Zaloguj się

View Full Version : 20/21.06 - Dzidong Rallye Wrocław

Misza
10.06.2009, 18:25
...z kopyta się organizuje lub nie, zwyczajnie zawiadamia po wcześniejszych ustaleniach lub nie, że rajd Dzidong Wrocław Lasy Obornickie się odbędzie w dniach 20-21.06.2009 w formule z poprzedzającej imprezy z Pilc

Plan jest taki:

20.06.2009:

10.00 - spotkanie we Wrocku celem udania się na rzeczony poligon i zorania go przykładnie

jpeOMhdi4wE

13.00 - wyjazd na Etap II rajdu w okolice Obornik/Wołowa, asfaltem/lasem

potem jakieś żarcie, dzida do lasu, tam gdzie się zwalimy to ognisko/najepka/ognisko/najepka/najepka.najepa..najp....na...n

21.06.2009

Rano leczenie - 15minut i dzida dalej dla chcących

Formuła i zasady takie same jak na pilcach... zero domków, toitoi, organizacji, żarcie i % we własnym zakresie.

jak kto chce to się wpisuje na listę :)

PS. Ekipa pilcycka :D obecność obowiązkowa

hubert.ale.ten.maly
10.06.2009, 19:51
potwierdzam wstawienie sie na tej impresce i jako jeden z organizatorow tej nie planowanej imprezy zapewniam dobra zabewe kupe smiechu przejazd trasa raidu mercedesa i wiele innych przygod w dalszych etapach tej trasy

randal 76
10.06.2009, 20:56
A w wrocku to gdzie się spotykamy?

Misza
10.06.2009, 21:08
Sie ustali jeszcze :)

JARU
10.06.2009, 22:35
ja się wstępnie pisze jeśli bierzecie niedoświadczonych i bez kostek:D

hubert.ale.ten.maly
10.06.2009, 22:45
bbierzemy wszstkich z kostkiami czy bez liczy sie dobra zabawa po to to organizujemy.;d;d

Misza
10.06.2009, 23:11
1. yaroslavv

hubert.ale.ten.maly
11.06.2009, 00:26
1. yaroslavv
2. hubert.ale.ten.maly

RAFWRO
11.06.2009, 19:15
Wstępnie się piszę na ten występek

RAFWRO
11.06.2009, 19:18
Może 10.00 parking MARINO, przy okazji zakipi się jeszcze "paliwko" lub wyśle do "zabawkowego" tych którzy o "paliwku" zapomną...

Misza
11.06.2009, 19:29
Siemano, parking Marino może być a jak..

1. yaroslavv
2. hubert.ale.ten.maly
3. RAFWRO

hubert.ale.ten.maly
12.06.2009, 10:11
bedzie jeszcze dwuch kolesi zpoza forum na XT i AT04 Paweł i Krzysiek.

lewy
12.06.2009, 10:57
A w sobotę da się radę przyłączyć

RAFAŁ505
12.06.2009, 11:05
1. yaroslavv
2. hubert.ale.ten.maly
3. RAFWRO
4.RAFAŁ505

Pozdro :)

hubert.ale.ten.maly
12.06.2009, 11:27
no... 20 to chyba sobota jest;d

samba23
12.06.2009, 14:06
Ja sie pisze obowiazkowo :)

hubert.ale.ten.maly
12.06.2009, 15:24
Ja sie pisze obowiazkowo :)

i to sie mi podoba...:) a i jak chcesz zabrac Asie to nie ma problemu wsadzi sie ja do samochodu Kaski pod marino i sobie pojada

randal 76
12.06.2009, 19:44
Kasia to juz pewnie wiaderkiem zajedzie?
a jak zobaczę u Kasi plecaczek:stop: ,Samba to zobaczysz:vis::vis::vis::vis:.
5.Randal

winc74
12.06.2009, 20:36
No dobra obiecuję mniej trzody.
Rany prawie wylizane, bynajmniej szybko się goi .
Specjalnie na tą okazje zapodam se esperal :)

hubert.ale.ten.maly
12.06.2009, 20:38
winc74 (http://africatwin.com.pl/member.php?u=950) jestes wielki...:)

winc74
12.06.2009, 21:16
A i jeszcze jedno, na kolejną imprę jadę w uniformie strażaka więc wszystko pod kontrolą:haha2:.
Jak to mówi moja żo "stary a głupi":umowa:

lewy
12.06.2009, 22:34
Daty mi, się pojeba.., jeżeli sobotra jest 20 to ja jak najbardziej zmieniam na kostki, czy bedzie błotko?

samba23
12.06.2009, 22:42
Kasia to juz pewnie wiaderkiem zajedzie?
a jak zobaczę u Kasi plecaczek:stop: ,Samba to zobaczysz:vis::vis::vis::vis:.
5.Randal

ASIA niestety ale ma jakies zaliczenia i chyba niepojedzie,mimo ze byla jedyna dziewczyna bardzo sie jej podobalo ostatnio
Asia jest juz dozywotnie zwolniona z noszenia plecaczka ;)

6.Samba23

hubert.ale.ten.maly
13.06.2009, 09:34
Daty mi, się pojeba.., jeżeli sobotra jest 20 to ja jak najbardziej zmieniam na kostki, czy bedzie błotko?

co do przelotu przez poligon nie moge obiecac ze blota nie bedzie ale jesli ktos nie bedzie chcial sie pobrudzic zawsze bloto mozna ominac i dzidowac dalej, jesli chodzi o dalsze etapy to raczej nie powinno byc blota jak spojzalem wlasnie na pogode to przez caly tydzien nie ma padac a w nasz wypad ma byc slonko:) wiec bloto ktore jest sobie wyschnie (tak mysle...). ja wlasnie udaje sie z rafalem505 na wstepne rozpoznanie trasowek jak wruce zdjecioki powklejam niestety misze zostawiamy bo jego lancuch odszedl...:(

hubert.ale.ten.maly
15.06.2009, 14:51
witam wrucilem z rozpoznania terenu zdjiec nie mam bo nie chcialo mi sie aparatu wyciagac...;d mam tylko toJjTg8tFYOe4 a to i tak nie wiele, a i prawdopodobnie pojedzie z nami jeszcze jedna fura albo susuki samurai albo landek discovery + jeszcze jeden XT. wiec szykuje sie niezla ekipa

hubert.ale.ten.maly
15.06.2009, 19:52
spokojnie wszystko sie da zrobic troszku wolnijej i dasz sobie rade nawet z szosowymi oponami pozatym to byl jeden taki mokry przejazd... a poligon suchy jak cholera

qubien
15.06.2009, 22:13
siemanko !! Jestem od rafala505 miszy i huberta lece z wami hopaki!!! pozdrooo

winc74
16.06.2009, 08:46
Panowie potrzebne poręczenie.
Za dwa tygodnie jadę na wczasy nad może i młoda powiedziała że na taki wypad mogę jechać , nie ma sprawy ale po urlopie.
Po ostatnich zamieszkach :) obawia się czy aby w jednym kawałku dojadę do domu i sprawny pojadę później nad to cholerne może.
Nie wiem może jakiś list żelazny ?:mur:
Ja to jednak mam talent do samouszkadzania :oldman:
Cóż taki wiek człek nie panuje nad swoimi kończynami :haha2::vis:

Misza
16.06.2009, 09:32
Winc: ręcze za siebie, że nie będę prowokował działań mających na celu uszkodzenie części ciał oraz narządów współuczestników Rejli rajdu. Co więcej! wszelaką aktywność nie do końca przemyślaną w przypływie % likwidować będziem w zarodku, także .. Wincu... maczety do rąk własnych zabronione ci będzie wziąć :). Żonie opowiedz o krokach w kierunku bezpieczeństwa i przyjeżdżaj :)

hubert.ale.ten.maly
16.06.2009, 11:32
wszystko bedzie bardzo bezpieczne... przeciez nas znasz...:) pozatym powiedz zonie ze nie jedziesz zajac 1 miejsca w czym kolwiek tylko wesolo spedzic czas z normalnymi ludzmi...;D

puntek
16.06.2009, 11:36
chciałbym .... ale nie wiem czy uda mi się połowicę przekonać do spuszczenia mnie ze smyczy :) jak już będę to na dzodowanie bez nocowania :)

RAFWRO
16.06.2009, 22:18
Puntek, dawaj przyjadę po Ciebie na N.D.

randal 76
17.06.2009, 21:44
Czy jest opcja aby o 9 dzidowanie rozpocząć?:bow::bow::bow::bow: po południu muszę wracać jego mać:Sarcastic:

Misza
18.06.2009, 07:25
Wydaje mi się, że najlepiej jednak o 10 się spotkać. Nie każdy wie gdzie poligon wrocławskie jest a niektórzy jadą z daleka :)...... To pierwsza ale nie ostatnia edycja Dzidong Rallye :)

randal 76
18.06.2009, 07:29
Wydaje mi się, że najlepiej jednak o 10 się spotkać. Nie każdy wie gdzie poligon wrocławskie jest a niektórzy jadą z daleka :)...... To pierwsza ale nie ostatnia edycja Dzidong Rallye :)

spoko .

Sławekk
18.06.2009, 08:03
Czyli parking Marino godz.10.00 :) To Wrocek cały trza przejechać, to lepiej niż poligon .

We Wrocławiu Oldtimerbazar 21 czerwca 2009 r.

RAFWRO
18.06.2009, 11:05
Tak 10.00. Dopytam tylko:
Misza mówi o Lasach Obornickich/Wołów, a Hubert o trasie mercedesa. Z tego co wiem, rajd mercedesa był na poligonach koło Cienina ( a to bliżej Wrocka - Krzyżanowice) nie Obornik śl. Gdzie wreszcie jedziemy?

puntek
18.06.2009, 12:38
Tak 10.00. Dopytam tylko:
Misza mówi o Lasach Obornickich/Wołów, a Hubert o trasie mercedesa. Z tego co wiem, rajd mercedesa był na poligonach koło Cienina ( a to bliżej Wrocka - Krzyżanowice) nie Obornik śl. Gdzie wreszcie jedziemy?
nie ważne :haha2:, jak zrozumiałem z wcześniejszych zapisów , to najpierw poligon potem ganianie po lasach ... ,miejmy nadzieję, że się da pojechać, przejechać, popływać :)
Skąd jedziesz ? Starujemy spod Rogowskiej po 9 ?

Jak Radek i Sławek dojadą to możemy ich poprowadzić na Marino :)
Ja od połowicy dostałem pozwolenie na dzidowanie do 14 , więc najpóźniej na 14,30 musze byc z powrotem ...

a ha :) założyłem wczoraj kostkę na przód :) zobaczymy jak się po błocie będzie jeździć ???

ramires
18.06.2009, 14:24
Puntek, jak się domyślam dość szybko go już nie ściągniesz z przodu tego Unicrossa :)
Spodoba Ci się

Misza
18.06.2009, 17:36
10.00 Marino. Dzida na poligon. Ja dojeżdżam po egzaminie (nie mają kiedy ich organizować - zabierać stjudentom czas na fun :)), i jedziemy lasami/polami w okolice Obornik/Wołowa. Tam też nie będziemy próżnować :D. Wieczorem ognisko, kiełbaski, :grass::zdrufko:. Zakupy szkoda wozić, czas na rynsztunek pitny będzie wieczorem.

Ramires przyjeżdżaj.

PS. Jakby co...

telefon mój: 693 728 979

telefon Huberta: 665 442 006

hubert.ale.ten.maly
18.06.2009, 17:54
i tak wlasnie czyli caly dzionek wypchany jazda mieszana a co do rajdu mercedesa z zeszlego roku to mial on miejsce na poligonie we wroclawiu

http://www.youtube.com/watch?v=4W94Itgs3DU&feature=PlayList&p=C5D3F86C8EDEA0B8&playnext=1&playnext_from=PL&index=2

i tamta trasa albo jakos tak sie walniemy czekajac na Michala do jakiejs 12/13 posmigamy pogadamy i mykniemy w dalsza czesc bedzie tego...;d

ramires
18.06.2009, 19:26
10.00 Marino. Dzida na poligon. Ja dojeżdżam po egzaminie (nie mają kiedy ich organizować - zabierać stjudentom czas na fun :)), i jedziemy lasami/polami w okolice Obornik/Wołowa. Tam też nie będziemy próżnować :D. Wieczorem ognisko, kiełbaski, :grass::zdrufko:. Zakupy szkoda wozić, czas na rynsztunek pitny będzie wieczorem.

Ramires przyjeżdżaj.

PS. Jakby co...

telefon mój: 693 728 979

telefon Huberta: 665 442 006

Jak będę to po południu, interes do Randala mamy :)
Zobaczymy jak to będzie, będziemy w kontakcie

Misza
18.06.2009, 19:31
Spoko, dzicz to nie jest... wyjedziem z lasu po was:D:D

winc74
19.06.2009, 11:04
:mur: :mad: Jednak nic z tego, sprawa się rypła .
Pkt. 1 Młoda jednak się zawzięła ( wszystko ale po urlopie )
Pkt. 2 Jeszcze mocny niedowład ręki (jednak sporo ścięgien porąbałem tą cholerną maczetą )
Będę oczekiwał z niecierpliwością kolejnej edycji.
Dzidowskiej zabawy:)

hubert.ale.ten.maly
19.06.2009, 18:56
1 wiem ze patrzycie za okna i mylicie hmmm ale kaszana ale spoko patrzta tutaj http://pogoda.gazeta.pl/pogoda/0,0.html#10-48_1000011 a ta pogoda sie sprawdza
2 Winc dawaj prosze specjialnie dla ciebie skolowalem pile spalinowa powaznie:)

randal 76
19.06.2009, 19:40
:)Hubert załatwił pogodę!! więc jak by co będę tu około 10.00 http://www.centrum-marino.pl/CMS/mapa_virtualna/mapa_virtualna.html

Sławekk
19.06.2009, 20:03
2 Winc dawaj prosze specjialnie dla ciebie skolowalem pile spalinowa powaznie:)[/quote]

:haha2::haha2::haha2:

Winc....no przecie Ci druga została:hehehe:

hubert.ale.ten.maly
19.06.2009, 20:47
haha... no milo ze nastrój dopisuje, bedziem czekac z Rafalem do 10,30 bo wiadomo ze rożnie bywa na trasie a szczególnie we wrocku

a i wrazie co to mam ze 20m2 plandeki...;d

ramires
19.06.2009, 23:28
a gdzie wy chcecie latać dokładnie? nie chce mi się brać gps-a specjalnie na tą okazję - z Pałełem chcemy dojechać do Strzelina - ale to pewnie po południu już będzie, chyba, że stwierdzimy, że za duże bagno na offie będzie i polecimy do Was od razu ekipą - a mam nadzieję, że reszta wiary się nie wystraszy jakiejś takiej mokrej pogody

ps. ta mała emotka z AT trafia właśnie na stałe do emotikonów :)

ramires
19.06.2009, 23:30
kod na tą emotkę to :at:

:at:

Misza
20.06.2009, 08:18
Ramires: start poligon wrocławski, lasami do Obornik Śląskich, lpolami do wiochy Osolin, dalej las pomiędzy Osolinem a Wołowem. Ognicho w okolicach wioch Osola, Osolin, Wielka Lipa. Najłatwiej dojechać tam od strony Obornik Śląskich. Jeśli będziecie mieli GPS to smsem wyślę wam współrzędne lub ew. zaczekacie na mnie chwilę w Obornikach na Orlenie to po was wyjadę. Pogoda jest w pytke

Dejvid
20.06.2009, 23:28
Potwierdzam - pogoda była w pytkę! Poligon także jest "bombowy". Co prawda zaliczylem tylko jeden dzień (nie moglem zostac na noc :mur: ) ale było naprawdę super, świetne tereny do dzidowania, kilka trudnych podjazdow w grząskim piachu, takze nie obyło się bez wzajemnej pomocy podczas wyjezdzania z jednego z dołków! A Afryki dzidowały bezlitośnie, dając po dupie nie jednemu crossowi :umowa:
Dzięki za swietne spotkanie, miło się hasa z tak pozytywnie zakręconymi czarnuchami i z niecierpliwoscią czekam na kolejną dzide trzode i najebke! :at:
Przykładowa fotka z dnia dzisiejszego poniżej, hej!

lewy
21.06.2009, 11:24
Poligon to była rozgrzewka, w lasach było fajnie ale wszycy cało dojechali na biwak, najepka tyż była ja niestety musiałem już wrócić na chatę ( praca) ale reszta pojechała jeszce na Wołów podzidować, naprawdę fajny wypad do następnego.

samba23
21.06.2009, 11:34
mmmmmmmm no niestety mnie sie nieudalo dojechac w bielsku tak walilo deszczem ze w tychach 40 km za bielskiem za wrucilem do domu bo bylem juz totalnie przemoczony a gdzie tam do wrocka :mur::mur:
musze grzane manety zamontowac bo cos mam slabe dlonie na zimno :cold:
pozdrowienia dla dzidownikow
mam nadzieje ze dotre nastepnym razem

puntek
21.06.2009, 11:40
my z Dejvidem i Randalem piszemy bo nas tam nie ma :( , Znaczy wczoraj zebraliśmy się po 14 z powodów różnych ...:(

Ale...

Zbiórka pod Marino OK :at: Najpierw Randal z Sławkkkkiem czekali na Dejvida na bielanach, potem zjechali do mnie do garażu.
Czekalimy z Rafałem , aparat się ładował ... i w końcu dojechali.

Potem pod Marino w komplecie jeszcze chwilę, jeszcze chwilę pewnie ktoś dojedzie ...

Dojechał, szczęście miał .... w sumie już jak jechaliśmy , ale dał radę ...:)

Potem poligon - jak dla mnie super !!! :at: górą, jak napisał Dejvid, Piach nie najgorszy bo zmoczyło wcześniej deszczem, błoto w normie :)

Rafał wprawdzie starał się zrobić z królowej amfibię, ale nie ma silnych na bagienko, w 3 musieli ją wyciągać !!!
Wrażenie jak by się jechało... miękko jechało , a potem już nie jechało :haha2:

Najlepsze było wrażenie jak się ogląda wścieklaki które jadą - no i uwaga - ale wolno jadą.. :) potem jak się ogląda naszych to wrażenie podobne - jak oni wolną jadą. A się na hopkach po prostu nie da szybciej. ..No chyba że na KTMie :)

No i nie da się siedzieć na siedzeniu - trzeba stać :) jak siedzisz to po wybiciu nie wiesz czy trafisz tyłkiem na motor :vis:

Niestety wieczora nie zrelacjonuję, bo mnie tam nie było :( mam nadzieję że uczestnicy to zrobię - no i filmy i zdjęcia ! BEZCENNE ! :)

Czekamy na następne dzidowanie .... może na hałdach ?

Sławekk
21.06.2009, 16:13
Dotarłem szczęśliwie do domciu .
Pozdrowienia dla dzidowników.

hubert.ale.ten.maly
21.06.2009, 20:52
siema tez doarlem asnie koncze 5 piwko na kaca...;d co do zdjiec i filmow to wszystko wlasnie jest dostarczane do Slawka a on to jakoś pozklada i wklei. co do 2 czesci wypadu to mozna powiedzieć ze poligon to byla rozgrzewka to coi my zrobilismy później to sie slowami nie opisze moze filmiki zobrazuja... hehe wielkie dzieki za przybycie wszystkich ludzi mam nadzieje ze sie podobalo i wielkie uznanie dla Slawka dzidownik 1 klasa i 1 miejsce za glebe w jeziorku... :) heheh

Dejvid
21.06.2009, 20:53
Ok to powrzucam parę foteczek z wczoraj:

Dejvid
21.06.2009, 21:04
i jesce pare

randal 76
21.06.2009, 21:10
Misza to mistrz w wymianie kiszki:).
ps.
dzięki za zaproszenie:D

Sławekk
21.06.2009, 21:22
siema tez doarlem asnie koncze 5 piwko na kaca...;d co do zdjiec i filmow to wszystko wlasnie jest dostarczane do Slawka a on to jakoś pozklada i wklei. co do 2 czesci wypadu to mozna powiedzieć ze poligon to byla rozgrzewka to coi my zrobilismy później to sie slowami nie opisze moze filmiki zobrazuja... hehe wielkie dzieki za przybycie wszystkich ludzi mam nadzieje ze sie podobalo i wielkie uznanie dla Slawka dzidownik 1 klasa i 1 miejsce za glebe w jeziorku... :) heheh

Akurat tą śmierdząco-cuchnącą sadzawkę wspominam najprzyjemniej.:D
Jak bym nie mniał pełnego baku pewnie nie sprawił bym ci tyle radości.
Normalnie to masz w ryja, za te 50 metrów . Masz szczęście że to twoje urodziny.A te zaczepiste jezioro o którym tyle wspominałeś na koniec to kompromitacja. :D Wyglądało jak szambo ekologiczne.:D
Ale...coby nie napisać za całość słowa uznania dla waszej wilczej sfory.;)
Dla dziewczyn za przygotowanie ogniska . Wy byście takiego stosu w życiu nie ułżyli.:Thumbs_Up:

P.S 1
Dodam , że miszy kapec to nie był ostatni w tym dniu .

P.S 2
Yarek Mitas E 09

Misza
21.06.2009, 21:32
Dzidong Rallye Edyszyn First się zakończył. Cały plan zrealizowany. Gitarka ogólnie.

Jestem w trakcie wysyłania materiału cyfrowego do Sławka, produkcja filmowa będzie pro, rejli z naciskiem na lans.

Cieszę się, że społeczność fajnie się bawiła choć społeczność się nam po poligonie rozjechała w połowie :/.

Zdjęć nie robiłem bo nie potrafię i niespecjalnie mi się chciało :)

Mam nadzieję, że zawodnik RAFWRO (Rafał) doszedł do siebie po męczącym wieczorno-nocnym odcinku specjalnym :D

Niebawem... Dzidong Rallye Second edyszyn , jeszcze większy, jeszcze potężniejszy, radzę już się bać :D

ramires
21.06.2009, 21:58
Mój potfur jest na tyle ukończony, że BĘDĘ tym razem na 100% a i jeszcze CEPowe towarzystwo ściągnę.

Radek - ze sprzęgła czy z gazu idzie na koło ta Twoja RD03? Tak z czystej ciekawości pytam - na mojej miałem okazję postawić ją trochę na koło z gazu - ale sie jeszcze boje i nie mam wprawy w tym więc ostrożnie podchodze do tematu

Sławekkk - klamory przywiozłem do domu - musiałem się zwinąć niestety wcześniej i nawet nie byłem z ekipą do końca na offie. Także w poniedziałek wyślę.

randal 76
21.06.2009, 22:06
lekko wkręcam i z gazu

Misza
21.06.2009, 22:08
Mój potfur jest na tyle ukończony, że BĘDĘ tym razem na 100% a i jeszcze CEPowe towarzystwo ściągnę.

Radek - ze sprzęgła czy z gazu idzie na koło ta Twoja RD03? Tak z czystej ciekawości pytam - na mojej miałem okazję postawić ją trochę na koło z gazu - ale sie jeszcze boje i nie mam wprawy w tym więc ostrożnie podchodze do tematu

Ze sprzęgła czy z gazu... a to nie z hopy poszła na koło? :) RD03 ma MOC.... :D

ramires
21.06.2009, 22:37
RD03 jest sporo lżejsza od 07 i jest jej łatwiej.
Ja wczoraj moją sprawdzałem - wystarczyło odkręcić mocniej :)
Nie mam jeszcze wprawy więc ostrożnie to robie póki co

Dejvid
21.06.2009, 22:41
rd3 ma inne przelozenia.
a to zdjecie na kole - poszla z hopy. ale bez hopy tez tak mu wychodzi :D

ramires
21.06.2009, 22:54
ma inne, owszem, ale ma tez pare kucy mniej - osiągami aż tak nie odstają od RD07
Ja mam serce z RD07a (czyli tez 59-60KM powinienem miec) a mam przełożenie 16-49 teraz :) (RD07 ma 16-45)

Dejvid
21.06.2009, 23:20
uuu panie to z dwójki na gume bedzie wchodzic jak złoto ;)

ramires
21.06.2009, 23:25
no i wchodzi, ale jak wspomnialem - ostrozny jestem i na nowo ucze sie moim rzeźnikiem jeździć

wieczny
22.06.2009, 00:15
AT do gum się nie nadaje :). To nie Tenera, a tym bardziej nie KTM :).

ramires
22.06.2009, 08:07
a wiesz, że mi NIE zależy na lataniu na gumie? :)
Chcę po prostu w razie potrzeby umieć przed przeszkodą lekko podbić przednie koło w razie potrzeby na ZAWOŁANIE. Samo latanie na gumie mnie nie kręci.

Sławekk
22.06.2009, 08:27
Co do Radka to możecie być pewni , że na asfalcie podnosi swoją At bez większego problemu. Radek to kawał chłopa , na stojacej AT wygląda jak Godzilla. A takie monstrum blisko mnie strasznie wnerwia.
Ale trza wspomieć o Miszy , który równie dobrze stawia AT na kolo i potrafi przejechać spory odcinek .
Bo Wieczny im qr...a nikt nie powiedział że AT się nie nadaje;).

Misza dostarczył materiał foto i wideo. Po pracy postaram się to troszke obrobić i wrzucę.

ramires
22.06.2009, 08:47
Sławek - w razie czego zapodaj do mnie film - wrzuce na nasz serwer forumowy w jakości lepszej niż youtube czy google - a w ogóle trzeba zrobić front antytube - używajcie vimeo.com - można tam od razu pakować nawet HD materiał. W razie czego mam komercyjne konto tam więc mogę walić ile się da.

puntek
22.06.2009, 08:49
Aha Ramires miałeś rację z kostkami :) nie chce się za cholerę ściągnąć jak się już raz założy na przód :)

różnica kosmiczna , z przewagą hi-tech nasa czy jakoś tam, nie ma bata na piachu i w błocie stojąc na nóżkach bez kłopotu się wykładasz , przód ciągnie jak na rozgrzanych slikach na torze !!!!

ale zaliczyłem glębę - na rondzie - jakoś na asfalcie nie chcą hamować :)

:at:

ramires
22.06.2009, 08:59
Puntek - mówiłem Ci, że na tym nie da się składać :D
Widzę, że sam musiałeś się przekonać.
Napisz coś więcej o Unicrossie w odpowiednim dziale ;) czyli tutaj: http://africatwin.com.pl/showthread.php?p=63598#post63598

Sławekk
22.06.2009, 09:09
Ramires O.K odezwę się po montarzu.
Puntek podzidowałeś też dobrze . Widziałem jak cię wybiło na jednej hopie:)

RAFWRO
22.06.2009, 12:38
Hej,
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wspaniałą zabawę.
Z błotem i piachem sobie poradziłem, ale na końcu powaliła mnie "biała" - doszedłem do siebie w niedzielę około 12.00...
Komu mam przesłać filmy i foty bo zapomniałem!!
a jest tego trochę. Ubawiłem się oglądając i chce się z Braćmi podzielić.
R

Misza
22.06.2009, 13:22
Rafał, materiał ślesz Sławkowi. Foty dodatkowo można na forum walnąć ale to tylko po cenzurze stosownej :) Jak duże pliki to najlepiej przez: www.sendspace.com

ramires
22.06.2009, 13:27
albo zgłoś się na priwa to ci ftp-a odpale

puntek
22.06.2009, 13:30
dawać foty bez cenzury !!!!

hubert.ale.ten.maly
22.06.2009, 15:41
to jak bez cenzury to bez...

ramires
22.06.2009, 15:53
Hubert, i chcesz powiedziec, ze musielismy czekac tyle na te pare marnych fotek?

:haha2:

Misza
22.06.2009, 16:20
Foty jak foty, nic ciekawego dlatego ich nie wrzucałem. Poczekamy na produkcję filmową. Ale chuj i tak lepiej polatać po lasach niźli foty oglądać w internecie :D

RAFAŁ505
22.06.2009, 18:24
Dzięki chłopaki za wspólne dzidowanko było bardzo fajnie ,myśle że już następny wypad w jakiejś afrykańskiej główce sie szykuje :) .Pozdro

Sławekk
22.06.2009, 21:39
Czekam na pliki od Rafała. Pozwalam sobie korzystać z załączonych fotek na forum.
Jeśli ktoś się sprzeciwia niech mnie ........:pain10: uprzedzi.
Wstępna obróbka wygląda :convulsion: Hubert A.T.m twój materiał jest tak obszerny , że szkoda było się zatrzymywać;)

Na prośbę wielu postaram się stworzyć dodatek ( klip :stop: ) z pilc . Faktycznie teksty powalają.

Dodano -
1 - Hubert głowa do góry !!!!!
2 - Dzisiaj rano dostałem od rafała pliki. Jest git . W pracy nie zerknę na całość bo blokady .

3 - To co mamy wyglada fajnie.

hubert.ale.ten.maly
23.06.2009, 07:45
a ta teraz wszyscy nazekaja ze malo materialu a jak mowilem poczekajta wyciagne cam... nie chuj z tym jedziemy dalej haha no to ja nie wiem nastepnym razem zaklejstruje ap do kasku a pozatym trzeba bylo pojechac i na wlasne oczeta przyjac wszystko.

ps. Slawku bardzo dobry pomysl z tym filmikiem z pilc

winc74
23.06.2009, 09:33
Co do tego materiału z Pilc to ja nie jestem przekonany :hehehe:
Będzie siara i to na całego .
Z tego co pamiętam nie było lekko. Jeszcze jedna sprawa Czesio ma jeszcze materiał, postaram się to zgrać i podesłać (moje rytualne tańce przy ognisku ponoć uwiecznił)

hubert.ale.ten.maly
23.06.2009, 13:23
Czekamy na następne dzidowanie .... może na hałdach ?

Puntek nie chce wyjsc na glupka ale gdzie to jest??:confused:

ramires
23.06.2009, 13:45
To może zabierzecie Wasze tyłki i do nas na hałdy wpadniecie? :) a mamy gdzie latać

puntek
23.06.2009, 21:34
Puntek nie chce wyjsc na glupka ale gdzie to jest??:confused:
dejvid powinien wiedzieć :)
są w Wałbrzychu, ale nie wiem czy się nada latać na nich :) ???

Sławekk
23.06.2009, 22:24
To może zabierzecie Wasze tyłki i do nas na hałdy wpadniecie? :) a mamy gdzie latać

Już niedługo wiara się rozjeżdza po świecie. Rozpoczynają walkę o wizy itd.
Ale jak stworzycie ciekawy plan dzidowania i sprzedacie to dobrze to jest szansa.:) Ja bym się pisał.

P.S
W Wałbrzychu byłem na hałdach na rajdzie 4x4 , koło bieda szybów. Długie strome podjazdy dla AT - pierwsza klasa( nie takie strome znowu jak ostatnio)
Ale trzeba by było coś dokoptować bo teren chyba mniejszy od poligonu.

hubert.ale.ten.maly
23.06.2009, 23:11
no dokladnie mnie w dodatku czeka zdjecie calego przodu i latanie bo wszystko lata jak starej ... no... Slawek jak tam filmiki??

Sławekk
24.06.2009, 08:15
Film jest wstępnie zrobiony. Rafał dosłał jeszcze 14 plików. Dzisiaj zassam i dokoptuje .

Dejvid
24.06.2009, 15:02
Hałda w Walbrzychu jest calkiem fajna - sporo stromych mocno kamienistych podjazdow, jest kilka opcji do ogarnięcia, ktorych mnie sie nie udalo ogarnac bo samemu to ryzyko probowac, takze razem mozna by bylo poprobowac. No i do tego wszystkiego dochodzi jeszcze trasa wkoło haldy, taka przejażdżka ścieżkami po autach 4x4 z przejazdami przez rowy i dziury błotne :) Teren nie jest tak duzy jak poligon, ale z pewnością warto przetestowac :)
Tylko problem z terminami - z mojej strony najbiżej moze to być jedynie piątek 17 lipca, lub niedziela 19 lipca (se ludziska powymyślali terminy wesel), albo cały weekend 1-2 sierpnia.
Co do noclegów to nie ma tam raczej uroczych miejsc do biwakowania :D
Parę fotek z rajdów hałda tutaj:
http://www.walbrzych.info/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=1526

ps. Z hałdy mozna uderzyc również na Podgórze (pare km jazdy przez miasto, granica Wałbrzycha z Jedliną Zdrój) gdzie znajduje się najdłuższy w Polsce tunel kolejowy, ma 1601m, wydrążony pod masywem Małego Wołowca (720 m n.p.m.) na początku XXw dla potrzeb wojny francusko-pruskiej.
Podczas II wojny sluzyl jako schron dla specjalnych pociągów, np z ważnymi osobistosciami od pana H. Są to właściwie dwa tunele wydrążone równolegle, z których jeden jest wciąż czynny, zaś drugi nie ma już torowiska, są jedynie kamienie podkładowe, którymi fajnie się jedzie Africą (prawda, Randal? :) ) Wrazenia z jazdy niezapomniane!

Misza
24.06.2009, 16:15
Tunel w Wałbrzychu jest gicio, a się my go naszukali kiedy a naszukali :)

hubert.ale.ten.maly
25.06.2009, 17:51
no tunel fajny, dlugi jak z przudu sie patrzy to wylotu nie widac 1 zdjiecie to wloto a 2 to wylot

Sławekk
25.06.2009, 18:54
Kidy te zdięci były robione ?
Bo mówiłes , że masz jedne pory:D

wywaliło...w połowie

znowu....

hubert.ale.ten.maly
25.06.2009, 19:03
te zdjiecia byly robione jakis 1,5 roku temu jakos tak... i wtedy to byly moje jedyne spodnie;d;d;d

samba23
25.06.2009, 23:00
A no niezle to wyglada , az sie napalilem zeby w tamte strony udezyc :)

randal 76
26.06.2009, 07:51
Potwierdzam tunel jest najciekawszy w Wałbrzychu :blues::haha2:

Sławekk
26.06.2009, 17:34
Dzięki Misza

Wgram jeszcze jeden film , tam jest wiecej dzidy. Ale coś z głosem na koniec się stało .

aj3ekJNLp2L

Pozdrawiam
http://w529.wrzuta.pl/film/aj3ekJNLp2L/dzida#none

Misza
26.06.2009, 17:50
-AqKkTtmEc4

hubert.ale.ten.maly
26.06.2009, 19:10
Sławek jestem w szoku filmik zaje... naprawdę Wielkie podziękowania dla Ciebie!!!!!:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumb s_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::dizzy::dizz y: i tak wlasnie sie bawiaa Afrikanczycy afrikanerczycy afrykancy no jakos tak....

a i dziekim za te linki ale ja tam przez ta blocko przelecialem nawet nie wiedzialem ze to tak wyglada... haha

puntek
28.06.2009, 11:39
ktoś zamieścił zdjęcia na picasa lub gdzieś indziej ?

Dejvid
09.07.2009, 08:13
filmik z malego czodowania w Pilcach, 22 czerwca (zaliczyłem Pilce po drodze do Kletna :) ):
W roli głównej: AT i ja :D
Operator kamery: Basia i Africa Twin

Th6BtoiicoM

http://www.youtube.com/watch?v=Th6BtoiicoM

puntek
09.07.2009, 08:24
filmik z malego czodowania w Pilcach, 22 czerwca (zaliczyłem Pilce po drodze do Kletna :) ):

http://www.youtube.com/watch?v=Th6BtoiicoM
super filmik :)

giziu
09.07.2009, 09:19
Jak Wy to robicie, że Wam kamerką nie trzęsie? Jest dosyć wyraźny obraz w czasie jazdy

Dejvid
09.07.2009, 11:01
giziu, chodzi Ci o cam na gmolu? jesli tak, to uchwyt musi być na opasce gumowej, żeby coś tlumilo drgania. ale jesli chodzi Ci o kamerowanie z ręki to nic nie pomogę :D :chleje: :D

puntek
09.07.2009, 13:05
....ale jesli chodzi Ci o kamerowanie z ręki to nic nie pomogę :D :chleje: :D
MNIEJ PIĆ... MNIEJ PIĆ ...!

bo się rozlewa ...:grass:

Sławekk
09.07.2009, 13:15
Filmik fajny.
Tera to już wiem kto tam tak narozrabiał , ze wały puścily;).
A to aparat czy kamerka ?

giziu
09.07.2009, 13:40
Tak właśnie myślałem, że musi być założony jakiś "amortyzator gumowy" czyli opaska.
Trzeba znaleźć jakąś rurę gumową :)

Dejvid
09.07.2009, 14:05
zrobię fotkę tego mojego mocowanka i zapodam.
z tymi wałami to niezły wałek, ale to naprawdę nie ja :D kurcze no, ciekawe jak to tam teraz wyglada wszystko :/
Slawekk - aparat.