View Full Version : Belgrad i Szkodra
przemo77390
21.06.2021, 09:04
Cześć,
Już za chwileczkę już za momencik bo 3 lipca starujemy do Albanii. Cześć ekipy chce się zatrzymać na nocleg w Belgradzie.
Zna ktoś może jakiś fajny hostel - kwaterkę przystępna dla budżetu :) blisko jakiejś starówki gdzie można spokojnie postawić motocykle i iść na piwko i kebaba.
Potem nocleg w Szkodrze - to samo pytanie.
Pozdrawiam,
Przemo
krzysiek_m
21.06.2021, 13:49
Ja dwa razy byłem tu:
https://www.booking.com/hotel/rs/admiral-club-hostel-b.pl.html
Brałem z Booking.
Kiedyś wyklikałem z telefonu, tanio było, parking na tyłach hotelu. Wygód nie za wiele, trąci PRLem, ale mi więcej nie było potrzebne. Nie wiem co to znaczy "blisko starówki", ja na zamek i muzeum Tesli chodziłem piechotą.
adniem21
22.06.2021, 07:39
Czy będziecie robić testy? bo Serbia nadal nie dala info jak będzie traktować zaszczepionych.
Czy będziecie robić testy? bo Serbia nadal nie dala info jak będzie traktować zaszczepionych.
Serbia ma na to wywalone od dawna. Jak w grudniu zapytałem o testy to mnie koleś na granicy wyśmiał.
Serbia ma na to wywalone od dawna. Jak w grudniu zapytałem o testy to mnie koleś na granicy wyśmiał.
znajomego nie wpuścili bez testu, ale na innym przejściu nawet nie pytali o test.
Może za kilka dni będę jechał z Albanii przez Macedonię i Serbię, to dam znać jak sprawy wyglądają.
przemo77390
28.06.2021, 07:18
Dzięki za info.
W sobotę startujemy - miejmy nadzieję że bez komplikacji granicznych.
My testów raczej nie - wszyscy jadący zaszczepieni.
radiolog
28.06.2021, 15:04
W Szkodrze afera, właścieciele plaż pobili się o leżaki, chyba niebezpieczna okolica
przemo77390
29.06.2021, 07:14
W Szkodrze afera, właścieciele plaż pobili się o leżaki, chyba niebezpieczna okolica
Co by było jakby o soczystego arbuza poszło
Pobili się.. https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27263226,albania-awantura-o-miejsce-na-lezaki-doszlo-do-strzelaniny.html
radiolog
29.06.2021, 13:55
To chyba zbyt złagodziłem przekaz
Ja nieustająco polecam nocleg na Lake Skhodra Resort - można wynająć domek albo jurtę jak ktoś nie ma własnego namiotu https://www.lakeshkodraresort.com/
Byłem tam z 5 razy, ostatnio tydzień temu :)
Akcja z leżakami to porachunki mafijne. Fragment plaży został wydzierżawiony przez lokalne władze dwóm rożnym firmom. Każdy leżak w sezonie to konkretny zysk więc poszło na noże (strzelby). IMO: nie ma co panikować, większe ryzyko to wypadek na drodze - mają coraz lepsze auta, coraz więcej asfaltów ale na ślepych zakrętach jeżdżą jakby sam Bóg dał im gwarancję nieśmiertelności.
Dżeferson
02.07.2021, 20:26
Nie wiem jak to teraz wygląda, ale 5 lat temu zacna miejscówka. Jak nie tutaj to może w samej shkodrze gdzieś pod dachem. Miasto nie jest nastawione na turystyke i można szybko wsiąknąć w tutejszy klimat. Myśle, że warto się rozejrzeć za nietypowymi miejscówkami. Bardzo mile wspominam to miasto pomimo że niewiele ma do zaproponowania dla turysty.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.