View Full Version : CRF1100 - Service Manual OEM En
szynszyll
03.12.2020, 16:30
yo!
ssać! a ja zabieram sie za rozgryzanie schematu elektrycznego :Thumbs_Up:
https://megawrzuta.pl/download/ac3e51e8b39ab45d5c63eeece231a194.html
Zajebiście, super już zassane.
Dzięki :zdrufko:
Qrde, u mnie nie idzie, This site canât be reachedmegawrzuta.pl refused to connect.;(
szynszyll
04.12.2020, 20:01
Qrde, u mnie nie idzie, This site canât be reachedmegawrzuta.pl refused to connect.;(
u mnie chodzi. jakis FW albo AV Ci to musi blokowac. zaraz Ci priva puszcze na innym 'magazynie'
p.s. poszedl PRIV
motocykl ma wbudowaną antenę GPS ? str. 86
i dalej str. 157 czytamy
"Ensure the model-specific engine oil filter is used.
Filters with a similar physical appearance may have
different flow characteristics. The use of such filters
could cause severe engine damage. "
ot taka ciekawostka o filtrach dla DCT zastosujesz niewłaściwy... to może doprowadzić do zniszczenia silnika
szynszyll
07.12.2020, 01:12
Antena jest na schemacie. Co do filtrow to chyba oczywiste. Nie zawsze prawie to samo dziala tak samo...
Zassane. Dzięki sznszyllu!
Antena jest na schemacie. Co do filtrow to chyba oczywiste. Nie zawsze prawie to samo dziala tak samo...
nikt nie produkuje filtrów w garażu metodą chałupniczą, na rynku jest dużo zamienników
taki zapis pierwszy raz widzę, prawdopodobnie były jakieś problemy skoro filtr jest ten sam co w CRF1000 a w maualu dodano zapis: filtr jest specyficzny dla danego modelu i zastosowanie filtra, który ma inne parametry przepływu może doprowadzić do zniszczenia silnika.
Mam ta sama serwisówke od lata, plik waży dokładnie to samo co do kilobajta. Zapłaciłem za nią na stronie która sprzedaje takie pdfy.
Pisze o tym dlatego, że była tam wyraźna adnotacja że ta wersja jest na rynek amerykański (europejskiej nie było dostępnej), a na tamten rynek trzeba czasami informować też o rzeczach oczywistych, jak to że gorąca kawa może Cie poparzyć itd.
Tak więc takie info o filtrze jest zupełnie w normie.
Mam ta sama serwisówke od lata, plik waży dokładnie to samo co do kilobajta. Zapłaciłem za nią na stronie która sprzedaje takie pdfy.
Pisze o tym dlatego, że była tam wyraźna adnotacja że ta wersja jest na rynek amerykański (europejskiej nie było dostępnej), a na tamten rynek trzeba czasami informować też o rzeczach oczywistych, jak to że gorąca kawa może Cie poparzyć itd.
Tak więc takie info o filtrze jest zupełnie w normie.
to duże uproszenie...
to jest instrukcja serwisowa a nie manual użytkownika ta pierwsza ma trafić do wyspecjalizowanego serwisu bo pomijając ten filtr zawiera dużo bardziej skomplikowanych procedur niż sama wymiana filtra oleju...
generalnie bardzo dziwny zapis.... raczej szedłbym w kierunku kupujcie tylko OEM HONDA
Książkowa wersja service manual'a do CRF1100 (gdyby ktoś jednak preferował papier nad PDF) jest osiągalna w Rugged Roads:
https://ruggedroads.co.uk/epages/00cbb604-5d1c-407e-8207-580e14387ec5.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/00cbb604-5d1c-407e-8207-580e14387ec5/Products/62MKS02
Mistrzostwo Dziękuję Bardzo
to pobranie jest aktualne jeszcze ? bo coś:mur: nie mogę ...
Hankiss007
24.02.2024, 15:04
yo!
ssać! a ja zabieram sie za rozgryzanie schematu elektrycznego :Thumbs_Up:
https://megawrzuta.pl/download/ac3e51e8b39ab45d5c63eeece231a194.html
Dzięki za link. Przeszło, po kilku experymantach na PC Store
Nie mogę pobrać z wrzuconego linku, byłby ktoś tak uprzejmy wstawić nowy :)
czy ktos wie czy sa spore zmiany w serwisowce na na rok 2024?
W rurze że nie
:)Pierwsze doświadczenia pokazują że jednak mimo iż model od 2024 wygląda tak samo to jednak jest inny...
Plastiki montaż jest inny. Grzane manetki mała zmiana....
Być może mechanicznie można korzystać z dostępnego manualna....
Niemniej jednak szukam dla modeli >2024 ale nigdzie nie ma....
Wysłane z mojego 2311DRK48G przy użyciu Tapatalka
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.