View Full Version : [RD04] Musze przeczyscic gazniki - prosze o rady
Wczasniej gdy musialem zagladac i czyscic/regulowac gazniki to po pierwsze byly one od mniejszych 2-suwow i dostep do nich byl prosty.
A teraz dlawi mi sie czasami motorek, strzela z rury i plywak sie zawiesza - prawie na pewno problem z gaznikami.
Jutro podejde do tematu, ale z gory chcialbym sie zapytac o rady - musze o czyms wiedziec? Chce tylko przedmuchac glowna dysze jak i usunac wszelki brud z komory plywakowej i gdzie dojrze, wiec nie bede rozregulowywal.
PS. Ilosc syfu w airboxie byla straszna - ciagnie ten brud z kola i dalej do gaznikow :/
Ja to bym oddał na myjkę
Kiedyś tu na forum Szynszyl oferował taka usługę
Apropo gdzie jest Szynszyl ? :)
No wlasnie nikt kto ogarnia temat nie ma czasu albo niechce mu sie zabrac za to, wiec musze samemu.
CzarnyEZG
10.07.2021, 05:53
Zacznij od najprostszych rzeczy.
Dodatek do paliwa do czyszczenia gaźników na pełen bak paliwa i jeździmy.
W Afrykach naprawdę często to pomaga (i wystarcza)
Zacznij od najprostszych rzeczy.
Dodatek do paliwa do czyszczenia gaźników na pełen bak paliwa i jeździmy.
W Afrykach naprawdę często to pomaga (i wystarcza)
O kurcze, jezeli to pomoze to zgrzewka harnasia dla kolegi, bo nie chce mi sie grzebac :D
Szparaq w RD04 zrobił mi myjka kiedyś raz i nigdy nie miałem problemów z tym później.
Mi chyba tez gaziory zdechły.. Ma wolne obroty, jechac sie da na ssaniu bez gazu. Próba lekkiej manety i natychmiast gaśnie. A Pekaes sie gdzies szlaja nad morzem.. Trzy lata bez jazdy to jest problem dla motka....
Mi chyba tez gaziory zdechły.. Ma wolne obroty, jechac sie da na ssaniu bez gazu. Próba lekkiej manety i natychmiast gaśnie. A Pekaes sie gdzies szlaja nad morzem.. Trzy lata bez jazdy to jest problem dla motka....
Dokladnie te same objawy mam, ale tylko czasami.
Zamowilem to 2x https://allegro.pl/oferta/liqui-moly-dodatek-2t-4t-czyszczenia-gaznika-2642-7203284000
Tak to problem :)
paliwo wysycha i czasami zostaje coś ala żywica zakleja dysze
ziutek2002
12.07.2021, 06:36
Życzę Wam jak najlepiej z tymi środkami, ale jeżeli poszły już jakieś zanieczyszczenia w dysze/kanały to ciężki temat.
Gaźniki na stół, porozbierać wszystko, wyczyścić (najlepiej w myjce ultradźwiękowej), posprawdzać gumowe elementy, zaworki itd.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.