PDA

View Full Version : Problem z p³ywakiem

jabolos
09.06.2021, 13:45
W weekend poje¼dzi³em sobie trochê po szutrowych, dziurawych drogach i od tego czasu nie pokazuje mi na wy¶wietlaczu prawid³owej ilo¶ci paliwa. Co jaki¶ czas segmenty wska¼nika paliwa zapalaj± siê i gasn± tak jak jest to pokazane w instrukcji obs³ugi na stronie 156 (sygnalizacja usterki uk³adu paliwowego). Po chwili wszystko wraca do normy, ale wska¼nik nie pokazuje prawid³owej ilo¶ci paliwa - po zatankowaniu do pe³na pokazuje po³owê baku.
Poza tym moto chodzi normalnie, nie wyrzuca b³êdu check engine itp.
I teraz siê zastanawiam czy mog³o siê co¶ od wstrz±sów w p³ywaku przestawiæ, wypa¶æ z jakiego¶ mocowania, czy po prostu trzeba bo bêdzie wymieniæ.
Spotka³ siê kto¶ z tak± usterk±?

keraj37
05.07.2021, 19:04
Spotka³ siê kto¶ z tak± usterk±?

Tak, gdy motocykl jest przesadnie nafaszerwany elektronika, takie cuda sie moga zdazac :D Sorry, taki zarcik z mojej strony, mam nadzieje wybaczysz.

jabolos
05.07.2021, 20:45
Spoko :) 13-go motek idzie do serwisu na akcjê przywo³awcz± to przy okazji bêdê chcia³ aby zajrzeli do zaworów, wymienili ¶wiece i od razu zerkn± na p³ywak.

jabolos
19.07.2021, 15:44
Ma³y update:
p³ywak sprawny, wypiê³a siê kostka pod zbiornikiem, tak¿e okaza³o siê, ¿e to pierdo³a. Jedynie z racji umiejscowienia kostki i tak trzeba plastiki zdemontowaæ a zbiornik odkrêciæ i odchyliæ. Gdyby poszed³ p³ywak to by³bym prawie 7 stówek w plecy.

Dzieju
20.07.2021, 06:02
To nie pierdo³a tylko wadliwe wykonanie albo monta¿ kostki , naprawa wymagaj±ca demonta¿u zbiornika. O emocjach za 700z³ nie wspominam.
Ostatnio poje¼dzi³em trochê szutrowo , przesta³ dzia³aæ stop z klamki.
Dotkn±³em wsuwek przy manetce i dzia³a, czas naprawy 1 sekunda, to jest pierdo³a.