View Full Version : Silnik się nie wkręca...
Witam.Mam problem,silnik nie wkręca się powyżej 4 tyś.Na jałowym biegu jeszcze jakoś daje rade,ale w czasie jazdy jest lipa,zaczyna przerywać.Może ktoś pomoże?:dizzy:
konrad1f
28.06.2009, 13:41
przerywać czy nie ma siły się kręcić dalej?
mi jak pękła membrana przpustnicy to objaw był taki że piec nie chciał się wkręcać pod obciążeniem powyżej 6tyś
znaczy nie ma mocy ? czy tylko nie kręci? więcej opisz bo trudno coś diagnozować ... czy coś robiłeś, czy miałeś dzwona itd czy nagle czy stopniowo?
robiłeś coś z gaźnikami? z regulacją zaworów ?
Więc tak,nie wkręca się powyżej 4,5 tyś.do tego momentu jest ok,normalnie przyśpiesza.Ostatnio zaglądałem do gażników,mam wrażenie że z membranami wszystko jest ok.Zawory są wyregulowane.Na początku nie dawał rady powyżej 5,5 tyś i zaczął schodzić coraz niżej i przestał palić na jeden cylinder,po wyjęciu gażników i przedmuchaniu ich zaczął pracować na dwa i wrażenie było że już jest ok,ale pod obciążeniem nie daje rady powyżej 4 tyś.Ale teraz pali na dwa gary.
Jest możliwe, że przednią membranę wsadziłeś do tylnego gaźnika a tylną - do prawego?
linki ssania przyciete? wąż paliwa przycięty, filtry paliwa brudne, filtr powietrza zapyziały?
membran nie pomyliłem na 100%,modul tez ok
TO sprawdź koniecznie filtr powietrza.Miałem właśnie taki sam objaw -silnik tak jakby tracił zapłon .Okazało się, że filtr był zapchany.Mało tego-w trasie z pasażerem Afryka spaliła 8.5l\100 km-o zgrozo nie przekraczając 120 km\h
TO sprawdź koniecznie filtr powietrza.Miałem właśnie taki sam objaw -silnik tak jakby tracił zapłon .Okazało się, że filtr był zapchany.Mało tego-w trasie z pasażerem Afryka spaliła 8.5l\100 km-o zgrozo nie przekraczając 120 km\h
Miałem tak samo jak jechałem do Wilgi, spalilem blisko 9,5litra na 100km przy 120 przelotowej:mur:
Miałem tak samo jak jechałem do Wilgi, spalilem blisko 9,5litra na 100km przy 120 przelotowej:mur:
Ja kiedyś przy zapchanym filtrze miałem spalanie prawie 11,5 l /100km
Ale ledwo do domu dojechałem - motor się zalewał paliwem.
A zaczęlo się niewinnie od małej "dziury" w obrotach przy 5 tys obr/min.
Po wymianie filtra powietrza wszystko wróciło do normy :)
a czy to możliwe,żeby moduł powyżej 4 tyś.szwankował?bo to chyba coś z prądem,reszta sprawdzona i jest ok.Pomocy...:confused:
http://africatwin.com.pl/showpost.php?p=63706&postcount=5
a czy to możliwe,żeby moduł powyżej 4 tyś.szwankował?bo to chyba coś z prądem,reszta sprawdzona i jest ok.Pomocy...:confused:
jeżeli wszystko ( filtry , paliwo etc. ) sprawdziłeś to może być moduł.
najlepiej zainstalować go w innej afryce i sprawdzić.Uszkodzenie może być takie jak pisał motormaniak ze kondki puściły , lub uszkodzone są przetwornice w module.
Ok,niebawem sprawdzę moduł.Dzięki za wszystkie info panowie.
no i to jednak nie moduł,załamka...:mur:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.