View Full Version : Wawa - mobilny mechanik jest takie coś?
Hej. Muszę w końcu odpalić Afrę, a nie mam zwyczaju robić tego bez wymiany płynów i filtrów. Do tej pory busem odjeżdżała do Stajni. Pytanie czy znacie moze mechanika co przyjedzie zrobi szybki przeglad u mnie w garażu na miejscu? Uprzedzając- nawet sram na chomika, więc bez uwag. Nie mam czasu na nic ...
Wydaje mi się, że MCS ma busa, może odbiorą
Lucky Luke
30.06.2021, 10:07
jorge , ja mogę
krzysiek_m
30.06.2021, 12:13
Podepnę się z pytaniem.
Normalnie silnik się rozgrzewa przed wymianą oleju, czy w takim przypadku należy olej zmienić na zimno?
Podepnę się z pytaniem.
Normalnie silnik się rozgrzewa przed wymianą oleju, czy w takim przypadku należy olej zmienić na zimno?
Olej powinien być rozgrzany.
jorge , ja mogę
PW:Thumbs_Up::Thumbs_Up:
szymon25
01.07.2021, 22:34
Moge do ciebie wpasc Jurek i zajzec do niej .
Podepnę się z pytaniem.
Olej zimny (szczegolnie w okersie ziemowym czy innym nie letnim) jest duzo bardziej gesty w swojej fizyce przez co dluzej by trzeba czekac az caly splynie.
Rozgrzany, najlepiej do okolo 40 stopni, szbyko splywa i ma sie wieksza pewnosc ze prawie wszystko zeszlo przez spust i (ewentualnie) rame.
A ja bym potrzebowal kogos kto by mi gazniki w RD04 przeczyscil w Zachodniopomosrkim - dobrze zaplace i dojade.
Nawet plywak sie w jednym gazniku zacina i benzynka ucieka :(
Moge do ciebie wpasc Jurek i zajzec do niej .
Lucky już ogarnia - dzięki!
dawid8210
02.07.2021, 12:15
A ja bym potrzebowal kogos kto by mi gazniki w RD04 przeczyscil w Zachodniopomosrkim - dobrze zaplace i dojade.
Nawet plywak sie w jednym gazniku zacina i benzynka ucieka :(
Bardziej zaworek iglicowy od przelewu masz do wymiany
Bardziej zaworek iglicowy od przelewu masz do wymiany
Tez moze byc.
Lucky Luke
08.07.2021, 10:37
Serwis zrobiony. Africa pięknie mruczy, nic tylko nawijać kilometry , bardzo zdrowy egzemplarz.
:at:
XTIqUbDK4BA
GregoryS
08.07.2021, 11:05
Piekny egzemplarz ! :)
RAVkopytko
08.07.2021, 15:31
Niech Jurek napisze ile km zrobił przez ostatni sezon :haha2:
Lucky Luke,
:brawo:
:Thumbs_Up:
:at:
Niech Jurek napisze ile km zrobił przez ostatni sezon :haha2:
Od dwóch lat 20 km :D:D, ale uwaga oddałem auto - i już nie mam innej opcji :D. Teraz jeszcze nowe aku i przegląd bo się skończył w 2020 :mur:
Za chwilę będzie też ładniejszy wygląd miała bo zaniedbana, głównie przez syf z olejarki (wywalona już).
Dzięki Luki za wszystko - profeska - ze swojego subaru wytargał prawdziwy warsztat - łącznie z mini sprężarką !!! Polecam Allegrowicza :D:D
PS
Chodzi mi po głowie projekt przywrócenia jej do nominału - czyli założenie od Pana Hondy wszystkiego co było nominalnie w fabryce. Nie mam osłon i osłony tłumika tej czarnej oraz kanapy i szyby - jakby ktoś miał to proszę na PW.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.