View Full Version : Gumowe przewody od poci¶nienia w RD07
Piter!!!
17.09.2020, 08:20
Na każdym gaĽniku w RD07, na zewn±trz jest gumowa rurka od podci¶nienia, od podnoszenia membran. Oryginał już dawno zaniemógł, założyłem tam wężyki od podci¶nienia, takie jak w szajwagenie, tj rurka gumowa o przekroju 3,2mm i w materiałym oplocie.
Problem taki, że te rurki gumowe nie s± przeznaczone na tak± temperaturę, po jakim¶ czasie pękaj± na krućcach, a poza tym na rozgrzanym silniku robi± się jak flak i wydaje mi się, że nie spełniaj± swojej roli.
Oryginał to: No95005-35100-20S
Ale nie dostępny.
Znalazłem grubsze gumowe, ale tam nie wejd±.
Co tam założyć???
Pozdrawiam
Silkonowe węże? Na metry np w tubess
Spróbuj sylikonowe do podci¶nienia jak stosuje się do autogazu, da się trafić z tak± grub± sciank± jak oryginał.
ziutek2002
18.09.2020, 09:54
Poszukaj w jakim¶ sklepie motoryzacyjnym. Ja kupiłem taki wężyk bez problemu z metra w starym Polmozbycie jak modernizowałem ,,odej¶cie'' par benzyny. Zastosowałem go również w miejscu, w którym u Ciebie jest do wymiany. Jest to wężyk paliwowy z grub± ¶ciank± i wzmocnieniem w jego ¶rodku. Minęło kilka lat i nic się z nim nie dzieje.
Tak mi się przypomniało, że te wężyki samochodowe w oplocie bawełnianym to się do niczego nie nadaj±, szybko pękaj± a gruby zbrojony też się nie nada bo org.
węże hondy s± profilowane do kształtu a gruby zbrojony będzie cały czas ndwyrężał plastikowy króciec.
ziutek2002
19.09.2020, 07:58
Tak mi się przypomniało, że te wężyki samochodowe w oplocie bawełnianym to się do niczego nie nadaj±, szybko pękaj± a gruby zbrojony też się nie nada bo org.
węże hondy s± profilowane do kształtu a gruby zbrojony będzie cały czas ndwyrężał plastikowy króciec.
Pisałem i miałem na my¶li taki:
https://allegro.pl/oferta/waz-gumowy-do-paliwa-fub-semperit-dn-3-2mm-1-2mpa-7713547857
U mnie pracuje już kilka lat...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.