View Full Version : Jura K-Cz traski do oblatania potrzebne
Planujemy sobie weekendzik na Jurze i poszukuje sie trasek off do oblatania. Jak najmniej lub brak czarnego. Ciężkie kloce z nami nie jadą i chcemy się trochę upodlić w terenie. Uprasza się szanowne grono o podrzucenie tras, punktów lub najlepiej tracków do oblatania na tym terenie. Bazę mamy w okolicach Żarek ale liściarstwo stablicowane i road legal więc dojazd po czarnym jak najbardziej. Błoto, piochy, pola , lasy. Im gorzej tym lepiej. Ma być fun.
lukasz_vip
07.10.2020, 13:26
No to obowiązkowo Pustynia Siedlecka: https://goo.gl/maps/4VVyD2K1TUyQhFPs7
Macie też tor motocrossowy w Biskupicach jakbyście chcieli poćwiczyć jazdę w piachu ale to teren prywatny nie wiem jak teraz tam jest z wjazdem.
Siedlecką mamy obok. Jest w planach. :Thumbs_Up: Tor odpada, ma być cross country. ostatnio na Podlasiu lecieliśmy trackiem śluzy i to było mistrzostwo. Coś takiego by sie zdało. Minimum czarnego , w ciul offa i legal.
Emek, podeślij, proszę, ślad śluzy.
motomeq.one@gmail.com
Dzięki!
Udanego weekendu :)
Tommi poszło ale to część większej trasy. Musisz obczaić co ci pasuje.
Dopiszę się, bo też bym chciał to co Emek. Wprawdzie na przyszły rok, ale warto się już przygotować.
Na pograniczach Jury można się pobawić w kamieniołomach - Wysoka, Niegowonice i, mniej legalnie, koło Bzowa/Podzamcze. Jeśli chcecie trasę CC pod lekkie to ciężko na legalu - najciekawsze ścieżki są w rezerwatach i rejonach turystycznych. Znajomi na liściach latają po lasach w okolicach Ryczowa, Żelazka. Mogę mieć tracki po jurze, ale szutrowe dla klocków.
Dzięki Aga. Ryczów to za daleko ale do Żelazka daleko nie mamy.
Managa,
wszyscy czekamy na ślady dla klocków :)
Wrzucam tutaj ślad żeby nie wysyłać pojedynczo. Może komuś się przyda. Część północno-zachodnią objechał Korbol a resztę objechaliśmy wspólnie częściowo. Track dość rozbudowany. Wzdłuż Bugu należy olać track i jechać do rzeki bo to wyklikane na Alltrails i raczej prowadzi po czarnym czyli bez sensu.
Dzięki Aga. Ryczów to za daleko ale do Żelazka daleko nie mamy.
Przecież to dwie wsie obok siebie :P Nieco za Ogrodzieńcem.
Kurcze to coś pochrzanilem
A może warto odwiedzić Błędowską i tam się upodlić?
Wpaść można ale żeby napierać cały dzień po piachu to raczej nudno.
Po błędowskiej jest zakaz jazdy. Czyli pozostaje nielegal.
W Wysokiej jest nieczynny kamieniołom. Jak lubicie błoto to po szyję a co najmniej po osie jest go w lesie niegowonickim pomiędzy Niegowonicami a Łazami
Po błędowskiej jest zakaz jazdy. Czyli pozostaje nielegal.
(...)
We wrześniu (tego roku) byłem puszką od strony Róży Wiatrów - dojechałem do samej Róży i żadnego znaku nie było.
Ani do Róży, ani dalej.
Czy zakaz nie dotyczy tylko części użytkowanej przez Wojsko,
bo wydaje mi się, że gdzieś taką informację czytałem.
Północna strona to poligon. Często tam robią ćwiczenia, więc można natknąć się na żołnierza w przyczajce za wydmą :) Południowa część to rezerwat, więc również oficjalnie zakaz jazdy, chyba, że kuniem, bo mają tam szlak koński.
Dzięki wszystkim za pomoc. Rumpel, wielkie dzięki za przesłanie śladów :bow:.
Mamy 2 wolne miejsca w domku od piątku do niedzieli 16-18.10. Miejscówka jest w Kępinie Zdrój. Jeśli ktoś się chce przyłączyć to zapraszamy. Koszt 100-120 ziko za cały pobyt.
Plan.
Piątek - integracja
Sobota - jazda + integracja
Niedziela - do domu
Jak ktoś chęciowy dawać info na pw.
Na wjeździe do Ogrodzieńca od południa lecąc 791 po lewej jest piaskownia z bajorem na środku ( które czasami jest a czasami wysycha)
W ogóle to przecież Jurą leci TET.
Czy możesz upublicznić ślady od Rumpel?
Jak Rumpel nie ma nic przeciw to jak najbardziej.
[QUOTE=Pils;700686]Czy możesz upublicznić ślady od Rumpel?[/QUOTE
Tak może w dobrym tonie było by napisać do Rumpla, może umówić się na polatanie, lub piwko postawić. Gość tam lata jak wielu z nas i nie chętnie dzielimy się trackami.
Powód prosty:
następni ciągną innych, w sieci publikują udostępniają, i ściga nas je...........a straż leśna lub jadą ekipy i robią gnój, na pełnej piździe rozjeżdżając młody las, i gazując wśród spacerujących.
Widzę ,że jesteś z naszych okolic, zapraszamy na piwo, pizze, z przyjemnością poznamy nową twarz a może i coś pojeździmy
Planujemy sobie weekendzik na Jurze i poszukuje sie trasek off do oblatania. Jak najmniej lub brak czarnego. Ciężkie kloce z nami nie jadą i chcemy się trochę upodlić w terenie. Uprasza się szanowne grono o podrzucenie tras, punktów lub najlepiej tracków do oblatania na tym terenie. Bazę mamy w okolicach Żarek ale liściarstwo stablicowane i road legal więc dojazd po czarnym jak najbardziej. Błoto, piochy, pola , lasy. Im gorzej tym lepiej. Ma być fun.DR-ką będziesz jechał ?
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Raczej tak bo planuję lecieć na kołach chyba że będzie jakaś katastrofa z pogodą to wtedy busem. A jak busem to liścia zabiorę.
Zapisy zamknięte. Brak miejsc. Dzięki wszystkim za pomoc.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.