View Full Version : modifikator plus
modifikator.pl
kolejna sciema?
Arecki007
07.06.2009, 11:57
Sam się nad tym zastanawiałem...fajnie by było jak by wypowiedział się ktoś kto konkretnie ten produkt wypróbował.
Ja powiem tak - silnik porcelanowy czy też ceramiczny jak kto woli Subaru już dawno przedstawiał na targach.
Tylko po co go produkować seryjnie? No właśnie - za 5 lat wszyscy by takimi jeździli i nikt by już nowych samochodów nie kupował ani takich "niby" dodatków.
Myślę, że zwykła ściema - że niby samochód co ma 150KM po czymś takim by miał 172,5KM? Bzdura.
Producenci chyba dziś świadomie produkuję technicznie bardzo dobre auta. Ale nie będą one tak żywotne jak stara japonia by gruchoty nie jeździły po drogach a ludzie kolupowali ciągle nowe nowe nowe :)
Widze jak działa motorlife na przestrzeni lat. może 10% mocy nie daje, ale silnik szybciej sie wkręca w obroty wiec zimne starty i przebieg tez lżej o jakieś tam procenty znozi. A to może lepsze może gorsze od motorlife
Jeszcze do niedawna naprawiałem ludziskom motocykle... teraz nie mam czasu i warunków.
Kilkukrotnie zalałem klientowi Motodokrora, Motorlajfa itp. (wszystie z legalnego i pewnego źródła), akurat Modyfikatora nie stosowałem.
Jakos nikt nie narzekał na to że sprzegło się ślizga, silnik głośniej pracuje, czy skrzynia stuka głośniej... a wprost przeciwnie.
Także polecam dla odważnych.
P.S. Niektórzy powiedzą pewnie że to głupota, niszczenie silnika.
Pewnie kolega LUKAss nie czytał całego forum ;)
ale ja leje motorlife od 65 000km i 4 lat co wymiane do AT i chodzi jak złoto i nie przepala oleju :)
Nie czytałem Rambo, za duzo tego jest ;)
Ale cieszę się, że ktoś podziela moje zdanie w tym temacie a nie teoretyzuje.
Moze i ja bym ten środek nalał do ST? Kurcze, tylko olej zmieniłem w sobotę.
Od ceramizer.pl silnik też nie wybucha.
Nie czytałem Rambo, za duzo tego jest ;)
Ale cieszę się, że ktoś podziela moje zdanie w tym temacie a nie teoretyzuje.
Moze i ja bym ten środek nalał do ST? Kurcze, tylko olej zmieniłem w sobotę.
nie wejdzie butelka 250ml tej technologi z komosu..? to odlej :oldman: ;)
po 1 wymianie może być to mało odczuwalne ale po 2ej 3ej kręci się jak R1 do odciecia bez oporów. A silnik ST super się kręci i nie stęka :)
Nie stęka bo zdaje się nie ma odcięcia :)
ceramizer.pl używał ktoś? chodzi mi po głowie zastosowanie tego do skrzyni biegów... żeby ciut wyciszyć... skrzynia jest po wymianie łożysk i dalej nie jest cicho... jest to Gs i część powie że tak ma być... ale może warto spróbować? jak sądzą mądre głowy?
Nie histeryzuj... :) Skrzynia w GejeSach (oprócz 1200) ma proste zeby i o dużym module- bezszszmerowa nie będzie. Pytanie tylko czy prawidłowo zdystansowales walki i lozyska odpowiednie zastosowales?
nie pierwszy raz wymieniali łożyska i sprzęgło w 1150gs myślę że dali dobre łożyska i dobrze zrobili robotę... biegi wchodzą lepiej niż przedtem tylko to huczenie :mad: zadzwoniłem do człowieka i mówię że huczy jak huczało a on że nie słyszał nić niepokojącego... chyba mam jakieś urojenia :mur:
dodał że jak jestem taki drobiazgowy to żebym spróbował właśnie ceramizera... testował to na moto guzzi i podobno lepiej było...
strobus1
01.07.2015, 16:28
Taki szuwaks jest zalecany link (http://liquimoly.pl/produkty/dodatki/dodatki-do-oleju/dodatek-do-oleju-przekladniowego-1040-detail)
Do dyfra też nie zaszkodzi. Ja to to stosowałem zgodnie z zaleceniem Sibenrocka - tubka na mechanizm.
dzięki wielkie :)
strobus1- myślę że zastosuję to co podałeś:) napiszę jak będzie jakaś zmiana.
strobus1
01.07.2015, 19:46
Jaka będzie zmiana?? Olej od razu czarny będzie:D
Ale tak przy okazji to ja nigdy w żadnej skrzyni bmwu zębatek nie słyszałem (wyjątek malutki dla sacharki) łożyska usłyszeć to się zdarzało. Chwilę potem spuszczało się je z olejem :vis:
to był powód dla którego wyrosłem ze śmigiełka i mam mniej kolegów ;)
zdrowia
Zalecalbym ostrożność przy stosowaniu związków siarki w skrzyni w której występują elementy mosiężne...
Strobus to ile skrzyń zajeździłeś w GejeSach, ze masz tak zle wspomnienia? Mam trzeciego, każdy miał słuszny (udokumentowany) przebieg i nic się nigdy nigdy korkiem nie wysypalo. Smiem zgoła twierdzić, ze galopkasty w BMW są przewymiarowane w stosunku do przenoszonego momentu. Obawiam się raczej, ze e była wiara, ze nastoletni motocykl mial przejechane w vaterlandzie przez ostatnie 20 lat 30tys. Km... :)
Zalecalbym ostrożność przy stosowaniu związków siarki w skrzyni w której występują elementy mosiężne...
W maszynach niezwykle rzadko występują elementy mosiężne, za to różne brązy całkiem powszechnie.
Dwusiarczek molibdenu jest całkiem stabilny... Miałeś z nim jakieś problemy? Jeśli tak, to chętnie bym poczytał jakie.
Szczerze wątpię, bo to stwierdzenie o siarce to jakby mówić, że związki chloru są toksyczne, podczas gdy spożywamy go całkiem sporo w postaci soli kuchennej (pomijam już oczywistą kwestię dawki, ponieważ nawet czystą wodą można się otruć).
strobus1
02.07.2015, 08:43
@Tanku zajeździłem dwie i pół...
Wiesz ja to nerwus jestem i jeszcze zasoby cierpliwości zostały wystawione na urlopie.
Szacowna Małżonka to nadal z rozrzewnieniem wspomina komfort czterech liter i pewnie każe mi w końcu kupić jakiś porządny motur :)
bez napinki
zdrówka
W motocyklu nie stosowałem modyficatora+ ale w Canamie Renegate silnik przestał się przegrzewać i wentylator praktycznie się nie włączał gdzie przed dolaniem go po 20 m walki w błocie wywalało płyn chłodzący a wentylator to wścieklizny dostawał , w Jeepie z rana zimny silnik pracował jak silnik a nie wibrator do pustaków z blaszaną beczką po oleju pełną żelastwa.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.