View Full Version : Osłona pompy paliwa
peter8700
25.04.2018, 09:47
Cześć!
Chciałbym wykonać sobie coś takiego jak na tym zdjęciu:
https://www.hamart.at/shopG/images/product_images/original_images/229.jpg
Czy ma może ktoś takie rozwiązanie?
Może ktoś już przerabiał temat i ma zwymiarowaną taką osłonę?
A po co to? W sensie, że estetyka większa czy chroni pompę przed kamieniami lecącymi z boku, czy po prostu fajnie sobie utrudnić dostęp do pompy?
dawid8210
25.04.2018, 12:03
Peter po prostu należy do tych co mu pompa podczas jazdy nigdy się nie zawiesiła i nie musiał jej w czape puknąć żeby zaczęła pracować:)
Karton, szablon, szlifierka, imadło, wiertarka i tyle. Jak się podoba to montować.
A po co to? W sensie, że estetyka większa czy chroni pompę przed kamieniami lecącymi z boku, czy po prostu fajnie sobie utrudnić dostęp do pompy?
kamienie lecące z boku to chyba rzucane przez mijanych ludzi :)
Jak się wybiera na integrację to lepiej niech założy bo podobno kiedyś za kimś ktoś rzucał :haha2:
Jak się wybiera na integrację to lepiej niech założy bo podobno kiedyś za kimś ktoś rzucał :haha2:
było, ale to był kamień wielkości piłki wymierzony w głowę więc osłonka by na nic się zdała :)
peter8700
25.04.2018, 19:57
Chlapiący olej z łańcucha - oliwiarka - oto uzasadnienie tej osłonki. Obecnie taśma robi robotę, ale wolę założyć coś bardziej estetycznego. Mam dostęp do wycinarki laserowej, tylko kolega musi mi to narysować w programie. Miałem nadzieję, że może ktoś już się w coś takiego bawił i ma zwymiarowane.
A co niektórzy pytali po co bagster zakładać ...
Mozna cos takiego wydrukowac na drukarce pomyśle w najblizszym czasie podeśle fotr jak wyszło
wasilczuk
26.04.2018, 08:34
Jak już wycinać w tym jakiś modny wzorek to choć otwieracz do piwa, żeby połączyć przyjemne z pożytecznym.
Jak już wycinać w tym jakiś modny wzorek to choć otwieracz do piwa, żeby połączyć przyjemne z pożytecznym.
albo obieraczkę do warzyw
peter8700
26.04.2018, 19:38
Wydruk na drukarce 3d mega sprawa. Czekam na foty :)
Mam oryginał. Jak potrzebuje dostęp do pompy to po prostu odkrecaj dwie śruby. Po co? Bo z innymi dodatkami fajnie wygląda.
peter8700
14.05.2018, 12:46
Mozna cos takiego wydrukowac na drukarce pomyśle w najblizszym czasie podeśle fotr jak wyszło
Cześć! Działałeś może już coś w tym temacie?
Pozdrawiam.
Cześć! Działałeś może już coś w tym temacie?
Pozdrawiam.
jeszcze nie w weekend rusze zarobiony jestem ....
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.