View Full Version : integracja w DE
Tak mnie naszla mysl co by chlopaki co w DE (i nie tylko , jak ktos ma ochote) mieszkaja sie jakos zintegrowali ??? . niezależnie od motora ????
Jestem za! :D
Bajoro Chiemsee jest ponoć wporzo. Nie byłem, tylko słyszałem. :)
ja to nawet na rowerze przyjadę :D:D:D:D
kwestia dogadania ..mir ist egal ..kruca fuks ... co bym tyko na jaki montaż nie musiał jechać ....
Ja bardzo chętnie, bo ostatnio z mojej wyprawy do FR to widziałem tylko niemieckie autostrady, a tak była by okazja przynajmniej napić się niemieckiego piwa, nad niemieckim jeziorem czy coś
Świetny pomysł. Pijemy sznapsy czy walimy z gwintem?
Uważajcie na Myka, bo on podjada z tankbaga puszki rybne i czekolady. Z nikim się nie podzieli :) ;) Najlepiej mu je zarekwirujcie po przyjeździe :)
Gregor...ich bitte dich! Panowie nie ma się czego obawiać. Zmieniłem się i zerwalem z niechlubną przeszłością jak i z ówczesnymi Freunde-ami :lol8:
Cze .. Fajnie, fajnie ze jestescie za . Trza by obrac jakies miejsce neutralne co by ktos nie musial chektarow jechac. Chociaz jezeli o mnie chodzi to mi to obojetne . No i jakichs termin zeby nie kolidowal z rodzinnymi urlopami ..moze jakis dlugi wekennd ?? Jak bedzie ... pzdr
Zrobmy liste kto skad jest i gdzie mozna by podjechac w jakas fajna miejscowke.
Ja jestem z 67269 Grünstadt
To może drugi weekend lipca i Stella Alpina :-)
Hi ... Lu2asz ..Myślałem o Stelli i sie nawet wybierałem ,(wybieram) , ale nie wiem co z tego wyjdzie , bo planują mnie w tym okresie gdzieś wykopać ( praca ) , więc decyzje podejmę na gorąco ,dzień przed wyjazdem ,
Myku .. odnonosnie miejscówki , tooo ja nie mam nic przeciwko . Ja sam mieszkam w 61191 Rosbach vdh .. pozdro
Stella Alpina :-)
A możesz zapodać jakąś pinezką google maps gdzie to?
A możesz zapodać jakąś pinezką google maps gdzie to?
https://maps.apple.com/?ll=45.133060,6.799769&q=Markierter%20Standort&_ext=EiQpQGlHGQiRRkAx/WwuhfYyG0A5QGlHGQiRRkBB/WwuhfYyG0A%3D&t=m"]Markierter Standort https://maps.apple.com/?ll=45.133060,6.799769&q=Markierter%20Standort&_ext=EiQpQGlHGQiRRkAx/WwuhfYyG0A5QGlHGQiRRkBB/WwuhfYyG0A%3D&t=m
Ja w tym roku Stellę niestety będę musiał odpuścić.
https://maps.apple.com/?ll=45.133060,6.799769&q=Markierter%20Standort&_ext=EiQpQGlHGQiRRkAx/WwuhfYyG0A5QGlHGQiRRkBB/WwuhfYyG0A%3D&t=m"]Markierter Standort https://maps.apple.com/?ll=45.133060,6.799769&q=Markierter%20Standort&_ext=EiQpQGlHGQiRRkAx/WwuhfYyG0A5QGlHGQiRRkBB/WwuhfYyG0A%3D&t=m
Ja w tym roku Stellę niestety będę musiał odpuścić.
Wygląda kozacko
Ja tez w tym roku odpuszczam Stelle,dopiero wrocilem i wypadalo by cos popracowac.
Hej, ja z okolic basel, chętnie dołączę. Pogranicze Francusko Włoskie planuję na początek Sierpnia, pewnie na 5 dni. Od następnego tyg 2 kolejne, ma już zarezerwowane dla rodziny, ale ... jak się jakaś data/miejsce wyklaruje dajcie znać!
Hi . Hmmmmm.....aaaaa może wybiera się ktoś tera na weekend od 05-07 Lip dooo,dooo Garmisch-Partenkirchen ? .... Taaak tykoooo spytałem ,,,,z pewna dozą nieśmiałości.... :):):):)
Zylek..a początek Sierpnia to kiedy ???
...
31.07 - 04.08, planowałem ruszyć 30 po robocie 15:00-16:00. Jak by się dało to na druga stronę alp przejechać , jak nie to przynajmniej utoczyć cześć km do celu.:at:
hi .. 31.07 - 04.08 jutro zobaczę czy coś się da ukręcić w robocie .. Zainteresowani niech tez pomyślą..pzdr
gumpinoga
08.07.2019, 21:52
Hi . Hmmmmm.....aaaaa może wybiera się ktoś tera na weekend od 05-07 Lip dooo,dooo Garmisch-Partenkirchen ? .... Taaak tykoooo spytałem ,,,,z pewna dozą nieśmiałości.... :):):):)
bylem w ten weekend w Garmisch,co tam bylo ze tyle moturóf wracalo ? :)
ja w Monachium koczuje
w druga sobote sierpnia jest coroczny zjazd afrykanerów ,w Geisenhausen
Rosbach vdH piszesz helmut.. to my się możemy i na pieszo gdzieś po środku drogi spotkać. Ja jestem w 61389 Schmitten choć ostatnimi czasy bardziej Frankfurt tak do maks końca roku.
:)
witam . nicek27 poszedł priv .
gumpinoga... ja tez już bylem do Garmisch spakowany ,ale musiałem do Karlsruhe pilnie wyjechać zawodowo i tera tu siedzę.Kurde możne do Geisenhausen mi sie uda dojechac. pozdr ..
(...)
Kurde możne do Geisenhausen mi sie uda dojechac. pozdr ..
Może i mi się uda przyjechać. Jednak info będę miał prawie w ostatniej chwili.
Gumpinoga - jesteś pewien terminu i miejsca?
Ja od poczatku sierpnia jestem sam 3 tyg.Wiec odpadam...chyba ze busem i to z psami,ale to juz nie to..:(
Ja od poczatku sierpnia jestem sam 3 tyg.Wiec odpadam...chyba ze busem i to z psami,ale to juz nie to..:(
To czym przyjedziesz to wg mnie sprawa drugorzędna. Ważne, żeby się spotkać, bo o to tu chodzi :)
A jeżeli tak Ci zależy to wrzucaj NATkę na busa ;)
no właśnie novy dobrze prawi .myku weź psyyy ja jak dam rade może przyjadę na krowieee:D:D:D i będzie git ..
no właśnie novy dobrze prawi .myku weź psyyy ja jak dam rade może przyjadę na krowieee:D:D:D i będzie git ..
Masz inne, fajne motocykle to musisz na GejeSie przyjechać - tak? :dizzy: :haha2:
Zobaczymy. Tylko że ja mam krwiorzercze bestie i może byc po zlocie :D
kurde ..na GejesSie??? .Pisalem o krowie:D:D:D ,,,OK...ostatecznie mogę na osiołku przyjechac :):).
nurkuje w sieci za tym Geisenhausen i nic tam znaleźć nie mogę..???
Tak ten czas zleciał, że już jutro będzie druga sobota sierpnia. Kto przyjeżdża? :)
Podbiję, kto chętny na wschodnią część Francuskiego TET w 2 połowie czerwca? Myślałem, żeby poświęcić 3 maks 4 dni, pewnie z łykendem 20-21.06, ew. 27-28.
Podbiję, kto chętny na wschodnią część Francuskiego TET w 2 połowie czerwca? Myślałem, żeby poświęcić 3 maks 4 dni, pewnie z łykendem 20-21.06, ew. 27-28.
A co powiesz na szwajcarski TET?
A co powiesz na szwajcarski TET?
Nie jechałem, ale ... z tego co czytałem to więcej łączników, niż offu. Jak będzie wola, to możemy spróbować!
A ja zadam zasadnicze pytanie: będzie dało się tam jeździć w tym terminie?
A ja zadam zasadnicze pytanie: będzie dało się tam jeździć w tym terminie?
Od 15 czerwca otwierają granice pomiędzy DE,FR, AT i CH. Odliczam dni! Chyba ze pytasz o coś innego?
Od 15 czerwca otwierają granice pomiędzy DE,FR, AT i CH. Odliczam dni! Chyba ze pytasz o coś innego?
I nie będzie żadnych kwarantann itp po powrocie? Bo mam uczucie, że to wszystko nie koniecznie na legalu jest.
Na obecną chwilę można wjechać do Polski (z de) bez problemu, tzn. bez kwarantanny.
Słyszałem, że niby trzeba mieć przy sobie umowę o pracę i wtedy bez problemu.
A jak masz prawo jazdy na ciężarówki to już w ogóle luz - pokazujesz przez szybę celnikowi - lewy pas i jazda, bo zjeżdżasz na pauzę.
PS.
Chyba nawet pojadę, bo mam coś pilnego w pl, więc poinformuję Cię jak chcesz?
I nie będzie żadnych kwarantann itp po powrocie? Bo mam uczucie, że to wszystko nie koniecznie na legalu jest.
No na legalu: https://www.schweizerbauer.ch/politik--wirtschaft/agrarpolitik/grenze-zur-schweiz-ab-15-juni-offen-57390.html
âAm 15. Juni sollen die Grenzen der Schweiz zu Frankreich, Deutschland und Österreich wieder aufgehen. Darauf haben sich die zuständigen Minister geeinigt, wie Justizministerin Karin Keller-Sutter am Mittwoch bekanntgab.â
Edit: właśnie zauważyłem, jakiego linka użyłem! Skopiowałem pierwszy lepszy, który wyskoczył z Google. Hahahah, wyszła słoma z butów...
No na legalu: https://www.schweizerbauer.ch/politik--wirtschaft/agrarpolitik/grenze-zur-schweiz-ab-15-juni-offen-57390.html
U nas w UK nie jest tak optymistycznie, a co gorsza każdy z 4 krajów ma różne przepisy. Więc ja np. nie mogę oficjalnie przkroczyć granicy Walii lub Szkocji...
Novy a jak jest z przekraczaniem granicy z DE do CH czy A można czy nie ?
Teoretycznie płotki usunięte ludzie spacerują rowerem sobie jadę nikt mnie nie zaczepia ale jak mnie dupną gdzieś w Alpach to się nie wymigam że z PL do roboty jadę :) :) :)
Novy a jak jest z przekraczaniem granicy z DE do CH czy A można czy nie ?
Teoretycznie płotki usunięte ludzie spacerują rowerem sobie jadę nikt mnie nie zaczepia ale jak mnie dupną gdzieś w Alpach to się nie wymigam że z PL do roboty jadę :) :) :)
Mieszkam praktycznie na granicy ch-de-fr. Płotki usunięte faktycznie! Generalnie to przestali sprawdzać wszystkich, ale stoją praktycznie cała dobę i raczej patrzą na blachy, tak się domyślam znaczy, bo wyrywkowo zatrzymują. Dodatkowo nie wiem jakie jest twoje doświadczenie ale w Szwajcarii na tryplaku zatrzymują mnie jeden raz na +/-4dni jazdy do kontroli. Na NAT mi się nie zdarzyło. Moim zdaniem zatrzymują na ucho, i sprawdzają czy masz wydech nie pomotoany, tudzież czy aby opony maja 1,6mm. Jako ze tryplak z natury jest rozdarty, to statystycznie wypada częściej do zatrzymania. To germańska mentalność. Ja bym nie ryzykował ani w 1 ani 2 stronę! Do 15 czekam.
Edit: a nie jednak raz na NATce mnie kontrolowali. Zapomniało mi się. Opony oglądali.
Jadąc dzisiaj do pl po drodze w stronę Polski leciały auta na niemieckich, włoskich, angielskich i szwajcarskich blachach.
Jakoś swoje granice przekroczyli.
Na niemiecko-polskiej granicy należy okazać umowę o pracę i polski dokument tożsamości i można wjeżdżać bez problemu, w sensie kwarantanny chyba. Wcześniej ktoś tam mierzy też temperaturę, ale też wyrywkowo.
Spytałem czy bez umowy pracę się nie da wjechać do kraju? - no nie da :D
Ot i polska rzeczywistość :haha2:
Kolega wjechał do pl bez umowy o pracy i kwarantanna
Podbijam, ktoś chętny?
No i pojechałem ... ostatniego odcinka odcinka 13 Francuskiego TET, mniej więcej na północ od Dieulouard, nie zrobiłem. Zgonił mnie w niedzielę deszcz, a błota na duży motocykl było dość już przed opadem. Podobno najciekawszy, więc jest powód żeby powtórzyć!
98249
98250
98251
98252
Jakby ktoś chciał jechać to z oponami 50/50 do zrobienia dużym moto. A i chyba zacznę jednak wozić prawilną piłę do drzewa. Dydłanie gałęzi brzeszczotem zajmuje za dużo czasu!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.