View Full Version : Globalne oziêbienie (czyli jakie opony na ch³odniejsze dni?).
Oczywi¶cie, ¿e s± - TKC80. Je¿d¿ê ca³± zimê, zdarzy³o siê te¿ po zlodowacia³ym lesie :)
CzarnyEZG
27.04.2021, 08:11
Ja na Zestawie Afrykañskim te¿ zimê obs³uguje.
Co prawda czasami w poziomie, ale obs³ugujê.
Popatrz na opony z oznaczeniem M+S. Ja tutaj bêdê chwali³ bardzo nielubiane Karoo 3.
Karoo3 dobrze klej± na zimnym? Ciekawa informacja, dziêki Jarku, na ten moment po ró¿nych opiniach mia³em opiniê, ¿e tylko wygl±daj±.
Te opony maj± bardzo s³abe opinie. Ja mam o nich zupe³nie inne zdanie - bardzo dobra opona dualowa (dla mnie dual to np Yamaha T700, KTM 790).
Te¿ nie rozumie o co chodzi z tymi Karoo3, zje¼dzi³em 3 komplety i jedyne do czego mogê siê przyczepiæ to trzymanie boczne na trawersach.
M+S jest pisane na wielu oponach (np. TKC80), podobno ¿eby nie musia³y spe³niaæ homologacji we wszystkich kryteriach, ale ci±gle by³y dopuszczone do ruchu. To nie s± opony stricte zimowe jak w samochodach.
.
M+S wskazuje na mo¿liwo¶æ jazdy po ¶niegu, to oznaczenie rodzaju bie¿nika, nie mieszanki. Heidenau robi K60 w mieszance zimowej (z dodatkiem SiO2).
Heidenau K66 to jest mój faworyt na zimny asfalt dwie ukoñczy³em (dwie zimy 10tys km ka¿da) jest to opona deszczowa niestety trzeba zamawiaæ, Anlas Wintergrip to jednak typowa zimówka i szkoda na sam zimny asfalt. Z popularniejszych to Anakee 2 ma symbol deszcz-s³oñce.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.