View Full Version : Osłona silnika z ATAS do NAT
Heritage
03.10.2020, 14:08
Cześć,
pytanie mam do Was, czy oryginalna płyta (osłona) silnika z ATAS 1000 podejdzie do NAT1000 rok 2017 DCT?
Patrząc na zdjęcia, wydaje mi się, że tak, problem widzę w dodatkowych otworach na śruby mocujące w górnej części.
Może ktoś temat przerabiał?
Tomek
Ja mam,podejdzie bez problemu.Zalezy jakie masz gmole oryginał wychodził w dwóch wersjach z mocowaniem górnym i bez.Heed robi tylko do ATAS z mocowaniem płyty,ale każdy Ci dorobi blaszki do mocowania A jak się postarasz to i sam
Heritage
05.10.2020, 13:52
Dzięki :)
Witam. Podłącze się do tematu, ma może ktoś zdjęcie mocowania na dole z prawej strony przy tłumiku
Zdjęcia nie mam,ale jest to blaszka przykręcana do pokrywy sprzegła. W salonie wraz z gumową tulejką i srubką jest za ok.50zł
radiolog
13.10.2020, 15:25
A po montować taki badziew, nie chroniący nic, co najwyżej łapiący błoto
Mniej więcej po to samo po co się montuje pancerne blachy i lata po asfalcie i okazjonalnie szutrach. Dla mnie ori blacha w AT jest wystarczająca.
Zdjęcia nie mam,ale jest to blaszka przykręcana do pokrywy sprzegła. W salonie wraz z gumową tulejką i srubką jest za ok.50zł
Masz może jakiś nr katalogowy tej blaszki? Albo skąd zamawiałeś bo dzwoniłem do MCS Warszawa i nie mogą znaleźć w katalogu:mur:
Raczej nie mam,ale juto sprawdzę.Idziesz do Aso i zamawiasz prawe mocowanie osłony silnika do AS.Kupując nową płytę taki gadżet jest w zestawie
To może tu to znajdziecie: https://www.bike-parts-honda.pl/honda-motocykl/1000-MOTO/AFRICA-TWIN/2018/CRF1000A2J/Frame/FRONT-SIDE-PIPE-SKID-PLATE/100330/F_39_30/2/35042
:)101029 grzebałem kopałem i znalazłem:)
radiolog
14.10.2020, 07:20
Mniej więcej po to samo po co się montuje pancerne blachy i lata po asfalcie i okazjonalnie szutrach. Dla mnie ori blacha w AT jest wystarczająca.
Oj kamyczek z szutru może narobić spustoszeń, a doskonale wiesz, że ori to prowizorka
Pewnie masz rację ale zrobiłem z tą prowizorką Pamir i Iran, latałem po telewizorach na Kaukazie i UA i nie odczuwam żeby coś bardziej pancernego było mi tutaj potrzebne. Prowizorki działają najdłużej. :)
ziutek2002
20.03.2023, 07:16
Cześć,
czy ktoś z Was może wrzucić fotę jak to wygląda w realu? Chodzi o zamontowaną płytę od ATAS w AT. Z góry dziękuję!
Orientuje się ktoś może czy można zrobić zamianę na tej samej zasadzie ale w kwestii handbarów? :o
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.