View Full Version : Logo NAT na owiewce
radiolog
09.07.2019, 22:17
odpadło, ktoś wie, gdzie taka taśmę dwustronną jak oryginalna znajdę?
Żeby znowu odpadło?
Szukaj czerwonego 3M. Nic z tym się nie równa.
Żeby znowu odpadło?
Szukaj czerwonego 3M. Nic z tym się nie równa.
Dokładnie.
Dodatkowo, BARDZO ważna jest technologia klejenia.
Dobrze odtłuścić powierzchnie klejone np benzyną ekstrakcyjną lub alkoholem i podgrzać DELIKATNIE opalarką a jak nie masz to pożycz od Kobiety suszarkę do włosów.Następnie silnie dociśnij. Jesli dobrze to wykonasz to prędzej zniszczysz elementy klejone niż oderwiesz taśmę.
Nasza firma dużo klei taką taśmą i 3M już kilka razy nas szkoliło - wiem co piszę :)
CzarnyEZG
10.07.2019, 06:36
Ale żeby alkoholem od razu?
Nie szkoda?
żeby nie było, że wiemy i nie powiemy :D
https://allegro.pl/oferta/3m-vhb-gph-supermocna-tasma-zelowa-0-6mm-6mmx3m-8124579183
na przykład. są różne grubości ale chodzi o VHB
Ale żeby alkoholem od razu?
Nie szkoda?
Nie dodałem, że chodziło mi o izopropylowy a więc uzupełniam, żeby nie promować drogich technologii :D
radiolog
10.07.2019, 10:06
A gdybym chcial to klejem na amen, to jaki wybrać
CzarnyEZG
10.07.2019, 10:23
Klej do szyb samochodowych.
Tylko estetyka dyskusyjna będzie.
Cyjanoakryl może być. Tylko weź gesty nie taki rzadki jak kropelka.
kropelka w żelu czyli TADAM
Zwykly silikon i bedzie na amen. Ja tak robie.
radiolog
10.07.2019, 13:18
Cyjanoakryl nie da mi szansy poprawki, silikon schnie troche za dlugo
muszel72
10.07.2019, 13:18
A tak wogóle to które to logo?
radiolog
10.07.2019, 13:26
A tak wogóle to które to logo?Lewa przednia owiewka, takie okragle.
A taki fix2 gt?
bukowski
10.07.2019, 13:43
ja swoją zgubiłem, tzn. raczej ktoś to zwinął. 233 złote, mein Gott...
radiolog
10.07.2019, 14:12
Cena powala.
Dlarego trzeba na beton.
Fabryczna tasma dwustronna to porażka, chyba wiedzidki ze odpada i znalezli sposób na zarobek
Na ebayu mozna napewno za kilka euro dostac.Kupowalem juz do mojej cegly czy xsa.Moj prawy emblemat jest tez juz porysowany,ale co tam...Kupie najwyzej bmw...albo saaba haha
muszel72
10.07.2019, 15:05
Miałem kiedyś Spidera i potrzebowałem nalepkę Quadrifoglio. Cena zwalała z nóg no i oczywiście ALLI uwolnił od nieprzespanych nocy:) Jakość zresztą świetna był.
jeśli przykleisz na tą taśmę co Ci pokazałem nie zgubisz tego już ani nikt nie oderwie. serio.
nie wiem po co kombinujesz jak przysłowiowy koń pod górę.
zostanie Ci jeszcze i będziesz mógł se coś kiedyś przykleić - gopro, jakiś uchwyt, drugą plakietkę :D
m
radiolog
10.07.2019, 18:28
Najlepiej na okrag, okragla, a tak troche kombinowania.
Piterm123
10.07.2019, 22:23
też zgubiłem gdzies poza asfaltem. Wszystkie które znalazłem to koszt okoł 50 funtów brytyjskich (wolne jaja) . Zakupiłem z jebaja dokładnie te z linku ( https://www.ebay.co.uk/itm/Honda-Logo-Badge-3D-Domed-Stickers-Gold-Black-to-Red-60mm-diam/233197546583?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649)
Jakość dobra i wygląda to też dobrze po naklejeniu.
CzarnyEZG
11.07.2019, 07:08
Jak to tyle kosztuje to jest sens kleić?
Jeżeli odrywają to miłośnicy/kolekcjonerzy emblematów (kiedyś trendi były znaczki od mercedesa, później VW) to będziesz miał zniszczony znaczek na zniszczonej owiewce z megatrwałym glutem.
Jeżeli gubi się w offie tzn, że jest niezapotrzebne.
ps: Ciekawe dlaczemu te emblematy takie drogie? - Z lakierem do paznokci i pomadką pod kolor motocykla sprzedają, żeby kierownik mógł na zlotach błyszczeć?
też zgubiłem gdzies poza asfaltem. Wszystkie które znalazłem to koszt okoł 50 funtów brytyjskich (wolne jaja) . Zakupiłem z jebaja dokładnie te z linku ( https://www.ebay.co.uk/itm/Honda-Logo-Badge-3D-Domed-Stickers-Gold-Black-to-Red-60mm-diam/233197546583?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649)
Jakość dobra i wygląda to też dobrze po naklejeniu.
A nie zbywa ci 1 sztuka? U mnie tez to goowno odpadło. Chętnie bym jedną odkupił.
Jak to tyle kosztuje to jest sens kleić?
Jeżeli odrywają to miłośnicy/kolekcjonerzy emblematów (kiedyś trendi były znaczki od mercedesa, później VW) to będziesz miał zniszczony znaczek na zniszczonej owiewce z megatrwałym glutem.
Jeżeli gubi się w offie tzn, że jest niezapotrzebne.
ps: Ciekawe dlaczemu te emblematy takie drogie? - Z lakierem do paznokci i pomadką pod kolor motocykla sprzedają, żeby kierownik mógł na zlotach błyszczeć?
Drogie są, bo jak widać dosyć często odpadają. Proste.
Mi też odpadł, z nim ładniej crfa wygląda i tyle.
Piterm123
11.07.2019, 17:33
A nie zbywa ci 1 sztuka? U mnie tez to goowno odpadło. Chętnie bym jedną odkupił.
nie zalega mi bo na hondzie jest srebrne a to co kupiłem jest złote.Te naklejki z mojego linku na pln-y kosztują jakieś 35 zeta dwie.
oryginał prawy zalega gdzieś w garażu
radiolog
24.08.2019, 16:37
Przyszly te logo z ebayu. No niestety to tandeta, nie wytrzyma jednego wyjazdu w offa, oryginał to twardy plastik, to z ebayu to miękka guma czy cuś. Zainwestowalem w najmocniejsza taśmę dwustronną i odpadnięte trzyma jak zamurowane
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.