View Full Version : Tripmaster
Nie chodzi u mnie prędkościomierz. Czy tripmaster ma jakieś powiązanie z prędkościomierzem skąd bierze dane np o ilości przebytych km? Pytam, dlatego że on rownież nie wskazuje nic
PawelZDR
09.08.2009, 22:42
W liczniku jest trip sensor który jest potrzebny do działania Tripmastera.
Czyli kródko nie chodzi licznik nie chodzi trip?
PawelZDR
09.08.2009, 23:01
Może nie "kródko" ;) ale krótko to tak nie rabatajet bez licznika.
Wilkteam
09.08.2009, 23:16
Pewno Ślimak ci padł
Wypnij linke przy liczniku, przetocz motor i zobacz czy się kręci wkład linki.
Jak się nie kręci to szukaj ślimaka przy piaście jak kolega radzi.
Jak się kręci to coś w liczniku jest kaput. W samym liczniku nie grzebałem bo nie miałem powodu więc nie pomogę. Wiem tylko że tak jak pisali licznik podaje sygnał do tripa.
Dzięki za odpowiedzi. Czy zdarza sie ze to wina linki czy przewaznie ślimak?
A ja mam z innej beczki. Zerkałem ostatnio sobie na przebiegi-przeglądam tripy (1,2,-) i oczom swoim nie wierzę bo na pierwszym jest wartość 289,0 drugi 289,1 i ujemny -289,0. Jak każdy widzi nie wszystkie mają identyczny wykaz. Teraz pytanie, DLACZEGO!!! Dla ułatwienia dodam, że nie resetowałem w trakcie jazdy...
Panowie pytanie!!!!Oddalem motor do mechanika na wymiane paru czesci.Odbieram motor a TRIPMASTER wyswietla same 8888888888888.Mechanik mowi ze nic nie odlanczal i nie wie o co chodzi.Dla ulatwienia dodam ze nie odlanczal akumulatora,liczniki dzialaja poprawnie(obrotomierz i licznik)siedzac na moto po lewej stronie kolo regulacji obrotow jest wtyczka wypiolem pszeczyscilem i nadal nie dziala.Nie wiem gdzie szukac problemu-dodam rowniez ze trip master nie reaguje na zadne wciskanie guzikow i czasem nawet zanika wyswietlane 888888888888888 lub migaGdzie szukac problemu moze ktos tez tak juz mial prosze o podpowiedz.
Zajrzyj pod lewy boczek, ten od strony regulatora napięcia i rozłącz na chwilę czerwoną złączkę kostki od której odchodzi przewód do akumulatora. Spluń trzy razy przez lewe ramię, złącz na nowo i ciesz się zerami na tripmasterze.
Napisz, czy pomogło. Pozdrawiam
Ups, widzę, że temat rozwiązany w innym wątku, nie zauważyłem.
Panowie ja zaś z innym niedomaganiem.
Po włączeniu zapłonu trip się odpala lecz po 3 sek gaśnie po to by po kolejnych 3 sek się na nowo odpalić.
Co to za wariactwo?
Heh też mam problem z tripem. W pewnym momencie zaczely mi znikac informacje z niego. Pojawiały się powyżej 120 i gasły znowu od 140. Teraz nawet przy takich prędkościach nie rabota. Podświetlenie działało i działa dalej. Podociskałem kable i nic. Co to może być?
Było o tym,to najczęściej styki lub bezpiecznik - (stary)i z mikropęknięciami.
Sprawdźcie najpier to.
Heh też mam problem z tripem. W pewnym momencie zaczely mi znikac informacje z niego. Pojawiały się powyżej 120 i gasły znowu od 140. Teraz nawet przy takich prędkościach nie rabota. Podświetlenie działało i działa dalej. Podociskałem kable i nic. Co to może być?
Było o tym,to najczęściej styki lub bezpiecznik - (stary)i z mikropęknięciami.
Sprawdźcie najpier to.
Dzięki za podpowiedź.
marekpinez
11.02.2010, 09:42
Powitać.
Koledzy uprzejmie proszę o podpowiedź,co mam robić?
Trip w moim moto,w ostatnim czasie dawał w kość,polegało to na nie zapamietywaniu przebiegu po zgaszeniu stacyjki i ponownym załączeniu.Kasował się łącznie z zegarkiem.
Obecnie trip nie uruchamia się po przekręceniu kluczyka.Cisza na wyświetlaczu.
Działa tylko podświetlenie po włączeniu świateł.Dodam,że wystąpiło to bez jeżdżenia,ot po prostu między jednym a drugim przepalaniem w garażu.
Doradźcie coś panowie.
pozdrawiam Marek
Sprawdzić kostki i kabelki - czy zasilanie nie znika :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.