View Full Version : Honda crf 250 Rally Twardsza tylna sprężyna amortyzatora
Jak w temacie, poszukuje informacji na temat twardszej sprężyny amortyzatora do Hondy crf250 Rally.
Czy są dostępne zamienniki w Polsce, ewentualnie z jakiego motocykla podejdzie lub kontakt do kogoś kto takową sprężynę potrafiłby dorobić
Ohlins . 100$
Czy to wiele zmieni to nie wiem. Może lepiej sprawdzić czy podpasi cały amor z crf250x lub 450 z regulacją.
Może być problem z zbiornikiem ciśnieniowym który nie występuje w crf250 rally (nie ma miejsca na tle), ( dzięki za szybkie zainteresowanie wątkiem (pirania miał racje gdzie się zgłosić)) :D
Ohlins robi amory ze zbiornikiem na przewodzie dedykowane do crf. Tylko kasa pewnie gruba.
Najprościej wymiana sprężyny - grzebanie w zawieszeniu to zawsze są grube dutki.
Popatrz na necie na forum CRF250 - sporo napisane w temacie bo wszystkim jest z tyłu za miękko. Możesz awaryjnie pomyśleć o rozebraniu amora i podłożeniu dystansu z ertalonu na przykład, żeby zwiększyć napięcie wstępne. To na pewno będzie najtańsze rozwiązanie.
M
greenman
11.12.2019, 11:19
Dokładnie, zacznij od skręcenia sprężyny koledze to pomogło. Zajrzyj też do grupy na fb tam już coś kombinowali.
Ohlins robi amory ze zbiornikiem na przewodzie dedykowane do crf. Tylko kasa pewnie gruba.
Wiem że robi
Tak samo (RaceTech , YSS Suspension) tylko że wszystko jest w przedziale około 750EURO co na tę chwile nie jestem w stanie zainwestować (motocykl kupiony 3 dni temu i na razie jestem wyprany z kasy :D)
Chodziło mi o jakąś alternatywę może sprężyna z czegoś pasuje (ori jest skręcona na maksa a i tak jest za miękki a co dopiero jak go dopakuje sakwami :confused:)
Lukne na forum CRF250l może jakiś patent mają użytkownicy ( tylko z tego co wiem crf 250 rally ma trochę wyższy prześwit niż crf 250l)
Greenman dokładnie o jaką grupe ci chodzi ?
greenman
11.12.2019, 11:52
Dokładnie o tą tutaj: https://www.facebook.com/groups/hondacrf250lmrallypoland/
Tylko nie pytaj jaki olej albo jakie opony ;)
Dokładnie o tą tutaj: https://www.facebook.com/groups/hondacrf250lmrallypoland/
Tylko nie pytaj jaki olej albo jakie opony ;)
Jadę na Hel... 37,8% szuter, 28,7% piach , 12,4% błota a reszta po czarnym...
Jakie opony mam kupić...???:haha2::haha2:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.