
Motomirek w Nadarzynie lub Zbyszek Gołowicz w Nasielsku- lepszego speca od Beemek w PL nie ma.
Wysłane z mojego BISON przy użyciu Tapatalka
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.