View Full Version : Dodatkowe oświetlenie LED
ZYGZAKGARAGE
11.10.2019, 08:46
Szanowni pytanie: jak podlaczyc akcesoryjne oswietlenie LED do NAT tak aby zapalala sie kontrolka swiatel przeciwmgielnych na desce rozdzielczej?
Szanowni pytanie: jak podlaczyc akcesoryjne oswietlenie LED do NAT tak aby zapalala sie kontrolka swiatel przeciwmgielnych na desce rozdzielczej?
Raczej tylko ori z modułem. Przynajmniej tak tlumaczli mi w serwisie. Dlatego mam Givi (bez kontrolki) bo ori drogie.
Raczej tylko ori z modułem. Przynajmniej tak tlumaczli mi w serwisie. Dlatego mam Givi (bez kontrolki) bo ori drogie.
Potwierdzam, mam, kupiłem i będę instalował. Cena to ok 100 zł ale ... żeby nie stracić gwarancji podobno muszę to zrobić w ASO :-o
piotr.dialog
11.10.2019, 12:23
Ja już zainstalowałem swoje halogeny a w ASO i powiedzieli że Pan Honda przewidział tylko w instalacji oryginalnej możliwość przyłączenia tylko dwóch dodatkowych odbiorników do których żeby nie niszczyć wiązek można dokupić coś w rodzaju rozgałęźnika. Halogeny działają ale bez sygnalizacji na wyświetlaczu i nawet założyli wyłącznik w wolnym miejscu po przycisku po lewej stronie.
Maciek525
11.10.2019, 14:25
W modelu 2017 bez problemu wpina się w złącze pod czachą i po kłopocie (jest napięcie po kluczyku i kontrolka w jednym miejscu).
(o ile nie ma tam ktoś np. podpiętego gniazdka, manetek lub navi).
https://www.youtube.com/watch?v=ZVHX7S6sS3k&fbclid=IwAR3GN_EgXzA9GjavNpvqbiUREuuP6hho9rr1APmvO EpZGHKBKVBsFvKji7U
Wszystko jest opisane w dziale dot. NAT
Halogeny nonejmy i kontrolka działa.
Też mam a'la beemwu i działają z podświetlanym włączniku i kontrolką na zegarach.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
ziutek2002
22.10.2019, 09:40
Dario ? Jaki masz model swoich Givi?
Pomyślałem o modelu S310....tylko to są żarówkowe i czy czasem nie będzie się gryzła barwa tego światła z tą z lampy.....???
Młodzi - czytajcie gdzie piszecie ...!
Młodzi - czytajcie gdzie piszecie ...!
Jorge. Dzięki chlopie!
Dawno nie czułem się tak młodo :D
traveler
12.11.2019, 01:34
A ja mam chińskie Ledy i świecą lepiej od oryginalnych do tego dokupiłem oryginalny włącznik z podświetleniem montuje się po lewej stronie
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
ziutek2002
12.11.2019, 06:13
A ja mam chińskie Ledy i świecą lepiej od oryginalnych do tego dokupiłem oryginalny włącznik z podświetleniem montuje się po lewej stronie
Jaką moc mają (pobór w Watch)?...i jak je podłączyłeś? (chodzi o zasilanie/załączenie ich)
ziutek2002
12.11.2019, 06:45
Wszystko jest opisane w dziale dot. NAT
Halogeny nonejmy i kontrolka działa.
Tak jest:Thumbs_Up:
...bez rozbierania/rozwalania orginalnej wiązki itd....jak to powiedzieli Panowie w ASO...
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=36131
traveler
15.11.2019, 21:27
Przycisk do halogenów podświetlany jest z hondy Gold Wing i jest parę zeta droższy od przycisku do Afryki sa identyczne
Ja mam przycisk z afryki i jest podświetlany...
Więc nie bardzo rozumiem, dlaczego ma być z gold winga ?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.