View Full Version : Akcja serwisowa Hondy CRF 1000
falcon500
24.08.2018, 12:24
Na takie cos dzisiaj sie natknąłem : Szukajcie swoich motków..
https://inforiders.pl/2018/08/24/akcja-serwisowa-hondy-crf-1000-w-polsce-kampania-objetych-jest-ponad-700-motocykli/
krzysiek_m
24.08.2018, 12:34
Ciekawe czy dealerzy się odezwą...
radiolog
24.08.2018, 13:40
Ponoć to tylko dotyczy hądowskich centralek
Ponoć to tylko dotyczy hądowskich centralek
Coś w tym może być, bo się na liście odnalazłem :)
No i Jaskóła - potwierdzasz, że coś tam nie halo na kolanach???
Ja to jestem sceptykiem i niedowiarkiem i spiskowcem jeśli idzie o takie akcje. Jeśli piszą o centralce to pewnie chodzi o coś zupełnie innego a tak... wymienią pierścień i niby zrobione, klient się cieszy podczas gdy problem dotyczył czegoś zupełnie innego/poważniejszego.
Gadałem kiedyś z kolesiem opiekującym sie flotą pewnej marki uznanej za bardzo niezawodną. Takie akcje robiono podczas serwisów pojazdów /po cichu/. Bił sie w piersi.
Ech świecie...
m
radiolog
24.08.2018, 14:03
Coś w tym może być, bo się na liście odnalazłem :)A gdzie mozna to sprawdzic?
O znalazlem siebie też.
moja też jest na liście . Czekamy teraz na list z Hondy...
operator99
24.08.2018, 14:21
VIN mojego motocykla też jest na liście
Ja to jestem sceptykiem i niedowiarkiem i spiskowcem jeśli idzie o takie akcje. Jeśli piszą o centralce to pewnie chodzi o coś zupełnie innego a tak... wymienią pierścień i niby zrobione, klient się cieszy podczas gdy problem dotyczył czegoś zupełnie innego/poważniejszego.
Gadałem kiedyś z kolesiem opiekującym sie flotą pewnej marki uznanej za bardzo niezawodną. Takie akcje robiono podczas serwisów pojazdów /po cichu/. Bił sie w piersi.
Ech świecie...
m
wcasle bym się nie ździwił czytając wątek bubla...
No i Jaskóła - potwierdzasz, że coś tam nie halo na kolanach???
m
W tym motocyklu różne rzeczy są nie halo ale i tak go bardzo lubię :D .
Centralka do tej pory tylko tłukła na dziurach, teraz może się okazać cichym mordercą. :haha2: .
No nic, zobaczymy co wymyślą. Przy okazji serwisu mi tego nie zrobią bo jestem po gwarancji i więcej do aso nie planowałem jechać.
Może to metoda na skłonienie ludzi do zrobienia kolejnego przeglądu w ASO?
A może pierdzionek centralki to naprawdę kolejny bubel na liście.
A gdzie mozna to sprawdzic?
O znalazlem siebie też.
Strach moto stawiac przy Tobie :D
Też jestem...a moto ma niecały miesiąc.
I nie mam centralki, wciąż czekam - w serwisie mówią, że są jakieś kłopoty z dostępnością :)
krzysiek_m
24.08.2018, 16:10
I nie mam centralki, wciąż czekam - w serwisie mówią, że są jakieś kłopoty z dostępnością :)
Ciesz się, być może to uratuje ci życie :D
Też jestem, a centralki hondowskiej nie mam/nie miałem...może wiedzą, że mam zamontowanego aftermarketa i dbają o moje bezpieczeństwo... :hehehe:
Motocykle są wszystkie ale akcja dotyczy tylko oryginalnej centralki. Bylem dzisiaj w serwisie. Centralki nie mam więc olewam.
Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka
Też jestem, a centralki hondowskiej nie mam/nie miałem...może wiedzą, że mam zamontowanego aftermarketa i dbają o moje bezpieczeństwo... :hehehe:Moze z fabryki wszystkie wychodzą z centralkami i dopiero w sklepie z moturami są one oferowane jako wyp. dodatkowe i w przypadku rezygnacji- odkręcane? A fabryka nie ma informacji kto komu odkręcił. :)
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Ja mam centralkę a na liście mnie nie ma.
Akcje serwisowe w UK można też sprawdzić tu:
https://www.honda.co.uk/motorcycles/my-bike/maintenance/recalls-and-updates.html
Być może link działa na wszystkie moto Hondy. Sprawdźcie...
StrzeLuk
25.08.2018, 16:57
Ja się dzisiaj umawiałem do MCSu na serwis po 12k i wiedzieli o akcji i powiedzieli, że zrobią przy okazji przeglądu.
DanielCRF
04.09.2018, 11:24
Taka sytuacja z dziś. Kończy mi się gwarancja i postanowiłem tej jeden raz pojechać na serwis z moją NAT. Dotychczas robiłem wszystko sam. Podchodzi gość z serwisu ogląda motocykl i pyta czy to automat czy skrzynia ręczna. Zdziwiłem się popatrzyłem na niego i już chciałem pojechać w cholerę.
Jak można tego nie zauważyć pracownik ASO?
robertG7
04.09.2018, 11:29
Taka sytuacja z dziś. Kończy mi się gwarancja i postanowiłem tej jeden raz pojechać na serwis z moją NAT. Dotychczas robiłem wszystko sam. Podchodzi gość z serwisu ogląda motocykl i pyta czy to automat czy skrzynia ręczna. Zdziwiłem się popatrzyłem na niego i już chciałem pojechać w cholerę.
No własnie takie fachowce pracują w ASO, a później zdziwienie że plastiki połamane itp :)
StrzeLuk
04.09.2018, 11:29
Jestem już po serwisie i jeszcze akcji serwisowych nie ma w systemie Hondy. Tak wiec trzeba czekać
Pozdrawiam,
Łukasz
krzysiek_m
04.09.2018, 12:20
No własnie takie fachowce pracują w ASO, a później zdziwienie że plastiki połamane itp :)
Pomyśl jak jest wybierany serwis. Jakbyś ty pozycjonował się na rynku gdybyś prowadził serwis.
Jeżeli prowadziłbyś serwis niezależny to możesz o klienta rywalizować ceną albo jakością usługi.
Jeżeli ASO?
Nic nie musisz robić. Bo w całym województwie nie masz konkurencji :D.
cos tu smierdzi . akcja dotyczy stopki centralnej czy mocowania stopki centralnej . ....przeciez stopke dokupowalem oddzielnie .ona nie ma VIN . o ch..j im chodzi ? .....zreszta stopki tez podobno wychodzily wadliwe bo sprezyna pekala. ehhhh
oooo kurwa .to juz jest grube . powinienes napisac ktory to serwis . to jest zenada . powinni dostac po dupie za takich debili na serwisie
Mój numer vin jest na liście, ale nie miałem stopki. W serwisie nic na ten temat nie wiedzieli ...
W pakiecie brałem przy zakupie centralkę, ale dopiero w zeszłym tygodniu mi założyli .
Również żadnej info przy montażu lub po - zaprosili na przegląd po 12 tys i tyle .
Ciekawe po co ta akcja serwisowa i czemu ma służyć ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ciekawe po co ta akcja serwisowa i czemu ma służyć ?
Czemuś innemu????
:D
akcja dotyczy tego co jest montowane do stopki - czyli motocykla :D
Ale to coś montowane do stopki kupiłem dwa miesiące temu.
A stopkę mam parę dni. Dziwne ...
ja tez w lipcu ....stopke kupilem 3 tygodnie temu i dlugo za noa czekalem bo wczesniejsze wychodzily wadliwe .pekaly sprężyny......jutro dzwonię do Honda MP. wyjeżdżam w czwartek w Bieszczady nie chce miec niespodzianki.Ciekaw jestem czy powiedza ze moge spokojnie jechac jesli ich powiadomie ze rozmowa jest nagrywana hahahahah
Grzechu2012
26.09.2018, 08:08
Ludzie nie ma co wariować, nikomu nic nie odpadnie. Jeździć, obserwować ;)
bogdanbc
26.09.2018, 09:13
Centralną mam od nowego i jak na razie po 50kkm nic nie odpadło :)
radiolog
26.09.2018, 09:44
Mnie na początku w SW-Motech śruba się odkręciła, ale po skręceniu nie wróciło, ponoć SW-Motech tak mają
Grzechu2012
26.09.2018, 19:18
w poniedziałek w ASO sprawdzali po VINie i nie było akcji na moje moto jeśli chodzi o centralkę (poza szprychami i kuframi bocznymi) a na liście jest ?!
Miał ktoś podobnie, pytam z czystej ciekawości.
consigliero
26.09.2018, 19:57
No wiesz, jak się sprawdza po winie to różne cuda wychodzą😉
A co za akcja że szprychami
Grzechu, mój numer VIN też był na tej liście a jak byłem niedawno w Siedlcach na przeglądzie 12K to kierownik serwisu powiedział, że Honda nie ogłosiła żadnej oficjalnej akcji dotyczącej CRF1000, przy mnie wbijał mój numer do kompa i powiedział że tego numeru nie dotyczy żadna akcja. Mam centralkę ori.
radiolog
27.09.2018, 08:11
Pewnie to dywersja bmw hehe
Grzechu2012
27.09.2018, 08:20
A co za akcja że szprychami
rdzewiejo :D
radiolog
27.09.2018, 09:10
rdzewiejo :DNie wszystkim 😁
O i moja też jest na liście. A centralki nie mam.
O i moja też jest na liście. A centralki nie mam.
To sprawdź czy właśnie nie powinieneś jej mieć, może nawet zapłaciłeś za nią :eek:
Jestem po rocznym serwisie i Honda UK nie ma żadnej akcji serwisowej na stopkę w NAT ale coś tam jest na ATAS.
Poniżej zdjęcie wydruku jaki mi dali
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181013/e0f0543179d6b0c3e9dbad000b7338af.jpg
operator99
13.10.2018, 20:32
W Polsce też jest,Pomirski w Gdańsku dostał email z Hondy dopiero tydzień temu.chodzi właśnie o ten mały oring (numer 6) czy jak to zwał,to jest część w motocyklu czy masz centralkę czy nie,chodzi o grubość tego czy coś w tym stylu,powiedziano mi że jak to otrzymają to dadzą znać i mogę wtedy podjechać lub dadzą mi to i sam sobie wymienię,to jest na widoku i nie trzeba specjalnych narzędzi tylko szczypce zdaje się
muszel72
14.10.2018, 09:27
W ptk u Pomirskiego robiłem przegląd po 12 kkm i ani słowa w temacie:confused:
operator99
14.10.2018, 09:31
W ptk u Pomirskiego robiłem przegląd po 12 kkm i ani słowa w temacie:confused:
Mechanik dostał email dopiero we Wtorek 9/10/18 właśnie byłem w tym dniu na przeglądzie też 12 i pokazywał mi to i o co chodzi,jak otrzymają te pierdoły to będą powiadamiać
Dziś przy okazji składania reklamacji na szprychy zapytałem o akcje serwisowa centralnej stopki i mam zrobione ponoć , chodziło o jakaś sprężynkę czy uj wi co w każdym razie wymienione 😉
Dzisiaj dowiedziałem się że też mój sprzęt podlega akcji.
Tylko jestem zdegustowany tym, bo kupiłem go tydzień temu. Więc była chyba możliwość przeprowadzenia akcji przed sprzedażą.
nutriabart
18.11.2018, 23:14
Mi przedwczoraj w Serwisie MCS sprawdzili i powiedzieli, ze jak mam stopkę centralną niehondowską to nie podlega akcji serwisowej.
Akcja dotyczy zawleczki na stopce centralnej hondy.
...i ja otrzymałem zaproszenie na stawienie się do dilera.
Napisano, że naprawa jest bezpłatna i potrwa około 30 minut :)
Dokladnie tak samo jest u mnie.Przedwczoraj bylem u Hondy i zamowli ta czesc.Jak przyjdzie to dadza znac.30 min pracy bezplatnie
A ja wczoraj dostałem następujący liścik wigilijny od Hondy UK. Dziwi mnie tylko październikowa data na liście.
Moto odebrałem w sierpniu, jak tylko opublikowano info o akcji ze stopką pytałem w serwisie - nic nie wiedzieli.
Parę dni temu zadzwonili, że przy najbliższym serwisie zrobią. Podobno wcześniej nie mieli potwierdzenia 😁
muszel72
27.12.2021, 11:51
Odświeżę trochę temat. U Pomira obiecywali się skontaktować jeszcze na koniec lata i nic. Teraz sobie myślę, że sam bym tam zajrzała tylko nie mam czym. Da się kupić tanio (może wypożyczyć) i samemu sprawdzić co się tam dzieje w zbiorniku? No i żeby na iOS poszło
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.